Fenerbahçe Ülker : 75 - Galatasaray Cafe Crown : 64

  • Konbuyu başlatan Necati
  • Başlangıç tarihi
haketmedik bu yenilgiyi beyler AMA RÖVANSI ALICAZ!! FENERBAHCEYE KARSI İYİ OYNADIK AMA HÜCUMDA ETKİLİ OLAMADIK AMA HÜCUMDAKİ SORUNLARI DÜZELTİP RÖVANŞI ALICAZ!!!!!!!!!
 
demişim ki

almighty' Alıntı:
öncelikle bu maçı sadece ve sadece savunma ile kazanması imkansız GS nin c-fire doğru söylüyor neticede fb ligin en sert savunma yapan takımlarından biri , savunma dozajını düşürüyorsa bunun nedeni hücumda işlerin iyi gitmesidir , yok eğer hücumda bocalıyorlarsa aynı şekilde savunmayı da sertleştirebilme özellikleri var kalan maçlardan göze çarpan en önemli özellik bu

ayrıca ne yaparsanız yapın bi şekilde sayı bulabilecek çok oyuncusu var mesela mrsic adam üç sayı çizgisine dahi gelmeden drippling i kesip üçlük atabiliyor ha keza ibo'nun da zaman zaman öyle savunmaymış elmiş falan takmadan yolladığı şutları biliyoruz

o yüzden bu maçta oyunun her iki tarafını da iyi oynayan takım galibiyete yakın olur ancak 8 maç sonunda gördüğüm ve kesinlikle basketboldan az çok anlayan herkesin bana katılacağına inandığım tek bir görüşüm var " fb takımı istediği zaman çok sert ve etkili savunma yapıyor hele bir de seyirci baskısıyla birleşince bu savunma çok etkili oluyor " işte bu anlarda oyundan düşmezse GS maçın sonu herşeye gebe olur , ama aksi taktirde unutmamak gerekir ki efes pilsen gibi bir takıma 4 dakika da sadece 3 sayı izni vermiş bir takım , düşünün o maçta fark o kadar açılmamış olsaydı ikinci yarının başında ne olurdu ,

tek dileğim kavgasız gürültüsüz basketbol mücadelesi ve seyir zevki, yüksek bir karşılaşma izleyebilmek

nedense dünkü maç aynen böyle oldu sanki bir arkdaşımız murat hoca ya eleştiride bulunmuş ancak dünkü mağlubiyetin nedeni bence kırmızı yazan yerde yatıyor, en nihayetinde gs dün hücumda kendi ortalamısını tutturdu hemen hemen ancak savunmada kötüydü ve demiştik sadece savunma ile kazanamaz dedik ancak gs savunmayı kötü yaptı hücumu normal yaptı dün, yalnız dün sahada gördüğüm gs bir iki sene içinde çok iyi bir takım olacak bundan eminim
 
uAozi' Alıntı:
şimdiden sölim bu maçın rövanşı cömertte olursa 2, periyodu göremeyiz çünkü ben çok öfkeliyimmmmmmmmmmmmmmm

al işte sonrada bağırırsınız burada niye bizi salondan atıyorlar diye , sen zaten direk atılmaya geliyorsun kaldı ki dün maçta hiçbirşey olmadı neye sinirleniyorsun , aslanlar gibi oynadı iki takım da seyirci desen hiçbişi yapmadı ( yani geçen hafta ile kıyaslarsak hçbirşey yapmadılar) hakemler bana göre ssezonun en istikrarlı düdüklerini çaldılar arada gözden kaçan hatalar olmuştur illa ama genelde çok iyidiler neye sinir oıldun ben onu anlamıyorum

sen iyisi mi git ikinci yarıda stresini ali sami yen de at , hiç bulaşma ahmet cömert e orda adam gibi takımı desteklemeye geln taraftarında huz<urunu kaçırma
 
BurakUrgups' Alıntı:
haketmedik bu yenilgiyi beyler AMA RÖVANSI ALICAZ!! FENERBAHCEYE KARSI İYİ OYNADIK AMA HÜCUMDA ETKİLİ OLAMADIK AMA HÜCUMDAKİ SORUNLARI DÜZELTİP RÖVANŞI ALICAZ!!!!!!!!!

tam tersi savunmada etkisizdi GS dün hücumda zaten her maç 65-70 den fazla sayı atan bir takım değil ki

demiştim tufanla ibo tutulmaz mitchella mrsic tutulmaz diye haklı çıktım
 
Maçın 2. yarısını izleyemedim. Ancak 2. periyotta "Biz bu maçı kazanamayız" düşüncesi içerisindeydim. Keza hücumlarda saçmalamaya başladık. Sezonun ik maçıydı sanırım "Bu Fitch süper adam" dediğimiz zamanlardı "büyük maçlarda Fitch'e bu kadar attırmazlar" demiştik. Nitekim zorluk derecesi yüksek maçların hiçbirinde Fitch piyasada yok. Geçen sene aynı şey Malik için de sözkonusydu adam istatistiklerde açık ara önde olmasına rağmen nerede zor bi maç olsa ortadan kayboluyordu. Tek adamın eline bakarak Tekel-Banvit vs türü takımları yenebilirsin ama bir Efes bir Fener'i yenemezsin ya da yenmen için o tek adamın osuruğunun bile basket olması gerekir.

İlk periyottan sonra hücumda disiplini kaybetmeye başladık. uzunlara top geçmedi geçirilemedi ve zorlama abuk subuk hücumlar yapmaya başladık. Hücumda kaptırdığımız her top potamıza basket oldu. Fener'e kaybetmemiz olağandışı birşey değil ben kızdıran şey 4 yabancımızın 2 sini hiç kullanamamamız. Millte 4 yabancı alıp üzerine takım kuruyor biz 2 yabancı kontenjanını meze olarak kullanıyoruz. Yazıktır günahtır.

1-2 maç dışında Murat Özyer'in Halil Üner'den pek farkını göremedim. Halil de muhtemelen böyle oynatırdı. Uyum süreci falan da kalmadı kaç hafta oldu. Erman Kunter yerine Murat Özyer'i tercih edenler yakında kafalarını taşlara vururlar. Erman Kunter bu takımı kafaya oynatırdı.
 
Evet hepimiz yine önce basket sora futbol maçında deli gibi dolduk yine ama rövanşta sahaya dalarak pet şişe atarak vermeyelim karşılığını çünkü bunlar yapıldığında salon direk boşaltılıyor ve biz hiçbi febe maçının 2.yarısını izleyemez olduk artık...

Ezelim boğalım tezahüratlarla rasim,ibrahim,mrsiç,semih köpeklerinin devamlı üztüne oynayalım topu tutamayacak hale getirelm kansızları ama saçmalaıklarla yapmayalım bunu nefretimizi bağırarak kusalım köpeklere..
 
aydın örs, murat özyer'i yendi
3.periyottaki maçın kopma olayı aydın hoca'nın varyasyonları karşısında aciz kalması doğrultusunda halil üner hocamızın yönettiği dönemdeki gibi hucum edilişine göz yuman murat özyer hocamızın eseridir bana göre.
Hocaya güveniyorum, ama nasıl bazen oyuncular yüzünden maç kaybediliyorsa, bugünde hoca yüzünden kaybettik bana göre. solomon ve mirsad sız bidaha yakalamamız güç fenerbahçe ülker'i.

haklı galibiyetinden dolayı FB ülker'i ve taraftarlığını ölçme hakkım olmasada seyirciliğini bizden daha hakkıyla yapan fenerbahçe ülkerspor taraftarını tebrik ediyorum. bu kadar kritik bir günde(çift derbi) bu kadar olaysız durmaları (basketbol maçı seyircileri için diyorum) bence takdir edilmelidir.

önder'in dediği gibi hatta fenerli arkadaşlarımın 3-2lik seride bize elendiklerinde dediği gibi taraftar olarak, maça etki yapma gücü olarak bizim arkamızda olsada onlar maçı 40 dakika izleyebiliyor bizim ömrümüz maksimum 20 dakika oluyor.
sorumsuzluk yapmayalım bundan sonra.
 
ozzy' Alıntı:
1-2 maç dışında Murat Özyer'in Halil Üner'den pek farkını göremedim. Halil de muhtemelen böyle oynatırdı. Uyum süreci falan da kalmadı kaç hafta oldu. Erman Kunter yerine Murat Özyer'i tercih edenler yakında kafalarını taşlara vururlar. Erman Kunter bu takımı kafaya oynatırdı.

Savunmalar farklı Halil'den :) Lakin şüphesiz ki Murat hoca Erman Kuter kıvmında değil. yalnız birinci elden öğrendiğim bir konudur, Murat Özyer 16.5 milyon dolarlık bir dealdır, bu noktada takım 10. bile olsa Erman Hocaya tercih edenler kafalarını duvara vurmazlar...
 
1- Bu macin kaderini kenardan gelen oyuncularin katkilari arasindaki fark belirledi. Fenerbahce'nin benchten gelen oyuncularinin urettigi skor 38, Galatasaray'in benchten gelen oyucularinin urettigi skor ise 5! Skor disinda benchten gelen Fenerbahce'nin yeni Amerikalisinin savunmaya yaptigi katki da cok buyuktu.

2- Galatasaray'in McGowan ve Holman konusunda acilen bir karar vermesi lazim. Neticede McGowan da haftabasindan beri idmanlara cikiyordu ama koc ona bu macta hic guvenmedi, Holman da cok kisa bir sure gorev aldi. Pratikte 2 yabanci ile oynuyoruz, bu da kadroyu iyice daraltiyor. Ya bu oyuncular normal sure almali, ya da bu iki oyncuyu degistirmeliyiz. 2 Amerikalidan hic istifade etmeme luksu olan bir kadro derinligimiz yok.

3- Murat Ozyer'e elestiriler bence biraz agir olmus. Fatih'i ve Murat Kaya'yi gereginden uzun kenarda tutmasi bence de hataydi. Kenardan gelen oyunculardan ozellikle Burak ve Tufan'in hicbirsey katki vermemesi ise Murat Ozyer'in sanssizligiydi. Sadece Burak'in bile iyi gunde olmasi cok seyi degistirebilirdi. Hucumda bir opsiyon daha devreye girmis olsa, Fitch'in uzerindeki savunma baskisi da bu denli yogunlasmaz, Fitch'in hucum verimi daha yuksek olabilirdi.

4- Takim savunmasi bence artik iyice oturmaya basladi. Neticede iyi savunma yaptik, Mrsic'in biri ilk yarida ikisi de macin sonunda soktugu uc imkansiz 3luge ragmen toplamda 75 sayi yedik, bu daha da asagi olabilirdi. Oyunun temposu genelde Galatasaray'in istedigi gibiydi, farkin acildigi donemlerde bile Fenerbahce istedigi tempoyu yakalayamadi, bu donemde bizim hucumlardan bos donmemiz bu sonucu yaratti.

5- Fitch'e hucmda oyuncular yeterli destegi veremedi ve uzerindeki savunma cok yogunlasti ama Fitch de hucumda iki ucu keskin bir bicak, kotu gununde anlamsiz zorlamalari ciddi problem yaratiyor. Fitch'in iyi yonu ise hucumda kotu oldugu gunlerde bile savunma ve rebound konsantrasyonunu kaybetmemesi.

6- Sonuc olarak Hollman ve McGowan'dan eger isitfade etmeyeceksek, oynatacagimiz yabancilar getirelim. Sonucta hucumda ve savunmada iyi bir Mitchell, gunundeyken cok etkili bir skorer ve daima iyi savunmaci Fitch, kendini gelistirmis bir Fatih ve istedigimiz kivama yaklasan br Murat Kaya'ya sahibiz. Bunlara iyi destek verecek tek ilave yabanci oyuncu bile takimi bir seviye yukari cikartir. Iyi bir kadro hamuru ve oturmaya baslayan bir takim savunmamiz var, bunu heba etmeyelim!
 
bu maçı unutalım önmüzdeki maçlara bakalım ayrıca seyirci avantajı onlarındı bizim bu macta onları yenmemiz futbol takımımızın kadıkoy de fenerbahce yı yenmesi gibi birşey olurdu bu da imkansız birşey oldugundan yenilgi normaldi rovans cok farklı olacak ayrıca mcgowan a hala güvenim var iyilieştikten sonra cok farklı olacaktır
 
3 ve 4. periyottaki berbat hücum organizayonu bir baska deyişle fenerin iyi savunması fitch basta olmak üzere tufan ve murattı durdurdu bence yabancı oyuncularımızdan fitch de dahil gereken katkıyı almıyoruz en kısa zamanda yanlıstan dönülmeli bencte oturan holman ve mcgowen ın yerine kalıteli 4 ve 5 numara alınmalı skor yükünü tasıyabilecek g.sarayın bentcde oturacak yabancıya ihtiyacı yok
 
almighty' Alıntı:
al işte sonrada bağırırsınız burada niye bizi salondan atıyorlar diye , sen zaten direk atılmaya geliyorsun kaldı ki dün maçta hiçbirşey olmadı neye sinirleniyorsun , aslanlar gibi oynadı iki takım da seyirci desen hiçbişi yapmadı ( yani geçen hafta ile kıyaslarsak hçbirşey yapmadılar) hakemler bana göre ssezonun en istikrarlı düdüklerini çaldılar arada gözden kaçan hatalar olmuştur illa ama genelde çok iyidiler neye sinir oıldun ben onu anlamıyorum

sen iyisi mi git ikinci yarıda stresini ali sami yen de at , hiç bulaşma ahmet cömert e orda adam gibi takımı desteklemeye geln taraftarında huz<urunu kaçırma

YA SANAMI sorcam ya,nerden biliosun benim olay çıkarcağımı işe bak ya öle bi laf ettik die.sna sorcak diğilimgiderim gitmem.ok.
 
uAozi' Alıntı:
şimdiden sölim bu maçın rövanşı cömertte olursa 2, periyodu göremeyiz çünkü ben çok öfkeliyimmmmmmmmmmmmmmm

maça gelmene kimse bişey diyemez. ama o maçta olay çıkarıp "gerçek basketbol seyircisi"ne zarar vermeni, oraya maç izleyip takımını desteklemeye gelenlerin hakkını gasp etmeni gerçek fbli basketbolsever bile istemez. hem 2.periyodu göremeyiz diyip maça gidilir mi? öfkeliysen öfkeni başka yerlerde tüket. 2.periyodu görmemen galatasarayın yararına değil zararına. insan sevdiği bişeyin zarara girmesini ister mi? tabiki hayır. eğer galatasarayı seviyosanız daha fazla zarar vermeyin. taraftarın işi destektir köstek değil
 
uAozi' Alıntı:
YA SANAMI sorcam ya,nerden biliosun benim olay çıkarcağımı işe bak ya öle bi laf ettik die.sna sorcak diğilimgiderim gitmem.ok.

once doğru düzgün kelime yazmayı öğren üniversite okuyorsun iki harfi araya koymaktan acizsin , gelirsin gelmezsin beni zerre kadar ilgilendirmiyor, ancak gelipte taraftarlık yapmayacaksan hiç gelme,

kaldı ki neye sinirlisin onun cevabını da vermemişsin ???? ne yaptı FB geçen maçta; sahaya yabancı madde mi attı, oyuncular arasında kavga mı çıktı, hakemleri mi satın aldı ???? az çok basketboldan anlayan biri bu maçta sinirlenecek birşey bulamaz bence sen neye sinir oldun onu anlamıyorum

son yılların en temiz fb-gs maçlarından biriydi , her iki takımda sahada zaman zaman basketbol adına harika takitk varyasyonlar yaptılar , basketbolu anlayareak izleyen herkes bu maçtan büyük keyif almıştır bence
 
Ya birden bire ne çok aslan ortaya çıktı bu forumda. Ya adam gibi mesaj yazarsınız ya da burada barınamazsınız.

Kısa ve net.


İlla ki salonda sizi çekip de "Gel bakayım buraya" mı demek lazım anlamıyorum ki. Hiç kuşkunuz olmasın gerekirse onu da yaparız. Tekrar ediyorum bu ortamı kimse bozmaya çalışmasın.
 
Biraz gec yazmak istedim yazımı maca gittimm ve bu macı kaybetmemizin en buyuk nedeni olarak tecrubesizlik diyebilirim cok genc bir kadromuz varr fitch bile 25 yasında ayrıca cogu oyuncumuz bole seyirci karsısında ilk defa oynuolarr seyirci iyi degildi ama yine de etki yaptı derbi olması da ayrı bir stres tabi ama ben gene de takımı cok kotu bulmadım kabetmek kotu ama ilerisi icin umit verdi yine bana haftaya efess macı seyircisiz ve zor mac ama inanırsak nie gecen sene ki gibi olmasın ki
 

Üst