Fenerbahçe Ülker : 75 - Galatasaray Cafe Crown : 64

  • Konbuyu başlatan Necati
  • Başlangıç tarihi
aslında maça iyi başladık ama fenerbahçe ilk periydoun sonlarından itibaren maça ağırlığını koydu.güçlü rakibimize karşı iyi mücadele ettiğimize inanıyorum.
 
iki takımdaki kaptanların farkı
biri atlıyor,zıplıyor yüreğini koyuyor sahaya kazanma adına
birde bizim kaptana bakıyorum,her hucumda satan ribaund bile kovalamayan,tuttuğu adamı yıldız eden , % 0 ' la oynayan sanırım bugün rebound'ta alamadı kesin

pek alakası yok ama sonrada farka bakıp susuyorum..
 
takım olarak günümüzde değildik.kaçan o boş atışlar girseydi kazanırdık ama bazen şansta lazım bence.fitch'e gelirsek ne yaptığını kimse anlamadı.son 2 maçtır çok bencil ve kötü oynuyor.kendini toparlamalı bir an evvel.
 
alla aşkına Fitch' e çok bencilde kötü oynuyordu diye yazmayın şu maçtan sonra.fark açılana kadar gayet güzel , gayet disiplin içinde oynuyordu fark 10 olduktan sonra çıktı ee yeter deyip, yenildik diye gelipte sallamayın hemen
 
bide birşey dikkatimi çekti.maçın bitimine 3 dakika kala mola arasında fb cumhuriyeti gibi içinde bir cümle olan bir şey çaldı salonda.ve buna kimse ses çıkartmadı.ama şunu bütün f5'liler bilsinki bu topraklar üstünde tek cumhuriyet vardır.o da TÜRKİYE CUMHURİYETİ'dir.öyle f5 cumhuriyeti falanda ne oluyormuş.böyle ukala şeyler çok kötü birşey.fb'liler biraz ayağını denk alsın
 
Uzun yazacağım ama analiz yapmanın manası yok bence.10-2'den sonra ciddi ciddi ezildik.Kaçırdığımız turniklelerin,yaptığımız top kayıplarının haddi hesabı yok.
Maça güzel başladık halbuki.Ama Murat hocanın bir B planı yoktu.Bütün maçı vites değiştirmeden aynı temposuzlukla oynadık.Maçın başında sakin olduğumuz için öne geçtik ama zamanla toplar dış adamların elinde patlamaya başladı.Takım dağıldı.
Burakla Mithat sahada yoktu.Burak'ı hiç bu kadar kötü görmemiştim.Oynadığı dakikalar Fenerbahçe'ye yaradı.Mithat potaya bakmadan maç bitirmeye çalışıyor.Mitchell kenara gelip o oyuna girince film koptu zaten.
Fatih ilk 3 dakika basketbolcuydu,kalan 37 dakika bildiğimiz Fatih'ti.Özel antrenör mü tutulur ne yapılır bilmiyorum.Daha adam topu tutamıyor.Rahat bitirmesi gereken kaç pozisyonda kazmavari hareketlerle top kaybı yaptı,hepsinde fast break yedik.Zaten ilk periyotta farkı açamayışımızın sebebi 8 sayı öne geçtikten sonra yediğimiz basit fast breaklerdi.
Mrsic Fitch'e göre çok daha liderdi bugün.Fitch'in ağırlığı filan yok.Geçen seneki Fenerbahçe maçında Malik neyse bugün Fitch oydu.Fitch takımı ileriye götürsün diye alındı ama Fitch 2 adım takım 5 adım geriye gitti o geldiğinden beri.Oyuncular turnike atamayacak noktaya gelmiş.Sorumluluk alan yok.Almaya çalışan da -Burak- batırdı bugün.
Murat hoca haftayı çok kötü geçirmiş.40 dakika aynı yavaş oyunla Fenerbahçe'yi yeneceğimizi düşünmüş.Fenerbahçe'nin bu kadrosunun sete sette durmasını beklemiş ama bu kadronun sete sette durmasının imkanı yok.Adamlar tempo yapamasalar bile rahat rahat kazandılar.
Bu maçı kaybetsek bile rakibi ısıra ısıra son topta kaybetmeliydik.Gördüğüm kadarıyla takım hedef maçlarını belirlemiş.Fenerbahçe,Efes ve Telekom maçları alınmasa da olur havasındalar.
Haftaya Efes maçı böyle olursa sesler haklı olarak yükselir.Mevzu bahis 3 takıma ezile ezile ilk 4'e gireceksek değeri yok benim gözümde.
Gözümde kara listeye alınanalara geçeyim.Rasim Başak her zamanki p.çliklerini yaptı.Bu adama birisi haddini bildirmeli artık.Ateşle oynamayı sürdürüyor.
Maç boyunca NTV'yi aramamak için kendimi zor tuttum.Bir derbiye 2 Fenerli spikeri veremezsin.Verirsen böyle aptal aptal şeyler söylerler.Yiğiter Uluğ da Rasim Başaktan farksız benim gözümde.
Maç bitmiş,son hücumda savunmayı bırakmışız Mrsic yavşağı gitti şut attı,girmeyince Tufan ribaundu alıp süreyi bitirmeye çalışırken bu kez de Basden ondan topu alıp şut attı.Bu ikisi de klasik Fenerbahçeli görüntüsündeydi.Tribünde oturan yöneticilerinden farkları yoktu.
Her kim olursa olsun bu kelimeleri forumun seviyesini düşürmemek için yazmak istemezdim ama bu sefer yazmak zorunda hissettim kendimi.
Haftaya Efes maçı farklı geçmeli,yoksa seyirci farklılaşmaya başlar...
 
Tequila' Alıntı:
alla aşkına Fitch' e çok bencilde kötü oynuyordu diye yazmayın şu maçtan sonra.fark açılana kadar gayet güzel , gayet disiplin içinde oynuyordu fark 10 olduktan sonra çıktı ee yeter deyip, yenildik diye gelipte sallamayın hemen

ilk periyot. 10-2 öndeydik galiba. 3-1 hücum yakaladık. Fitch üçlük sattı. girmedi. Fitch'de nasıl bir disiplin izledin bilmiyorum. Bir de haftalardır Fitch'i bencil diye elştirirken savunbmasını hep övmüştüm. Maalesef bugün o savunmadan eser yoktu. Karşısına gelen adamlar (ibo, hadsen, zaman zaman mrsic ve hakan onu çok rahat gectiler)

Maça gelince: FB'nin pota altı savunması çok zayıf ve bunu ikinci periyodun son 2-3 dakikasına kadar kullnabildik. Sonra FB'li kısaların bizim dış oyuncuların drive'larını engelemeleri ile bireysel üçlük denemelerine giriştik. o andan sonra zaten maç bizim için koptu.

işin asllına gelirsek her ne kadar Fb'yle oynadıysak da derbiyse de bu bizim için hedef maç değildi. Hedef ilk dört olduğu için bu yenilgi büyük bir kayıp değil. Kolej yenilgisi bu anlamda daha büyük bir kayıptı. en azından hem takım hem de antrenör muhtemelen bu görüştedir.
 
WILT' Alıntı:
Murat Murathanoğlu'nu bilemem ama, Yiğiter Uluğ'yu çok yanlış tanıyorsun. Tanısan böyle konuşmazsın bence.
Kendisi saygı duyduğum bir insandı bu sezona kadar,hatta futbol yorumlarını beğeniyordum,ama herşeyin bir sınırı var.Yaptığı yorumlar o kadar taraflıydı ki bugün...
 
ya zaten o 2 ntv yorumcusunu şeytmek lazım hakikaten.fb'nin aleyhine pozisyonlarda hekemler hata yapıyolarmış.fb'nin lehine olan pozisyonlarda ise doğru karar veriyorlarmış.insan oraya 2 tane dengesiz adam koycağına aklı başında 2 kişi koyardı daha iyi.
 
Bana göre disiplinsiz oynamadı yine takımımızın en çok ribaund alan oyuncusu oldu galiba.Ancak hücumda fazla zorlamadı, Aydın Örs korkudan Fitch her sayı attığında oyuncularına sinirleniyordu.Fitch tutuktu ama yine 20 attı.Başında biri Türkiye'nin en iyi savunmacılarından Ömer, diğer yanda NCAA de en iyi savunma takımına iki kez seçilmiş Basden vardı.Adam şut için fırsat bulamadı.
Bana göre tempoyu yavaşlatmamız bizi de oyundan düşürdü. Bu bizim artımız olabilkirdi ancak maç boyu böyle oynamamız kötü oldu.Sonuç olarak bir mağlubiyet aldık.haftaya Efes'i yenerek umarım bu maçı unuturuz...
 
Ahmet Arif' Alıntı:
ilk periyot. 10-2 öndeydik galiba. 3-1 hücum yakaladık. Fitch üçlük sattı. girmedi. Fitch'de nasıl bir disiplin izledin bilmiyorum. Bir de haftalardır Fitch'i bencil diye elştirirken savunbmasını hep övmüştüm. Maalesef bugün o savunmadan eser yoktu. Karşısına gelen adamlar (ibo, hadsen, zaman zaman mrsic ve hakan onu çok rahat gectiler)
.


bir bu pozisyon zaten, başkada yok sanırım. onun dışında hiç zorlamadı fark açılana kadar.
fiç'ten önce bakılması gereken, kötü oynayan ,eleştirilmesi gereken oyuncular var bence.
 
taner84' Alıntı:
bide birşey dikkatimi çekti.maçın bitimine 3 dakika kala mola arasında fb cumhuriyeti gibi içinde bir cümle olan bir şey çaldı salonda.ve buna kimse ses çıkartmadı.ama şunu bütün Fenerbahçe'liler bilsinki bu topraklar üstünde tek cumhuriyet vardır.o da TÜRKİYE CUMHURİYETİ'dir.öyle Fenerbahçe cumhuriyeti falanda ne oluyormuş.böyle ukala şeyler çok kötü birşey.fb'liler biraz ayağını denk alsın
kimileri cumhuriyetçik kurduğunu sanar
OYSA CUMHURİYET TEKTİR
O CUMHURİYETİNDE ASLANLAR GİBİ,
CUMHURİYETİ İLE GURUR DUYAN BEKÇİLERİ VARDIR!..
YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ
YAŞASIN GALATASARAY
YAŞASIN BAĞIMSIZ ultrAslan
üzülmeyin bu maçın rövanşıda var...
 
takım olarak çok ruhsuz ve isteksiz oynadık buda bize maçı kaybettirdi.önceki senelerde kaybederken her topa atlayan zıplayan ateşli bir takım vardı.oysa bu sene yok.
ficth iyi değildi ama tek sorumlusunun da o olduğunu söylemek yanlış.fatih 10 yaşındaki çocuk gibi topu tutamıyor.ikili sıkıştırmada çok rahat boş adamı buldular engel olamadık.
muhtemelen ilk yarıyı 4-5 mağlubiyetle kapatırız.buda yüksek ilk 4 istiyorsak bundan çok daha iyi işler yapmamız gerekiyor.
ayrıca sakatlığının geçmiş olmasına rağmen mcgowan nie tercih edilmedi.
 
fitch agirlik koyamadi oyuna...ceza sutlarini sokamadik...dogal olarak yenildik...tek sansimiz bugün iyi bir sut yüzdesiyle oynamamiz olurdu...hücumda fazla bisey yapamadilar zaten ibrahim de mrsic de cosamadi...ama bizim takimda inanilmaz kötü sut atinca yenilgi kacinilmaz oldu...mactan önce fitche hic güvenmiyordum..yanilmadim ...fitch oyununun atmosferine zor giren sorumluluk almaya bilmeyen dogru zamanda dogru sutu kullanmasini bilmeyen arti olarak güvenilir bir yüzdeyle oynamayan bir oyuncu...tabiki 20 üclük denemesinden 5 tanesini sokar...ama mrsic gibi 7/5 üclük ile oynayip bunlari hep dogru zamanda takimin ihtiyaci oldugu anlarda kullanan bir lider degil...neticede tecrübe galip geldik..bizim takim bozulmadan en az 2 yil birlikte oynamali..ancak öyle zirveye oynariz...bence bu sezon 5 veya 6 oluruz....efes,telekom,ülker dogal olarak önümüzde olacak..izledigim kadariyla da casa ted de bizden bir adim önde olan bir takim....besiktas ile 5. icin savasicaz gibi...
 
Herşeyi yerinde gözlemlemek için salona gittim. Oynanan oyundan degil salonda olanlardan bahsedecegim.

Öncelikle şunu belirteyim ki Fenerbahçe taraftarı küfür ediyor,rakip oyuncuları sözlerle ve hareketlerle taciz ediyor ve bana göre tezahürat yapmasını bilmiyor ama sahaya birşey atmıyor ! Atlamıyor ! Evet maçın hafif gerginleştigi anlarda tek tük yabancı madde atıldı ama hepsi o kadar. Üstelik İbrahim,Rasim,Semih gibi büyük provokatör oyuncuların her türlü tahrigine karşı ! Adamlar bırakın bizim seyircmiz olan maçları,kendi seyircilerini bile tahrik ediyor. Çok basit örnek İbrahimin pozisyonun hepimiz gördük. Nasıl acı içinde kendini yere attı. Sanki kolu falan kırıldı sandık. Tamamen ortamı germeye yönelik bir hareket. Bu tip oyuncuları bol olan Fenerbahçe tabiki rakip biz olunca ve maç bizim seyircimiz önünde olunca istedigini çok kolay alıyor. Birkaç el kol hareketi ve salon boşalsın. Ve ne yazık ki bizde bu oyuna geliyoruz her seferinde.

Fenerbahçe yönetimi de stattan salon, ve maç bitiminde tekrar stada gidecek belediye otobüsleri ayarlamış. Adamlar taraftarını düşünüyor. Bizim yönetime basketbol desen o ne derler !

Arkadaşlar, şunu bugün bir kere daha çok iyi anladım ki tezahürat konusunda cidden bizden cok gerideler. Çoğu kuru kalabalık ve gaza gelince anca bagırıyorlar. Fitch,Mitchell faül atarken adamlar onların moralini bozmak için "salak salak " diye bagırıyorlar bildiğiniz Türkçe. Ama adamlar sahaya birşey atmıyorlar. Kendi seyircimiz önünde oynadıgmız en son hangi Fener macında salon boşaltılmadı hatırlayan var mı? 2. maç için şimdiden söylüyorum ne olursa olsun lütfen tahriklere gelmeyelim. Sahaya yabancı madde atan bizden degildir !
 
Önder abinin soylediklerine ve dilegine istegine katılmamak mumkun degil bu macın elbet rövanjı yapılacak ama biz aynı gecen seneki bjk macındaki taraftarlar gibi olmalıyız taktir almalı fbli oyununa gelmemeliyizbunun icinde herseyden once uAnın buyuk kısmı gelmese yararlı olur...
maca gelince bence herseyden once ustune adam cekecek bir skorer cıkaramadık.fitch ikili ve hızlı savunmada zorlanınca ilk period ta mitcell dısında skorer cıkmadı.buda bizi asırı etkiledi ve hızımızı dusurdu tabi bunda ilk periyodun sonunda yedimiz uclugunde cok etkisi var bence
ayrıca Murat Hoca'nın Fatih Solak ı sıcakken oyundan almasıda oyun gidasını asırı bozdu ve 2.periyottan sonra fb nin boyalı alana hakim olmasına sebep oldu
bunların telafisi var arkadaslar onemli olan hocanın ve takımın bu yenilgiden dersler cıkarması
 

Üst