FIBA Dünya Şampiyonası 2006 Japonya

can akın-ibrahim-ersan-kaya-ermal
barış-serkan-cenk-kerem gönlüm-oğuz
ender-fatih

gibi bir takımla gidersek bence iyi olur.. kaptan ibrahim takımda tek skorer olmasının etkisiyle iyi bir liderlik yaparsa ve eski yıllardaki gibi bir performans sergilerse(ki ibrahim coşarsa amerika'ya bile 30 atabilir) bence başarılı olabiliriz... en azından geçtiğimiz yıllardaki gibi bir takım seyretmeyelim.. mücadele eden savaşan, milli formanın hakkını veren bir takım izleyelim.. 99'daki gibi..

cenk ve ersan'dan da çok iyi bir performans bekliyorum.. ümitler şampiyonası'ndan çok bu turnuva daha önemli onlar için.. inşallah beklentilerimi boşa çıkarmazlar...

ben takıma güveniyorum... ama inşallah çıkacağız gruptan.. ben avustralya'yı geçebileceğimizi düşünüyorum.. evet belki andersen-bogut ile etkili olabilirler ama bizim de pota altımız en kuvvetli yanımız.. ermal-kaya-kerem gibi isimler dayanacaktır pota altında onlara diye ümit ediyorum.. pota altına drive edemeyecek oluşumuz da sorun değil.. zaten drive edecek kim var? iş ibrahim, serkan, cenk gibi şutörlerin iyi gününde olmasına bakacak her maç..

en iyi ihtimalle gruptan 4. çıkar sonrasında amerika'dan fark yeriz.. ama inşallah mücadele eden iyi bir takımımız olur.. şu ana kadar hep çok şeyler bekledik..birşey elde edemedik.. şimdi ise pek birşey beklemiyoruz.. belki de bizim için çok iyi olur.. umarım oynayacağımız tüm maçlarda savaşan bir takımımız olur...
 
ya bu tanjeviç'i anlamak gerçekten çok zor. takıma üfürük püfürük adamlar alıyo ama ömer onan,hüseyin beşok gibi kaliteli adamları almıyo. bence bu gidişle sadece katar'ın önüne geçebiliriz ve 5. olur eleneriz. umarım ben yanılırım ama böyle giderse pek yanılmam gibime geliyo..
 
Ya adam zaten gruptan çıkmak istemiyor ki.Bu kupa bizim için gelecek senelerin... diye geveleyip konuşuyor.Ya buraası milli takım kim iyiyse onu oynatacaksın.Ne bu ya...Bu turnuvada iyi yerleri hedeflemediklerini de söyledi Tanjevic.Ya nasıl olur,Türkiye ilk kez böylesine bi kupaya iddasız geliyor.Katar neyse Türkiyemiz de odur.2'si de heddefsiz takımlar.Grupta Avustralya'nın da gerisinde kalır elenirsek hiç şaşmayın.Nasılsa biz gelecek 4 senenin takımını kuruyoruz :(
AYIPPP...Bu takım 5 sene önce avrupa 2.si oldu.Nasıl bu hallere geldi.
 
yaw tanjevic biz sana zte 2010 a hazırlanma demiyoruz ama 2001 avrupa 2. olan takım da çöpe atılmaz. bizim takımda memo ve hüseyin olsaydı biz avustralya pota altını dağıtırdık untmayın ki memo boguttan daha iyi ve andersen de şu an daha sakatlıktan yeni çıktı ve hazırlanıyor henüz
 
Hazırlıklarına İtalya'da devam eden milli takımımız hazırlık maçında Sırbıstan'a 86-83 yenilmiş. Son Dünya Şampiyonu karşısında en fazla sayıyı İbrahim (22) atmış.

Kaya 17 sayı atarken,Efesten bize gelmesini çok istediğimiz Barış 14 sayı atmış.
 
Grup sıralaması bence böyle olur;

1- Litvanya
2- Brezilya
3- TÜRKİYE
4- Yunanistan
5- Avustralya
6- Katar

Litvanya maç kaybetmeden 1. çıkar. Brezilya da gayet iyi takım geçen senelerde onlara yenilsek de hakemlerin payı bunda bayaa büyüktü. Mücadele edersek yeneriz derim. Yunanistan'a pek şans vermiyorum artık her nedense. Avustralya maçı da ortada geçebilir ama galip geliriz diye düşünüyorum. Katar için yoruma gerek yok.

Herkes çok kötü performans bekliyor milli takımdan ama bence bu sefer o kadar kötü oynamıyacağız ve grubu 3. olarak tamamlıcaz. Bazılarınıza komedi gibi gelebilir ama durum bence bu olacak.
 
Bu akşam da Bulgaristanla hazırlık maçımız var.Sessiz sessiz hazırlıklar sürüyor.Daha işin çok başında olsak da kadroyu şimdiden kestirmek mümkün.1 numarada zaten fazla seçenek yok.Ender, Hakan ve Barış Japonya'ya giderler.Engin,Barıştan daha yetenekli ama çok yavaş.2 ve 3 numarada Serkan ve İbrahim garanti, ümit milli şampiyonasından sonra da Cenk ve Ersan kadroya girerler.4 ve 5 numaralarda ise Oğuz,Kerem,Ermal,Kaya ve Fatih olur.Çünkü onlardan başka şampiyonanın seviyesinde oyuncu yok.Dışarıda kalanlar Ümit,Cem ve Semih o kadroya yakışmazlar.
Son gelişmelere göre fikrim biraz değişti.Gruptan çıkıp çeyrek final oynarız ama devamı gelebilir demek için çok hayalci olmak gerekir.
 
Brezilya'da Nene yok arkadaşlar, Litfanya'da Jasikevicius yok. Bence Yunanistan hariç her takımı yenecek güçteyiz. Litfanya'yı bu sefer yeneceğiz bence.
Yunanistan-Türkiye-Brezilya-Litfanya-Avustrtalya-Katar olur bence sıralama. Bogut'u fazla büyütmeyelim bence.
Ender,Barış,Hakan D.,Serkan,İbrahim,Cenk,Ersan,Kerem G.,Ermal,Kaya,Oğuz,Fatih olur umarım kadro. Ftih yerine Semih de olabilir ama hiç formda değil, Fatih daha faydalı olur.
 
sportturk' Alıntı:
Brezilya'da Nene yok arkadaşlar, Litfanya'da Jasikevicius yok. Bence Yunanistan hariç her takımı yenecek güçteyiz. Litfanya'yı bu sefer yeneceğiz bence.
Yunanistan-Türkiye-Brezilya-Litfanya-Avustrtalya-Katar olur bence sıralama. Bogut'u fazla büyütmeyelim bence.
Ender,Barış,Hakan D.,Serkan,İbrahim,Cenk,Ersan,Kerem G.,Ermal,Kaya,Oğuz,Fatih olur umarım kadro. Ftih yerine Semih de olabilir ama hiç formda değil, Fatih daha faydalı olur.

oyun zekası bakımından bu 2 takım bizden çok üstün, onları yenmemiz çok zor..

ayrıca burada her takımın kadrosu verilmiş şampiyona için;

http://www.fiba.com/pages/eng/fe/06_wcm ... LevNodeID=

Türkiye kadrosu:

ROSTER TURKEY
Name P Heigth DOB Place Of Birth Current Club
4 Serkan
ERDOGAN G 19cm
0'7" 30/08/1978 - Tau Ceramica
(ESP)
4 Kerem
TUNÇERI G 187cm
6'2" 14/04/1979 - BESIKTAS JK ISTANBUL
(TUR)
10 Ibrahim
KUTLUAY G 198cm
6'6" 07/01/1974 - ÜLKER SC ISTANBUL
(TUR)
11 Kaya
PEKER C 207cm
6'9" 02/08/1980 - EFES PILSEN ISTANBUL
(TUR)
13 Mehmet
OKUR F 21cm
0'8" 26/05/1979 - EFES PILSEN ISTANBUL
(TUR)
Cenk
AKYOL G 193cm
6'4" 16/04/1987 - EFES PILSEN ISTANBUL
(TUR)
Ender
ARSLAN G 188cm
6'2" 13/01/1983 - EFES PILSEN ISTANBUL
(TUR)
Engin
ATSÜR G 194cm
6'4" 02/04/1984 - -
Hakan Ismail
DEMIREL G 188cm
6'2" 07/05/1986 - FENERBAHCE SK ISTANBUL
(TUR)
Hilmi Cem
DINC - 23/07/1985 - -
Semih
ERDEN - 28/07/1986 - FENERBAHCE SK ISTANBUL
(TUR)
Baris
ERMIS G 192cm
6'4" 03/01/1985 - EFES PILSEN ISTANBUL
(TUR)
Kerem
GÖNLÜM F 207cm
6'9" 22/11/1977 - EFES PILSEN ISTANBUL
(TUR)
Ersan
ILYASOVA F 205cm
6'9" 15/05/1987 - -
Ermal
KUQO - 12/02/1980 - FENERBAHCE SK ISTANBUL
(TUR)
Ermal
KURTOGLU - 12/02/1980 - FENERBAHCE SK ISTANBUL
(TUR)
Oguz
SAVAS F 205cm
6'9" 13/07/1987 - ÜLKER SC ISTANBUL
(TUR)
Fatih
SOLAK C 214cm
7'0" 25/07/1980 -
 
biz bu şampiyonaya giderken götürdüğümüz pivotlar oğuz dışında bu turnuvaya yakışmıyor.
maçlardan sonra avrupalı spikerler 'hüseyin beşok bu takımda olmalıydı'
dicek
hıncal uluç haklı olarak tanjevic'i eleştirecek
 
1905' Alıntı:
ermal a fb yazmissin yanlis oldu heralde

resmi sitede de fenerbahçe olarak geçiyor.ayrıca benim dikkatimi çeken fatih in takım kısmı boş. oyuncuların oynadıkları takımlar eski takımları olmasına rağmen ( ibo - ülker, memo - efes vs.) fatihe hiçbir şey yazılmamış.
 
brezilya
brezilya da oscar schmidt oynamiyormus iyi :D .
barbosa bizim on alan savunmasini hali temizliyormus gibi bir silkeler.
varejao konusunda ise faul yapmamiz yeterli %30-35 le atar sanirim :D .
bu seneki brezilya yi yeneriz gibi.

edit: ABD macinda seyrettigim brezilya bizim takimi kusbasi veya ince seritler halinde dograr. Insallah yanilirim..

Avustralya
Avustralya ise maasallah sirik cenneti. boylarini gectim bir de sutor uzunlar bizi oldukca zorlayacaklar.

Litvanya
Litvanya icin ise rakipleri biz degiliz bu kadro ile sampiyonluga gidebilirler.

Yunanistan
Yunanistan icin ise kafa kafaya oynariz son dakikalarda kopar mac gibi cunku papaloukas li diamantidis li on alan bizim ki ne cok agir basiyor. artik bakicaz milli takima 6 aylik tatillerini bozup gelemeyen oyuncularin bulundugu ortamda vatan millet sakarya is yapar mi? :(

Katar
eksi averaji artiya cevirecegimiz mac. Efes cup olcu olmaz...
 
Brezilya'nın kadrosu açıklandı.Kadroda Rafael Araujo ve Nene Hilario gibi iki önemli isim yok.Eski Galatasaraylı pivot Ferreira ise kadroda.Muhtemel beşleri: Leandro Barbosa-Alex Garcia-Machado-Giovannani-Varejao
 
varejao konusunda ise faul yapmamiz yeterli %30-35 le atar sanirim
dengesiz bi oyuncu ama bu dengesizliği ile biraz ribaund alma hırsını birleştirince inanılmaz bir hırs getiriyor takımına .Yani adamı sinirlendirdiğin zaman ya da adam konsantre olduğu zaman daha yararlı oluyor takımına
 
Bugünkü Amerika maçında Brezilya mükemmel oynadı.Teknik fauller olmasaydı maçı alacaklardı.Özellikle Nezinho dos Santos ve Machado'yu çok beğendim.Varejao da yine hücum ribaundları ve savaşçı ruhuyla çok yararlı oldu ama 8.faulünü alınca oyunu terketti.Yani Japonya'da Katar ve Avustralya maçlarından başka galip gelebileceğimiz maç yok diye düşünüyorum :roll:
 
Japonya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda (C) Grubu'nda yer
alacak (A) Milli Takım, hazırlıkları çerçevesinde Güney Kore ile yaptığı
hazırlık maçını 70-67 kazandı.

Türkiye: 70 - Güney Kore: 67

Maçın başında iyi savunma yapan Milliler, şutlarda isabet bulamayınca ilk periyodu 14-9 geride tamamlandı. Ender Arslan'ın oyunu iyi kurmasıyla birlikte Serkan Erdoğan ile sayılar üreten (A) Milli Takım, ilk periyotta oluşan farkı kapatsa da devreyi 32-31 geride tamamladı.

İlk yarıda şutlarda isabet bulamayan İbrahim Kutluay'ın ikinci yarıda devreye girmesiyle oyunun kontrolünü ele geçiren Milliler, pota altında da Kaya ve Ermal ile üstünlüğü ele geçirdi. Serkan Erdoğan ve İbrahim'in sayıları ile etkili olan Milliler, son 10 dakikaya 54-51 önde girdi.

Ersan İlyasova ve Kaya'nın sayıları ile farkın kapanmasına izin vermeyen 12 Dev Adam, karşılaşmadan 70-67'lik skorla galip ayrıldı.

(A) Milli Takım'da Serkan Erdoğan 16, İbrahim Kutluay ve Kaya Peker
ise 12'şer sayı ile maçı tamamladı.
 
İtalya'yı 69-64 yenmişiz.Süper bir sonuç.İtalya en formda takımlardan biriydi.

Fransaya'da 13 sayı fark atmıştık.

Ben bu takımdan umutluyum.Çok büyük süpriz bekliyorum yarı final bile olabilir...
 
Japonya'da düzenlenecek olan Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek olan A Milli Basketbol Takım'ımız, oynadığı ikinci hazırlık karşılaşmasında İtalya'yı 69-64'lük skorla mağlup etti.

MİLLİLER, İKİNCİ YARIDA ETKİLİYDİ
Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede A Milli Basketbol Takım'ımız, ilk çeyreği 12-16, devreyi de 34-38 geride tamamladı. Mücadelenin ikinci yarısında çok iyi savunma yapan Millilerimiz, oyuna da ağırlığını koymayı başardı. İbrahim Kutluay ve Serkan Erdoğan ikilisiyle hücumlarda etkili olan Millilerimiz, pota altında da Kerem Gönlüm ve Fatih Solak'ın gayretli oyunuyla karşılaşmadan 69-64 galibiyetle ayrıldı. Öte yandan karşılaşmayı 22 sayıyla tamamlayan A Milli Basketbol Takım'ımızın Kaptanı İbrahim Kutluay, maçın "MVP"'si seçildi.

A MİLLİ TAKIM (69): Cenk Akyol 4, Ermal Kurtoğlu 4, Ender Arslan 6, Serkan Erdoğan 20, İbrahim Kutluay 22, Fatih Solak 4 (7 rib), Kerem Gönlüm 8 (7 rib), Kaya Peker 4

İTALYA (64): Marco Belinelli 6, Gianluca Basile 7, Matteo Soragna 4, Andrea Pecile 7, Nikolari 4, Mason Rocca 4, Fabio Di Bella 12, Barci 10, Angelo Gigli 7

1.PERİYOT: 12-16
2.PERİYOT: 22-22
3.PERİYOT: 22-14
4.PERİYOT: 16-9

kaynak: tbf.org.tr

son dönemde oynadığımız ve galip geldiğimiz çoğu maçın ilk yarısını geride kapattığımızı görüyoruz.ama ikinci yarıda takımımız toparlanıyor ve iyi savunma yapmaya başlıyor.bu oyunu genele yayabilirsek bu takım gerçekten şampiyonada çok iş yapabilir.
 

Üst