fenerin sinan erdem'deki bütün euroleague maçlarını ve ligde de bir kaç maçını canlı izledim. onların en büyük handikapı kontrol dışına çıkmaları,özelikle ukic baskıda kontrol dışına çıkabiliyor,onun pas kanallarını tıkarsak ve onu hep birebir zorlamaya itersek takım organizasyonları çökecektir. bir de çok tecrübeli diyorsunuz da rakip ne zaman fener'i yakalasa eller titremeye ve şutlar saçmalamaya başlıyor. bu sene bütün oynadıkları maçlara yüksek yüzdeli şutlarla başladılar,bu üzerinde dikkat ile durmamız gereken bir konu. ilk çeyrek şut yüzdelerini en azından normalin üzerine çıkarmazsak maç onlar için gitgide zorlaşacak. ben yaklaşık 17-18 senedir basketbol maçlarını salonda izleyen biri olarak spahija'nın da iyi bir antrenör olduğunu düşünmüyorum,işler ne zaman kontrolden çıksa çözüm üretecek setler bulmaktansa herkesi fırçalamaya başlıyor,bu sene fenerin kazandığı maçların hangisinde mükemmel antrenör tercihleri gördünüz? ayrıca fenerin takım olmasında spahija'dan çok aydın örs'ün katkısı vardır.
fener tribünlerinden hiç korkum yok,kesinlikle duygusal düşünümüyorum alakasız bir seyirci,başarının taraftarı dolduracak o tribünleri,euroleague seyirci rekorunu 325 kişi ile tersten kırmış bir taraftar kitlesinden bahsediyorsunuz. valencia maçında dereyi görmeden pınarbaşına başladılar ve maç son topa kaldı. zaten bilet fiyatları 40-30-5tl olarak açıklanmış,bu da çekirdekçi tayfanın daha çok olacağını gösteriyor,bir diğer konu da ülker'in davetiyeleri, hakem masasının arkasında kalan maraton diye tabir ettikleri bölümün ortadan 3 bloğu davetiyeli seyirciye verilecek her maçta olduğu gibi ve vip diye tabir edilen kısmında aynı şekilde ortadaki 3 bloğu davetiyeye ayrılmış durumda.
benim rakipteki oyuncalardan tek aklımı kurcalayan preldzic,onun dışında farklılık yaratacak bir oyuncu göremiyorum. uzunlarımız kesinlikle onların uzunlarından daha iyi,ermal ve luksa faul problemine girmezse çok büyük sorun çıkarır hatta domine eder. rancik'in dakikaları çok değerliydi bizim için ama artık bahane üretecek durumda değiliz,oynayabilirse süper olur.son olarak jerry johnson,abdi ipekçi'deki banvit maçlarında oynadığı oyunu oynasın,izleyin o zaman şenlikleri.
totemleri ile meşhur fener taraftarı duyduğuma göre totemlere başlamış,biz de içinde barındırdığımız bütün renklerimizle dualarımızı ediyoruz,Allah utandırmasın.