Açık konuşmak gerekirse ;
Sezon başında ben tahmin edemiyordum bu kadar ilerleyeceğimizi.Benim hedefim 4 veya 5. olmak gibiydi.Ligin dibinden bu kadar iyi bir performansla finale çıkmak muazzam oldu.Ayrıca ezeli rakibimiz Fenerbahçe'yle.Kadrosunda her türlü skorer bulunan(pota altı-dış şut) bir takım.Ömer Onan'lı,Oğuz Savaş'lı,Jasikevicius'lu,Marko Tomas'lı,Ukic'li bir takım ..
Shumpert,Johnson,Tutku,Ermal ve Shipp'ten en az ikisi bir maçta skorer yönü üstleniyor.Ama Fenerbahçe final serisinde bu skorer sayısı 3'e çıkmalı.Johnson tek başına 20 atmamalı.Shumpert 10, Ermal 10, Johnson 10 atmalı gibi.Çünkü ne kadar çok oyuncuyu skorer kimlik kazandırırsak maçı kazanma şansımız o kadar artar.Maç sıkıştığında, sayı bulamadığımız anlarda,içerden sayı bulamadığımız anlarda vb vb.. Tek skorere bakmamalıyız.Johnson atabilir,Shipp atabilir,Shumpert atabilir vb.. olmalı.
Savunma olarak tempomuz belli.Hem Sinan Erdem'de hem de Abdi İpekçi'de.Ölümüne baskı!Karşı koyamayacakları bir savunma.Tek bir oyuncuya bakacakları, hatta hiç kimseye bakamayacakları bir savunma.İyi hücum maç kazandırır, iyi savunma şampiyon yapar
Zor olacak belli.Ayrıca saha avantajı da onların.Alnımızın akıyla çıkarız inşallah bu seriden..