az yazan ama forumu sürekli takip eden biriyim, tanıyan tanır. yazmayayım yazmayayım dedim ama artık daha fazla dayanamadım.
iyi kötü bilgisayar dünyasını bilen, internet çıktığı günden beri bu alemin içinde olan, onlarca forum ve platformda üyeliği bulunan, yazan ve okuyan biri olarak şöyle bir tespit yapmakta fayda görüyorum: bu forumu yöneten kardeşlerim kadar yasakçı,kısıtçı ve diktatörce bir yönetim tarzı benimsemiş forum yöneticileri görmedim. hergün mutlaka birçok forum yazarının yazıları editleniyor,siliniyor ve hatta foruma yazması yasaklanıyor.
sevgili yönetici arkadaşlar, bakın burası adı üstünde bir forum ortamı, bildiğim kadarıyla hiçbir kulüp veya derneğin resmi sitesi değil ve herhangi bir misyonu yok. buraya herkes kimseye hakaret etmeden dilediğini yazar, herkesi kritik eder, dili döndüğünce, nefesi yettiğince paylaşmak istediklerini paylaşır. ama sizler bu yönetim tarzını değiştirmedikçe, çok sesliliği kabul etmedikçe ve bu özgürce görüş bildirme serbestisini ortadan kaldırma çabanızdan vazgeçmediğiniz müddetçe bu o ortamda ancak kendiniz çalar, kendiniz oynarsınız. en son olarak 'özyer, istifa' diye açılan bir başlığı bile değiştirecek kadar kendinizden geçtiniz. çabanızın son derece iyi niyetli olduğundan hiçbir şüphem yok, ama giderek sevimsiz hale geliyorsunuz. özellikle birbirlerini iyi tanıyan, sürekli görüşen kişiler arasında bu tarz sakınca yaratmayabilir ama unutmayın ki burası herkese açık bir ortam ve birbirlerini gerçek hayatta görmemiş, tanışmamış birçok insan var ve inanın bu yönetim tarzı birçok insanı irrite edebilir. hatta ara ara girip okuyan birçok kişi 'yahu burası ne böyle, bu mahkeme engizisyondan daha beter' diye düşünebilir. özellikle de aranızdan bazılarının ikide bir çıkıp da ortaya bir azar mesajı atması, üzücü ve kırıcı oluyor.
bence bırakın artık bu tip davranışları, biraz daha yumuşak, biraz daha iyimser olmaya çalışmakta fayda var...
bu mesajı atmaktaki amacım, sizleri kırmak veya üzmek değil ama birtakım şeyleri söylemeden de duramadım.
son söz: 2 senedir devam eden ve ne yazık ki artık kanıksanmaya başlanan başarısızlıkları, milyon dolarlık bütçeleri kötü yönetimi, kurduğu kötü takım ve oynattığı kötü oyun karşısında ben de diyorum ki: 'Murat Özyer, istifa !!!'
herkese sevgiler...