Galatasaray 1 Fiorentina 0

Arkadaşlar tek maçla tabiki adamdan harikalar yaratmasını beklemiyorum. Ama 55 dakika 1 tane adam eksiltemedi, 1 tane etkili pas atamadı oturup saymadım ama çift haneliye yakın bir top kaybı yaptı, geriye yardım desen oda yok, ezip durdu topu. Kaliteli adamlar geldiği ilk maçta her zaman kendini belli etmiştir, kalitesini göstermiştir. Prekazi, Saunders, Hagi, Ilie, Ribery... Bugüne kadar bu hiç sapmadı. Adaptasyon filan hikaye. O tip sorunlar sonradan ortaya çıkar. Bkz. Lincoln

İlk maçlarda iyi oynayıp sonradan dökülenler olmuştur ama ilk maçlarda kendini gösteremeyip sonradan açılan birtane bile adam hatırlamıyorum.

Aklınıza gelen varsa bana; şu adam ilk geldiğinde iyi değildi, kendini gösterememişti, sonradan alışınca kendini gösterdi diye hatırlatırsınız.

Ki Amrabat 3 yıldır Türkiye'de ne uyumundan bahsediyoruz???
Bariz bir şekilde adam açık alan oyuncusu ve Kayseri'de bu alanları buluyordu. Ayrıyeten Kayseri'de toplar hep Amrabat'ta toplanıyordu. Galatasaray'da ne o kadar topla buluşabilecek ne de o alanları bulabilecek.

İddialı konuşmayı sevmem ama göreceksiniz Amrabat bizde iş yapmayacak. Maalesef ama evet alındığı paranın da altında ezilecek...

Umarım yanılırım...
 
Dos Santos bence ilk zamanlar kötu idi oynadıkca toparladı,Muslera gecen sezon bası cok sacma goller yedi ama toparladı,Elmander ilk basta fatih hoca bile pek sıcak bakmıyordu simdi gözdesi
 
Bir yaşıma daha girdim yahu pazartesi antrenmana başlamış çarşamba maça çıkmış, heyecandan her şeyin yapmak motivasyonununda olan bir adam daha ilk 55 dakikasında 'kazık' diye etiketleniyor :) Futbola bakış açısı buysa şayet ben futbol körüyüm o halde.
 
Yahu ne kötüsü fıstık gibi oynadık.. Takım geçen seneden kalma pas alışverişini kaybetmemiş. Adam eksiltebiliyoruz, güzel ataklar yapıyoruz. Rakibi uzun süre boğduk kendi yarı alanında.. Göze hoş gelen futbol oynadık, ben maçtan sıkılmadım gayet keyifliydi.. Fakat sanki birşey eksik gibi, bir türlü gol atamıyoruz. Ama gol dışında herşey var.. İyi yoldayız, biraz daha kaynarsa yeni transferler takıma, geleni geçeni ezeriz ligde. Şu halimizle de pek pabuç bırakmayız rakiplere.
 
Dos Santos bence ilk zamanlar kötu idi oynadıkca toparladı,Muslera gecen sezon bası cok sacma goller yedi ama toparladı,Elmander ilk basta fatih hoca bile pek sıcak bakmıyordu simdi gözdesi

Dos Santos Turkiye'den gol atamadan gitti. Elmander'i ilk kez canlı olarak Liverpool maçında izledik. Adam şov yaptı o maçta. Ondan önceki hazırlık maçlarında da hiç sırıtmamıştı. 3 gün önce takıma katıldı da sanki tatilden mi geldi. Olimpiyatlardan geldi. Yani fizik olarak hazır oyuncu.

Neyse bence kaliteli adam ilk çıktığında hissettirir. Bana hissettirmedi.

Daha doğrusu o parayı verdiği adam sahaya çıkınca heyecandan yada aşırı motivasyondan oynayamamazlık yapmamalı. Eğer durum buysa daha da vahim.
Ribery heyecanlanmamış mıdır ASY'ye çıktığında yada Keita???

Umarım zaman beni haksız çıkarır ama ilk maç itibariyle benim düşüncem: Amrabat bu paranın oyuncusu DEĞİL...
 
Dünkü Fiorentina maçında staddaydım ve izlediğim kadarıyla takım Muslera,Semih,Eboue,Selçuk,Emre ve Elmander dışında hazır bir görüntü çizmedi. Diğer hazırlık maçlarında da aynı performanslar göze çarptı. Ama takım doğru yolda olduğunu gösteriyor ve Melo'nun gelişiyle birlikte de orta saha ve takım tamamen kendini toparlayacaktır.

Amrabat konusuna gelince de. Adamın daha ilk maçı evet herkes diyor hazır olarak geldi ama bunun bir takım olma süreci de var.Hem daha genç ve kendini göstereceğini düşünüyorum. Direk olarak silmek olmaz. Ayrıca Hamit içinde aynı şeyler geçerli.
 
28 yaşında bir adamın Hagi'nin geldiği ilk 6 hafta döküldüğünü,Filipescu'nun nasıl eleştirildiğini, hatta maç kadrosuna bile zor girdiğini hatırlamaması, Selçuk İnan'ın geçen sene hazırlık dönemi ve ligin ilk 3-4 haftası vasat ve vasat altında oynadığını, Eboue'nin takıma ve yerine uyum sağlıyana kadar tribünlerde homurtularla karşılaştığını, Muslera'nın ilk 6 hafta nasıl hatalar yapıp, nasıl eleştirildiğini (ki Uruguay milli takımından gelmişti dimi fiziksel bir sorunu olamaz:) ) hatırlamaması gerçekten ilginç ve endişe verici bir durum benim gözümde.

Bunlar kolay hatırlamanız için en yakın tarihten seçilmiş örnekler belki işe yarar.

Adamın 2 yıldır ligimizde yaptıkları bjk-fb ve GS karşısında oynadığı oyun kalitesini fişlemek için arguman oluşturmazken GS forması ile arenada 40 bin kişinin önüne çıktığı ilk maçta 55 dk oynaması bu fişleme için yetmişse bakış açınız çok ilginç demektir.
 
Doğancım 1. si üslübuna dikkat et. "28 yaşında bir adam" diye abuk bir yaklaşım sana yakışmamış. Yaşım 40 yada senin gibi 22 olabilir ama bu bahsettiğin adamları yada olayları hatırlamak için kıstas değil.

Hagi Ali Sami Yen'de çıktığı ilk resmi maçta ne yapmış git arşivlerden bir arat. Belki bilmiyorsundur Trabzon maçı. Ondan sonra insanlara laf yetiştirmeye çalış. Hatta laf yetiştirmektense kendin farklı düşünüyorsan onu anlatmaya çalış daha iyi edersin.

Filipescu'nun hakikaten ilk maçlarını pek iyi hatırlamıyorum. Seninde 7 yaşındaki aklınla pek hatırlayabileceğini sanmıyorum. Ama Filipescu Galatasaray'a o zamanın 8 m Eurosuna transfer olmadı. Zaten beklentiler büyük değildi. Ayrıyeten oynadığı bölge itibariyle hiçbir zaman sırıtmadı. Tabiri caizse hep 7 oynayan bir adamdı.

Selçuk demişsin. 1.si Selçuk hiçbir zaman (hazırlık dönemi dahil) vasat yada vasat altı oynamadı. Real Madrid maçı, Liverpool oynanırken sen neredeydin? BAM ortasahasından sonra herkes Xavi'yi bulduk demiyor muydu?

Eboue'nin vasat ve vasat altı oynadığı dönem oldu. Ama asıl mevkii olan sağbek değil sol açık ve sol bek oynuyordu o maçlarda. Sen Eboue'yi bugün koy sol açığa tekrar o bahsettiğin homurtular başlar.

Bir kaleci ile bu konuyu örtüştürmek zor. Kaleciliğin dinamikleri çok farklı. Biranlık hatalar kalecinin o günkü performansını belirliyor. Muslera yarında maça çıktığında hatalı bir gol yiyebilir. Bu onun kalitesini yada kalitesizliğini göstermez. Futbolcuda durum sende hak verirsin ki biraz daha farklı.

Ben fikrimi ve ilk maç sonucunda Amrabat'ın bende uyandırdığı izlenimi aktardım. Zaman gösterecek haklı olup olmadığımı. Bu arada benim yorumum fiyat+performans içindir. O paralara çok daha kaliteli takıma level atlatacak bir isim bulunabilirdi diye düşünüyorum.
 
Mazhar bence cok erken yargılıyorsun 8m euroya gelmedi zaten 5m euroya geldi, sahsen ben iyi olucak demiyorum .Alınmasının sebebini bile anlamadım bence culıo oynasa daha mutlu olurdum bekleyelim.Hazırlık macı ilk kez takımla oynadı areneya ilkez cıkıyor bence biraz sabredelim.
 
Volkan zaten konu ile ilgili ilk mesajımda erken konuşmayı sevmem ama" diye başladım. Bakalım umarım yanılırım. Abi açıkçası Amrabat'ın yıllık kazancından %40 feragat etmesini benim aklım mantığım almıyor. Fiyatı çok göstermemek için uydurulmuş gibi geliyor. Yada Amrabat'ın bir kaç tahta eksiği var :)
 
Volkan zaten konu ile ilgili ilk mesajımda erken konuşmayı sevmem ama" diye başladım. Bakalım umarım yanılırım. Abi açıkçası Amrabat'ın yıllık kazancından %40 feragat etmesini benim aklım mantığım almıyor. Fiyatı çok göstermemek için uydurulmuş gibi geliyor. Yada Amrabat'ın bir kaç tahta eksiği var :)

Bazı oyuncular ıcın para geride kalabiliyor özel durumlarda. Aklımada su geldi revivo ilk geldigi mac üc gol atıp sora bı daha oynanamıstı .Ambramat geldigine göre desteklemeden vede beklemeden baska caremiz yok :)
 
Ben fikrimi ve ilk maç sonucunda Amrabat'ın bende uyandırdığı izlenimi aktardım. Zaman gösterecek haklı olup olmadığımı. Bu arada benim yorumum fiyat+performans içindir. O paralara çok daha kaliteli takıma level atlatacak bir isim bulunabilirdi diye düşünüyorum.

Ben buraya cevap vermeyi atlamışım kusura bakmayın :)

Öncelikle ben lafımı ettiğim her dönemin her maçını tek tek izleyip, elde ettiğim her gazete haberini tek tek okudum o konuda hiç bir sıkıntım yok o yüzden aynı telden konuşabiliriz rahatlıkla.

Filipescu'da ilk maçlarında eleştirildi, Hagi geldiğinde 6 hafta adam gibi kadroya giremedi diyorum 'çıktığı ilk maç' diyorsunuz. Yahu adam takımla antrenmanlara çıkmış,takıma ısınmış,ortama alışmış, heyecan desen zaten Real'de ,Barça'da oynamış kendini kanıtlama ihtiyacı sıfır ona rağmen 6 hafta geçmiş aradan :)

Selçuk sizce yeterliymiş demek ki ancak hazırlık dönemi ve ligin ilk 4 haftası sizin için vasat üstü olan Selçuk'un sonra yakaladığı performansı anlatmak için ne gibi bir sıfat bulmak lazım bu durumda? Liverpool maçını Arena'da Real maçınıda Barnebau'da izledim eğer bu bir kıstassa şayet. Xavi'yi bulduk söylemi Selçuk'un o dönem için oynadığı oyundan ötürü değil yapacaklarını bildiğimiz için söyleniyordu. Tabi bu beğenip beğenmeme kişisel yargılara kalmış kavramlar tek bir doğru yok.

Kaleciliğin dinamikleri elbet farklıdır ancak daha önce dememiş miydiniz ilk maçı da olsa ışık verir vs. diye ee hani hiç ışık vermemişti Muslera, ama Selçuk'taki gibi ne yapacağını iyi biliyorduk :)

Neyse bu liste uzar gider ancak bir oyuncunun ilk maçında iyi yada kötü oynaması hiç bir şeyi ne belli eder ne garanti verir. Zira ilk maçında herkesi kendine hayran bırakan Tamas'ları mı, Lukunku'ları mı, Cristian'ları mı, yoksa Revivo'ları mı izlemedik? İlk maç ve maçlar kıstas olsa bu oyunculara olurdu öncelikle ama hepsinin sonunun hüsran olduğunu hepimiz biliyoruz.

3 günlük antrenmandan sonra çıktığı ilk maçtan ziyade ligde 2 yıldır gösterdiği performansın daha somut bir done olduğunu düşünüyorum.Öte yandan GS formasını üstüne geçirmek için bu denli bir karakter koyan, mutluluğu gözlerinden fışkıran ve yetenekleri tartışılmaz bir adamın ilk maçtan kestirip atılmaktan çok desteklenmesi gerektiği kanaatindeyim.

Neyse son olarak ben Amrabat'ın başarılı olup olmayacağını bilmiyorum, size karşı çıkıyor olmam Amrabat'ın 8 milyonluk oyuncu olduğunu ve ligi kasıp kavuracağını düşündüğüm anlamına gelmez. Ben sizin ilk maçtan oyuncunun üstünü çizme,ilkinde olmadıysa hiç olmaz mantığı ile takındığınız negatif düşünceye karşı çıktım. Amrabat bana kalırsada 8 milyonluk oyuncu değil ama değeri 2-3 milyonda değil. Kendi insiyatifimde olsa 5 milyondan zerre yukarıda bir para vermezdim ancak onu bu fiyatları duyduğu halde ısrarla ve inatla isteyen adamın adı Fatih Terim ise ederinin 5 milyon üstünüde vermeye rağzı olurum.
 
Mazhar Bey'in Amrabat'in kotu bir basarim sergilemesini isteyecegini dusunen var mi? O halde bence konuyu uzatmaya gerek yok...
 
Mazhar Bey'in Amrabat'in kotu bir basarim sergilemesini isteyecegini dusunen var mi? O halde bence konuyu uzatmaya gerek yok...

Abi ben buradaki kimsenin takımın ve ona mensup oyuncuların kötülüğünü düşüneceğine inanmıyorum ancak peşin hükümlü olmanın inasnı nasıl yanıltıp zarar vereceğinin görülmesi lazım öte yandan.
 
Doğan,

Amrabat her kıpırtı gösterdiğinde buraya girip bana sallayacaksın anlaşılan. Dünkü maçta evet iyi oynadı Amrabat. Çünkü tam istediği oyun tipi vardı. 10 kişi kalmıştık Fener geride muhteşem açık alanlar veriyordu. Öyleki Umut'u izlerken bir ara Ronaldo kaçmış içine vs dedim. Amrabat zaten açık alanda iyi bir oyuncu. Benim söylediğim sıkışık alanda, oyun kitlendiğinde etkili olamayacağı. Biz tüm sezonda kaç maçta böyle kontra atak fırsatları bulabileceğiz???

Bu durumda bir açık alan oyuncusuna bu kadar para vermek ne kadar mantıklı? Yoksa Amrabat elbette kontra oyunlarda bize fayda sağlayacaktır. Ama bunun için bu kadar para vermeye, daha da görüşmem dediğin kulubun kapısında yatmaya değer miydi?

En başta söylediğim gibi benim yorumum fiyat+fayda içindir. Amrabat 4,5, 5 m Euro'ya transfer edilmiş olsaydı fikrim farklı olurdu.
 
Doğan,

Amrabat her kıpırtı gösterdiğinde buraya girip bana sallayacaksın anlaşılan. Dünkü maçta evet iyi oynadı Amrabat. Çünkü tam istediği oyun tipi vardı. 10 kişi kalmıştık Fener geride muhteşem açık alanlar veriyordu. Öyleki Umut'u izlerken bir ara Ronaldo kaçmış içine vs dedim. Amrabat zaten açık alanda iyi bir oyuncu. Benim söylediğim sıkışık alanda, oyun kitlendiğinde etkili olamayacağı. Biz tüm sezonda kaç maçta böyle kontra atak fırsatları bulabileceğiz???

Bu durumda bir açık alan oyuncusuna bu kadar para vermek ne kadar mantıklı? Yoksa Amrabat elbette kontra oyunlarda bize fayda sağlayacaktır. Ama bunun için bu kadar para vermeye, daha da görüşmem dediğin kulubun kapısında yatmaya değer miydi?

En başta söylediğim gibi benim yorumum fiyat+fayda içindir. Amrabat 4,5, 5 m Euro'ya transfer edilmiş olsaydı fikrim farklı olurdu.

Yahu abicim ne sallaması atışıyoruz işte :) Amrabat'a ederinizn 2,5-3 milyon fazlasını verdik zaten ama Terim'in hatrı,ısrarı üstüne okadarı feda olsun üstelik Kayseri'de 1,1 milyon avro adamda gelip bizle 1 milyona imza attı üstelik 5 yıllık. Hani feda ettiğine inanamayanlar var onun için diyorum bunu.

oyunun sıkıştığı anlarda ne yapacağını bende merak ediyorum ama geçen yıl boyunca maçlara giden,izleyen biri olarak özellikle o sol çizgi üstünde bulduğumuz hızlı çıkma fırsatlarını düşündüğümde aslında bu fırsatları ligde çok defa hemen her takıma karşı bulabileceğini düşünüyorum. Kaldıki bizizim gibi sahayı çok iyiy parselliyen, boş alaln bırakmayan bir takıma karşı bile 2 maçtada çok iyi oynamıştı Amrabat bunuda unutmamak lazım :)
 

Üst