Galatasaray: 63 - Fenerbahçe: 60

bu sıkıntılı günlerimizde gene yüzümüzü güldürdü kızlarımız..taylor ve taurasinin gidişi elbette etken oldu ama 2 avrupa maçında toplamda 40 sayı fark yedik fenerden ve her ikiside o maçlardada yokdu. bu kadar kısa süre içinde böyle bir değişim gercekden cok mutluluk verici.
hucum ribauntlarında çok büyük bir ezici üstünlük sağladık ve bence maçı almamızdaki en önemli etken buydu. fowles müthiş domine etti, daha 2.periyod sonuna dogru double-double yapmışdı. catchingde muazzam katkı yapdı hucum ribauntlarına..
yalnız ufak bir eleştirim olacak, fowles pota altında bu kadar etkiliyken, dışarıdan cok gereksiz zorlamalar yapdık. belki botaş maçındaki 3 lük yüzdemiz güven aşıladı takım üzerinde ancak unutulmaması gereken birşey var bu takımın en önemli silahı fowlesdır..
 
Çok güzel maçtı. Salonda Forumdan arkadaşlarla birlikte izledik. Heyecan ve stres dolu maç sonunda yerini mutluluğa bıraktı. Fowles Müthiş oynadı 40 dakika oynadı hiç çıkmadı. Maç sonunda yorgun bile değildi herkesten daha canlıydı. Yarında İnşalah kupayı alıp, takımımızı ve arkadaşlarımızı keyifli bir şekilde uğurlayacağız şehrimizden.
 
Bütün takıma tebrikler,helal olsun kızlara.Keyifle izledim maçı.Maçın başından sonuna kadar rahattım.Kazanacağımız hissi vardı maç boyunca çünkü.Kızlar yaptığı mücadele ile bu hissi veriyorlar.

Son 2 fb maçını kazandık ve bundan sonraki maçlarıda kazanacağız.Daha iyi takımız onlardan çünkü.Bu fark çok net görülüyor sahada.
 
Bu maçın son topa kadar gitmesi , 3 sayı bitmesi tamamen rakibin şansından ve balından kaynaklandı..
Daha kolay ve net bir galibiyet alabilirdik ama problem yok.
Asıl lig finalinde görüşeceğiz.
Bunlar sadece preview.. dört dönüm bostan, yan gel yat osman devri bitti..
eski günlere dönüyoruz..
hayırlı olsun.
 
Herkese merhaba. İlk mesajım buraya.

Dün maçtaydım, tezahürat olarak zaman zaman çok etkili olamadıysakta her yerde olduğu gibi burda da taraftar olarak Fenerden sayıca fazlaydık. Bir de bizim maç öncesi beşiktaşlılar vardıki gerçekyen çok komiktiler. 50 kişi bizim 4-5 kişiyi görünce önce salça oldu, bizim maçın başlamasına yakın bizim taraf dolmaya başlayınca salondan nasıl çıkacaklarını şaşırdılar :) Hatta bazıları atkıları saklayıp bizim tarafta maçı izlemeye devam etti. Birde takımlarına "bu büyük taraftara ayıp oluyor" diye bağırdılarki orada koptum ben :) Beşiktaş taraftarı hakikaten çok cahil ve komiklerdi, eğlendirdiler bizleri sağolsunlar.

Sahada da aslanlarımız her zaman takdir ettiğimiz mücadelelerini sergileyince bu güzel galibiyet geldi. Hepsine yürekten teşekkürler ama biri varki ona ayrı bir parantez açmak lazım; Sylvia Fowles. Gerçekten insan üstü mücadele ediyor, taraftar olarak ona özel mutlaka birşeyler yapmalıyız. Işıl maçtan sonra onu tribüne çağırıp beraber üçlü çektirip bir nebze de olsa bu özelliği hisettirdi. Bizde birşeyler yapmalıyız.

Çok övülen Ratgeber final maçlarında takımını batırmaya devam ediyor. Buna karşılık Ceyhun Yıldızoğlu geçmişteki hatalarından ders almış ve doğru işler yapmaya devam ediyor.

Son olarak ağlamaya devam et Fenerbahçe !
 
Rakibine karşı ilk 4 maçını kaybetmiş, Avrupa’da aynı rakibine saf dışı bırakılan takımımızın bu durumdan dimdik ayakta kalkıp, son iki maçını kazanması, çok büyük bir olaydır. Bu işin basketbol yönünü geçiyorum, psikolojik olarak da müthiş bir sınavdı, takımımız başarıyla geçiyor bu sınavları.

İnanılmaz bir ribaund performansımız vardı her şeyden önce. 23’ü hücum olmak üzere 49 ribaundumuz var ki, bu sayı, önemi ve sertliği ortada olan bu karşılaşma için muazzam bir rakam. Sağladığımız üstünlük maçta aşırı avantaj sağladı elbette. Hücum yüzdemiz düşük olsa da ( 27/57 %47 ), kazandığımız ikinci şanslar ile bir çok sayının altına imzamızı attık. Elbette bu üstünlüğümüzden bahsederken Sylvia Fowles’a ayrı bir paragraf açmak gerekir. İnanılmaz bir oyuncu, tarifi konamaz bir dominantlık. 11 hücum ribaundu, kariyer rekoru da ayrıca. Büyüklüğü ortadaydı da, dünkü karşılaşma kariyerinin önemli anlarına girecektir kesinlikle.

Tamika ile daha güçlü ’’takım’’ olduğumuzu daha ilk F.bahçe maçında göstermiştik. Bunun üstüne sürpriz bir Tarsus yenilgisi geldi ama kazandığımız bu çizgiyi devam ettirdiğimiz bir gerçek. Çok değil, daha 1 ay önce Euroleague’de 2-0 yenilen, sahada hiç bir etkinlik sağlayamayan bir takım vardı ortada, bu acı ama gerçek. Ancak bugüne geldiğimizde, bizlere müthiş bir güven uyandıran, oyun anlamında F.bahçe’den hiç bir eksiği bulunmayan hatta bir adım önünde olan bir takım ortaya çıktı. Elbette bu sadece Tamika ile değil ancak takıma müthiş bir ivme kazandırdığı yadsınamaz. Hem hücum alternatiflerimiz çoğaldı hem de savunmamız 2 seviye üste çıktı. Dün de bunun en güzel örneklerini gördük.

Oyuncu özeline indiğimizde, maç boyunca Tamika & Sylvia büyük oynadı, ikinci yarıda ise Seimone ağırlığını koydu ortaya. Işıl - Bahar - Melisa ise kritik katkılar sağladılar.

Dünkü maçın tek olumsuz noktası ne diye düşünürsek, ikinci yarıda Sylvia’ya fazla top indiremedik. Hücumumuzun birinci seçeneği olmalı daima Syl. Ancak geçen aylarda sadece Syl üzerinden oynadığımızı da görüyorduk. Bugüne geldiğimizde, Işıl penetresini yapıyor, Tamika ve Seimone bireysel yetenekleri ile takımı ileriye taşıyor, Melisa - Doneeka ikilisi de ekstra katkılar sağlıyor takımımıza. Bu hücum çeşitliliğinde Sylvia’nın fazla top kullanması elbette zorlaşıyor. Ancak ikinci yarı bunun biraz daha ötesindeydi olay. Maç boyunca 12 şut kullanmış sadece, mutlaka ama mutlaka Sylvia her maçta en az 15 şut kullanmalıdır, ki o rakam bile az kalabilir.

Bize bu mutluluğu yaşatan, şampiyonluk yolunda birinci adayın kendileri olduğunu son iki maçtır ezeli rakibine aldığımız galibiyetler ile kanıtlayan, mücadele duygusunu bir saniye bile kaybetmeyen takıma ne kadar teşekkür etsek azdır.. Ancak bunun yeri burada değil, salonlarda takımı bağrımıza basacağız..

Son olarak, başta ultrAslan - Antep olmak üzere, dün maça giden herkese büyük teşekkürler. Verdiğiniz destek örnek olacak cinstendi. Gidenlerin tekrardan ayağına sağlık.

Zaferler senin, ruhunda var!
 
teşekkürler kızlar :) hepinizin ayrı ayrı ellerine sağlık...

doğrusu özlemiştik bu sonuçları. umarım bugün Tarsus'u da yenip kupayı bir kez daha getirirsiniz. final için bol şans diliyorum...
 
61-53'ken yayın gitti TBF'nin sitesinde.Kalan 3-4 dakikayı bitirene kadar koridorda volta attım.Kuzenimin 63-60 kazandık demesiyle yaşadığım sevincin tarifi güç.
Euroleague maçından bugüne yaşanan değişimi Arca güzel özetlemiş.Ceyhan maçından sonra bize verdiğiniz sözü tuttunuz,teşekkürler kızlar...
 
Hayatımda canlı izlediğim ilk derbiyi kazanmanın mutluluğu anlatılamaz. Ne yazsam boş kalır, teşekkürler Sarayın Sultanları.

Ayrıca Önder Abi, Aras Abi ve Aykut Abi' ye ne kadar teşekkür etsem az. İnanılmaz keyif aldım, tekrar tekrar teşekkürler :)
 

Üst