GALATASARAY:66-Ülker:99

• Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Maç öncesi yabancı oyuncularımızı merak ediyordum.

Şunu söyleyebilirim umduğumdan iyi yabancılarımız var.

En çok tartışılan isim Bodicker'dı. Ribaunt kovalayan,mücadele eden bir oyuncu.Dış şutları etkili ama içeriden sayı bulmakta zorlanıyor.Korkak atışlar yapıyor.

Jacobson iyi bir skorer.Sorumluluk almaktan çekinecek bir adam değil.Kendine güveni var

Fereira ince atletik bir oyuncu blokları etkili Zukuskas'ı arka arkaya bloklarıyla şaşırttı.Pivot hareketleri iyi ama bazende şaşırtan acemice hatalar yapıyor.

Arda savunmada iyiyidi. Ama hücumda etkili olamadı.

Umut Tınay geçen seneki çizgisinden uzak,ben çok daha iyi bir Umut bekliyordum.

Geneline bakınca elde bir takım var ama oyuncular kişiliklerini sahaya yansıtamıyorlar. Kimse sahada ne yapacağını bilemiyor. Yeteneklerini sahaya yansıtamıyor.Bir korku var ve çekingenlik var.Bundan dolayıda takımında bir kişilği yoktu.

Bu yazdıklarım çok ciddi problemler. Bunun uyumla zamanla alakası yok.

Oyun olarak geçen seneden hiç bir farkımız yok. Dış şutlarla maç kazanılmaz!!! Mücadele ediliyor ama yaratıcı stratejiler üzerine kurulmuş bir savunmamız, düzenimiz yok.

İstatistiklere baktım da 2 guardımızın asist toplamı yalnızca 1. Takım olarak toplam asist sayımız 5. enteresan bir istatistik.

Guardların asist yapmamasını iyi tespit etmişsin.Bu oyun düzeninde ve oyuncuların kişilik ve yeteneklerini sergileyemediği bir oyunda neredeyse dış şutlara dayanan hücum organizasyonumuzla asist yapmalarını beklemeyelim.

Keza yıldız oyuncularımızda ,beklentilerimizin olduğu oyuncularda bu oyun sisteminde kendilerini gösteremedikleri gibi güvenleri krırlır,hata yapmaları kaçınılmazdır.

Hakemmiş,bütçeymiş,zamana ihtiyaçmış bunları bahane olarak görürüm.

Yıllar sonra yerlisiyle yabancısıyla ilk defa sezon oncesi hazırlık çalışmları yapıldı. Hala zaman ve uyum deniyorsa ben bunu inandırıcı bulmam.

Ülker kuvvetliymiş böyle bir bahane öne sürülüyorsa daha baştan anlayış farkımız var.Biz Galatasarayız bizimde başka faktörlerimiz potansiyellerimiz var değerlendirin derim.

Hakem kötüymüş... Bugün takımımızın koçu maç başabaş giderken gereksizce serbest atışlarda itiraz etti, ardından bir süre sonra yine yakalayamadığımız bir diyalog sonrası teknik faul aldı. Ülker'e avantaj verdi.

3.periyod başladı üst üste sayı yemişiz fark açılmaya başlamış hemen müdahale edip mola almak yerine hala hakemle oynamanın kime ne yararı faydası oldu ???

Mola alınmakta geç alınmasaydı maç ikinci yarının başında koparmıydı???

Maçın 2.periyodunun bitmesine yaklaşık 1 dakika var Fereira 2 faulu var, onu oyuna almak kime yapılan blöftü???

İlk yarıda Enver EKemn oyuna alınacaktı. Sonra birşeyler oldu kenarda anlayamadık. Kenara geri yollandı. Çocuk bozuldu. Menajerimiz Turabi Genç hemen yanına gidip bir şeyler söylemeye başladı teselli maksatlı ama genç bir oyuncunun daha maçın başında gururu kırılmıştı.

Tabii başka ayrıntılarda var uzatmanın anlamı yok. Bu oyuncuların mücadele güçlerini güvenlerini daha sahaya çıkmadan kırıyorsak onlardan sahaya kişiliklerini ve yeteneklerini sergilemelerini beklmek ne kadar doğru olur? Geçen sene Tufan'da yaşananlar bu sene diğer gençlerimizde de yaşanacak korkarım ki...

Yönetim destek vermiyormuş... 2. Başkan Turgay Kıran ve yöneticilerden Derya Taşdelenler maçtaydı. Uzun süre sonra ben ilk defa 2 yöneticinin bir basket maçına geldiğine şahit oldum ki bunlardan biride 2. başkan. Destek verilmiyorsa sorunlar varsa bunları söylemek için bundan daha güzel bir fırsat olabilir mi?

Taraftara şikayet etmek dert yanmak neden??? Çözüm bulacaklar maçtaydı.

İşin özü takımın kadrosu yabancı oyuncuları kötü değil. Ama kenardan takım yönetilemiyor. Oyuncular bırakın yeteneklerini sergilemeyi, sahada kendilerine güveni yoktu. Olmayan oyun sistemimizden bahsetmemede gerek yok.

Bana gore Umut Tinay disinda ilk yari iyi savunma yaptik.Ama sonra daha once dedigim gibi Cihadin olmayisi rotasyonu sagliyamadi.Oyuncular yoruldu.
Birde tek pozisyon ne kadar onemli.
3. periodda fark 7 sayiyken kaptigimiz topu son derece aptalca sekilde kaptirdik.O top dondu 1 dakika icinde 14 sayiya cikti fark.Sonra Halil Uner Ardayi kalaylayinca zaten takimin olmayan morali dahada asagi indi.3.Period alinmayan molada buyuk hata bana gore.Bunlarda hatalar.
Boddicker icinde benim goruslerim olumlu.1-2 drive i gercekten iyiydi.Birde reb.larda sezgisi kuvvetli.Ama on plana cikamaz.

gordon' Alıntı:
Neyin üstünde düşünmek lazım yahu? 33 sayı fark yemişsin hala 2 tane faülün ağzını yapıyosun(sana değil ünere.yanlış anlama :).Kendinden başka herkes suçlu zaten.İlk yarı iyi oynadık dediğimiz şey nedir?Savunma mı yaptık yoksa Jacobson dan başka skorer mi çıktı?? Olayın yorumu ülker ilk yarı ciddiye almadı,ikinci yarı aldı dır.Boddicker maalesef yeteneksiz fakat yeteneksiz olduunun farkında olmayan bir adam, aldığını atıyor iki sn beklemeden.

Beyler kimse kimseyi kandırmasın 15 dk rezil olmadan basketbol oynadık,gerisi faciaydı...Bu takım düşmenin en büyük adaylarından biridir.Jacobsonu tutamzsak ise en büyük adayız...

p.s : Maçı izledinmi de konuşuyosun demeyin,maçtaydım

Gördüğünüz gibi teknik ekipten umudu kesince Tanjevic'i kafakola alıp problemi kökünden çözmek istedik.

Tanjevic'inde budurumdan memnun olduğu verdiği pozdan belli :)

ulker1.jpg

Oynanan basketbolu, yönetimin ilgisizliğini geçtim.Ama taraftarın amatör baranşlara destek vermemesini anlamıyorum.Böyle bi salonda bu kadar kişiyle destekde verilmez.Bu şekilde bende 45 km gidip maçı seyretmem artık.Milleti yeni anladım.2 takımla oynanan maç dışında bende gelmeyi düşünmüyorum.

Efes ve Ülker kısa yoldan final oynasın,hic olmazsa bu kadar masraf bosuna yapılmasın bizde kendimizi yıpratmayalım !

Yeter artık !

Bu arada başlığı düzeltin beyler pls GALATARASAY yazılmı$ GALATASARAY yerine...

ilk yarıda takım bna göre gerekli mücadeleyi gösterdi
bu oyunu heralde geçen hafta oynasalardı Koleji rahat rahat yenerdi ilk yarıdaki takım
ama 2. yarının hemen başında Ülkerin bna göre biras tempoyu artırması
vede Halil Ünerin buna karşılık werememesi
o sırada Arda bi hata yaptı die fark tam 5 e düşcekken Ardayı çıkartması
farkın bi anda büyümesine yol açtı..

Maçtan önce konuştuğumzda Halil Üner takım olduktan sora herşeyin daha ii olcağını vede Aralıktan sora çıkışa geçiceğimizi söyledi..

özellikle Jacobsonu ben çok beğendim en azından 2 sene içinde gelen en kaliteli yabancı
Brezilyalı ise özellikleri blokları süperdi ama hucumda biras acemiydi

Bu maç için burda takıma giydirmek bağcıyı dövmekten başka şey olmaz. Ama 2 tane hatalı tavır var: Bir tanesi hakem diye ortaya çıkmak diğeri zaman tanımak lazım demek.

30 sayı farklık maçta hakemler bizi yaktı şeklinde tavır ciddiye alınamaz. Lig başladı, ciddi takımsan 1. haftadan itibaren hazır olmalısın, hocaysan 1. haftadan itibaren takımını hazır etmelisin. Çık,oyna,yenil ama gücüm bu kadar de en makbulüdür.

Arkadaşlar yazmayacaktım ama ne yazık ki bazı şeylere dayanamadığım için yazma gereği duydum.

1. Bu takım belki son 5 sene içinde ilk kez sezona bu kadar erken hazırlanmaya başladı,ilk kez yabancılarını bu kadar erken transfer edip takıma adapte etme şansı buldu. Zamana ihtiyacımız var bana aldatmaca geliyor. Bunu sezonu 3. bitirdiğimiz zaman Erman Kunter söyleseydi kendisine hak verirdim.
2.Birisi bana lütfen takımın ofans ve defans setlerinden bahsetsin çünkü ben hiç bir şey anlayamadım. Topu eline alan dışardan şut atmaya çalışıyor. Böyle basketbol olmaz,oluyorsa bizim dışımızdaki dünyadaki tüm takımlar aptal demektir aylarca uğraşıp setler geliştiriyorlar. Onlar dca pekala beyler eline top geçen şut tasın diyebilir.
3. Sen 33 sayı fark yemişsin ve adamlar maçın sonlarını bench ile oynamışlar hala hakem dersen biraz dur düşün kimseyi kandırma derim,önceliklede kendini.
4. Genç oyuncuların üzerinde bir baskı,gerginlik car. Özellikle dün maçın ilk yarısında Envere yapılanları görünce bunun neden ileri geldiğini çok rahat anladım. Kimsenin bu gençlerin oyun oynama hevesini kaçırmaya hakkı yok. İşler ancak zevk alınarak başarılabilir.
5. Maç içinde alınan teknik faullerin(koç tarafından) anlamı nedir hele hele takım tam havasını yakalamış salondaki bir avuç insana zevk verirken. Alınan teknik faullerin yanı sıra alınmayan,zamanında alınmayan,maç koptuktan sonra alınan molaları hiç söylemeye gerek yok zannedersem.
6. Ligin en zayıf kadrosunu yenemeyen bir takım dün Ülkeri zaten yenemezdi ama biraz dayanabilirdi.
7. Gördüğüm kadarıyla yenebileceğimiz takım sayısı çok az hatta şuan itibari ile yok gibi. Dileğim bir değneğin değmesi ve bazı mucizelerin olması.Yoksa gerçekten sonumuz hüsran.
8. Kimse Fatih son anda Ülkerde kaldı da o yüzden takımın dengesi bozuldu edebiyatları yapmasın ne şimdi ne deilerdeki yenilgilerde zira dün Fatihide gördük Ülkerde.
9. Maç bitmiş,sen çıkmış Fırat'a yönetimi ve federasyonu şikayet ediyorsun(Fıratcım yanlış anlama seninle alaksı yok)ama şikayet merciin Fırat olamaz,bunlar basit,küçük oyunlar. Burdaki insanlar aptal değiller. Bunlara kanmazlar. Öyle deyince öyle oluyorsa ohh ne ala çık tüm yenilgilerden sonra bu tip şeyler söyle olaydan yırt...
10. Sezon başından bu yana 5 maç yaptık sadece 2. lig takımı Beykozu zar zor yendik geriye kalan tüm takımlardan fark yedik. Birazda hatayı içeride arayın. Birazda olayı bu yönünden düşünün. İyiki dün Ülker ile oynadık. Efes ile oynasak adamların o savunmasına kaç sayı atabilirdik düşünmek bile istemiyorum.
11. Dün Turgay Kıran ve Derya Taşdelenler maçtaydı. Onursalın dediği gibi ben böyle bir şeyi ilk kez görüyorum ve özellikle Turgay Kırana teşekkür ediyorum fakat yönetim sahipsiz bırakmışsa neden dün maçtalardı veya sahipsizsen gidersin bunu Derya Taşdelenlere ya da Turgay Kırana söylesin,Fırata değil...Çünkü gereğini yapacak kişi Fırat değil...
12. Şunu bazıları bilsinki bir avuç insan gelip takıma destek veriyorsa o kişiler sadece ve sadece GALATASARAY'A destek veriyor. Bazı kişilere değil. o bazı kişiler bunun ayrımını yapabilmeli.
13. Son sözüm Türk Barter'e. Nedir o kardeşim öyle siyah beyaz Türk barter yazısı. Birde BJK logosu koysaydınızda tam olsaydı. Ben utandım o pankarttan bunu kimse görmüyor mu???

Kerem Ersuna' Alıntı:
13. Son sözüm Türk Barter'e. Nedir o kardeşim öyle siyah beyaz Türk barter yazısı. Birde BJK logosu koysaydınızda tam olsaydı. Ben utandım o pankarttan bunu kimse görmüyor mu???

Maçın moral bozukluğundan değinilmesi gereken önemli bir ayrıntıyı atladık iyi hatırlattın Kerem.

Pankartları görünce insan bu ne düşüncesizlik,saygısızlık demenden edemiyor.

Pankartların zaten bir esteteğiidikkat çekiciliği yoktu. Pardon dikkat çekiciliği vardı siyah beyaz hazırlanmış. Galatasaraylı seyircilerin antipatisini çekiyordu :)

Pankartların siyah beyaz hazırlanmasında amaç nedir,verilen br mesajmı var nalamak mümkün değil.

Bir diğer nokta formalarımız,onlarda zevksizce hazırlanmış. Parçalı forma yapmak çok mu zor?

Walla olaya bana domnmus ama orda o acıklmaları yaparken benle 1lişkte 4 kişi daha wardı ha benı tanıdıgından belkı anlatmıstır ama dedığım gıbı bana özel 1 sey yok.
Aslında Fıratın yapabılecegı 1 sey yok deıl ama yaptıgım ınsanalara deermı işte sorun deıl hanı duzelcenı bılsem ben kendımı de baskalarını da yakarım ama bakıcaz ...
Önemli not kise kusra bakamsın ( hani kulüpten okuyan war sa ) ben Halil hoca nın serzenişlerine sadece kupa maçında hakemlerin werilmesi olayınmda katılıom ama onun dışında katılmıom
Turkbatter de ne kadar mal oldugunu gosterdı salaklar maçtada söledim paranın saltanatı işte biz pankart yapalım dıye 1 aydır yıtınıoz adamlar tak dıye 2 tane acıyo hemde digital baskı (ullllllleeeeeen düzen bumu) harbi gözlerimiz bjk logosu aradı haftaya kafalarını yıcem merak etmeyın

yaa arkadaslar bu takım halil ünerle yürümez diye kac kere söyleyim.türkiye kupasına dahi giremedik lig sonuncusuyuz bize hiç yakısıyormu.

roberto baggio' Alıntı:
2 senedir popomuzu yırtıyoruz bu takımı bundan kötü kimse yönetemez diye ama dinleyen kim.

kovun artık şu adamı ya da bu takıma ne katkı yapıyor onu açıklayın. kimseyi getiremiyorsanız altyapı hocalarından biri çıksın takımın başına bundan kötü olmaz bari taraftar sahiplenir takımı belki bir hareket olur.

kimse bana kadro kötü yabancılar yeni geyiği yapmasın en zayıf grubu sonuncu bitirdik. bu adam kalırsa hedef belli bu sene de sondan 3. lük başarı olur.

roberto baggio' Alıntı:
bu sene maçlardan sonra mesaj yazmaya fazla uğraşmayacağım yukardaki mesaj her hafta tekrar eder.

dediğim gibi aynen devam

Arkadaşlar Halil Üner her zaman yaptığı gibi aralık ayına kadar süre tanınmalı demiş takım için.Merak etmeyin aralık ayı geldiğindede önemli olan play-offlar diyecek.(Çünkü bu taktiği geçen sezon ve Fenerbahçeyi çalıştırırkende yapmıştı.) Bu bir Halil Üner klasiğidir....

Üç yabancının dışında olumlu hiçbir şey yok.Ayrıca Arda'dan beklentim daha fazla.İsterse Stombergas'a hiç sayı attırmasın.Bu adam Alper Yılmaz değil.Takıma ofansta daha çok destek sağlamalı.Bu arada bu takım geçen yıldan beri oyun anlayışını dış atışlar üzerine kurmuş.Bu şekilde bir yere varamıyoruz.Haftaya İtü maçı var.Umarım o maçı alırız ve çıkışa geçeriz.Olaya olumlu bakmaya çalışıyorum ama bu gerçekten çok zor.