Galatasaray: 80 - Beretta Familia: 71

Biletler: http://www.biletix.com/biletsec/NBX8C/ISTANBUL/trRakibimiz:
Beretta-Famila:
Grup: 3-5, Top 16: Perfumerias Avenida'ya karşı 2-0

Kupa tarihinde 3., 2005'ten beri ilk kez geçen senenin şampiyonu son 8'e kalmadan eleniyor. Son şampiyonu süpüren Beretta-Famila, sürprizlerini sürdürmek için İstanbul'da yerini alıyor. Bizim gibi Avrupa macerasına Euroleague'de başlayıp, sonrasında EuroCup'ı kazanıp tekrar Euroleague'e dönen bir ekip İtalyan temsilcisi.

Fenerbahçe ile aynı eleme grubunda yer alan Beretta 6 galibiyet, 6 mağlubiyet almıştı oynadığı maçlarda. Fenerbahçe'nin en zorlandığı maç da Beretta deplasmanı olmuştu. Özellikle iç saha performansıyla dikkat çeken İtalyan ekibi, grup aşamasında tek deplasman galibiyetini Tarbes (Fransa'dan) çıkarırken, Top 16'da saha avantajı Avenida'da olmasına rağmen deplasmandan galibiyet çıkarıp Final-Eight yolunu aralamıştı. ELW'de kulüp tarihinin en başarılı sezonunu geçiriyorlar, tecrübeli oyunculardan oluşan kadroları daha da fazlasına yetecek mi, Abdi İpekçi'de göreceğiz.

Rivas gibi Beretta-Famila da savunma ağırlıklı bir takım. Şu ana kadar oynadıkları maçlarda, rakiplerinin 70 sayıyı bulduğu maçlarda tek bir galibiyet alabildiler. O da, uzatmaya gidip 82-72 kazandıkları Avenida maçı. Aslında kalıplı oyunculardan kurulu bir beş ile oynamalarına rağmen top kayıplarını minimum seviyede tutmaları şimdiye kadarki başarılarında kilit noktalardan biri. Ford'u benchten getiriyorlar genelde. Cohen, Macchi, McCarville ve Masciadri gibi önemli oyunculara sahipler. Yeni transfer Jalcova'nın da performansı takımın başarısını doğrudan etkileyecek.

Yıldız: Cheryl Ford
Amerikalı tecrübeli pivot, ELW'nin maç başına en çok ribaund alan ismi (11.7). Maç başına 7.5 savunma, 4.2 hücum ribaundı ortalamaları onu ayrıca her iki istatistikte de en başarılı isim yapıyor. Fenerbahçe'nin takım halinde hücum ribaundı ortalamasının 8.5 olması, Ford'un başarısını ortaya çıkarmak için kullanılabilecek bir veri. ELW'de en çok faul alan ve en çok çizgiye giden isim olmasına karşın T ile serbest atışları sayıya çevirmesi skor ortalamasını düşürüyor. Maç başına 11.2 sayı ortalamasıyla oynayan Ford, takımın en skorer 2. ismi. Cheryl Ford WNBA'de ve ELW'de ribaund kraliçelikleri yaşamış, All-Star MVP'si olmuş, Yılın Çaylağı Ödülü kazanmış bir isim. Fakat son yıllarda WNBA'de forma giymemesi onun bir nebze göz ardı edilmesine sebep oluyor.

Avrupalı Yıldız: Laura Macchi
Kadın basketbolunda kıtanın en eski merkezi olan İtalya'nın yetiştirdiği son değer diyebiliriz Macchi için. 33 yaşındaki forvet, geride bıraktığımız yıllarda (takım arkadaşı Raffaekka Masciadri ile beraber) WNBA'de de forma giymiş, ülkesinde defalarca kupalar kazanmış bir isim. Kendisi için Avrupa'nın Delisha Milton-Jones'u denilebilir. Çok yönlü oyunu ve yüksek skor potansiyeli ile her zaman önemli bir oyuncu Laura. Bu sezon çıktığı 14 maçta sadece bir kez tek hanede kalan Laura Macchi, 16.0 sayı ortalamasıyla oynuyor. Tecrübeyle doğru orantılı artan oyun zekasıyla birlikte takımın en büyük kozlarından biri olacak Macchi.

X Faktör: Janel McCarville
Aslında kadın basketbolunun en büyük yıldızlarından biri fakat "arıza" ruh hali asıl değerini bulmasını engelliyor. Oynadığı her rakibe karşı yüksek istatistiklerle double-double da yapabilir, ilk çeyrek bitmeden kendini pasifize de edebilir. Sert ve inatçı oyun tarzının yanında, iyi bir şut ve pozisyonuna güre yüksek asist kabiliyeti var J-Mac'in.

Maç Programı:
28 Mart 18:00 Fenerbahçe
29 Mart 18:00 Rivas
30 Mart 20:45 Galatasaray
 
Beretta Familia,iyi bir İtalyan takımı ve güçlerimiz hemen hemen eşit.Ceyhun Yıldızoğlundan çok şey bekliyoruz al bu maçı hocam yoksa kovulursun bak sen bizimle ol lütfennn !
 
Son sırada kapasakta artık çok birşey değişmeyecek.Bu maça çok ilgi olmayacaktır.Eğer olursada oraya Ceyhun istifa diye gitmemiz lazım.Aslında maçın önemi büyük.Ceyhun İSTİFA !
 
Dün tribünde taraftarın terörist muamelesi gördüğünü dikkate alırsak Galatasaray tribünlerinde inlerle cinler oynamaya niyetlenir ama iki takım da 5´er kişiyi zor bulur.
 
Böyle diyorsan senin aşkın renklere değil yıldız oyunculara ve sorunsuz bir şubeye demektir :) Keşke işim olmasaydı da gidebilseydim maça ...
 
Bu maç net bir şekilde gösterdi ki özellikle yerli oyuncuların ciddi anlamda bir mentör desteğine ihtiyacı var. Şu andaki teknik ekip malesef bu konuda oldukça yetersiz. Kafaları rahat olunca, stres olmayınca gayette iyi oynuyorlar.
 

Üst