Galatasaray: 84-Pınar Karşıyaka: 80

zamaninda sene basinda hüseyin daha gelmeden asim bu takima kazandirilmali demistim o zaman bir çok arkadas fatih solakin ayni versiyon bir oyuncuya ihtiyaç yok demislerdi asim fatih ten çok daha yetenekli bir oyuncu sadece tek problemi arada bir steps yapiyor sene basinda asimi alsaydik simdi hüseyini o yedekliyor olacakti
 
güzel bi maç oldu diyebilirim kendi adıma. maçı son ana kadar koparmayı başaramadıgımız için son dakikaya kadar heyecanı yaşadık. ama sonucta kazanmayı bildik. zorlu bi maçtı ve kazanmamı güzel oldu. ama bu yetmiycek tabi ki haftaya mersin deplasmanı çok çok önemli ordan galibiyetle dönmemiz gerekiyo.

tekrar maça dönersek çok fazla hucün ribauntu veriyoruz rakibeve buralardan çok sayı yiyoruz. buna bi çare bulmamız gerkiyo çünkü bu maçta olmadı ama başka maçlarda çok canımız yanabilir. birde iki yıldır büyük bi problemimiz var macı koprattık dediğimiz anlarda öyle sacma seyler yapıyoruz ki maçı hediye etme konumuna geliyoruz. bu nası bi rehavettir. dagılmıs karsıyakayı tekrar oyuna ortak ettik. cüneyt ve dee nin mucize sutlarıyla zor bela aldık maçı. 2 yıldır buna önlem alamıyo murat hoca zorlu maclarda da cok canımız yanıyo bu yüzden. 40 dk boyunca kötü de oynasa konsantrasyou bozulmaması lazım takımın. onun dışında diğer arkadaslar teknik değerlendirmeyi yapmışlar zaten fazla girmiycem oralara..

son olarak tribünlere geliyim. kemik olarak gelen ve cogunlugu maca beleş giren tayfa dışında maça gelen basketbol seyircisi sayısı cok cok az. bu takım daha fazla taraftarla oynamayı hakediyo. umarım sezon ilerledikçe salon da giderek dolmaya devam eder. sadece büyük maçlarda her maçta dolması gerekiyo salonun. sonucta mükemmel bi takım olmasak bile güzel basketbol oynayan heyecan yasatan bi takım var sahada.

ksk taraftarını da tebrik etmek lazım basketbol maçına 4 otobüs geldiler. zaman zaman ortam gerildi ama olur öyle şeyler fazla büyümedi hiç bi gerginlik. maçtan önceki istiklal marsı ve akabininde iki tribünün bilikte bagırdıgı "sehitler ölmez vatan bölünmez" çok anlamlıydı. deplasman taraftarı gelince hersey daha farklı daha heyecanlı oluyo. istanbul derbilrinde de rakip taraftarın alınmaması kararı tekrar gözden gecirilmeli dünkü maçtan sonra.
 
Re:

Ahmet Arif' Alıntı:
[quote="Murat İnal":be283]
Cüneyt çok iyiydi diyenlereyse inanamıyorum.


Elimizde Hüseyin'i gibi bir büyük yuıldız var ama onu doğru kullanmıyoruz, etkin kullanmıyoruz. Şutör bir uzun alınmadığı için Hüseyin'in post up'ı yerine şutundan yararlanmak zorunda kalıyoruz. tek post up yapan uzunumuzun Hüseyin. Gaines ise şutör olmadığından Hüseyin'i dışarı çekip post up'ı olmayan gaines'in yüzü dönük hücumuna bakıyoruz. gaines'in şutu olsa tersini yaapcağız ve pota altını rahat kullanacağız. Hüseyin'in yorulduğunu da kenar yönetim göremiyor. Ancak hüseyin gereksiz fauller ve şut atmaya başlayınca anlaşılıyor. Hüseyin'i doğru kullanmamız çok önemli. haftada iki maç yapmaya başlayınca Hüseyin'i daha da az oynatmak zorunda kalacağız. fazla yüklenerek onun sakatlamamız gerekli. Bunları bu akdar yazmöa nedenim aslınad 5. yanbancının hangi bölgeye alınacağı konusundaki Hoac'nın akrarsızlığının nedenini ortaya çıkartmaktır.


.[/quote:be283]

Aslında; kendi yanıldığınız noktayı kendiniz anlatmışsınız. Geçens efer de söylemiştim de ; şutör uzun gereksiz diye; sebebini açıklamak nasip olmamıştı.

Öncelikle; Hüseyin iyi kullanılamıyor konusuna katılmıyorum. Hüseyin artık 5 sene önceki; sizin yorumunuzu dayandırdığınız oyuncu değil. Haliyle geçen yıllar yoruyor oyuncuyu; o yüzden de ; Hüseyin içeri sokulmuyor değil; aksine çok fazla içeri girmek istemiyor. İçeride daha fazla sertlik ve temas var çünkü ve itişmek zorunda kalıtor. Bu nedenle de çok daha çabuk yoruluyor. Evet; Hüseyin artık biraz daha kaymakçı , mid-range jumperından avantaj sağlamak isteyen bir oyuncu kimliğine bürünmüş , bu nedenle de o şekilde kullanılması daha mantıklı. Mid-range oyununa dayanan haliyle bile 25 dakikayı zor görüyor; sizinki gibi bir mücadelede Hosley ve Asım karşısında 15 dakikada kıpırdayacak hali kalmaz.

Şutör uzun konusuna gelirsek: Sizin de bildiğiniz gibi ; genelde şötör uzunlar bir amaçla kullanılır , drive eden kısalara içeride yer açmak. Yani şutör uzun dışarı çıktığı zaman ; kendi uzunu takip edecek ; böylece de içeri drive eden kısaya yer açılacak, takip etmezse de şutör uzun üçlüğü yollayacak. Ama sıkıntı tam da burda; Galatasarayda drive eden kısa olmadığı gibi; hemen hemen her kısa oyuncumuzun en güçlü olduğu - Tufan, Cüneyt, Murat- alan şut ; ve maç başına deli gibi üçlük kullanıyoruz. Bu nedenle de ; yeni bir şutör uzun eklenmesi- Hele ki Gaines veya Chris yollanırsa - 2 sonuç doğurur:

1. Hücumda 2 yıl öncenin seattle'ı gibi oluruz ; ciddi bir kaos doğar

2. Savunmada pota altı paspas olur; bunun yanı sıra; Gaines ve Chris in karakteristik özelliği olan kısalara show up sonrası topa yaptıkları büyük baskıdan yoksun kalırız.


Karşıyaka iyi takım. Ahmet hocanın takımları daima hücumda çok hareketli oluyorlar; bu nedenle de çok ciddi bir kaos oluyor sahada lehlerine kullandıkları. Ama yaptıkları şey biraz da atla 500 km yolculuğa çıkmak gibi; benchleri çok dar olduğundan - özellikle 4-5 de Asım'ı yedekleyecek bir adam şart. Herkes yabancılardan falan bahsediyor ama savunma rotasyonları oynatan adam Asım; hücumda da posttan çok ciddi pasör işleri yapıyor; takımın bence olmazsa olmazı- belli yerlerde nefesleri kesiliyor. Düzeldiklerinde Galatasaray çoktan darbeyi vurmuştu; vuramayan takımların hepsini ezer geçerler gibi görünüyor...
 
asım da bizde olsaydı müthiş olurdu gerçekten...cemal i gönderirdik hüseyin ile oyuna başlardık...hücumda tıkandığımızda asım girerdi kısaları da asistleriyle devreye sokardı...savunma sertliğini arttırmak ya da 1-3-1 e geçmek için de fatih-i kullanırdık...gaines ve owens ı da düşününce uleb'in en iyi potaaltına sahip olurduk...telekom un potaaltıyla bizimkini mukayese bile etmezdim o zman...hüseyin-gaines ikilisi potayı göstermez dudley-wright 'a
aslında gelecek sene hosley ve asım alınabilir...gaines-hosley-hüseyin-asım-fatih 5 lisi ile türkiye'nin en iyi potaaltına sahip olabiliriz...ayrıca şut atan uzunumuz da olur...hosley resmen 10 km den üçlkük attı dün bize
 
beklendiği üzere zor maç oldu,ksk hakkaten taş gibi bi takım yaratmış koçları da çok iyi fakat artık günümüz basketbolunun temposuna 6 buçuk kişilik bir rotasyonla dayanmak mümkün değil. bu maçta da farkı yaratan unsur kadro derinliği ve daha ötesinde 1 ve 5 numaralar arasındaki kalite farkıydı.Dee,O'Neal ı,Hüseyin de Asım ı resmen ezdi. Hüseyin sahada olduğunda bizim için herşey çok daha kolay oluyor,her nekadar böylesine üst düzey bir pivot için hazırlanan postup setleri yetersiz olsa da!!! hatta bazen dakikalarca eline top değmediği oluyor ki inanılmaz. o sahada olduğu müddetçe muhakkak topu bi içeri indirmeliyiz. ve tabi süresini de iyi ayarlaması lazım Özyer in,zira elinde elemanlar mevcut.

maça iyi başladık takım çok iştahlıydı ve hemen saldırıya geçtik fakat üst üste kaçan birkaç şutun direk hızlı hücumla sonuçlanması ritmimizi bozdu ve bi 6-7 dk sallandık. O anda sahneye çıkan ise suskun isim Cüneyt oldu. 21-28?ken ve hücumda tıkanmışken attığı üçlükle takımı komadan çıkardı. Sonra yine açıldık ve 16-0 lık seriyle maçın kaderini belirledik.

İlk yarının sonlarında ve ikinci yarı boyunca Ksk yakalar gibi oldu ama Dee ve Cüneyt kontrolü kaybetmediler,hem iyi yönettiler hemde en kritik şutları soktular. Maç çok daha erken kopabilirdi fakat Barış ve Hosley in anormal üçlükleri sokması bunu engelledi.

Alan savunmasında biraz fazla ısrar etti koç doğrudur ancak dikkat edin genelde alan savunmasına kötü hücum ettiler,artı bu sayede Ksk nın birebirdeki atletizm üstünlüğünü de etkisiz hale getirmiş olduk,nitekim Barış ın sallamaları dışında gayet verimli oldu alan savunmamız.

Murat a ayrıca değinmek istedim çünkü bu maçta daha bi canlıydı,savunmada pek geçilmedi ve şutlarıda soktu. Umarım devamlılık kazanır artık ama hala yeterince rahat değil sahada ve bu tedirginlik şutlarındaki yüzdeyi düşürüyor. Ne kadar rahat ve güvenli olursa o kadar can yakar.

Hite aldığı kısa sürede hiç boş durmadı,faydalı olacak izlenimi verdi.

Son olarak taraftarımıza birkaç söz; seyirci sayısı ve coşku tatmin ediciydi fakat daha fazla oyuna konsantre olunsa, pozisyonları yaşarlarsa çok daha etkili olabiliriz. Ayrıca bir avuç ksk taraftarına uzun süre küfürlü tezahürat yapılması çok gereksizdi. Bu alaturka işleri bırakmalıyız artık.
 
Re:

Deniz Baskın' Alıntı:
asım da bizde olsaydı müthiş olurdu gerçekten...cemal i gönderirdik hüseyin ile oyuna başlardık...hücumda tıkandığımızda asım girerdi kısaları da asistleriyle devreye sokardı...savunma sertliğini arttırmak ya da 1-3-1 e geçmek için de fatih-i kullanırdık...gaines ve owens ı da düşününce uleb'in en iyi potaaltına sahip olurduk...telekom un potaaltıyla bizimkini mukayese bile etmezdim o zman...hüseyin-gaines ikilisi potayı göstermez dudley-wright 'a
aslında gelecek sene hosley ve asım alınabilir...gaines-hosley-hüseyin-asım-fatih 5 lisi ile türkiye'nin en iyi potaaltına sahip olabiliriz...ayrıca şut atan uzunumuz da olur...hosley resmen 10 km den üçlkük attı dün bize
bu hiç zor bise diil sene basinda asim isteseydi çok rahat alinirdi hemde cemalin oynadigindan biraz fazla bir paraya iste o zaman problem olmazdi ama bunu görmek için vizyon gerekir bazi arkadaslara göre fatih solak la asim pars denk böle bise mümkün diil asim pars in yaninda fatih solakin esamesi bile okunmaz fatih yeni yeni milli takim görürken asim 1 zamanlar milli takimin demirbasiydi
ben açik söyleyeyim kimsede bunu çomak sokmak olarak algilamasin bu sözü edilen paralara daha iyi 1 koç çok daha iyi bir takim kurardi
fazla uzaga gitmeye gerek yok 2 3 sene önce gs in bütçesi 300.000 usd idi bu para ergin atamanda olsaydi simdi arkamiza yaslanir play off da final garanti derdik iste bunlari diyemeyisimizin sebebi murat hoca kötü coach degil sadece tecrübesiz daha stajyer coach havasini üzerinden atamamis ama ne olursa olsun bu takim çok kötü sonuçlar alsa da elestirsekte görevimiz her zaman bu takima destek olmak
bizim sevgimiz isimlere degil armaya arkadaslardan ricam bu sezon ne olursa olsun takimi destekleyin ve sezon içinde isler kötü gittigi takdirde murat özyer istifa demeyelim ben istikrardan yanayim eger murat hoca bu sezonda stajyerlik olayini üstünden atamazsa sezon sonunda göndeririz onu zaten sözlesme si sezon sonu bitecek
 
Re: Re:

Önder Çiçekoğlu' Alıntı:
[quote="Gökce Başaran":4a5fe]Biri şuna cevap verebilir mi ?

Galatasaray ile KArşıyaka taraftarı kavga etti mi?

Lütfen cevaplayın.Ona göre birşey yazacam da...

Tabiki Hayır ![/quote:4a5fe]
Milliyet gazetesinde bizim maçın resminin altında iki takım taraftarlarının maç öncesi ve içinde kavga ettiği yazıyordu internet sitesinde resmin altında yazmıyordu ama Milliyet gazetesinde yazıordu.

Yeter artık ya.Yalanlardan,hatalardan bıktık.Yeter!!!
 
Hosley'i gerçekten beğendim... İyi bir oyuncu. Ama o takımda top getirmye falan bazen kalkıyor. O zamanda hiç hoş olmuyor. Zaten baskılı savunmaya başladığımızda Barış bunu anlayamamıştı Hosley'de toplar kalınca birkaç kez top kapmıştık... Bu galibiyetle 2. liğe yükseldik...
 
Fatihten beklediğimizi hiçbir zamanalamadığımız halde neden Asım veya beşiktaşa giden Kaya düşünülmedi acaba ozaman pata altımız tambir duvar olurdu :eek:key
 
Ünsal Bey analizinizde katıldığım yerler olmakla birlikte katılmadığım noktalar da var. Hüseyin'in yaşlandığı ve o nednele de işin daha kolayına kaçtığı yaklaşımınızı kabul etmekle birlikte pota altında tek başına kalsa, yani dışarıda etkili bir şutör olsa dışarı çıkmak yerine hüseyin'in içeri girmeyi tercih etceğini düşünüyorum. Hüseyin post-up'larında bire-bir kaldığında oynamayıo tercih ediyor. bu ise genellikle owens oyundayken oluyor. gaines avrkebn daha fazla şuta kaçıyor.

Bir de ciddi bir şutör uzun olsa dee'nin penetrelerinin sayı ile daha fazla noktalaancağını düşünüyorum. kaldı ki Tufan da penetrelerinde iki uzun yerine bir uzunla karşılaşsa pota dibindeki oyuncuyu besleyebilecektir. hatırlarsanız geçen sene burak varken, tufan'ın penetre sonrası Fatih ve Cemal'e verdiği paslar taammen bu8 oyuncuların top tutamamsı nedeniyle asist olmuyordu.

uzun şutör konusunda ise gaines yerine alınırsa en az onun kadar savunması yapması şeklinde bir önkoşul koymuştum. Chris'in ise savunmaya o kadar katkı yaptıüğını düşünmüyorum. chris'in yerine gelecek oyuncu ile pota altı savunmamızın paspas olacağını sanmıyorum. Bir de uzun isteğimin altında yatan temel etken 4 numarada oynattığımız uzunların fizik olarak pozisyonlarına göre kısa kalmalarıdır. Ligde henüz iyi uzun rotasyonuna sahip bir takımla oynamadığımız için bu sorun henüz gözler önünde değil ama ciddi takımlara karşı fizik oalrak zayıf kaldığımızda bbu sropunun gündeme geleceğini tahmin ediyorum.

Savunma çaısından chris ve gaines'in show up müdafaları gerşçekten iyi. en azından kısa oyuncuya çıktıktan sonra savundukları oyuncuyu kolaylıkla geri buluyorlar ama bu show up oyununa daha çok murat ve cüneyt gibi iki müdafası zayıf kısa ile oynarken ihtiyaç duyuyoruz. 5. yabancı transferinden sonra umuyorum (savunma yapan bir sf alırlar) show up'a fazla ihtiyaç duymayacağız.
 
Forumu maçtan sonra şimdi okuma fırsatı buldum,

İlk önce tribün olarak iyi olsakta ,daha kalabalık bir tribünle takımımıza destek olmamız gerekiyor.
Bu konuda da yönetimin bilet fiyatlarını mutlaka gözden geçirmesi gerekiyor!
Ufak bir hesap yapacak olursak 10-ytl bilet 15 ytl de ulaşım+yemek+içmek dersek en ekonomik haliyle bir maç için 25-YTL yi gözden çıkarmak gerekiyor.Buda öğrenci ve dar gelirli taraftarımız için çok fazla!

ikinci konu ise ne olursa olsun rakip taraftarın deplasman yasağının kalkması, Uzun zaman sonra rakip taraftarla beraber tribünde olmak güzeldi..

İki çift sözde T Blok için, Geçen sene daha az olmamıza ragmen Ahmet Cömertte iyi defans yapıyoduk.
şimdi uA Hell den ,Parçalı'dan ve yeni katılan arkadaşlarla daha kalabalık olmamıza rağmen savunma yapamıyoruz! Bu konuda febe maçına kadar mutlaka eski performansımızı kazanmalıyız .Top rakipteyken herşey mübah, ister koltugu tokatla, istersen ıstıkla ,ama seyretme...

Ayrıca böyle iki üç maç daha alırsak her şekilde salon dolar:)

Herkese slmlar
 
Bu arada Fanatike baktım gece gece.Bizim maç fotoğrafında bütün renkler normalken bizim formanın rengi bir acayipti.Sadece bende mi vardı bu sorun yoksa paranoyam yersizmi.
 
6.adamı bile olmayan bir takımı yendik,fatihin sakatlıktan yeni cıktıgını hala daha acılarının devam ettiği bir ortamda bakıyorum yerden yere vurmusuz yine fatihi ,asımın 10 sayı 7 ribaundunu gecemeyecek oyuncumu fatih!! asım daha tecrübeli,sağlıklı ve sürekli oynuyor...
gecen sene fatihin pota altını kararttığı bir cok mac oldu,blok tehdidi yüzünden kısalar içeri girip topları hep dısarı cıkardılar,ya da yakalandılar... bu kadar da acımasız olmayın hücumu sınırlı evet ama o da olsa ne işi var bu ligde o boyla o kuvvetle o savunmayla...
bu forumu sadece bizlermi okuyoruz oyuncularda okuyor mutlaka,biraz sabırlı olalım ve insanların kendine olan güvenlerini kırmayalım,hazırlık dönemini sakat geçirmiş hala daha sakatlığı tam manasıyla geçmemiş bir oyuncuya biraz sabır!!!
 
aslında bizim fatih in mücadelesine ya da şutu fazla olmamasına bir sözümüz yok.baskebolu yeterince zeki oynamıyor.pivot mevkiisinde olup şutu olmayan fakat basketbol zekasını kullanan basketçiler bugün el üstünde tutuluyor.maçlarda fatih gayet güzel pozisyon alıp arkasında adamı domine ediyor ama gelen pası tutamıyor.benim takıldığım nokta o son karşıyaka maçında bile çemberin altında bomboş bir pas altı ama yine aynı senaryo.bizim istediğimiz fatih ten bunlara dikkat etmesi ve biraz daha zeki oynasadır.yoksa onun gibi bir oyuncuyu kadrosunda istemeyecek takım tanımıyorum.
 
Tek kelimeyle harika bir galibiyetti, takımın yakalanmasına rağmen mücadeleyi bırakmayıp skoru lehine çevirmesi bence maçın en önemli olayıydı. Bu mücadelenin daha verimli ve galibiyete dönük olması için bence galip geldğimiz maçlarda da eksiklerimizi görmemiz gerektiğidir.

Bu maçta bana göre ileride düzeltirsek daha iyi olur diyeceğimiz hususlar şunlar.

1- Hüseyin'in süresinin iyi ayarlanması
2-Dış şut atışlarımızı azaltıp içeriye top indirmemiz(30 dış şut bir maç için çok fazla)
3-Maçın neredeyse tamamında çift guard oynamamıza rağmen top kaybının fazla olması
4-Farkı yakalayınca oyun disiplininden kopulması.

Bu problemleri minimuma indirebilirsek çok daha keyifli maçlar seyrederiz.
 
selamlar..

yoğun iş tempomdan dolayı uzun zamandır girmek istediğim foruma nihayet girebildim..
herkese merhaba..
hemen birkaç görüş belirteyim..daçkanın salonu kaliteli olmasına rağmen biz ahmet cömertte maça daha çok etki eden bir tribün oluyorduk.
maça izmirden gelen taraftara maç sırasında gıpta ile baktım..maçta durum elektriklensede haklarını teslim etmek gerek..bu bir gönül işi ve izmirli dostları kendi adıma kutluyorum..
emniyet konusuna gelince..
ünvanı emniyet olan birimlerin tribünün emniyetini alamamasını anlamıyorum..maçlarda bizler gibi forma yada t-shirt giysinler o zaman..

takım ile ilk yorumum ise pota altında daha sert olmamız gerekiyor..hüseyinin yanına daha sert ve seri bir uzun şart bence..

selamlar
erdem
 
6 kisi ile oynanan oyundan maalesef bu kadar oluyor .... Bizim yedeklerimizden 2 kisi daha oyuna katkisi olsa sonuclar daha degisik olabilir .
Tribunler guzeldi , ama benim anlamadigim GALATASARAY gibi bir koklu kurumun ana basket takimini izlemeye gelen kisilerin azligi, ayni gun futbol maci da yoktu , Ben salonun KSK lilere ayrilan kisimlari haricinde her yerinin FULL olacagini tahmin ediyordum ,
Taraflar arasinda sozlu satasmalar olmustur , olacaktirdir , bunlar dogaldir , buyutmenin anlami yoktur .
Rekabet yoksa heyecan da yoktur ...

Herkese sevgiler , Saygilar
 

Üst