Galatasaray: 85 - Sparta K. M. R. Vidnoje: 83

Bir galibiyetten fazlası bugün aldığımız. 'Hedef maç' kazanmaya ihtiyacımız vardı, güzel oldu o açıdan.

Bu arada kazanınca ne güzel 3 sayfa bizbize sevinebiliyoruz.
 
Çok güzel maçtı gerçekten. Galip geldiğimiz için söylemiyorum bunu, izlemeyenler müthiş bir mücadeleyi kaçıırdı. Yeneceğimize çok inanıyordum ve bu olduğu için mutluyum. Savunma ve mücadelemiz iyiydi ama bana göre yenildiğimiz maçlardan en büyük farkımız şutların girmesi oldu. Özellikle Doneka, Melisa, Nihan kaybettiğimiz maçlara oranla iyi şut soktular.

Bir parantez Sylviaya açmak lazım. Maçtan önce dizi şiş ve ödemli olmasına rağmen takım arkadaşlarını bırakmadı ve sakat olmasına rağmen oynadı. Belki farkettiniz birçok pozisyonda yüzünde acı vardı. Sekerek oynadı bazı bölümlerde. Bir yabancı oyuncudan bu özveri gerçekten çok önemli ve gözyaşartıcı. Maçtan sonra sordugumda da çok acıdığını söyledi dizinin. Teşekkürler Sylvia.

Böyle güçlü bir takıma karşı bir galibiyete ihtiyacımız vardı, herkesin güveni yerine gelmesi açısından çok iyi oldu.
 
İpekçi'de yenilmiyoruz!!!
Bugün sürprizler günüydü. Spartak'ı yenmek sürpriz değildi. Zaten demiştim "Deplasmanda Kaunas gibi zayıf bir takıma bile yenilmişler, iyi oynayamıyorlar" diye. Ama bizim için moral ve güven açısından önemli bir galibiyetti her ne olursa olsun.

İki tehlikeli uzuna sahip bir takım Spartak. Yıldızları MVP L.Jackson dışarıda oynadı daha çok. Diğer uzun ise içeride. Sylvia haliyle içerideki uzun ile boğuşmak zorundaydı. Louren'in yanında Melisa ve Bahar oynadı. Bahar gibi iri kıyım bir kız bile Louren'in yanında çocuğu gibi kalıyordu. Çok ilginç, bu kadar iri bir kadın ama uzaktan baktığında normal insana benziyor. İnsan bakmaya kıyamıyor, çok güzel bir kadın ve sporcu (her açıdan). Yalnız uzaktan baktığınızda, siz uzaklık 10 metre sanırsınız oysaki 20 metredir :) Kız her oyuna uygun bir fiziğe ve oyun bilgisine sahip. İki uzun bizi epey zorladı Melisa iyi boğuştu o anlamda. Bahar hırslıydı ama mücadelesini iyi ortaya koyduğunu düşünmüyorum.

4 numaralı oyuncuları maça 4/4 ile başladı ikisine 2 lik kararı çıktı diğer ikisi 3 lüktü. Başımızı ağrıtacaktı ama P.Chatman rotasyonda gecikmeler ve saçmalamalar yaşayınca, 23 numaraları ile 4 numaraları ellerinin sıcaklıklarını yitirdi. Maçın sonunda da hep oyunda olduklarından, yoruldular, elleri titredi. 9 numaralı oyuncuları iki uzunun alternatifi olarak kenardaydı. Hangisi çıkarsa 9 numara giriyordu. Ama basketbol ile alakası olan bir kardeşimiz değildi. Ne yazık ki Bahar bunu anlayamadı. Anlayabilse üzerine oynayabilirdik hücumlarda. Ribauntları bile elinde tutamıyordu bu kızcağız.

Aslan Parçası Lauren'e blok'a hazırlanırken


Bizim takıma gelirsek eğer, dedim ya sürprizlerle doluyduk. Mesela maça her zamanki gibi başladıktan sonra tutulduk. 4-11 geriye düştük. Deplasmandaki maçlarda işte bu geriye düşüşten sonra toparlanamıyorduk maç kopuyordu. ama kendi evimizde seyircinin büyük etkisi oluyor.Takım gene toparlandı. Sonra aynı tutulmayı 2. periyotta da yaşadık. 24-31 geriye düştük. Gene toparlandık 31-31 yaptık durumu. Maç hep böyle git-gellerle geçti.

Hodges sürprizin kralını yaptı. Bir çok defa, atmaktan korkmadan attı. Ki "bu takıma 3. bir skorer girmezse yenemeyiz kimseyi" diyorduk. Bu 3. skorer olma görevini Hodges sağladı. Ama çok yanlış tercihlerde de bulundu. Bunu belirtmeden geçemeyeceğim. Bunun dışında kapasitelerine göre değerlendirirsek Nihan çok iyiydi ve Gintare oyunda kaldığı sürelerde pota altında çok etkiliydi işin savunma tarafında. Ama ne yazık ki o da hücumda varlık gösteremiyor. Melisa uzun süredir takımda hareket eden dişlilerden, bu hareketini bugün de gösterdi.

Seyirci fazla değildi ama çok iyiydi, maçın içindelerdi. Maçın son periyotunda VİP tribünü ve saha kenarını da havada gördüm karşı tribünde ve saha kenarında :) Hele son anlar zaten ıslıktan salon yıkılıyordu o az seyirci iyi gürültü çıkardı.

Hakemler salak takıntıları ile maç boyu devam ettiler oyuna. Çok net faul olmayan iki pozisyonda Melisa'ya faul çalındı. Bir faulünde de arkadan 4 numaraları itekledi Melisa, Lauren'e faul yaptı. Hakem 4 numaranın hareketini göremedi. Oyuncu değiştirmelerde gereksiz şekilde diğer oyuncunun çıkmasının beklenmesi ayrı komedi idi. Molalarda daha mola bitmeden hakem bunun haberini veriyordu. Hatta bir mola sonrası takım sahaya çıktı, Işıl kenerdaydı Hakem, Işıl'ın yanına geldi "sen oynuyormusun" dedi:) Görmüyor mal sahadaki 5 oyuncuyu:)

Abdi İpekçi'de taraftarın önünde Erkek ve Kadın basketbol takımlarımız daha farklı oynuyor. Mağlubiyet görmedik ne zamandır. Bu uğur devam eder umarım. Seyircinin ne kadar etkisi olduğunu da siz düşünün. Lauren Jackson için bir şeyler söylemek istiyorum. Bu kadın Avrupa pasaportuna sahip mi bilmiyorum. Ama GS bu kadını alabilirse büyük iş yapar. Dış oyuncularımız voleybol oynar, Sylvia ve Lauren işi bitirir. Ki Lauren bugün de gösterdi 3-4-5 numaralarda oynayabiliyor. Sylvia ile yanyana pekala oynayabilirler pek de güzel olur.

Sonuç olarak, keyifli bir gündü. Salonda olduğum için her zaman ki gibi mutluydum. GS'ın SPOR klübü olduğunu bilen ve inanan insanlarız. Samsun Basket maçında takımımıza başarılar diliyoruz, kolay olmayacak bir deplasman..

Peşindeyiz!!!

http://lafliyoruz.blogspot.com/2010/12/ ... yoruz.html
 
bu maçta galibiyetimizi yaratan en önemli fark Doneka'nın beklenen verimini göstermesiyle oldu aksi taktirde bu maçıda kaybedecektik.
bir takımın guard-2 numarası ve pivotu iyi oynadıysa genelde galibiyetle sonuçlanır. bugün Doneka-Augustos-Fowles iyi oynadı ve kazandık.
bu maçtan sonra Hodges'ı kazandık diyebiliriz. birazda Türkler kıpırdansalar takım gerçekten daha iyi bir takım olacak. Ancak savunma konusunda daha sert savunma yapmalıyız tıpkı erkek takımımız gibi.
 
bugünkü maçı takip edemedim ama arkadaşların yorumlarına bakacak olursak augustus ve fowles yine herzamanki çizgilerindelermiş fakat bu sefer onlara diğer oyuncularımızdan da destek gelmiş umarım hep böyle devam eder. TEBRİKLER DİŞİ ASLANLAR
 
Tüm oyuncularımıza çok teşekkürler.

Takımın potansiyelini ve evimizde her takımı yenebileceğimizi ispatladık sanırım bugün.

Deplasman fobisini aşarsak Euroleague'de de güzel yerlere gelecek takım, inanıyorum.
 
Takımımızı tebrik ediyorum.

Güzel bir galibiyet oldu. Buna ihtiyacımız vardı.
İnşallah bundan sonra da herşey yolunda gider.
 
Şu takımda Sylvia ile Jackson'ı beraber görmek isterdim doğrusu. Müthiş bir vurucu güç ve tam bir Çin seddi olurdu. Sylvia'yı izlemek gerçekten çok keyif verici. İnanılması güç bir oyuncu. Adeta uçuyor.

Açıkcası takımdan galibiyet beklemiyordum beni yanılttılar, çok iyi mücadele ettik ve sadece 2 oyuncunun eline bakmayıp diğer oyunculardan da dünkü gibi katkı aldığımız zaman kolay kolay yenileceğimizi düşünmüyorum. Bu galibiyette emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Yenildiğimizde buraya gelip demediğini bırakmayan insanların şu galibiyetten sonra bir tebrik bile etmemesi o insanların niyetini açıkca belli ediyor sanırım artık. Forum yönetimi bu tip insanlara karşı gerekli yaptırımı yapar umarım.

Saygılar.
 
Açık konuşmak gerekirse hiç beklemediğim bir galibiyetti. Şüphesiz bir çok kişinin bu maçtan ümidi yoktu fakat sezonun geride kalan maçlarında görmeye alıştığımız 2 kişilik skor katkısına ekstra olarak Dooneka'nın 20 sayılık bir performansı eklenince ekstra bir galibiyet aldık. Fakat kazandık diye yerlilerden gelen katkıyı göz ardı edemeyiz. Yine yeteri kadar katkı alamadık. Melisa'yı çıkarırsak sadece 13 sayılık bir katkı var. Ne yapıp edip bu rakamı yukarılarda çıkarmak lazım. Can-ı gönülden tebrikler. Bu sonuç EL'deki geleceğimizi nasıl etkiler, ilerki maçlarda göreceğiz. Fakat bu galibiyet takımımızın özgüveni açısından büyük bir artı oldu. Haftasonunda oynanacak Samsun maçında da aynı
 
Sühan Abi beni havada görmüş ama son anlarda sahaya dalmamak için çok zor tuttum kendimi :) .

Taraftar da öyle az falan değildi 1500 e yakın insan vardı salonda azmı sizce ki çok efektif bir taraftar vardı ayrıca. Yiğidi öldür hakkını yeme uA basketbol maçlarını izlemeyi öğrendi gerektiği gibi davrandılar maç boyu. Ara da gereksiz tezahüratlar olmadı değil tabi.

Birde Abdi İpekçi'nin akustiğine bir kez daha hayran kaldım Sinan Erdem'e bin sefer tercih ederim İpekç'yi.
 
Kızlarımıza ve Taraftarımıza tebrikler...
bu sene basketbolda iç saha canavarı olduk...
ah birde kendimize ait stada yakın bir salonumuz olsa gerisini siz düşünün...:)
 
Şunu eklemek istiyorum.Doneka'nın iyi oyununda büyük ihtimalle Ceyhun hocanın etkisi var. Çünkü maç başlamadan önce ısınırlarken Ceyhun hoca Doneka2yı yanına oturttu 2 sayfa taktik yazdı Doneka'ya. Taktik çizmedi resmen yazdı. Yavaş yavaş analttı ona. Yani Doneka için çizilmiş bir maçtı sanırım bu maç. Çünkü maçöncesi başka hiç bir oyuncu ile de konuşmadı bu anlamda Hoca.
 
Sühan Cem' Alıntı:
Levent maçı yorumlayan Müge Berkalp idi. Eski oyuncularımızdan ve menagerlerimizdendir kendisi. Yönetim burayı dinliyor galiba. Can İşbakan yerine her zaman Müge ablayı görmek isterim ben GS'ın maçlarında yorumcu olarak.


oh ya çok saol valla bütün maç merak ettim bende.. ara ara gördüm sarı sarı biri vardı tahmin ettim de sorayım dedim.. gayette güzel anlattı valla maçı ara ara fener'e de laf soktu ben beğendim.. :)
 
Okul ve trafikte maçı telefondan izledim. Maçın uzatmasını kenara çekip seyrettim artık. Süper galibiyet tebrikler.
 
Maçın henüz 2. dakikasındaki Işıl-Hodges değişikliği çok çok kritikti. İlk kez bu kadar erken bir müdahale gördük koçtan. İstediği tempoda girer girmez bulduğu 7 sayıyla maça tutunmamızı sağladı Hodges. Ki sezon başından bu yana en büyük sıkıntımız, hedef maçlara kırılgan başlamamızdı. Bu sorunu Hodges ile hallettikten sonra oyunun içinde kalmayı başardık, her hamleye karşılık verdik. Burada da Tuğba'nın 3.çeyrek sonundaki üçlüğü kritikti bence. Moral-motivasyon açısından.

Fowles'ın özverili ve bu takımın lideri benim dediğim oyunu da yıllar geçse de unutulmaz performanslardan biri olarak kalacak hafızalarda.
 
İçinde bulunduğumuz durumda bu galibiyetin önemi çok daha büyüktür bana kalırsa. İster deplasmanda hiç galibiyeti olmasın, ister çok formsuz durumda olsun, karşımızdaki rakip Spartak Moskova'dır. Bu gerçekten hiç bir şekilde sıyrılamayız. Hedef maçlarında aldığımız mağlubiyetlerin ardından dün geceki galibiyet, takıma önemli bir güven sağlayacaktır.

Dün sakat sakat oynayan Sylvia Fowles'ı ayrı bir yere koyuyorum. Onu anlatmakta kullandığımız kelimeler kesinlikle yetersiz kalacaktır. Sahadaki o mücadelesini gördükten sonra her şey daha net anlaşılıyor. Attığı sayıların ardından dizini ovup geriye gelmesine rağmen devam etmesinde saklı bazı şeyler.

Maç içinde sergilediğimiz mücadele, benim için teknik detaydan daha önce geliyor. Yeni bir takım olmamızın getirdiği sorunlar her zaman olabiliyor maç içerisinde. Ancak bizim mücadele duygumuz hiç kaybolmamalı. Bunu sağladığımız sürece maçın içinde var olan bir takımı her zaman göreceğimize inanıyorum. Dün birden fazla geriye düştük. Özellikle ikinci periyotta 19-27 iken Doneeka ile birlikte takımın geri gelmesi, istediğimiz ilk nokta. Bu direnci her maç gösterdikleri vakit, istenen hedeflere daha yakın olacağımız açık.

Doneeka ve Nihan'ın performansları önemliydi. Işıl'ın kendisini bulmak için uğraş içerisinde olduğu şu sıralar Doneeka'nın en ufak katkısı bile daha önemli gözükecektir takım içerisinde. Ancak dünkü performansı, galibiyetin önemli noktalarından biriydi. Ayrıca herkes Darius'a benzetmiş ama ben 2 sene önce kadromuzda bulunan Atkins'e daha benzetiyorum stilini.

Daha rahat kazanabileceğimiz bir maçı yaptığımız hatalar ile zora soktuğumuz gerçek. Ancak maçın sonundan galibiyetle ayrılmak her şeyden önemlisi tabii ki. Takımımıza galibiyetten ötürü teşekkür ediyorum, gelen herkesin ayağına sağlık.
 
Bence 1200-1500 arası bi taraftar vardı, tabi gönül ister 10000 kişi gidelim bu maça ama bana sorarsan hiç fena değildi o gün olan taraftar desteği.
 
rakip olarak fb yi istiyorum ve eleyebileceğimizi düşünüyorum.bu inanca sahip olmayanlar lütfen buraya yorum yazmasın.bir iki takviye ile eleyebiliriz bence.
 

Üst