Galatasaray 97 - 59 Elecom Sport Roma

Gruptaki son maçımız liderlik mücadelesi vereceğimiz Elecom Sport Roma ile olacak. Maç 9:30'da Sinan Erdem'de.

Lottomatica Elecom Sport Roma

Avrupa Sıralaması: 5

58v3w.jpg


Engelsiz Aslanlar'ımızla aynı senede, 2005 yılında kurulan Elecom Sport, İtalya'nın başkenti Roma'nın bir diğer temsilcisi. Ekonomik ve sosyal açıdan engellileri hayata entegre edebilmek için 1995 yılında kurulan Elecom SCSI önderliği ile temelleri atıldı ve basketbol bu amaçları gerçekleştirebilmek için en idealiydi.

Kurulduktan sonra sırasıyla Serie B ve Serie A2 liglerini başarıyla geçerek İtalya'nın en üst düzey ligi olan Serie A1'e yükselen Elecom Sport, ilk sezonunda ilk dörde girmeyi başarıp, play-off yarı finali oynadı. 2008-09 sezonunda ligdeki ilk şampiyonluğunu kazandı. Ertesi sezon Avrupa'daki en iyi derecesi olan Şampiyonlar Kupası dördüncülüğünü kazanan Roma ekibi, aynı sezon İtalya'da sezonu play-off finalinde kaybederek kapattı. 2010-11 sezonunda İtalya Süper Kupası'nı ve İtalya Kupası'nı tarihinde ilk kez kazandı ve Şampiyonlar Kupası'nda bu kez beşincilikle yetindi.

Bu sene normal sezonda hayal kırıklığı yaşayan sarı kırmızılılar, ligi üçüncü sırada tamamladılar.

İstanbul'a Nasıl Geldiler?

Şampiyonlar Kupası B Grubu ekiplerinden Toulouse IC'nin ev sahipliğinde Fransa'nın Toulouse şehrinde düzenlenen Euroleague 1 elemeleri, B Grubu'nda yer alan Lottomatica Elecom Sport Roma, ev sahibi ekibin yanı sıra, kendisi gibi İtalyan ekibi olan Anmic Sassari, İsrail temsilcisi BH Tel Aviv ve son anda Valladolid'in yerine elemelere alınan USC Münih takımları ile mücadele etti. Grubun en önemli favorisi olarak dikkat çekiyorlardı.

Elecom Sport - Anmic Sassari: 94-60
Elecom Sport - Toulouse: 82-33
Elecom Sport - USC München: 86-46
Elecom Sport - BH Tel Aviv: 102-47

skorlarıyla tüm rakiplerine en az 34 sayı fark atarak oldukça rahat şekilde grubu namağlup bitirdiler ve beklentileri fazlasıyla karşıladılar. Bu performans, doğal olarak, onlara İstanbul yolunu açtı.

Takım Kadrosu

4 Michaek Hartnett (1)
5 Moreno Paggi (1,5)
6 Amine Moukhariq (3)
7 Bradley Ness (4,5)
8 Camel Megrini (4)
9 Sergio Cherubini (2)
10 Giuliano Patarca (3)
11 Justin Eveson (4.5)
13 Katheleen O'Kelly-Kennedy (4)
14 Cristian Ceracchi (2)
15 Mauro Pennino (1)

Yorum

Elecom Sport, bu grupta bizi en çok zorlayabilecek takım. Avustralya milli takımının önemli üç parçası Michael Hartnett, Brad Ness ve eski oyuncumuz Justin Eveson'ın yanı sıra, İtalya milli takımı oyuncularından Cherubini, Moukhariq gibi isimlerle kadro derinliği ve kalitesi üst düzeyde bir ekip. İstanbul'a Cayol ve Mustafa Korkmaz'ın gelemeyecek olması bizim için önemli bir avantaj. Elecom Sport'un zaman zaman savunmada sorun yaşadığı, sert savunmalara karşı yaratıcılık problemi çektiği söylenebilir. Brad Ness ve Justin Eveson kilitlendiğinde tamamen tıkanacaklarını düşünmek, görmek normaldir.

Yarı final oynayacaklardır. Final? Karşılarına hangi takımın çıkacağına bağlı ancak çok olası görmüyorum. Dördüncülük onlar için gerçekleşecek olasılıktır.
 
Ben sabah saatlerinde Adapazarı'ndan geliyorum bu maç için. Salona gelen arkadaşlarla çıkışta veya maç öncesinde bir de kahvaltı organizasyonu yaparız.
 
Beklenen sonuçlar alındı bugün.Yarın da aynı performansın üstüne katarak oynamayı sürdürürse bu takım , sonuçlar çok daha iyi olacaktır.Fakat Engelsiz Aslanlarımız çok daha fazla desteği hak ediyor salonda.Umarım hafta sonu taraftar kitlesinde ciddi artış yaşanabilir. (Yaşanmalıdır da ! )
 
Çok zor maç olacak. Sabahın köründe 5-10 kişiye artık basketbol zevki çekilir.

Öğleden sonra da 20-25 oluruz inşallah.
 
Tribündeki nicelik bu takım için yetersiz mi?Fazlasıyla yetersiz.Ama ''bu ne lan salon bomboş Allah topumuzun belasını versin'' üslubundan sıyrılarak salondaki güzel ortamdan dem vursak daha doğru bir iletişim tekniği olmaz mı?
Mesela Arena'da 3(üç) beste söyleyebilen tribünün Engelsiz Aslanlar'ın maçlarında eskili yenili 30-35 beste söylediğinden bahsetsek,bugün tribündeki genel profilin mükemmele yakın olduğuna değinsek,günümüz yaşamının yegane eksiği olan samimiyeti bize hissettiren takımımızı uzun uzun betimlesek...Böylelikle ''ehh uzattınız hayat zor,yorgunuz nasıl gelelim?'' diyen insanlar ''bu adamların bir bildikleri var,acaba gitsek mi?'' diye kendilerine sormaya başlar bence.
 
Tribün zaten cok güzeldi. Ben kendim tv basinda costum yani :d agziniza saglik

Yarin sabah pek dolmaz bence ama yari final macinda cok kisi gelir insallah.
 
Bu roma gruplarda herkese en az 34 sayı fark atan takım değilmi.Demekki daha engelsiz aslanlarla karşılaşmamışlar yoksa aslanlar böyle derslerini verirdi.
 

Üst