Galatasaray-Antalya BŞB (78-66)

Yabancı hakkının üçünü pota altı kullanmak mantıklı gelmese de, (telekom kullanıyor ama yerli dıs oyuncuları bizden iyi) gercek boyle. Owens ve Williams ne kadar 4 sayılır o ayrı konu. Eldeki 2 uzunu da mix adamlardan secmek ne kadar mantıklıydı. İki saf ama farklı ozelliklerde uzun alırdın ve iceriyi hallederdin. Dısarıya da 3 oyuncu kontenjanı bırakırdın.(5 yabancı oldugunu varsayıyorum.)

Jaacks-Nicevic
Woods-Hutson
Gaines-Owens
Dudley-Wright

Telekomla birlikte zayıf kalıyoruz. Murat hoca Huseyin ve Fatihle kapatabilecgini dusundu sanırım. Umarım haklı cıkar.
Olumlu tarafından bakarsak, Owens ve Gaines'in saydıgım dezavantajlarına karsılık ustun oldukları taraflar var. Bu ustunlukleri kullanmaya yonelik bir takım-oyun kurulmalı. Yoksa oyunu, adamların gorece zayıf oldukları noktalar ustunden oynanmasına izin vermek, koçing hatasıdır. Oyunculara da yazıktır takıma da. Bu zayıf noktalar bircok maçta acıga cıkmayabilir. Ciddi bir pota altıyla karsılasana dek..
 
Owens 3luk atabilir sutu sorun degil zaten. Sutor uzun derken sadece sut atabilen degil iceriyi de kapatabilen biri diye anlatmaya calıstım. Yani iceriyi kapatamadıktan sonra attıgı sutun, herhangi bir kısa-dıs oyuncunun sutundan pek bir farkı kalmaz. Bunun olmaması icin tek yol, Fatih/Huseyin Gaines Owens uclusunun yanyana oynaması gibi gozukse de bu seferde Owens 3 gibi oynamak zorundadır.

Oysa ki, benim anlatmaya calıstıgım, Gaines Owens x Tufan Dee 5lisi sahadayken, yani Gaines ve Owens 5 ve 4 numarayı paylasırken, savunma acık vermeyip owens da sutunu atabiliyorsa eyvallah.. Goruldugu gibi sorun Owens'ın sutu degildir. Gainesle birlikte iceriyi kapatamamadır. İkisi iceriyi kapatamıyorsa OWENS isteseniz de istemeseniz de 3 numara olacaktır yada Gaines'ın YEDEGİ.
Bu aynı zamanda su anlama da gelir, Huseyin ve Fatih'in yerini Gaines'le dolduramıyoruz.

Slaughter'ın orta mesafe sutu ve serbest atısları en az Owens kadar iyidir. 3 lugunu gormedim. Atıp atamayacagını gormek gerekli. Ama nba de Karsıyaka'dan farklı oynayacagını dusunursek sutu olmasa sırf atlet diye bu oyuncuyu tutmazlardı herhalde. Dudley'ninde 3lugu yok bilinir. Seyrettigim 4 uclugun 3 unu sokmustu.
 
Ya pardon ama anlamadım :) Neden owens-gaines i sürekli woods semih ve oğuzla eşleştiriyorsunuz.
Bir grup 4 bir grup 5 değilmi.
 
benim sahsi görüsüm Fatih iyilestikten sonra Gaines ve Owens birbirlerini yedekler 4 numarada. Telekom Dudley ve Wright ile oynamak zorunda cünkü baska uzunlari yok. ama biz de ya Hüseyin ya da Fatih gercek Pivot olarak sahada olacak. 4 numarada ya Gaines ya da Owens dan biri olur sahada. Erdem de üc numarada kalipli ve iyi rebound alan bir oyuncu. bu durumda ne sertlik ne de rebound sikintisi cekeriz. dis sut konusunda kismen sorun yasariz. ama Owens ve Hüseyin dis sut sokabilen uzunlar. eger sahada Fatih-Gaines ikilisi olursa 3 numaramiz devreye girmeli. ben hic bir sorun görmüyorum su rotasyonda.
 
Pota altımız son yıllardaki en iyi pota altı ki bence bu pota altı Beşiktaş'tan da Fenerden de iyi.

Efes ve Telekom ile baş edecek güçte.Fatih'in içeride olması 15 dakika çok önemli işleri yapmasını sağlıcaktır.
 
Evet gaines ve owensı birbiri yerine kullanırsan sorun yok gibi. Ama o zaman huseyin + fatihin 40 dk sahada kalması gerekir.

Muratın dedigi gibi 4 leri 5 leri kagıt uzerinde eslestirsen, tamam. Ama ribaunda cıkarken oyle bir eslesme olmaz. Aldıkları sureler onemli. En iyisinden huseyin/fatih woodsla eslesse, owens/gaines hutsonla eslesecek. Tt fb efes bjk uzun rotasyonlarında bizimkilerden daha undersize oyuncu yok.

Her iki durumda da cıkıs noktası aynı aslında. Bence fatih 10dk uzerinde sure alamaz. Huseyinde 20-25dk ancak alır. Fatih oyunda olsa owens/gaines hangisi oynasa rahatlar ; fulkerde de semih oguz oynadıgını dusunelim. Ne olacak savunmada iceriyi kapatabilirken hucumda fatihe maruz kalacagız, gecen senenin play-off serisini hatırlayın. Yurumeyecek. Hoca 5 dk sonra huseyine yada gaines/owens ikilisinden oynamayanına donecek. Huseyin her mac 30-35 dk saha da kalabilecek durumda olsa faul problemi yasadıgı donem dısında sorunumuz olmazdı.
 
Takım genel olarak beklediğimden çok iyiydi.Bu kadar kısa sürede bu değişim inanılmaz.
Antalya takımı pota altı hariç iyi oyuncuları var.4 dış adamı ersin,can,marsh ve martin iyi oyuncular.
Takımın en iyisi bence Owens tı.Çok değişik bir tarzı var ve faydasının beklenilenin üstünde olacağını tahmin ediyorum.
Tufan da 2.en iyi oyuncuydu bence.Yalnız Murat Özyer in fatihi en iyi oynadığı dönemde ve taraftarda onunla coşup eğlenirken neden çıkardığını ve neden uzun bi süre kenarda tuttuğunu anlayamadım.Çocuğun morali bozuluyo.Bırakın izleyip keyif alalım.Ftihi seyretmek ayrı bir zevk veriyor bana hele salonda canlı olarak.
 
Fatih Hısım' Alıntı:
Ayrica Slaughter in sutörlügünü ben hic görmedim nedense. en uzak menzili potanin 5 metre uzagi, Owens üclük sokuyor lütfen biraz dikkatli analiz edelim.

Slaughter'dan bahsetme nedenim şutuna olan güvenim değil. kaldı ki post'tan kötü şutör de değildir. fizik oalrak elimizdeki dörtlerden daha kuvvetli olmasıdır. Timur'un yazdıklarına ilişkin söylemiştim. Owens'dan kötü bir şutör değildir. 3'lük atmaz belki ama post'tan owens'dan daha iyi soktuğunu söyleyebilirim.

Uzun oyunculardan birinin iyi şutör olması aslında fizik sorununu da lehimize çevirecek bir faktör olaacktı. gaines yerine Slaaughter bizde olmuş olsa fizik soorunu olmazdı ama undeersize oyucnulara mahkum kalmamız bir alternatif gerektiriyor. Savunmada ribaunt açısından sorun çıkabilir gerçekten. hücumda ise Fatih'in oynadığı dönem önemli. Undersize oyuncular (dudley gibi örneğin) şutör olmalılar. yoksa belli düzeyin üzerined iş yapmazlar. Sene başından beri şuötr uzun diye burada yazma endenlerimizden birisi de oydu. Buna karşı erdem'i dörde kaydrımak gibi bir alternatif olabilir. Savuunmada alan yapıp hücumda da erdem'in şutunu kullanmak.Erdem dört'te daha fazla verim verebilir. Özellikle skorer bir iyi bir yabancı kısa alabilirsek dönem dönem örneğin

dee
tufan
yabancı
erdem
fatih gibi savunması bir beş ile alan denenebilir.

tabi gönül transferelr ile kağıt üstünde ciddi duran bu sorunların çözülmüş olmasıydı. gaines daha uzunolabilirdi. owens'da daha şutör. öyle olmuş olsaydı o zaman şimdi alınacak bir 2,5 ile çok tehlikeli bir takım olurduk. hatta bir iki bir de 3 alıp ligin en iyi kadroalrından birine bile sahip olabilirdik. Ama maalesef basketbolda büyük bir klüpmolmadığımız için belli oyuncuları alamıyoruz.

Murat bey 4 ve 5 kıyaslaması yapılma nedeni oyuucnuların alacağı sürelere ilişkin. kabaca owens ve gaines'i yan ayan 10 dakika civarı oynatıyoruz. gaines bir 10 dakika pivot olarak oynuyor. bu durum büyük maçlarda sorun yaratır mı? Bir 140 dakika gaines'in semih, oğuz gibi 2,10luk oyuncularla güreşmesi nasıl olur?
 
Ahmet hocam, sizin basketbol bilginize güvenirim de; şu şutör uzun ısrarınızda ; çok ciddi bir yanlış analiz yaptığınız kanaatindeyim....
 
10 dakika olmaz o süre hiçbir zaman.Hüseyin 25 dakika oynaması gerekiyor şu an,Fatihte en az bir 10 dakika alabilir sanırım.Ayrıca Cemalde yıpratıcı olarak süre alacaktır.
Tabi Hüseyin faul problemine girerse o zaman ciddi sorunumuz olur ama bu risk içinde transfer olmamalı bence.
 
Ünsal Bey, Şutör bir uzun istememin iki nedeni var. Önemli neden (ki ısrarcı olduğum nokta budur) Hüseyin'i pota altında rakip uzunla baş başa bırakmak. Uzunlarımızın şutu iyi olmadığı için rakiplerin iki uzunu da boyalı alandan çıkmıyor ve Hüseyin'i iki uzunla da mücadele etmek zorunda kalıyor. Onu bu kadar yıpratmamazı gerektiğini düşünüyorum.

2. neden ise undersize forvetlerle oynayacaksak en azından 2,08-2,10'luk uzunların fizik avantajına karşı bu oyuncuların bir avantajı olmalı diye düşünüyorum. Bu avantaj ya çabukluklarını kullanıp drive etmek ya da iyi şutları ile 2,10'luk adamların görece yavaşlıklarından faydalanmak şeklide olabileceği kanaatindeyim. Bizim 4 numaralarda bu özellikler olmaması beni düşündürüyor. Değerlendirmelerimin hatası olabilir. son tahlilde hiçbirisi ilahi değerlendirmeler de değil. bunları yazma nedenim "hakikatleri" söylemek değil kendi "doğru"larımı test etmektir. Sizin gibi basketbolu çok iyi bilen değerli arkadaşlarımın eksikleri, yanlışları düzeltmesini arzu ederim.
 
Re:

Ahmet Arif' Alıntı:
Bu avantaj ya çabukluklarını kullanıp drive etmek ya da iyi şutları ile 2,10'luk adamların görece yavaşlıklarından faydalanmak şeklide olabileceği kanaatindeyim.
Abi pardon ama ben şu 2 maçtada Gains ve Owens'ın çok hızlı içeri girdiklerini gördüm topla.Drive edip hatta reverse yapıp bitirdikleri en az 10 top gördüm ben.İlk adımları ikisininde çok hızlı.

Belki ilk konuda haklı olabilirsin Hüseyin'i boş bırakma bunu bende düşünüyordum ama uzaktan şut atan adamlar da genelde ince ve güçsüz oluyorlar.Grenee bence o yüzden yollandı.Gains ve Owens kısa kalsa da fizik güçleri çok iyi ki Woods yada Oğuzdan çok daha fazla zıplıyorlar.Ribaunt birazda pozisyon alma ve zıplama meselesidir, sende takdir edersinki.
 
Antalya maçında Owens'ın şutör özelliklerinide iyice gördük boş bırakmaya gelmiyor...
Keza dışarı çıktığında rakip hep pota altını boşalttı boş şut attırmamak için, Hüseyin oynasaydı sanırım çok sayı atardı...
Gaines ve Owens topla buluştuklarında hızlıca içeri girdiler çoğundada başarılı oldular bu da çok olumlu bir özellik bence, ben ikisininde fanatiği oldum şimdiden ama yinede efes ve ülker'e karşıda görmek lazım adamlarımızı 2. bir mitchell olayı yaşamayalım sonra(küçük maçların büyük oyuncusu).
Dee'ye hayran kaldım ayrıca... resmen orkestra şefi gibi takımı yönetti, hızlı olduğu kadarda son derece dikkatliydi asistleri son derece isabetliydi şutlarda biraz şansızdı girmedi ama böyle oynarsa şut atmasada olur :) :) :)
M.Kaya beni kahrediyor ayakları ağır diye sürekli eleştiriyoruz ama bu durum ellerinede sirayet etmiş bir sürü boş şutu ağır hareket ettiği için kaybetti. Tufan'ı biraz izlese keşke boş şutları kaçırmadığı gibi bir çok şutunuda kendi hazırladı.
Fatih geçen senenin biraz üzerine çıkarsa (Adeleke sendromu yaşadığımız maçlarda fatih şart) savunmada yaptıklarını hücumdada yapabilrse pota altımız elm sokağı gibi olur rakipler için :shock: :shock: :shock:
Takıma uyacak bir winner oyuncu daha katılırsa kadroya Efesin yapamadığını yaparız fb'ye bundan şüphem yok.
 
Ben Gaines ile Owens'i cok begeniyorum kim ne derse desin :) hele Gaines i bosuna tartisiyoruz bence. adam en üst seviyelerde (acb, euroleague) kendini kanitlamis bir isim. Joventud onu yolladi Jagla'yi aldi. dün Barcelona yi eze eze yendiler. macin en skorer ismi de 24 sayi ile Jagla oldu. görüyorsunuz iste. her oyuncunun kendine has özellikleri var. hocamiz Gaines i uygun bulmus onu almis ve maclarda iyi katki verdigini görüyoruz.
 
Valla bence güzel bir galibiyet oldu.Savunduğum adamlardan biri olan Gaines'te çok güzel bir oyun sergiledi Owens'ta işini layığıyla yaptı.Dee tam olarak beyin görevini yaptı takım için NBA'den gelipte bukadar komplekssiz oynadığını gördüğüm çok ender oyunculardan biri.Takımın tek eksiği ekstra skor yaratacak bir 3 numara.
 
2'de 2 yaptık. İyi bir başlangıç fakat devamını getirebilmek lazım. 3 numara pozisyonu haricinde baya kaliteli bir kadromuz var. İnşallah 3 numaraya da süper bir transfer yapılır ve çok daha güzel galibiyetler alırız. Antalya BŞB maçını izlemediğim için pek bir yorum yapamam ama istatistiklere baktığımızda takımın iyi yolda olduğunu görüyoruz. En büyük zaafımız aşırı derecede top kaybı yapmamız. Umarım bu zaafımızı da düzeltiriz en kısa zamanda. Bu galibiyet için tebrikler takımımıza. Canımız ciğerimiz herşeyimiz Orhunumuz'u da üzdük bu maçta. Umarım onlarda ligi iyi bir yerde bitirirler.
 

Üst