nasıl da cekinir olmusuz tepkilerimizi ifade etmeye..
ama ile baslayan kabullenme cumleleri almis, haksızlıklara karsı isyanımızın yerini, ve bize bunu reva gorenlere karsı anlamsız bir hosgoru.
sadece 'biz' degil derdim, keske olsa, artık tum kulturel kodlarımıza sinmis bu hastalık, cemaat kulturunden birey olma kulturune dogru Gazi Mustafa Kemal in attıgı tum adımlar, ve hatta 46-60 donemini saymazsak 61 anayasasının katkılarıyla beraber onurlu bir 50 sene, rousseau nun cumhuriyet tasvirine yakısır cinsten.
peki ya bugun ki, 'biz' ?
iste o acıklı, cok klise olacak ama bir ozal kusagı surumu.. aslında gokceyi mazur gormem de bundan, benim gibi, bir ozal kusagı magduru olması, sessiz, sakin, sadece kendisine verilenle yetinen, apolitik ve katiyetle 'neden' sorusunu sormayan.
peki ya eyup bey, bu kadar mı etkiledi bizi, beyaz saraya acılan, baskanım bizim cocuklar yonetimi ele aldı sozu, sabahın 6 sında.
bakınız, ilk defa dilim de uslubum da bu kadar sert olacak, bu satırlardan itibaren. liselilere yollanan maili okudum biraz once, murat inal ın actıgı konuda, bu sartlar altında, bu kararı alanların hareket kumelerine verilecek tek bir tanım sozcugu var; terbiyesizlik..
aslında adnan baskanı anlıyorum, kendisi bir 'mektepli' degil, ve isminin benimsenmesi, yaptıgı icraatların hosgoruyle karsılanması ve hatta oturdugu koltugu daha uzun sure isgal edebilmesi adına yapılması zorunlu bir hamle kendisi icin, ve tabii milyonlarca insanın gozu onunde cereyan eden futbol temasasını kullanabilmesi mumkun degil boyle bir surec icin.
ama basketbol oyle uygun ki aranılan sartlara, fedakar ama organize olamayan bir seyirci toplulugu, fazla sesi cıkmayan, tek beklentisi armanın dalgalandıgını gormek oldugu icin her turlu uygulamayı sineye cekebilecek, bir kac ufak protestodan sonra, sütliman gunlere yelken acacak bir kitle.
ama cok sayın galatasaray yonetimi, kazın ayagı oyle degil, bu taraftar galatasarayı en az sizin kadar cok seviyor, ve inanıyor ki, illa bir taraftar profili cıkartılıp, sınıflandırmaya gidilmesi gerekiyorsa, tek gecerli kıstasın sevgi olması bir zorunluluktur.
sanmayın ki, buyuk galatasaray taraftarı, fare olup daga kusecek, ve buyuk camiayı, bakın lise demiyorum belirli bir zumrenin haftasonu salon eglencesi haline gelmesine izin verecek..
mektupta da belirttigim uzere, amac ne varlıgıyla gurur duydugumuz egitim kurumumuzu zedelemek, ne de o kulturle yetisme sansına sahip olmus insanları hakir gormektir, amac buyuk galatasaray taraftarına itibarının iade edilmesidir.
unutmayın ki; bu renkler biz varoldugumuz icin var, ve biz bu renkler varoldugu icin asıgız..
simdi benim de adımı ekleyin imza listesine, sıra numaram da, gurur kaynagım olsun, ileride cocuklarıma, 1905 ten beri bu renklere asık olanların ruhlarını rahat ettirdik diye.
imza; savas karadag
saygılarımla