Galatasaray - Eskişehir

Bize karşı kora kor oynayıpta baş edebilecek takım yok Türkiye'de.Ama oynamıyorlar işte...O yüzden Burak ve Umutla olmaz.Ne yaptığını bilen bir adam şart en uç noktaya(formda Elmander).

Tabi her ne olursa olsun toparlayacağız bence işi.Engin Baytar'ın dönüşü,Elmander ve Melo'nun formunu yakalıyışı...
 
Cris in ağırlının yanında birde sol bekde hücumcu ile oynayınca bu oyun sisteminde gol yemek kaçınılmaz oluyor

kadro yapısı geçen seneye göre çok değişdi Burak ve Umutun oyun yapısı ile Necati ile Elmaderin oyun yapısı çok farklı bu durum orta sahanın yapısını direkt olarak etkiliyor Selçuk ve Melo özellikle skor anlamında geçen seneki kadar etkili olamazlar
 
Ali Erdem Güntepe kardeşimin görüşüne aynen katılıyorum.

Burak'la Umut kesinlikle uyumsuz ve birbirlerini bozuyorlar. Elmander&Burak ya da Elmander&Umut olmalı bence de.

Orta sahada kendini yırtan şu anda sadece Emre...
 
Farklı önde girebileceğimiz,karışık rakipleri havlu atma noktasına getirebileceğimiz Milli maç arasına her şeyi sıfırlayarak girdik.Maçtan sonraki yaklaşım umutlandırıp paranoyaları azaltsa da çok tatsız oldu bu hafta.Cluj maçına kadar futbol izlemeye tahammülüm yok.
 
Panik gerektiren bir durum yok. Galatasaray hala bu ligin en iyi top oynayan takımı. Tek problemimiz kapalı savunmayı açamıyoruz. Orta sahada topu en çok, defansta en az topu ayağında tutan takım Galatasaray. Bunun dışında galip olmasına rağmen, rakip kalede en çok pozisyon üreten takım da Galatasaray. Rakip savunma Galatasaray'a açıldığı an gol tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliyor. Bizde o pozisyonlardan 1'ini gol yaptığımızda oyun kontrolü tamamen lehimize oluyor. Yani savunma karşımızda kapandığında, duran toptan bir gol veya karambole bir gol atmak gerekiyor. Yani biz Eskişehir maçında öne geçtikten sonra 3 veya 4 çok net gol pozisyonu yakaladık. Bunları atmamız gerekiyor.

Devre arasına kadar zirvede kalmayı başarmamız gerekiyor.. Daha sonra 2-3 transfer yapılmalı.. "Transfer'de cimri davranmalıyız" konusunu biraz daha gözden geçirmek gerekecek.
 
Kapalı savunmarlı çözmekte zorlandığımız kesin. Geçen sene bu işi duran toplarla veya orta sahadan sürpriz çıkardığımız golcülerle hallediyorduk.

Lige verilen arada bu konuda çalışma yapılacağı kesin ve bence kilit nokta Melo 'nun form tutması.
 
ya ama her takım neden 11 kişiyle savunma yapıyor anlamıyorum !

Sebebi belli. GS kapalı savunmayı açamıyor. Zaten yediğimiz goller de ya karambolden ya kontradan. Rakibi hataya zorlayacaksın. Burak basmıyor, yalandan koşuyor.Bunu net söylüyorum, basması lazım Umut gibi. Sürekli pres yapması lazım. Zaten ilk golü attığımız anda rakip açılacak, o anda 2'yi yapıştırdın yapıştırdın. Yapıştırmadın yine saçma sapan hatalarla yiyorsun golü..
 

Üst