Bize gelene kadar bjk telekom adı geçiyor. Haklılarda adamlar avrupada isim yaptı. Ama bizim seyirci eleştirisi bi anlamda onlar içinde geçerli. Bakın bu sene tt de bjk de gruplarda pek seyirci çekemedi hemde kendi evlerinde oynamalrına rağmen. Zaten tt nin seyircisi yok ankaragüçlü bikaçyüz kişi hariç.
Zaten bütün spor olayları bu şehirlerde; aynı gün futbol,voleybol, hentbol ve daha pekçok dallarda hem lig hem avrupa maçı olabiliyor buralarda. İlgi dağılıyor. Sonrada özellikle şirket takımları seyircisizlikten şikayet ediyor. Ama mesela tekel samsun,adana, bitlis gibi fabrikaları olan yerlere yatırım yapmıyor.
Ben Artvinde 350-400 kişilik salonda 1000 kişiye amatör lig maçı seyrediyorum. Eminim pek çok yerde böyledir, çünkü benim için maç amatörde olsa çok önemli bir sosyal olay. Şimdi sorarım EL için gerekli salon gerçekten basketbol sever taraftarlarımızca en iddialı maçlarımızda bile dolar mı? Artı efesin millî maç sayılan yılları da geçti.
TRT de yayınlanan EL özetlerinde litvanya ya da sırp takımlarını izliyorum. Taraftarlarını bakın bizim sadece fülker maçında yaratabildiğimiz hava her maçta var ve adamlar gerçek basket seyircisi, futbol devşirmesi değil. Ondan her kararında hakemi etkiliyebiliyorlar. Yenildiklerinde de takımlarını alkışlıyorlar.
Bence ne efes ne tt ne bjk EL takımı değil. belki biraz fülker-ki onlarda bu sene hiç bir maçı tam dodurmadılar örnek tau maçı- belki biraz biz. Ama bizim için de daha erken. Ortada ne salon var şöyle sahipleneceğim, ne de bir anlaşma ya da davet. Bu arasa uleb ilk kurulduğunda kurucu takımlardan sonra avrupadan ilk davet edilen takımlarda biriydik diye hatırlıyorum. Ama bizim geleceği ayna gibi gören yönetemeyicilerimiz fiba nın tanımadığı bir yerde yokuz demiş reddetmişti galiba. Şimdi yeniden bizi isterler mi?