Galatasaray-Fenerbahçe derbisi (Yıldız Bayan)

Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
1 maç seyircisiz oynama almışız bu maçtaki olaylar yüzünden. Sahaya girilmiş galiba. Ne olmuştu, anlatabilecek olan var mı?
Tam olarak neden çıktığını anlamadım ama biz bir ivme tutturmuştuk.Ve fenerbahçe K...ğine bestesini sölerken fenerbahceli biri harekette bulundu.Ondan sonra 7-8kişi sahanın içine indi.
 
Burda esas konu... yıldız maçlarında da olay çıkıyormuş hayret olmalıydı bence.. büyüklerin, rekabet duygusu içinde, çocuklara yaptığı baskı, tribündekilerin sahaya inmesi.. hiç hoş şeyler değil. yıldızlara kadar indiyse bu olay, vay benim ülkemin spor geleceğine vay..
 
F.Bahçe Spor Kulübü yöneticisi Ömer Akan kufur ederse olay da cıkar. İsin tuhafı ceza'nın hemen ertesi hafta verilmeyip bu zamana sarkması.
 
Sühan Cem' Alıntı:
Burda esas konu... yıldız maçlarında da olay çıkıyormuş hayret olmalıydı bence.. büyüklerin, rekabet duygusu içinde, çocuklara yaptığı baskı, tribündekilerin sahaya inmesi.. hiç hoş şeyler değil. yıldızlara kadar indiyse bu olay, vay benim ülkemin spor geleceğine vay..
Üstünde konuşulması ve durulması gereken nokta bencede bu.
 
Nilay KIZILOK' Alıntı:
F.Bahçe Spor Kulübü yöneticisi Ömer Akan kufur ederse olay da cıkar. İsin tuhafı ceza'nın hemen ertesi hafta verilmeyip bu zamana sarkması.

Maça gidememiştim; ama suçu tek tarafa atmak yanlış.

Sühan'ın yazdığı kısım çok önemli. Bu maçta bizim taraftar gitmişti; ondan olay çıktı denilebilir; ama normalde de bazı antrenörlerin, tribündeki eş dostun yaklaşımı hoş değil.
 
şimdi bir konuya açıklık getirilmek gerekir. Bir idarecinin, görevlinin ettiği küfürün savunulacak hiç bir yanı yok. tribünden tahrikde etmiş olabilirler, belk sahaya bir şeyde atmış oalbilirler ama saha içinde olanalrın buna aynı frekansda yanıt vermemesi gerekir.

Burda suçu gene federasyonda buluyorum. Abdi ipekçide oynanan GS-FB maçında çıkan olaylarda, seyirciden ötürü GS spor klübü ceza alırken taraftara yumruk atan semih ve kinsey'e ceza verilmemesi, "siz saha içindekiler, seyirciye istediğinizi yapın ama seyrci size bişi yapamaz!!" mesajını vermek anlamına gelirki, bu çok saçma ve kötü bir durum tahlilidir. ben seyirci olabilirim ve bir seyirci olarak spor ahlakım olmayabilir. (bunu savunma olarak söylemiyorum) ama spor içinde yer alan idareci, sporcu, yönetici, kesinlikle spor ahlakının içinde olmalı ve o ahlaka sahip olmalı. Federasyonun sorgulaması gereken, spor ahlakına sahip olma zorunluluğu olmayan o seyirci değil, o ahlakı içinde barındırması zorunlu olan o yöneticidir.

Bu arada velilerin de, seyircilerin de, oyuncuların da, o yaşlardaki sportif müsabakalarda, kazanmanın değil, iyi oynamanın esas olması gerektiği, çünkü kazansa bile kötü oynarsa, hayatında iyi bir anı olacağını, eğer kazanmasa da iyi oynarsa, ileride basketbolcu olup bu oyunu iş olarakda yapabileceğini anlamalı (oynayanlar ve yakınları)...
 
Olaylar kesinlikle çok üzücüydü.Orada çocuğu oynayan bir veli olarak bunları çocuğumun yaşamasını istemezdim şahsen.Boylarına bakmadan çok işler başarıyor olsalarda sonuçta onlar 14-15 yaşında çocuklar.Ben şunu söylemek istiyorum,yıldız takımda oynayan çocukların tüm velilerini tanırım,veliler olarak hep şunu vurgulamaya çalışmışızdır; "Karşındaki rakibindir,asla düşmanın değildir."
Aslında onlar bizlere çok güzel cevap veriyorlar,nasılmı? Şimdi gidin herhangi bir oyuncuya, ya Fenerbahçe'de ya İstanbul Üni. de,ya Antalya Kollejinde vs. mutlaka arkadaşları vardır ve bunlarla sürekli irtibat halindedirler.
Ben çok gördüm maçtan sonra birbirlerini teselli ettiklerini.
Sonuç olarak,maçtan zevk almaya bakmak lazım.Kendi takımının yenmesi kadar daha haz verici bir şey olamaz.Ama bu çocuklar ileride milli takımlarda oynadıklarında bizim göğsümüzü kabartmayacaklarmı?Şu takımdandı,bu takımdandı diye görmezdenmi geleceğiz? Onlar bizim geleceğimiz.Bunu böyle görmek gerekli diye düşünüyorum.
 
Ali Emre bey kesin emin olmasam inanın kesin tabir ile kufur etti yazmam. Ayrıca bende basketbol oynarken cok kufur yedik. Bunlara takılırlarsa basketbol oynayamazlar.
 
15 yaşında, iki şut kaçırdığında, antrenörü azarladığında gözleri dolabilen çocuklardan bahsediyoruz. Takmasınlar demek işin kolay yanı.

Yapılan yanlıştır. Şafak Abi'nin de söylediği gibi altyapı maçlarını başka gözlerle izlemek lazım. Zaten, oyuncuların centilmenlik dışı hareketler yaptığını görmüyorum pek. Keşke, herkes onlar kadar farkında olsa kazanmaktan önemli şeylerin de varolduğunun.
 

Üst