Galatasaray - Fenerbahçe Serisi Teknik Analiz

Ayrıca şu Berkan Bey'in katıldığı iki yoruma ben de kazandığımız bir maç sonrasında katılıyorum.Bazen rotasyonda geri dönüşleri geç yapıyor,bugün ilk yarıda maçı koparacakken 15 küsür sayı öndeyken,kaç hücumda sayı üretemedik,mola almak için Fenerbahçe'nin ivme almasın mı gerekiyor?Hadi hocam,biraz daha konsantrasyon...Bu şampiyonluk bizim olmalı.
 
Öncelikle takımımıza teşekkür ediyorum.Onlardan çok daha iyi bir takımız ve kadromuz daha kaliteli.
Hocamızın bu alan savunması merakı neden bu kadar fazla anlamıyorum.Ne zaman seri yakalıyoruz,çok iyi ve agresif savunma yapıyoruz hemen alan savunmasına dönüp takımın bütün ritmini ve dengesini bozuyor.Sonra tekrar adam adama döndüğümüzde takrar oyunun tek hakimi biz oluyoruz.Yani böyle tecrübeli bir koç bu hatayı nasıl bu kadar tekrarlıyor aklım almıyor.Alan savunmasını beceremiyoruz işte.Zaten birebir de onlardan daha iyi takımız hem hücumda hem savunmada.

Ceyhun hocamız alan savunmasından vazgeçerse çok rahat süpürrüz onları.
 
sanırım alan savunmasına faul problemine daha fazla girmemek için geçiyor aralıksız adam adama yapsak 3 çeyrek sonu 3 oyuncumuz 5 faul alır çünkü böyle yönetiliyor bu seri.
 
Caferağa'da en dikkat etmemiz gereken konu penetre savunması.

Hakemler dünden razı faul çalmaya zaten. En azından Angel'ın şutunu riske edip biraz geriden alabiliriz. İçeriye her girdiğinde istisnasız faul çaldılar bugün, orada daha kötüsü olacaktır.
 
Fowles'a yardım savunması geldiğinde mutlaka boş oyuncuyu bulmalıyız özellikle pota altında boşluk oluyor ceyhun hoca buraya çok çalışmalı çünkü ahırda bunu çok deneyecekler.
 
Ceyhun hocanın molalarını kötü kullandığını düşünüyorum. Umarım takım kötü gitmeye başlar başlamaz alır şu molaları, almamak için elinden geleni yapıyor nedense..

Oyun bazında ise, Gazanfer'in dediği gibi bazı şutlar riske edilmeli bence de. Çünkü baya düdük çalacaklardır aleyhimize içeri penetrelerde. Zaten ben neye karşı mücadele edeceğiz anlamadım gitti. Fener bi yandan hakem bi yandan, Allah yardımcımız olsun gerçekten.. Bunun dışında, Melisa Can mutlaka oynamalı. Gerekirse riske edilmeli yani. Fowles hiç çıkmadan oynuyor. Bu ciddi handikap... Bunun dışında yedek guard konusunda bence bir sorun var. Tuğba gerçekten etkisiz şu ana kadar. Nihan Anaz ismi niye denenmiyor acaba diye düşünüyor insan açıkçası...
 
Ben de dahil çoğu kişi geç alınan molalardan şikayetçi ama ilk maçı vermemizin altında yatan başlıca nedenin mola hakkımızın kalmaması olduğunu gözardı etmemek gerek.

Gerçi bana kalırsa böylesine önemli bir maç öncesinde bu ihtimal (mola hakkımızın olmadığı anda kritik son top) dikkate alınarak set hazır olmalıydı.
 
Caferağa'da en dikkat etmemiz gereken konu penetre savunması.

Hakemler dünden razı faul çalmaya zaten. En azından Angel'ın şutunu riske edip biraz geriden alabiliriz. İçeriye her girdiğinde istisnasız faul çaldılar bugün, orada daha kötüsü olacaktır.

Anete oynarsa o kadar geriden alamayız. Şut tehdidi çok yüksek. İnşallah gene kadro dışı kalır.
 
Arkadaşlar, GS'ın neden alan savunması yaptığını size başka bir soru ile anlatayım. GS erkek takımı bu sene neden alan savunmasına karşı etkisiz kalıyor? Oktay Hoca alan savunması yapıldığında kimleri oyuna alıyor nasıl çözüm arıyoruz? Ve FB'nin oyuncu kadrosu itibarı ile dün alan savunmasına karşı ne yaptı? Bu soruların yanıtını bulduğunzuda neden alan savunması yaptığımızı anlarsınız.

Burda da bir çok defa dendi. Bence basketbolun en büyük asparagaslarındandır oyun kurucun kadar oynarsın lafı. Bakın bakalım hangi büyük takımın guardı dillere destanmış. Lakers'a Miami'ye bakın bu sene euroleague şampiyonu olan Halcon'a bakın. Bence bir takımın en önemli oyuncusu 2 numarasıdır. Gerektiğinde top getirecek dışda savunmayı başlatacak rakibi üzerine çekecek, ceza kesecek. Bu yüzden de seimone iyi oynadığı sürece bu seri de şansımız sürer. Pivotlar 20 ribaunt alır 30 sayı atar ama maçı kazandırma anında iş bir çok defa onlara kalmaz. MJ'nin chicago'suna bakın. Hatta Shaq'ın shaq olduğu zamanlar Lakers'da maç kazandıran oyunları basketleri kim atıyordu? Yani ya 40 dakika savunma yapacağız rakibi bezdireceğiz ya da seimone iyi oynayacak yürüye yürüye maçı alacağız. Her iki ihtimalde de maçı kazanırız ayrı.

Seri için diyeceklerimi daha önceki uzun analizimde belirtmiştim. Cuma günü iimizin zor olduğunu düşünüyorum. Maç başabaş gidecektir. Zaten fark atarsak PAzar günü festival veririz o salonda. Ama pazar günü cuma günkü maçın skorundan bağımsız olarak çok rahat yeneriz.
 
Abi Nba örneklerine bakmana gerek yok. Avrupa'da her başaralı takımın başarılı guard'ı var. Bayan basketbolu için istisna olabilir ama final serisinde çok farkediyor bence.
İlk maçtan sonrada yazmıştım. Işıl'a tepeden ve forvetlerden uzun oyuncu perdeleme yaptığın karşı takımın savunması en ufak derecede bozulmuyor. Karşı takım şut atmayacağını bildiği için uzun oyuncusunu çıkarmıyor Işıl'da ne etkili pas atabiliyor nede pota altına kadar gidebiliyor. İkinci maç için hafızasını zorlayanlar Fener'in Işıl'a yaptığını Hodges'a da yaptığını ama Hodges'in onları iki orta mesafe ile cezalandırdığını hatırlar. Birsel'in ise şut tehditi bilindiği için onun için yapılan perdeler daha etkili oluyor. En azından dipte uzunlarına şut şansı hazırlayabiliyorlar.
ışıl tabiki eline geleni sallamayacak ama dış şutuna Bahar kadar güvensin hiç değilse.
Birde Augustus'dan iki maçtır çok çok basit top kayıpları geliyor. Aşırı konsantrasyon mu yoksa başka birşey mi bilemeyecem ama yakışmıyor ona.
 
Cuma günkü maç çok ama çok önemli bu maçta herşeyimizi ortaya koyup kazanmalıyız. Aksi taktirde Pazar günkü maç çok sıkıntılı olur zira maçı kazandıkları taktirde şampiyon olma durumları oluyor bunun rüzgarı ile çok zorlarlar. O yüzden Cuma günkü maçı alıp rahatlamalıyız o zaman pazar günkü maçta bizimdir diye düşünüyorum. Ama tekrar ediyorum CUMA maçı kilit maç!
Son olarak Angel'a yakın savunma yapmak çok yanlış olur Tamika'nın biraz geriden savunup şutu bazen bırakabilir Angel dışardan kolay kolay sokamaz en büyük silahı içeriye penetre etmesi ya faul buluyor yada basket buluyor. o yüzden bu konuya çok çalışmalıyız Angel'in penetrelerini mesafeli savunma yaparak aşabiliriz hem Tamika faul problemine de girip morali bozulmaz.
 

Üst