Galatasaray | Mayıs 2021 Seçimli Genel Kurulu

Sizce yeni başkan kim olmalı ?


  • Kullanılan toplam oy
    55
Neyse hakikaten listeler üzerinden ciddi yorum yapabilecekler olur ve yaparsa çok güzel olur. En azından bilgi sahibi oluruz.

Listeler ve adaylar neye göre güçsüz ya da güçlü?
 
Son seçimde Ozan Korkut'un listesi son zamanların en iyi listesiydi ama başkan adayı Ozan Korkut yerine başka bir isim olsaydı o liste kazanabilirdi,çok yazık oldu veya D.Ozbek aday olmasa yine kazanırdı,ayrıca euroleague a lisansı hedefini koymuştu adamlar,söylemde bile olsa bir hedeftir onu bile diyemeyen adaylar var

Şu listeye bir bakın

Tuncer Hunca
Şener Macun
Burak Elmas
Adnan Öztürk
Fehmi Naci Cansun
Başar S. Yücel
Cem Ersan
Mete İkiz
Reşit Sinanlı
İsmail Gökhan Esin
Burak Altınbaşak
M. Tuba Toprak Tuncel
Tunca Hazinedaroğlu
Cenk Soyer
Cemal Murat Akar
 
Işın Çelebi tahminim Adnan Polat destekli aday oldu ve belli ki hazırlıksız. Bir mülakatına da denk gelmedim. Diğer adaylara gelince Eşref Hamamcıoğlu o manasız "bana geldiler altınızda birleşelim dediler" çıkışını yapmasaydı aslında makul şeyler de söylüyor ama işte divan kurulu başkanıyken de yaptıkları ortada. Burak Elmas ve Metin Öztürk yalanladılar o iddiayı lakin böyle bir yalan söylenmez ki Metin Öztürk'ün böyle bir hamle yaptığı camia içinde konuşuluyor ki ben camiadan değilim sadece taraftarım haberim var ki Levent Tüzemen'de böyle bir iddiada bulunmuştu galiba ya da bir başka gazeteci.
Aslında üç adayın söylediklerinin belli noktaları mantıklı ama işte ego devreye giriyor. Mustafa Cengiz saçmalamıştı sponsorlar Galatasaray'a gelir biz ayaklarına gitmeyiz diye.
4 aday var lakin kimse kusura bakması hiç biri bu kulübü yönetebilecek kişiler değil. Zaten 9 bine yakın aktif üyenin içine hapsolmuş bir yapıdan da öyle ahım şahım yönetimler çıkmaz.
 
Ünal Aysal bu kulübün başına gelmiş son güzel şeydi. Kısa zamanda Galatasaray'ı ait olduğu muasır kulüpler seviyesine çıkarmıştı. Futbol demiyorum, kulüp diyorum. Sadece sponsor vs değil, gündeme dair de kendini ve kulüp ağırlığını muhafaza eden bir isimdi. Öyle çıkıp dakika başı röportaj verip sokak dalaşına girmek yerine sadece işini yaparak sportif anlamda vurup geçiyordu bütün kulüplere.
Bir daha öyle biri gelir mi bilmiyorum ama amatör branşları ana hedefe koyan her isme tavım ben. Futbolun zaten futbolluk bir tarafı kalmamış. Gördüğünüz gibi çöp gibi de sezon geçirsen, sezon sonu bir şekilde lig şampiyonluğu ayağına geliyor. Ligin kalitesi yerlerde. Bu yüzden önemli olan basketbol başta olmak üzere amatör branşlar. Bu loserların olduğu futbol liginde zaten bir şekilde şampiyon olunuyor.
 
emin ol tek adaylı seçim olmasa idi ünal bey de başkan olamazdı 2001den bu yana gs seçimlerinde en az şans verilen ve desteklenen kişiler kazanmışlardır medya da en az görünen kimse o kazanır bence
Ünal aysal ilk aday olduğunda seçim tek adaylı değildi. Dolayısıyla tek adaylı olmayan bir seçimde zaten seçilmişti. İkinci seçimi mevcut başarısından ve gücünden dolayı tek adaylı oldu. Yani karşısına kimse çıkamadı. Dolayısıyla hikaye pek anlattığın gibi değil.

ve ayrıca Ünal Aysal bu kulübün başına gelen son gerçek başkandı ve Türkiye ortalamasının da birçok açıdan üstündeydi. Galatasaray ondan yeterince faydalanamadı.
 
Seçim konusunda genel düşünceme gelince adayların hepsi zayıf ve koltuğu bence dolduramayacak isimler. Belki Burak Elmas kötünün iyisi olabilir ama onun da bu görevi çok kaldırabileceğini düşünmüyorum ama yine de aralarından birini seç dersen onu seçerim ama o da çok yeterli değil bence. Listelere gelince bence Cemal Özgörkey farkıyla en güçlü liste Hamamcıoğlunun. Seçim Burak Elmas ile Hamamcıoğlu arasında geçer diye tahmin ediyorum. İkisi de seçilirse şaşırmam. Galatasaray kapalı bir yapı olduğu için tahminlere çok açık değil ama benim tahminim şu an için bu.

Ben mevcut şartlarda Haldun Üstünel Hakan Üstünberkli güçlü bir kadroyla Adnan Polat'ın aday olmasını isterdim. Mevcut bütün adaylardan da daha iyi bir sonuç ortaya çıkabilirdi diye düşünüyorum eğer gerçekleşseydi.
 
Ünal Aysal hiç de iyi bir yönetici degildi bana göre, elde edilen büyük geliri branşlara aktardı aslında çok doğru tercihler yapılmasa da sportif hedeflere bir şekilde ulaşıldı. Ama ne mali yapı ne de sportif yapının devamlılığı yolunda ciddi bir adım atamadı hatta tam tersi sürdürülemeyecek bir yapıydı ki bu yüzden sürmedi ve kendince akıllı davranarak kaynak bitince gitti. 6m euro ile eurocup u almamız belki en doğru en iyi f/p kurgusuydu, fazla da sayamayız zaten.

Başkan kim olursa olsun basket bütçesi toplamda en fazla 1m euro oynar, parayı doğru kullanacak yapıyı yönetimi kurmak önemli inşallah kim gelirse başarılı olur. Yerli pazarı kapanmadan yönetim bütçe sponsor vs halledilir umarım.
 
Ünal Aysal hiç de iyi bir yönetici degildi bana göre, elde edilen büyük geliri branşlara aktardı aslında çok doğru tercihler yapılmasa da sportif hedeflere bir şekilde ulaşıldı. Ama ne mali yapı ne de sportif yapının devamlılığı yolunda ciddi bir adım atamadı hatta tam tersi sürdürülemeyecek bir yapıydı ki bu yüzden sürmedi ve kendince akıllı davranarak kaynak bitince gitti. 6m euro ile eurocup u almamız belki en doğru en iyi f/p kurgusuydu, fazla da sayamayız zaten.

Başkan kim olursa olsun basket bütçesi toplamda en fazla 1m euro oynar, parayı doğru kullanacak yapıyı yönetimi kurmak önemli inşallah kim gelirse başarılı olur. Yerli pazarı kapanmadan yönetim bütçe sponsor vs halledilir umarım.

Buna katılmıyorum. iyi bir yönetim olursa basketbolda eurolig a lisansı hedefi koyulabilir. Bunun için de iyi sponsorlar iyi iş ortakları gerekiyor ama yönetim en başta bu vizyonu koymalı. O yüzden Ozan Korkut yönetimi seçilseydi Burak Elmastan daha çok içime sinerdi. Burak Elmas çok daha futbol odaklı bakıyor olaya gördüğüm kadarıyla
 
2006 yılında Yiğit Şardan'ın aday olduğu seçimi unutamıyorum,o donem liseli bir ergenken Şardan kahramanımdı,çok ümitliydim ama o yıllarda da kimi desteklesem kaybediyordu,Canaydın'a kaybetmişti seçimi

Canaydın 1615
Şardan 1331

Oy almışlardı

Şardan'ın şöyle bir listesi vardı

Özkan Olcay, Murat Ece, Mehmet Cansun, Rıfat Karakimseli, Eşref Hamamcıoğlu, Jerfi Fıratlı, Abdürrahim Albayrak, Mete Başol, Burak Elmas, Cem Ataç, Sedat Doğan, Serol Acarkan, Mümtaz Tahincioğlu, Murat Yalçındağ, Hasan Mingü
 
Galatasaraylı zenginlerin basketbol özelinde amatör branşlar konusundaki vurdumduymazlığını burada eleştirdim ama Nef'in verdiği destek beni yanılttı. Yanıldığım için çok mutluyum. Demek ki, güven veren bir Galatasaray gösteren yönetici adayları daha seçilmeden sponsor işini halledebiliyormuş. Demek ki, güven vermeyen şey "basketbol gelir getirmiyor agaa" diyen vizyonsuz Cengiz yönetimiymiş. Burak Elmas basketbol özelinde çok ciddi bir adım attı, umarım devamı gelir ve seçilirse de basketbola gereken önemi verir.
 
NEF az çok takip edebildiğim kadarıyla futbolda ciddi paralar verdi bizim kulübe. Hatta bazı futbolcuların transferlerini onlar yüklendi diye aklımda kaldı. Erden Timur ciddi bir Galatasaray fanatiği sanırım duyduğum kadarıyla. Burak Elmas bana da bu sponsorluk işini halletmiş gibi geliyor, lafta kalmayacak sanki. O halde kesinlikle başkan seçilmesini isterim.
Peki NEF sizce ne kadarlık bir finansman sağlar basketbol şubesi için ? Erkek takımının bütçesine 5M koyabilir mi mesela ? Ben öyle 1-2M gibi komik rakamlar olacağını pek zannetmiyorum.
 

Üst