Galatasaray SK Başkanı ve Yönetim Kurulu

BAŞKAN
Ünal Aysal
unal-aysal-B.jpg


1941 yılında İstanbul’da doğan Ünal Aysal, Emekli Doktor Albay Fazıl Aysal’ın oğludur. İlköğrenimini Anadolu’nun 5 ayrı şehrinde tamamlayan Ünal Aysal, 1952yılında Galatasaray Lisesi’ne girerek, ortaokul ve liseyi burada tamamladı. 1961 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun olan Ünal Aysal, üniversite eğitimini İsviçre’de bulunan Neuchatel Hukuk Fakültesi’nde yaparak Uluslararası Hukuk dalında verdiği tez ile 1968 yılında hukuk diplomasını aldı ve aynı yıl İstanbul Hukuk Fakültesi’nin sınavlarını kazanarak Türk Hukuk Diploması’nı da almaya hak kazandı. 1968-70 yılları arasında İstanbul ve Erzurum’da yedek subay olarak askerlik görevini tamamlayan Ünal Aysal, hemen akabinde çalışma hayatına atıldı . 1970-72 yılları arasında 2 yıl süre ile Koç Holding bünyesinde o tarihlerde kurulmakta olan Ram Dış Ticaret A.Ş.’de ihracat koordinatörü olarak görev yapan Ünal Aysal, 1973 yılı başında Belçika’da Iminco S.A. isimli bir firmanın ticaret müdürü olarak Brüksel’de çalıştıktan sonra 1974 yılında Unit International S.A. - Brüksel’i kurdu. İlk 10 yıllık dönemde demir-çelik ve sanayi mamulleri satışı ile petrol swap işlemleri konularında faaliyet gösteren Unit International, 1984 yılından itibaren petrol ticaretinin yanı sıra elektrik üretimi ve anahtar teslim santral inşaat ile finansmanı, enerji ve turizm sektörlerindeki yatırım projelerinde ihtisaslaştı. Ünal Aysal, Unit Grubu’nun çatısı altında oluşturulan 22 yerli ve yabancı şirketin ana ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı görevlerine ek olarak, Grup dışında bazı Avrupa firmaların Yönetim Kurullarında da faal üye olarak yer almaktadır. 2012 yılında T.C. Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye’yi yurtdışında en üst seviyede temsil eden iş adamlarından biri sıfatı ile Cumhurbaşkanı tarafından Bakanlar Kurulu’nun onayı ile Yüksek Liyakat Madalyası ile onurlandırılmış olan Ünal Aysal, 2012 yılı Ekim ayında ise Belçika Prensi H.E Philippe Leopold Louis Marie tarafından Belçika hükümeti adına Leopold II Yüksek takdir madalyası ile ödüllendirilmiştir. Ünal Aysal, 3 çocuk babasıdır.

______________________________________________

2. BAŞKAN
Özkan Olcay
ozkanolcay_B.jpg


Özkan Olcay, 1934 yılında Samsun'da doğdu. Galatasaray Lisesi'nin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi'ni bitirdi. Özkan Olcay; Pekintaş Aluform, Pekintaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Özkan Olcay Prof. Dr. Ali Uras döneminde 5 yıl, Ali Tanrıyar döneminde 2 yıl, Özhan Canaydın döneminde ise 2 yıl Yönetim Kurulu üyeliği, Türkiye Futbol Federasyonu'nda 8 yıl kesintisiz Birinci Başkan Yardımcılığı ve Başkanlık yapmıştır. İyi derecede Fransızca ve İngilizce bilen Özkan Olcay, evli ve 2 çocuk babasıdır.

_____________________________________________

BAŞKAN YARDIMCISI
Ümit Özdemir
umit-ozdemir-B.jpg


Ümit Özdemir, 1948 yılında Niğde, Altunhisar'da doğdu. 1969 yılında Galatasaray Lisesi, ardından da 1973 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’den mezun oldu. Ümit Özdemir, lisans eğitiminin ardından 1975 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Yüksek Lisans bölümünden mezun oldu. Tekfen Holding’in muhtelif şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdüren Ümit Özdemir, 2012 ve 2013 yıllarında Galatasaray Sportif Yatırımlar A.Ş.'de bağımsız Yönetim Kurulu üyeliği, yine aynı dönemde Galatasaray Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.'de Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Fransızca, İngilizce ve İtalyanca bilen Ümit Özdemir, evli ve 2 çocuk babasıdır.

____________________________________________

BAŞKAN YARDIMCISI
Candan Erçetin
candan_ercetin-B.jpg


Candan Erçetin, 1963 yılında Kırklareli’nde doğdu. 1982 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümü ve İstanbul Belediye Konservatuvarı Şan Bölümü’nü bitirdi. Viyana Üniversitesi’nde Klasik Arkeoloji dalında yüksek lisans eğitimi gördükten sonra turizm, organizasyon, tanıtım alanlarında çalıştı. 1994-2008 yılları arası Galatasaray Lisesi’nde müzik öğretmenliği yaptı. 2007-2009 dönemi Galatasaraylılar Derneği Başkanı olarak görev aldı. 1995’ten bu yana profesyonel şarkıcılık mesleğine devam eden Candan Erçetin, halen Galatasaray Eğitim Vakfı’nda başkan yardımcılığı görevini, Galatasaray Üniversitesi’nde okutmanlık ve GSÜ Kültür ve Sanat Merkezi Koordinatörlüğü görevini sürdüren Candan Erçetin, Fransızca ve Almanca bilmektedir.

____________________________________________

GENEL SEKRETER
Adnan Nas
adnan-nas-B.jpg


Adnan Nas, 1951 yılında Mardin'de doğdu. 1972 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni ve 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi bitirdi. PricewaterhouseCoopers'un kurucu ortağı ve uzun yıllar Yönetim Kurulu Başkanı olan Adnan Nas, halen Global Yatırım Holding Grubu'nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Yönetim danışmanlığı yapan ve çeşitli sektörlerde girişimci olarak da yer alan Adnan Nas, aynı zamanda aylık Finans ve Ekonomik Yorumlar Dergisi’nin sahibidir. Adnan Nas, pek çok önde gelen sivil toplum kuruluşunda başkanlık ve yöneticilik yapmıştır. 2002 yılından beri Galatasaray Spor Kulübü üyesi olan Adnan Nas, 2011 yılından itibaren ise Kulüp Yönetim Kurulu üyesidir. İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen Adnan Nas, evli ve bir çocuk babasıdır.

___________________________________________

MUHASİP ÜYE
Mete İkiz
mete-ikiz-B.jpg


1968 yılında İstanbul'da doğan Mete İkiz, Avusturya Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olmasının ardından, ABD'nin Boston şehrinde bulunan Bentley Üniversitesi'nden finans alanında MBA üst lisans derecesi aldı. Doğu Avrupa, Balkanlar ve Türkiye'de şirketlere ortak olarak yatırım yapan uluslararası bir finansal ortaklık fonunun Yatırım Direktörü olan Mete İkiz, fonun portföyünde yer alan şirketlerin Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Çalışma hayatına Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Kurumsal Finansman Bölümü'nde başlamış olan Mete İkiz, TSKB'den sonra Yapı Kredi Kurumsal Finansman Bölüm Başkanı olarak birçok önde gelen şirket satın alınması, halka arz ve özelleştirme projesine imzasını atmış yatırım bankacılığı ekibini yönetti. 2000 yılında Galatasaray Spor Kulübü'ne üye olan Mete İkiz, 2006 yılından itibaren Divan Kurulu Başkanlığı'nın Kulübün çeşitli proje ve çalışmaları hakkında Kulüp üyelerini bilgilendirmeye yönelik olarak kurmuş olduğu 12 farklı komitede görev alarak Kulüp bünyesinde birçok projede faal olarak yer aldıktan sonra, 2011-13 yılları arasında Kulübün Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Yıllardır bir hobi olarak sürdürdüğü futbol ekonomistliği kapsamında uluslararası futbol endüstrisi ve futbolda şirketleşme modelleri hakkında çeşitli çalışmaları bulunan Mete İkiz'in makaleleri günlük gazete ve futbol web sitelerinde yayınlanmakta olup, birkaç üniversitede Futbol Endüstrisi ile ilgili konferanslar vermektedir. Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği'nin (TKYD) üyesi olan Mete İkiz, TKYD bünyesinde "Kurumsal Yönetim ilkeleri Işığında Türk Futbol Kulüpleri Yönetim Rehberini hazırlayan komitede yer aldı. İngilizce ve Almanca bilen Mete İkiz, evli ve bir çocuk babasıdır.

___________________________________________

KULÜP SÖZCÜSÜ
Şükrü Ergün
sukru-ergun_B.jpg


1958 yılında İstanbul'da doğan Şükrü Ergün, 1977 yılında Galatasaray Lisesi'nden, 1981 yılında da Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun oldu. Şükrü Ergün, gemi işletmeciliği ihtisasını Norveç Denizcilik Akademisi'nde tamamladı. 1974-1977 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü'nde atletizm yaptı. Şükrü Ergün, halen Jotun A/S şirketinin Doğu Avrupa ve Orta Asya Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. 2002-2008 arası üç dönem Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu başkanlığı yapan Şükrü Ergün, Türk Deniz Eğitim Vakfı, Deniz Temiz Derneği, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurullarında da görev yapmış, bir dönem de Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunmuştur. Türk-Norveç Ticaret Odası kurucu başkanı olan Şükrü Ergün, Milli Olimpiyat Komitesi üyesidir. Şükrü Ergün, evli ve 2 çocuk babasıdır.

__________________________________________

ÜYE
Sedat Doğan
sedat-dogan_B.jpg


Sedat Doğan 1971 yılında İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi’nin ardından Lozan Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Halen, avukatlık yapmakta olan Doğan, çeşitli Gayrimenkul geliştirme şirketlerinde İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Galatasaray Spor Kulübü’nde 1993-1996 yılları arasında Avrupa Sorumlusu, 2001 – 2004 yılları arasında Mehmet Cansun ve Özhan Canaydın dönemlerinde Fahri Kulüp Avukatı ve Hukuk Danışmanı ve 2011 – 2013 yılları arasında Ünal Aysal döneminde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Sedat Doğan, Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu üyesidir İyi derecede İngilizce - Fransızca bilen Sedat Doğan, 2 çocuk sahibidir.

_________________________________________

ÜYE
Aka Gündüz Özdemir
aka-gunduz_B.jpg


Aka Gündüz Özdemir, 1949 yılında Mesudiye’de doğdu. 1967 yılında Bursa Atatürk Lisesi, 1972 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. Aynı yıl Koç Grubu şirketlerinden Beko Ticaret A.Ş.’de iş hayatına başladı.1991 yılında bu şirkete Genel Müdür olarak atandı. 2000 yılında Beko Ticaret A.Ş.’nin Arçelik A.Ş. ile birleşmesi sonucunda Arçelik A.Ş. Satış ve Pazarlama Grup Direktörü görevi ile Koç Holding A.Ş. Dayanıklı Tüketim Grup Başkan Yardımcılığı (pazarlama-satış) görevini de üstlendi. 2003 yılında Arçelik A.Ş.’ye Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Aka Gündüz Özdemir, 1 Mayıs 2007 itibariyle görevi uhdesinde kalmak kaydıyla Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanlığı görevine getirildi ve 1 Ağustos 2008 tarihinde Başkan ve Yönetim Kurulu üyesi görevlerini sürdürdükten sonra. 2010 yılında Koç Grubundan emekli oldu. Aka Gündüz Özdemir 2011-13 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Galatasaray Mağazacılık A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapan Aka Gündüz Özdemir, İngilizce bilmektedir.

_______________________________________

ÜYE
Abdurrahman Emir Sarıgül
emir-sarigul_B.jpg


Emir Sarıgül, 1981 yılında İstanbul' da doğdu. Fevziye Mektepleri Vakfı Özel Işık Lisesi’nde mezun olan Emir Sarıgül, ardından Yeditepe Üniversitesi’ni bitirerek, Londra’da bulunan American Intercontinental University’de de yabancı dil eğitimi aldı. Emir Sarıgül, halen inşaat sektöründe faaliyet gösteren Maritza Şirketler Grubu'nun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır. Galatasaray Spor Kulübü'nün 1999 yılından bu yana üyesi olan Emir Sarıgül, 2010- 2013 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü’nde Yönetim Kurulu üyesi görev yaptı. Emir Sarıgül, evli ve 2 çocuk sahibidir.

_______________________________________

ÜYE
Mehmet Saruhan Cibara
mehmet_cibara-B.jpg


Mehmet Cibara, 1956 yılında İstanbul doğdu. Orta öğretimini Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Mehmet Cibara, sonrasında University of California, Berkeley de yüksek ihtisasını yapıp 1982 yılında Makine Yüksek Mühendisi olarak iş hayatına atıldı. Halen Tekon Ltd. şirketinin sahibi olan Mehmet Cibara İngilizce bilmektedir. Cibara, evli ve bir çocuk babasıdır.

______________________________________

ÜYE
Ahmet Yüce Ocaklı
ahmet-ocak-B.jpg


1957, İstanbul doğumlu olan Ahmet Ocaklı, orta öğretimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. Mezun olduğu 1977 yılından bu yana dayısı Orhan R. Yüce ile birlikte otomotiv sektöründe çalıştı. Alfa Romeo markalarının yedek parça tedarikini sağlayan Ahmet Ocaklı sonrasında Alfa Romeo markasının Türkiye distribütörlüğünde Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yaptı. 1987 yılında Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin kurucu üyesi olarak derneğin faaliyete geçmesinde rol oynayan Ahmet Ocaklı, Erya Otomotiv A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yüce Motor A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüttü. Son olarak Skoda’nın Türkiye temsilcisi Yüce Auto A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilen Ahmet Ocaklı, Fransızca bilmektedir. Ahmet Ocaklı 2011-13 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır.

_____________________________________

ÜYE
Mehmet Emin İpekdokuyan
mehmet-dokouyan_B.jpg


Mehmet Emin İpekdokuyan, 1965 yılında Bursa’da doğdu. Galatasaray Lisesi’nin ardından Anadolu Üniversitesi’ni bitirdi. Halen, metal sektörü üzerine üretim yapan bir şirketin sahibi olan İpekdokuyan, daha önce Galatasaray Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Fransızca bilen İpekdokuyan, evli ve 2 çocuk sahibidir.

_____________________________________

ÜYE
Mehmet Karlı
mehmet-karli_B.jpg


Mehmet Karlı, 1979 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi’ni, ardından Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını Oxford Üniversitesi’nde yaptı. İngilizce ve Fransızca bilen Karlı, halen Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmakta olan Mehmet Karlı evlidir.

_____________________________________

ÜYE
Necati Demirkol
necati-demirkol_B.jpg


1957 yılında Şanlıurfa’da doğan Necati Demirkol, eğitimini Gazi Fakültesi Eğitim Yüksek Okulu’nda tamamladı. İnşaat, maden, sanayi ve denizcilik alanlarında faaliyet gösteren şirketleri bulunan Necati Demirkol, İngilizce bilmektedir, Necati Demirkol evli ve 2 çocuk babasıdır. Necati Demirkol 2011-13 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır.

_____________________________________

ÜYE
Ebru Köksal
ebru-koksal_B.jpg


Ebru Köksal 1968 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Robert Kolej’in ardından Brown University’den Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler dalında çift diploma ile mezun oldu. Ebru Köksal, 1990-2000 arasında Morgan Stanley, NY, Citibank ve AIG Capital Partners’da yatırım bankacılığı, 2001 – 2011 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü ve şirketleri bünyesinde üst düzey yöneticilik, 2010-12 yılları arasında Avrupa Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, 2011-12 yıllarında Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreterliği yaptı. Evli ve 2 çocuk annesi olan Ebru Köksal; İngilizce, Almanca ve Fransızca bilmektedir.
 
Temmuz Ayı Divan Toplantısı Yapıldı

Galatasaray Spor Kulübü Temmuz Ayı Divan Toplantısı bugün Galatasaray Adası’nda yapıldı.

Galatasaray Spor Kulübü'nün Temmuz Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar yönetiminde Galatasaray Adası'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Başkan Ünal Aysal’ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri Özkan Olcay, Adnan Nas, Mete İkiz, Mehmet Cibara, Ahmet Yüce Ocaklı, Mehmet Karlı ve Ebru Köksal katıldı.

Divan Kurulu'nda iç tüzüğün 6. maddesi uyarınca Ağustos 2013 toplantısı hakkında toplanmama konusunu görüşüldü ve oy çokluğuyla bir sonraki toplantının Eylül ayında yapılmasına karar verildi.


Divan toplantısında güncel olaylar ve dilekler bölümünün ardından son olarak Başkan Ünal Aysal kürsüye geldi. Başkan Aysal divan toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Yetkilerden başlayalım. Bunu kontrol ettirdik. Galatasaray camiasına çok yakın iki tane profesörümüzden görüş aldık. Prof.Dr. Celal Erkut ve Prof.Dr. Turgut Özden’den aldığımız görüşler divan kuruluna da sunulacaktır. 9 Temmuz 2011 tarihinde aldığımız yetkiler, 2014 senesi Mayıs ayının sonuna kadar geçerlidir. Bu arada yeni bir yetki alma ihtiyacımız yok ama Divan Kurulu isterlerse, başka kurumlardan da görüş alabilirler. Bu seçimin 1 senelik mi, 3 senelik mi olduğuna yönelik Hayri Kozak kardeşimizin bir önceki divan toplantısında bir beyanı olmuştu. Onun için de görüş aldık. Bu seçim üç senelik bir dönem içindir. Bu noktada da hiç kimsenin endişesi ve tereddüttü olmasın. Ancak her zaman söylüyorum; bize ufak bir işaret yeterlidir, mesajı alırız.

Bahsedilen rakamların büyük bir kısmı yanıltıcı... Üyelerimizin bakmaları gereken; tarafsız denetçi raporlarındaki neticelerdir. Bunlar altı aylık dönemlerde sizlere sunulmaktadır. Bu rakamlara baktığınız zaman Galatasaray’ın gerçeklerini resmi olarak daha iyi algılarsınız. Kısaca şöyle söyleyeyim: Konsolide borçlar, bankalar hiçbir zaman 160 milyon dolara çıkmadı. Ben böyle bir rakamı Galatasaray’da 25 aydır görmedim. Ancak 2015’e kadar biz banka borçlarını ödemezsek, sabit tutarsak o tarihe kadar eklenecek banka faizleriyle 160 milyon dolara gelinebilir ki, bizim planımızda banka borçlarımızı düşürmek var. Aynı diğer borçlarımızda olduğu gibi… Başka bir arkadaşım da, “Neden banka borçlarını ödemediniz, diğer borçları ödediniz” diye sordu. Değerli dostlarım borç borçtur, hangisini ödersek ödeyelim, namusumuzu temizlemek zorundayız. Borç müessesemizin ağır bir şekilde yükümlülüğüdür ve biz bu yükümlülüğü kendi tercihlerimize göre değil, Galatasaray’ın gerçeklerine göre günü gününe işlemek zorundayız. Masaya oturduğunuz zaman başka bir tablo ortaya çıkıyor. Sandalyede seyrettiğiniz vakit gerçekler çok daha değişik olabiliyor. Bu bakımdan konuşmacı arkadaşlara hak vermekte zorluk çekmiyorum.

Hisse satışlarımız ve sermaye artışımız için 1 milyar Türk Liralık bir rakamdan bahsedildi. Hisse satışında gelen para 165 milyon TL. Sermaye artışında her iki müessesemize giren para 130 milyon TL. Bunları topladığımız vakit 295 milyon Türk Lirası ediyor. “neden sadece banka borçlarını ödemiyorsunuz” deniyor. Galatasaray’ın 200 milyon dolarlık senelik bütçesi var. Yani evvela yaşamamız lazım, sonra da borçlarımızı ödememiz lazım. Biz buna rağmen son iki senedir üst üste ek borçlanmadığımız gibi, haysiyetli bir müesseseyi ortaya koyduk, masraflarımızı her ay sonu normal olarak eda ettik, gecikmedik. Galatasaray’ın marka değeri böyle yükseldi. Ondan sonra da bir takım genel borçlarda azaltmaya gittik. Bu sene sonu rakamların ne olacağını, Eylül ayındaki çıkacak tablolarda göreceksiniz. Şu anda benim önümdeki hesaplara göre toplam borç-alacak farkı 450 milyon liradır. Bunları da dolara böldüğümüz zaman, sizlerle her ay paylaştığımız dolar cinsinden rakamlara ulaşıyoruz. Hayri Kozak arkadaşımıza istediği dokümanları ileteceğiz.

Bu arada diğer arkadaşım bu hisseler satıldı, kimdedir diye sordu. Taner Aşkın hep bunu merak ediyor, ben de hep aynısını söylüyorum ama bir türlü anlaşamıyoruz. Bir diyalog eksikliğimiz var. Hisseler 15 bin yatırımcının elinde. Bunu SPK olsun, diğer kurumlar olsun, hatta adli kuruluşlar olsun teker teker araştırdılar ve bu hisselerle bizim hiçbir şekilde ilgili olmadığımızı, hisseler özünde bir hareket yaratmadığımızı çok rahatlıkla gördüler. Onun için de içimiz son derece rahat.

Peki bu işlemleri yaparken biz bir yerden danışmanlık aldık mı, kendi başımıza mı yapıyoruz? Değerli dostlarım, biz hemen hemen her konuda, bu konuyu iyi bilsek dahi muhakkak bir görüş alıyoruz. Çünkü yanılma şansımız olabilir, kendi işimiz olsa telafi edebiliriz ama Galatasaray için biz hiçbir hatayı telafi edemeyiz. Karşınıza özellikle ben başımı eğerek hiçbir zaman çıkmak istemem. Bunun da tedbirlerini alıyoruz, rahat edin. Danışmanlık aldık, evet. Hem hisse satışında, hem de sermaye artışında. Halen de danışmanlık almaktayız. Çünkü başka bir planlamamız daha var.

Stadın devri konusunu arkadaşlar gene gündeme getirdiler. Geçen dönemde stadın devri konusunda çok ciddi çalışmalarımız oldu. Fakat stadımız teknik detaylara girdiğiniz vakit bir muamma. Stat güzel, tamamıyla yapılmış, gördüğünüz vakit üzerinde çalışılabilir, maçlar oynanabilir durumda. Ama biz altyapıyı bile devre arasında değiştirmek durumunda kaldık. Bugün bürolar dahil, tavanlar dahil her taraf akıyor. Bunların hepsinin ince ince not haline getirilip devraldığımız firmadan bunların yapılmasını talep etme hakkımız var. Bu hakkı kaybetmek istemiyoruz. Alelacele burayı devraldığımız vakit bütün masrafları bizim üstlenmemiz gerekiyor. Onun için sıkıntılı gözükse de bu iş sonuçta olacak. Bizim de elimizden geleni yaptığımızdan lütfen emin olunuz. Kasıtlı bir gecikme yok.

Bu arada bir de en son bir konu, benim de üzerimde hassas olduğum bir konu; Kurumsallaşma… Doğrudur, kurumsallaşma iki ayrı ünitede farklı şeylerdir. Bir tanesi dernekler kanununa tabiidir, bir tanesi ticaret kanununa tabiidir. Galatasaray Sportif AŞ'nin içindeki kurumsallaşmayla Galatasaray Derneği'nin içindeki kurumsallaşma birbirinden farklı çalışmalardır ama neticesi aynı yere çıkar. Kurumsallaşmanın şöyle bir özetini yaparsam… Kurumsallaşma bütün ünitelerin bir arada birbiriyle ilişkili olarak aynı tempoda yürümesinin sağlanmasıdır. Siz istediğiniz düzeni kurun, istediğiniz kadar müdür koyun, istediğiniz kadar olayları raporlayın, eğer bu ekipler kendi aralarında tam bir insicam/tutarlılık içinde çalışmıyorlarsa kurumsallaşmanız yoktur. Kağıt üzerindeki kurumsallaşma ile fiili kurumsallaşma birbirinden çok farklıdır. Şu anda gerçekten yapmak istediğimiz, fiili şekilde Galatasaray'da saat gibi işleyen bir sistemin hem kurumda hem de şirketlerde işliyor olmasıdır.”
 
Neden bilmiyorum ama Ünal Aysal'da son zamanlarda bir Aziz Yıldırım benzeri hareketler seziyorum. Umarım yanılırım.
 
Fatih Terim’in Sözleşmesinin Uzatılması Kararı Alındı

Galatasaray Sportif A.Ş.'nin bugünkü yönetim kurulu toplantısında teknik direktörümüz Fatih Terim’in sözleşmesinin Mayıs 2014 tarihi itibariyle 2 yıllık bir süre için uzatılması kararı alındı.


Hayırlı olsun..
 
2 yıl arka arkaya şampiyonluk mu battı ? ŞL'de çeyrek final mi ? Yoksa 2 yıldır derbi üstünlükleri mi ? Ne battı cidden merak ediyorum ? Demirören Allah senin bin türlü belanı versin amacına ulaştın !
 
ben aysal ın kesinlikle koltuk için gelmediğine, enine sonunda Galatasaray ı çağdaş kurumsal yapıya kavuşturacağına inanıyorum. bence alınan karar çok hayırlı oldu. ha bu sene şampiyon olurmuyuz onu bilemiyorum. takımı sezon başından beri çalıştırmayan hoca gelecek ama ben terim inde bu takımı doğru düzgün çalıştırmadığını ve özellikle 1,5 senedir doğru düzgün futbol oynatmadığını düşünüyorum. o yüzden gelecek teknik direktörde çok önemli ve aysal ın doğru ismi getireceğine inanıyorum. sadece eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı sözünü hatırlatarak gerets-lucescu gibi bi hatanın yapılmaması lazım. lucescu yu herkez çok beğensede ben oynattığı futbolu hiç beğenmiyorum ve büyük takımların yapısına uygun görmüyorum.
 
Umarım bu süreçten Galatasaray en az hasarla çıkar. Teknik direktörlük için Matteo, Mancini ve Heynckes isimlerinden biri gelcek deniyor. Umarım ilk ikisi olmaz yoksa Aykut Kocaman'ın bi versiyonunu takımda görürüz.
 
Kurumsallaşmanız batsın! Oy birliğiniz batsın! Siz kimsiniz de Fatih Terim'e GS değerlerini öğretmeye kalkıyorsunuz? Topunuz istifa..
 
Bu kararda kaybeden Galatasaray olmuştur.

İnşaAllah en az hasarla bu süreçten çıkarız.

Karşı tarafları iyi mutlu ettik.

Cidden yıkıldım ilk duyduğumda.

İnşaAllah Di Matteo ve Mancini 2lisinden biri gelmez.

Kulislerde dolaşan haberlerden birisi gelecek sene Drogba2nın Sportif Direktör olacağı yönünde. Bu yüzden onun da görüşünü sorabirler öyle birşey varsa. Hatta belki de Di Matteo üzerinde çalışma da yapıyor olabilirler.

Allah hayra çevirsin...
 
Kurumsallaşma Falan Yok Olmadı da Olmayacak Zamanında Velilerinin Belkide Kulağından Tutarak Zorla Liseye Yazdırması ile Bu haklara Sahip oldular Galatasaray ı Yönetmeye Hak Kazandılar...
 
Aldığınız karar doğru bile olsa,alınış şekli ve uygulama artı zamanlama oldukça yanlış bu yönetim mazbatasını alıp görev dağılımı yaptığı anda Fatih TERİM'le çalışmama kararı aldı.O zaman korkmayacaksın kumpas kurmadan direkt yapacaksın.
 
Başkanıyla dahil Galatasaray tarihinde en yakışmayan yönetim.Ben bir Galatasaraylıdan(lılardan) bu kadar nefret etmedim,inanılmaz derecede tiksiniyorum her bireyden.
 
Yönetim kurulu üyeleri ile ilgili aynı iddialı söylemi kullanamayabilirim, ama bana göre de Galatasaray Tarihi'nin en başarılı ve değerli başkanlarından biridir; Ünal Aysal.
 
Sanırım forum yöneticisi kardeşimiz Büyük GALATASARAY tarihini pek bilmiyor.

Bir fikir oluşturacak kadar bilgim var emin ol, Mithat Abi. Sizin hoşunuza gitmesi veya gitmemesi, şahsi görüşünüz size kalmış; ama göreve gelmeden önceki hal ile şimdiye baktığımızda, kazanılan başarılara baktığımızda ben kendi adıma bu kanıya varabiliyorum. Birçok kişi hoşlanmasa da bana göre durum böyle.
 
Oktay Mahmuti, Fatih Terim'e yapılanlar farklı bir olay. Sportif ve maddi olarak Ünal Aysal'a başarısız diyemeyiz. Benim kendisiyle ilgili tek sıkıntım her şeyi ben bilirim havasındaki Aziz Yıldırım karakterine yaklaşıyor olması.
 
Başarılılığına kimse bir şey diyemez.Faruk Süren ile birlikte en başarılı başkandır ama yakıştıramıyorum kendisini ve yönetimini.Bu ayak oyunlarıylada asla gözümde Adnan Polat kadar değerli olamayacaklar.
 

Üst