Galatasaray Voleybol Şubesi Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Salvador Hidalgo Oliva Galatasaray Yurtiçi Kargo’da

Birleşmeyle birlikte transfer çalışmalarına hız veren Galatasaray Yurtiçi Kargo Erkek Voleybol Takımı, Kübalı smaçör Salvador Hidalgo Oliva ile anlaşmaya vardı.

İç transferde Caner Pekşen, Kemal Elgaz, Caner Dengin ve Tolga Altıntaş ile sözleşme yenileyen; yerli oyuncu transferinde ise İstanbul BŞB'den Ulaş Kıyak ve Erhan Dünge ile anlaşmaya varan Galatasaray Yurtiçi Kargo ilk yabancı transferinde Almanya’nın SCC Berlin takımından 1985 doğumlu Kübalı smaçör Salvador Hidalgo Oliva’yı kadrosuna kattı.

Kariyerine Almanya’nın KW Netzhoppers takımında başlayan Oliva daha sonra Lübnan’da Bouchierie Libanon takımında forma giydi. Sonrasında SCC Berlin’e transfer olan Hidalgo Oliva Katar’ın Al-Arabi Sportclub takımında kısa bir süre oynayarak tekrar SCC Berlin’e döndü. 1.95 boyundaki 98 kilo ağırlığındaki sporcu 2010 - 2011 sezonunda Almanya’da ligin en iyi smaçörü seçildi.

Salvador Hidalgo Oliva’ya Galatasaray forması ile başarılar dileriz.

Geçtiğimiz günlerde büyük birleşme adı altında Yurtiçi Kargo'nun desteğini arkasına alan Galatasaray erkek voleybol takımı önemli adımlar atmaya devam ediyor. Kadrosunu hem yerli, hem yabancı rotasyon açısından güçlendiren Galatasaray Yurtiçi Kargo'nun yabancı transferde yeni hedefi 29 yaşındaki Kübalı smaçör Henry Bell Cisnero.

Kübalı smaçör Salvador ve Venezuelalı Pinerua transferlerinin ardından bir yabancı oyuncu daha almak için girişimlerde bulunan Galatasaray Yurtiçi Kargo, geçtiğimiz sezon Rusya'da Dinamo Moskova takımında forma giyen tecrübeli yıldız oyuncu ile büyük oranda anlaşma sağladı. 2002 yılından beri Küba milli takımının vazgeçilmezleri arasında yer alan Bell Cisnero, 188 boyunda olmasına rağmen smaç yüksekliğinde 3.58'e yükseliyor. 1982 Küba doğumlu oyuncunun blok yüksekliği ise 3.28 metre olarak biliniyor.

fcn

Transfer ettiğimiz oyuncular uyum sorunu vb. yaşamazlar ise bu ligi alıp götürürüz.
Tabii Ulaş gibi bir beyne de sahip bu takım. En büyük güvencemiz bu olmalı ayrıca..

Erkek takımımızın son durumu nasıl oldu acaba diğer iddialı takımlarla karşılaştırdığımızda ?

Benim erkek voleybol hakkında pek bilgim yoktur ama Arkas'la il 6 yı karşılaştırdığımızda sadece p.ç. mevkisinde Agamez'den ötürü bi üstünlükleri var bize ama diğer bölgelerde kafa kafaya gelirz.Halkbank ve Fener'e karşı şanslarımızın eşit olduğunu düşünüyorum.Halk Bank'ta Celitans',Fb de ise Milkovic fark yaratır ama bizde Henry Bell ile onlara karşı fark yaratırız gibi geliyor bana..

o kadar transfer yaptık heralde kadro tamamlanmıştır. :D Hem erkeklerde hem bayanlarda kadromuzu değerlendirecek ayrıca rakipler hakkında bilgi verecek biri var mı ?

Erkeklerde kurulan kadro, belki bir iki aylık uyum sürecinden sonra, bana göre şampiyonluğa oynayacak bir kadro. Kadınlarda ise durum biraz da diğer takımların göstereceği performansa bağlı. Kadro olarak yine dördüncü sıradayız ama final oynamamamız için bir neden yok yine de. Bu yıl taraftara çok büyük görev düşüyor. Dünya yıldızlarını voleybol takımlarımızda göreceğiz. Sırf onları izlemek için bile tribünlerin dolması gerektiğini düşünüyorum. Örneğin Lo Bianco'yu izlemek için başka takım taraftarları da bizim maçlara gelecektir.

Kurtuluş Bey veya Savas Bey,

Bell gayet iyi tanınan bir oyuncu, keza Lo bianco da Calderon da ama Hidalgo, Kervin ve bayan takımına olası yabancı orta sırp oyuncu Eric pek tanınmıyor. malumatınız varsa bilgi alabilirmiyiz bu 3 ü hakkında?

Bell gayet iyi tanınan bir oyuncu, keza Lo bianco da Calderon da ama Hidalgo, Kervin ve bayan takımına olası yabancı orta sırp oyuncu Eric pek tanınmıyor. malumatınız varsa bilgi alabilirmiyiz bu 3 ü hakkında?

Gökhay Bey,
Erkeklerde Hidalgo istatistikleri iyi bir oyuncu. Ben de fazla bilmiyorum çünkü ülke olarak genelde Avrupa dışını fazla takip etmiyoruz, bu da bizim eksikliğimiz. Orta oyuncu konusunda daha iyi bir orta beklerdim ama 2+1 sorun çıkarıyor sanırım. İyi bir Türk orta kapamadığımız için ve diğer oyuncularımız yeterli olmadığı için, bu mevkide iyi olan Sırplardan bir oyuncu almak bence mantıklı. Vesna'dan daha iyi olacağını sanmıyorum Eric'in ama Vesna'nın dışarıdan bakıldığında ciddi bir disiplin sorunu vardı. Ben gitmesine sevindim. Biraz koçla uyumları, koçun takımı nasıl motive edeceği (ki Nesic bu konuda başarılı bir hoca) belirleyecek. Erkek takımı için şu rahatlıkla söylenebilir bence: Işık Hoca son yıllarda sahip olduğu en iyi kadroyla çalışacak bu yıl.

Sladana Eric bu transferlerin yanına yakışmadı bence, antrenör Nesic'in tercihi anladığım kadarıyla ille bir sırp getirecekse bu olmamalıydı. Amaç fark yaratacak oyuncu ise hiç olmadı hiç ama amaç 2+1'de benchte olmayı sorun etmeyecek bir oyuncu ise belki tercih uygun olabilir. Kariyerine bakıldığında malesef iddialı takımlarda oynamamış, Sırp milli takımında da en son 2005'te oynamış 28 yaşında çok vasat bir oyuncu profili sergilemekte kendisi. Tek avantajı tecrübesi Volero Zurich'te Champions League'de oynamış. 3 takımın müthiş fark yaratan kadrolarına rağmen ve türk oyuncu profilimiz bu kadar kısıtlı iken fark yaratabilecek oyuncu yerine neden böyle bir oyuncu tercih edildi anlayamadım.
Salvador Hidalgo'nunsa SSC BERLIN'den güzel bir Almanya referansı var. 09-10 sezonunda Challange'da 3.lüğü var ve o takımın en skorer oyuncusu. Geçen senede 8'li finallere yükselememişler, 32'de elenmişler. Genel olarak çok başarılı bir kariyeri yok, ama 25 yaşında ve potansiyel gayet iyi.
Kervin Piñerua ise tam bir kapalı kutu, daha 20 yaşında ilk avrupa deneyimi bizde olacak 3,65'ten top öldürüyor diyorlar bakalım neler yapacak.

Erkelerde şampiyon olabiliriz iyi yabancılar aldık lig için iyi yapancı yetiyor Ulaş ve Aslanın dışında zaten çok üst düzey türk voleybolcu yok fb hep yapancılarıyla şampiyon oldu.

Dünya şampiyonu olan Yıldız Kız Milli Takımımızın oyuncuları değerine değer katıyor. Yıldız Milli Takımı oyuncularımızdan Ecem Alıcı Galatasaray Medical Park’a transfer oldu.

Yıldızı parlayan oyuncularımızdan ilk transferi Ecem Alıcı gerçekleştirdi. Gelecek için umut vaad eden oyuncularımızdan 1994 doğumlu Ecem Alıcı yeni sezonda Galatasaray Medical Park forması giyecek.

181 metre botundaki oyuncu TVF Voleybol Lisesi’nde forma giyiyordu.

Ecem Alıcı Yıldız Kız Milli Takımımızla Avrupa şampiyonluğu ve Dünya şampiyonluğunu yaşadı.

Voleybolunsesi

Bu arada günlerdir, aylardır beklediğimiz Calderon transferi de bugün gerçekleşiyor :) 16:30´da kendisini Galatasaraylı yapacak sözleşmeyi imzalayacak.

Dünya Yıldızını Galatasaray kaptı
22 Ağustos Pazartesi 2011 11:20:08

Dünya şampiyonu olan Yıldız Kız Milli Takımımızın oyuncuları değerine değer katıyor. Yıldız Milli Takımı oyuncularımızdan Ecem Alıcı Galatasaray Medical Park’a transfer oldu.

Yıldızı parlayan oyuncularımızdan ilk transferi Ecem Alıcı gerçekleştirdi. Gelecek için umut vaad eden oyuncularımızdan 1994 doğumlu Ecem Alıcı yeni sezonda Galatasaray Medical Park forması giyecek.

181 metre boyundaki oyuncu TVF Voleybol Lisesi’nde forma giyiyordu.

Ecem Alıcı Yıldız Kız Milli Takımımızla Avrupa şampiyonluğu ve Dünya şampiyonluğunu yaşadı.

Bugün kadar gelecek de önemli tabi

Rosir Calderón Díaz Galatasaray Medical Park'ta

Galatasaray Medical Park Bayan Voleybol Takımı, İsviçre'nin Volero Zürih takımından dünyaca ünlü Kübalı oyuncu Rosir Calderón Diaz ile kesin anlaşmaya vardı.

Yeni sporcumuza Galatasaray kariyeri boyunca üstün başarılar dileriz.

Rosir Calderón Diaz, 28 Aralık 1984'te Küba'nın Havana şehrinde, eski Küba Bayan Voleybol Milli Takımı Antrenörü Luis Felipe Calderón ve eski Küba Bayan Voleybol Milli Takımı oyuncusu Erenia Diaz'ın kızı olarak dünyaya geldi.

Voleybol kariyerine Küba'nın Ciuda Habana kulübünde başlayan Calderón uzun bir süre ülkesinde kaldıktan sonra Şubat 2011'de İsviçre'nin Volero Zürih takımına transfer oldu.

2001 yılından bu yana Küba Mili Takımı forması giyen 1.91 boyunda ve 66 kg ağırlığında olan 26 yaşındaki oyuncu, 2004 Atina Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan Küba'nın smaçörüydü. Bireysel başarı olarak 2006 Dünya Şampiyonası ve 2008 Pekin Olimpiyatları'nda "En İyi Smaçör" ödüllerini kazandı.

Smaç yüksekliği olarak 330 santimetreye çıkabilen Calderón, blok yüksekliği olarak da 325 santimetreyi görüyor.

galatasaray.org

Bilinen bir transferimizdi bugün 16.30 da da resmi imzayı atacakmış.Çok büyük bir oyuncuyu Galatasaray forması altında izleyeceğiz.Emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkür etmek lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...