Javwai'den bile önce schilb geliyor aklıma. Tamamen kişisel düşüncemdir. Ben hayatımda bir oyuncudan bu kadar negatif elektrik almadım. O sahadayken afakanlar basıyor beni. Bence Sinan'la birlikte şutlanmalı.
Tolliver oldukça etkili olmuştu ve ciddi gelecek vaadettiğini düşündüğüm için kalmasını isteyenlerdendim diye hatırlıyorum.Hosley'nin de o kadar kötü bir sezon geçirdiğini düşünmüyorum,neticede kalitesini ispatlamış bir adamdı.Johnsen ve maric ise hakikaten tamamen hayal kırıklığı olmuşlardı bu konuda haklısın ve tabi ki herkesin görüşlerine saygı duyuyorum.Rashid Sultan Atkins'i anmadan geçmek olmaz. Tolliver ve Hosley'i de yazabiliriz. Britton Johnsen da etkisizlik ve anlamsızlıkta bunlarla yarışabilecek bir transferdi.
Yenilerden Maric der susarım. O neydi gıı
Poncho Hodges
eskiler hatırlar belki
Yabancılar deyince aklıma Larry Steward isminde 3-4 oynayan atletik Amerikalı geldi. İyi oyncuydu. Aklımda kalan birkaç iyi oyunculardan biriydi. Biraz nostalji oldu galiba.
Aslında daha kötüleri de var ama 2011-2012 yılında top 16 ilk maçında Songaila Efes deplasmanında (ki atmosfer İpekçi gibiydi, Mahmuti çok etkilenmişti) Savanovic'i savunamamıştı, Savanovic PIR rekoru falan kırmıştı o maçta, aynı şekilde 3 ya da 4 tane üçlük ve orta mesafe ile fişi çekmişti. Efes tek galibiyetle grubu bitirmişti. CSKA'yı tek yenen bizdik. O maçı kazansaydık top 8 için 2 sene daha beklemeyecektik. Oradan Oly şampiyon oldu hatta.
Tek maça göre değerlendirmek doğru değil ama o maçla birlikte Songaila en kötüler arasında yerini aldı bence. Zaten sonra da yerine Savoviç gelmişti.
Crudup'un bir posteri var evde galiba ama nerede bakmak lazım.Stewart'ın şansızlığı Lyod Daniels'ın yerine gelmiş olmasıydı. O yüzden çok fazla kişiyi tatmin etmedi. Ancak bende çok beğenirdim onu.
Benim aklıma gelen David Henderson diye bir oyun kurucu vardı. Uzun boyluydu hatırladığım kadarıyla 2 metreye yakındı. Kariyeri de iyiydi aslında. Ama bize olmamıştı, maçlarda deli ederdi beni. Neyseki erken değiştirdik onu, sonra Gaylon Nickerson diye müthiş bir ABD'li gelmişti yerine. Aynı gün gelen Crudup ile birlikte berbat başlayan sezonda 90'lı yılların en büyük başarısı olan Türkiye kupasını kazanmıştık...Hatta Crudup ve Nickerson ilk maçı da FB maçıydı, 23 sayı geriden geri dönmüş , 10-15 sayı ile maçı kazanmıştık...
Hatta o zamanlar Ülker ve Efes'i yenmek dahi büyük başarıydı. Biz playoff da Ülkerden bir maç alıp 2-1 yapmıştık. Sonraki maçta da hakemler saolsun, güç bela yenebilmişlerdi bizi, Ülker'e gıcıklığım o günde başlamıştı...
Bayağı nostalji oldu...
Kötüler yerine iyileri konuşsak daha iyi olacak sanki...Ne Nickerson'un smaçlarını nede Crudup'ın gerdirilmiş ip gibi şutunu unuturum...
Carterida dahil edebiliriz bence2014-15 sezonunda alınan yabancı oyuncular, hiç katkı alamamıştık. (Micov, Young hariç)