Genç Kadın Takımı (2011-2012 Sezonu)

Yay gerisinden performansını bir kenara koyarsak, Merve'nin bugün gösterdiği performans büyüleyiciydi. Kendisini tebrik ediyorum, şampiyona nezdinde en büyük kozlarımızdan biri olacaktır şüphesiz.
 
Türkiye Şampiyonası 15-20 Mayıs tarihleri arasında Kastamonu'da oynanacak, burada yaşayan Galatasaray'lıları salona bekliyoruz. Maçların çok zevkli geçeceğine de emin olabilirsiniz. Madalya için iddialı bir takımımız var, bu kez Ayşe Cora da uzun süredir takımla beraber, sezon içerisindeki gibi olmayacaktır takıma iyice kaynaşıp, setleri ezberleyip oynayacak turnuvada.


Ayşe Cora
Gizem Uca
Merve Alkış
Gizem Kumandanoğlu
Nurcan Başaran
Geri kalan oyuncularımız ise yıldız takımdan gelecek 7 oyuncu olacak.
 
Grubumuzun çaprazı: D grubu, turnuvanın iddialı takımları bizim dışımızda Fenerbahçe, Botaş ve İstanbul Universitesi. Antalya Koleji için de fena takım değil deniyor ama görmek lazım.

Gruptaki en önemli maçımız yarın oynanacak, Universite karşısında kazanırsak grubu lider bitirip D'nin 2.sini de geçeriz gibi gözüküyor ama İstanbul Universitesi'nin çok iyi takıma sahip olduğunu söylemek gerekiyor. Grupta Ayşe Cora da varken yenilmiştik ama o zamanlar Cora takımla oynamaya da çok alışık değildi ve ona rağmen maç dengede gitmişti uzun süre şimdi daha yakın maç olacağına eminim. Merve Aydın, Betül Kalfalı ve Gizem Sezer gibi A takımda da süre alan kaliteli oyunculara ve iyi de bir koça sahip bir takım rakibimiz, işimiz kolay değil ama maçı kazanırsak şampiyonluktaki iddiamızı da göstermiş olacağız rakiplere.

Bizim takımımızın yıldızı tabi ki Ayşe Cora. Merve Alkış da işin skor kısmında ona çok yardım edecektir, eli sıcakken takımın da en iyi şutoru olduğunu söyleyebiliriz. Gizem Uca ve Gizem Kumandanoğlu işin top çalma, asist ve hızlı hücumlarda oldukça etkili olan oyuncular, bu kategorilerde üstlerde göreceksiniz isimlerini sıkça. Nurcan Başaran da Milli takımımızda da forma giyen, çok savaşan, ribaundlarda etkili ve skor yönünde pota altındaki en etkili ismimiz. Normalde 3-4 numaralarda oynayabilecek biri ama kısa 5 ile oynuyoruz genelde ve 5 numarada oynayacaktır bol bol. Takımın kalan oyuncuları da yıldız takımımızdan oluştuğu için onlardan bahsetmeye gerek duymadım, yıldız takım başlığında oyuncularımızı tanıtmıştık zaten, o sayfaya bakabilirsiniz. Genç takımımızdaki 5 oyuncu hakkında kısa yorumlar böyle, çok kaliteli, izlemesi zevk veren bir takıma sahibiz, Kastamonu'da oturan Galatasaray'lıların mutlaka izlemesi gereken bir takım.
 
Grubumuzdaki ilk maçta İstanbul Universitesi'ne 84-72 kaybederken rakibimizin 58'e 29'luk ribaund üstünlüğü maçı getiren olay belli ki. Biz hızlı hücumlara dayalı bir takımız ve livescoredan gördüğümüz kadarıyla ribaund aldığımızda da 10 saniye içinde çokça basket attık. 21 savunma alırken rakibimiz 27 hücum ribaundu yaptı bu da potamıza atılan yaklaşık 5 toptan 3'ünde rakibimiz tekrar hücum ediyor demek, oldukça moral de düşüren bir durum takım için.

Merve Alkış 27 sayıyla en skorer oyuncumuz olurken, Ayşe Cora kendi standartlarının çok altındaydı faul problemi de etkilemiş olmalı onu, 10 sayı, 9 ribaund, 5 asist ve 5 top çalma ile oynadı. Gizem Kumandanoğlu da çift hanelere ulaşan diğer oyuncumuzdu, 11 sayı, 5 top çalma ile oynadı.

İstanbul Universitesi'nde ise A takımda da forma giyen 3'lü sırtladı takımı. Gizem Sezer 19 sayı, 13 ribaund, Merve Aydın 16 sayı, 15 ribaund, 4 asist, 4 top çalma, Betül Kalfalı da 13 sayıyla oynadı ki 8'i tam momentumu yakalayıp farkı erittiğimiz bölümde kritik anlarda geldi.
 
Grubumuzdaki diğer sonuç:

Samsun 55 GSK 70-58 Çankaya Universitesi

Maçı kazanan Samsun'da ilk 5 dışında süre alan sadece 2 isim var, birisi 2,32 dakika oynarken, diğer oyuncu 4 dakika süre almış. Rotasyonu çok dar yani, yeneriz muhtemelen 2 takımı da ama izlemediğim için net yorumum yok.
 
Takımımız turnuvanın ikinci gününde takımımız Çankaya Üniversitesi'ni 102-76'lık skorla geçti,bu sonuçla yarın saat 15:00'te Samsun 55 Gençlik ile gruptan çıkma maçı oynayacağız.
Baştan sona önde götürdüğümüz rahat maçı ilk periyottaki 12-35 skor ile bitirdik.24sayı-6asist ile oynayan Merve Alkış en skorer oyuncumuz oldu. Ayşe Cora 18 sayı-12 ribaund,Gizem Uca 14 sayı,Gizem Kumandanoğlu 6 sayı-11 asist ile oynadılar.Ayrıca Yıldız Takım'dan gelen Beste Saruhanoğlu 14 sayı ve Öykü Öcal 12 sayı ile diğer çift haneli skor üreten oyuncularımız oldu bu maçta.

Maçın ayrıntılı istatistikleri
 

Ekli dosyalar

  • istats.jpg
    istats.jpg
    43 KB · Görüntüleme: 4
Son maçı rahatça kazanıp çeyrek finale çıktık, rakibimiz Antalya Koleji iyi bir takım maç saat 17:00'de Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak.

 
Genç Kızlar Türkiye Şampiyonasını 6.'lık ile kapadık, beklediğimizin biraz altında oldu. Fakat Gizem Kumandanoğlu'nun asist kraliçesi olması bizim için turnuva sonunda mutluluk veren sebeplerden biriydi.

Grubumuzda -daha sonra final oynayacak- İstanbul Üniversitesi'ne yenilip 2. olduk. Çapraz grubun lideri Antalya Koleji çeyrek finaldeki rakibimiz oldu böylece. Bizim canlı olarak izlediğimiz ilk maç da bu oldu turnuvada. Antalya Koleji çok iyi ve size'lı oyunculardan kurulu bir takım. Her pozisyonda uzun boylu oyunculardan kurulu bir takım ama bizim pivotumuzun olmayışı özellikle belirleyici oldu (Takımdaki tek pivot Ece [Yıldız Takım oyuncusu] de turnuvada sakatlık yaşamıştı). Maç boyunca çok iyi oynayıp skoru istediğimiz gibi götürsek de Nurcan'ın 4 faul alması, Merve'nin sakatlanması gibi şanssızlıklar ibrenin rakibe dönmesini sağladı. Ki bir de Sinem Ataş'ın harika bir performansı vardı rakipte, maçı 32 sayıyla tamamladı.

Merve ve Ayşe'nin sakatlıklarına ek olarak, madalya şansımızın da kalmayışı da takımın havasını biraz bozsa da sıralama maçlarının ilkinde Burhaniye'yi 63-57 mağlup edip, 5.'lik maçı oynamaya hak kazandık. TED Kolejliler karşısında oynadığımız bu maçı skor olarak 2-3 kere kopma noktasına getirsek de bir türlü koparamadık. Daralan rotasyon sıkıntı yarattı ve sonlarını kötü oynadığımız maçta 5.'liği TED'e kaptırdık.

Turnuvayı 4. maçından itibaren izlediğimiz için kaçırdığımız noktalar tabii ki vardır. Onun için az önce bahsettiğimiz noktaları da göz önüne alıp kısa kısa kişisel performanslara bakalım:

Merve Alkış (SF): Takımın yıldızıydı, hücumu sürükleyen bir numaralı isim oldu. Bir çok milli oyuncunun sahada öldüğü maçlardan en skorer isim olarak ayrıldı. Çok iyi şut atmasının yanı sıra, içeriye penetrelerle de sayı bulması ve sorumluluk almaktan kaçmaması alkışı hak eden özellikleriydi. Sakatlandığı Antalya maçında onsuz dönemde zorlandık, o da kendini zorlayıp geri döndü ama sakatlık olmasa sonuç farklı olurdu. Bu maçın sonrasında da tedavi için İstanbul'a döndü Merve ve sıralama maçlarında forma giyemedi.

Gizem Uca (G): Kaptanı, Antalya maçında kullanmayı unuttuk özellikle ilk yarıda. Uca iyi bir turnuva geçirdi dersem ona haksızlık etmiş olurum. Topu hücuma taşırken daha fazla yardımcı olabilirdi Kumandan'a, dış atışlarda da kendi standartının altında kaldı Uca. Eleştirsek de performansını, turnuvayı iyi bir yüzde ile çift haneli skor ortalamasında bitirdiğini ekleyelim tabii.

Gizem Kumandanoğlu (G): Kumandan 1.0 farkla (7.2 asist) asist kraliçesi oldu turnuvanın. Bir kez de buradan tebrik ediyoruz Gizem'i. TED maçında triple-double'ı tek basketle kaçırdı. Tuğba Palazoğlu tarzı, topa karşı agresif bir oyuncu top çalma rakamları da yüksekti turnuva boyunca. İstatistiklerde kötü gözüken yer top kayıpları, kendini tabii ki geliştirmesi gerekiyor ama bu biraz da oyun sistemimizden kaynaklanıyor. 4.5 kısayola oynayan ve tek pasla potaya gitmek isteyen takımın oyun kurucusu olarak top kaybı rakamının fazla olması kabul edilebilir.

Nurcan Başaran (F): Nurcan izlediğimiz ilk maçın ilk yarısında harika başlamıştı, fakat faul sayısını kontrol edememesi hem kendi hem de takım performansını kötü etkiledi. Şimdilik alt yapılardaki (inşallah ekleyenler olacak) tek milli oyuncumuz Nurcan'dan bizim beklentilerimiz çok fazla, pozisyonu için boyu biraz handikap olsa da turnikeleri bitirişleri, dış atışları, pozisyonu için top hakimiyeti yüksek bir oyuncu. Nurcan Genç Takım'da bir sene daha oynayacak, kontenjan oyuncularını da düşünürsek kimi zaman kendinden iki yaş büyüklere karşı mücadele etti. Nurcan'ın asıl -ve beklediğimiz- performansını önümüzdeki sene sergileyeceğini düşünüyorum.

Ayşe Cora: Kontenjan oyuncumuz olarak forma giydi bu turnuvada. İstanbul Lig'inde 3 maçta Genç Takımla beraber forma giymişti. Çok alışık olmadığı bir düzene girdi ama takım içindeki en büyük hayal kırıklığı olduğunu söylemek gerekiyor. Ribauntlarda çok ciddi katkı verdi ama hücumda çok daha fazla sorumluluk alması gerekiyordu Ayşe'nin. Sezon boyunca A Takım'da neden oynamadığını sorguladığım, yeteneklerine çok güvendiğim Ayşe'nin bu turnuadaki performansı beni üzdü diyebilirim.

Genç Takım; Uca-Kumandan-Merve-Nurcan +Ayşe Cora ve Yıldız Takım'dan takviyelerden oluşuyor. Yıldız'dan gelen oyuncuları daha önceden tanıtmıştık. Çok fazla süre almadıkları için iki not dışında kısa geçiyorum orayı. Öykü, Yıldızlar'da yaşadığı şut konusundaki şanssızlığı yendi. Kafasına takmaması ve şut atmaktan kaçmaması sevindirici. İrem Naz, Burhaniye maçını kazandıran etkenlerden biri oldu. 1997 doğumlu bir oyuncu, G/F oynuyor ama ribaund katkısı, sertliği harika. Koca bir alkışı hak ediyor.

Bu turnuvanın ardından Ayşe Cora (1993) alt yapı kariyerini noktaladı. Sonu kötü olsa da buralarda Beşiktaş formasıyla çok başarılı olmuş ve izler bırakan bir oyuncu. Ona formamız altında profesyonel kariyeri boyunca üstün başarılar diliyoruz.

Uca, Kumandan ve Merve de 1994 doğumlu oyuncular. Kulübün tercihleri önemli bundan sonra, belki biri kontenjan oyuncusu olarak Genç Takımla bir sene daha devam edebilir. Alt yapımıza verdikleri emekler, formamızı layığla taşıdıkları, eksikleri olan bir takımda canlarını dişlerine takarak oynadıkları için sonsuz teşekkür ediyoruz. İnşallah gereken şanslar verilir ve A Takım forması altında da izleyebiliriz onları ilerleyen dönemde.

Asist kraliçesi bizden çıkarken, Sayı Kraliçesi de eski oyuncumuz Balım Akbulak oldu. En İyi Guard Merve Aydın(İstanbul Üniversitesi), En İyi Forvet Sinem Ataş(Antalya Koleji), En İyi Pivot Hülya Çoklar(Fenerbahçe), MVP Olcay Çakır(Fenerbahçe) oldu turnuva sonunda. Kişisel ödül alamasa da Fenerbahçe'den Cansu bence turnuvanın en iyi oyuncusuydu. Bu isimlerin yanı sıra Antalya'dan Ferda, Botaş'tan Pelin ve Elif, Üniversite'den Betül ve Gizem dikkat çeken diğer oyunculardı.
 
Gizem Uca, Gizem Kumandanoğlu ve Merve Alkış 2.lig takımlarıyla anlaştılar en azından 1'isi kontenjan oyuncusu olarak kalmalıydı Ayşe Cora'yı da artık kullanamıyoruz çünkü burada. Hatalı karar olmuş hepsinin gidişi. Geçen seneki yıldız takım + Nurcan Başaran şeklinde gözüküyor kadromuz şimdilik.
 

Üst