"Gerekirse de ligden çekiliriz" Tuğrul DEMİR

Kod:
Çekilme tehdidi



Sarı kırmızılı kulübün Basketbol Şube Sorumlusu Tuğrul Demir, daha önce 15 Şubat’a ertelendiği belirtilen Beşiktaş derbisinin yarın oynanacağı açıklanınca, "O maça çıkmayacağız. Gerekirse hükmen yenik sayılırız. Gerekirse de ligden çekiliriz" dedi. 

TÜRK basketboluna Galatasaray Erkek Takımı’nın ligden çekilme bombası düştü. Galatasaray Basketbol Şubesi Sorumlusu Tuğrul Demir, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF), kar yağışı nedeniyle ertelenen 17. hafta maçının oynanma tarihinin değiştirilmesine tepki göstererek, ligden çekilme tehdidinde bulundu.

TBF olumsuz hava koşulları nedeniyle Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde (TBL) 27-28 ve 29 Ocak’ta oynanması gereken 17. hafta maçlarını geçen hafta başında takvimde tek müsait tarih olarak belirttiği 15 Şubat tarihine ertelemişti. Ancak TBF, daha sonra yeni bir düzenlemeye giderek 17. hafta mücadelesinin 3-4-5 Şubat, 18. hafta maçlarının 10-11-12 Şubat, 19. haftanın da 15 Şubat’ta oynanmasına karar verildiğini açıkladı.

ABD’liler gitti

Ne olduysa bundan sonra oldu. Galatasaray, 5 Şubat Pazar günü 18. hafta mücadelesinde Beykoz ile karşılaşacağını, 17. haftada oynayacağı Beşiktaş derbisini ise 15 Şubat’ta oynayacağını düşünerek, ilk erteleme kararı üzerine 4 ABD’li basketbolcusunu (Hadley, Dixon, Whisby, Livingstone) kar tatili nedeniyle perşembe günü ülkelerine gönderdi. Ancak TBF, cuma günü daha önce 15 Şubat’ta oynanacağını belirttiği Galatasaray-Beşiktaş derbisini yarın yani 3 Şubat Cuma gününe çekildiğini bildirince ortam gerildi.

Kabul edilmedi

ABD’li oyuncularının maça yetişmeyeceğini belirterek konuyu TBF’ye ileten Galatasaray, önce erteleme programının uygulanmasını istedi. Ancak kabul edilmeyince, bu kez "Ev sahibi takım biziz ve maçın gününü seçme şansımız var. Beşiktaş derbisini ABD’li oyuncularımızın da gelip maça hazırlanabilmesi için pazar günü oynayalım" önerisi getirdi. TBF’den "Cumartesi ve pazar günü TV’den naklen yayın var. Erteleme maçını 3 Şubat’ta oynayacaksınız" yanıtınığ alınca da ipler koptu.

Savaş açtık

Galatasaray Basketbol Şubesi Sorumlusu Tuğrul Demir, "Türkiye Basketbol Federasyonu, Galatasaray’a karşı istenmedik bir tutum içinde. Bugüne kadar bize karşı takındıkları hoş olmayan tavırlarına bir yenisini eklediler. Erteleme maçının tarihini önce 15 Şubat olarak ilan ettiler. Biz ABD’li oyuncularımızı gönderdik, erteki gün yani cuma günü saat 18.20’de faks çekerek maçı 3 Şubat’ta oynayacağımızı bildirdiler. Erteleme maçlarının tarihlerini kulüplere danışarak 9/7 oyla aldıklarını söylüyorlar. Bizim fikrimiz sorulmadı. Beşiktaş derbisine çıkmayacağız. Gerekirse hükmen yenik sayılırız. Gerekirse de ligden çekiliriz. Türkiye Basketbol Federasyonu’na savaş açtık" dedi.
 
Federasyonun çok açık bize karşı art niyetli olduğu ortada. Ufak bir örnek olarak son maçta Fenere verilen 750 ytl lik komik para cezası. Sanki gs maçlarında adamlara ne yaparsanız yapın dendi.

Evsahibi olarak maç tarih ve saattinde söz hakkımız var. Ama nedense senelerdir maçlarımızı bir türlü denk getiremiyoruz. Erkek ve Bayan takımları istanbulda oldugu hafta ayrı ayrı tarihlerde oynatılıyor. Bu konuda en iyi yaptırımı Beşiktaş uyguluyor sanırım. Bırakın sadece Erkek-Bayan basket takımlarını,voleybol maçlarını bile bu iki maçın arkasına koydurabiliyorlar. Salona sabah girip akşam cıkıyorsunuz. Bu konuda tebrik etmek lazım Beşiktaş'ı.

Madem böyle birsey atıldı ortaya umarım sonuna kadar arkasında oluruz.
 
fenerasyonun ne mal olduğu zaten belli ama, bizim daha önceden fenerasyonun pislik yapabileceğini düşünüp akıllı davranmamız lazım. gene yönetim acizliği.. kar yağıyor diye oyuncu gönderiyoruz iyi mi?
 
Böyle bir habere inanmıyorum ben , genellikle bu tarz haberleri resmi site aracılığıyla veriyoruz. Ama eğer varsa böyle bir haber umarım sonuna kadar arkalarında durmayı başarabilirler hadi diyelim başaramadılar maça çıktık bu seferde yabancısızmı oynuyucaz , neden gönderirlerki kar yağıyor diye yabancıları böyle bir mantıkmı var. Ne kadar amatör bi camia olduk ya bizden başka varmı acaba yabancılarını gönderen pes vallahi.
 
canbulubay' Alıntı:
arkasında durmadıktan sonra basbas bağır neye yarar ki?

umarım çıkmazlar da biryerlerin dikkatini çekeriz...
Aynı fikirdeyim...
Protestolar Eyleme dönüşmedikçe istenilene ulaşılamaz.
Eğer söylediklerinin arkasında durulursa işte o zaman tepki çekeriz , Başarı kazanırız....
Destek ŞART....
 
Olayın bize yansıtılan yüzünde haklıyız, ama bir de haksız olduğumz yer var bence. 4 ABD'liyi birden sezon ortasında tatile göndermek çok yanlış. Sözleşme şartları, özel durumlar falan bilmiyorum ama 1 hafta maç yok diye gönderiyorsak yazık. Bu takım 1 haftada idman yapmıyor mu yani? Bir bakıma oyuncular da haklı araları olmadı, Noel'de buradalardı vs. ama profesyonellik bu. AllStar arasında ztn tahminen Malik dışındakiler döneceklerdir ABD'ye. NCAA'de oynayan bir arkadaşım sömestır ve Noel tatillerinde gelmedi buraya çünkü idmanları ve maçları sürüyordu.

Bu federasyonu haklı duruma getirmez ama oyuncuları tatile yollamak bana ters geldi. TÜm takım tatile giridyse gitmeleri mantıki olur ama 1 haftalık arada da toptan tatil zaten garip olur, rakiplerimiz idman ve maçlar yaparken.
 
İyi de macın bu cuma oynanacagı gecen hafta cuma günü acıklanmıstı, oyuncular neden cumartesiye gelebiliyor da cumaya gelemiyor onu anlamadım ben .. :?
 
ya sezonun ortasından basketbolcu tatile mi gönderilir ? anlamış değilim nasıl yöneticilik yapıyorlar böyle büyük kulüpte bu tip insanlar.sanky Bulgaristan'a gidiolar.sen kalk 4 oyuncuya amerika için izin ver yuh... :claps
 
Beyler resmi siteden şu ana kadar bu konuyla ilgili bir açıklama gelmedi , hiçbir akıl sezonun ortasında 4 yabancısını ülkesine göndermez , öncelikle haberin doğru olup olmadığı bi kesinleşsin ondan sonra gereken yorumları yapar herkez. Ben açıkçası bu haberin doğru olduğunu sanmıyorum.
 
Erkek Basketbol: Galatasaray Cafe Crown-Beşiktaş Cola Turka

Galatasaray Cafe Crown Basketbol Takımı, TBL’nin 17. haftasında Beşiktaş Cola Turka ile karşılaşacak. 3 Şubat Cuma günü, saat 20.00’de Ahmet Cömert Spor Salonu’nda yapılacak olan karşılaşma NTV’den de naklen yayınlanacak.

TBL’de 17. haftaya girilirken Galatasaray Cafe Crown Basketbol Takımı oynadığı 16 karşılaşmada aldığı 9 galibiyet ve 7 mağlubiyetle, 7. sırada bulunuyor.Takımımızda eksik ve cezalı oyuncu bulunmuyor.Bu maçta tüm taraftarlarımızı takımımızı desteklemeye çağırıyoruz.

Galatasaray Cafe Crown ile Beşiktaş Cola Turka arasında, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen ve 15 Şubat Çarşamba günü oynanması gereken 17. hafta maçının 3 Şubat Cuma gününe alınması konusunda Galatasaray Basketbol Şubesi Genel Menajeri Müge Berkalp, sitemize yaptığı açıklamada, Basketbol Federasyonu’nun bu kararı alırken kendilerine de danışması gerektiğini, ancak Federasyon yetkililerinin bu konuda Kulüp’ten hiçbir şekilde görüş almadığını belirtti. Berkalp ayrıca, “Federasyona tepkimiz büyük; bizim de maç tarihi konusunda söylemek istediklerimiz vardı” dedi.



__________________

bu açıklamadan sonra sanıyorum Tuğrul Demirin adına açıklanan konu yalanmış...
 
acaba oyuncular gerçekten gönderildi mi ?

Böyle bir sey yapmalarına imkan vermiyorum doğrusu...

Eğer göndermiş olsalar ve normal program uygulansa, pazar günü beykoz maçımız olacaktı. Persembe gelen bir adam Pazar günkü maça nası hazırlanabilir ki ?

Bence haber yalan...birisi yoneticimizin adına yazmış gibime geldi...

Bana göre yönetici sınıfındaki bir kişi böyle bir hata yapmaz, yaparsa da bu kulupte isi yoktur zaten...

eğer bu maçı kaybedersek ilk sorumlu basketbol şubesi yönetimimizdir...(haber doğruysa)
 
yonetımın basketbolla ılgılı hıcbırseyle ılgılenmedıgı aşikar.muge hanım mac saatı ıcın soylemek ıstedıgımız seyler vardı demıs. mac gunu ve saatı bellı olduktan sonra ne soyleyebılır cok merak edıyorum.bıraz gec kalmıs bence.. basketbol subesı olarak federasyon duzeyınde kım temsıl edıyor galatasarayı cok merak edıyorum. neden fedarasyon duzeyınde hersey alayhımıze. basıt cunku yonetımde kulubu yonetecek kımse yok.. en basıt sey ıse yayın saatınde ımıs.
yarın salonda gorusmek uzere
 
3 büyükler arasında en amatör şubenin biz olduğumuz su götürmez bir gerçek.Tamam federasyonun tutumu terstir,fikrimiz sorulmalıydı ama 4 yabancıyı birden tatile göndermenin manası yok.Belki adamlara incelik yapmak istenmiş olabilir ama bizden başka takımlar hazırlık maçı yaparken bizim yabancılarımızın tatilde olması güven kırıcı bir durum.İnşallah oyuncularla bir sorunumuz yoktur.Uzun zaman sonra entrikasız bir yıl geçiriyorduk burnumuzdan gelmesin.
Umarım yarına yabancılar yetişir.Olmazsa da federasyonun gerekeni yapıp maçı 1 gün ertelemesi lazım.Yoksulluk sınırının yarısı miktarındaki para cezasından sonra bu olay ipleri kopartır.
 
Hemen federasyona saldırmaya gerek yok.

Ligde maçların devam ettiği bir esnada yabancı oyuncularını tatile göndermek de neyin nesidir? Burası Ali Baba nın çiftliğimidir? Beykoz maçına yabancısız çıkmayı planlıyorlarmış.

Beykoz' u kendi sahanda yabancıların oynarken yenemedin, deplasmanda yabancısız maça çıkarak Behçet ÜNER' e jest mi yapacaksın.
Yürüyün be kim tutar sizi ....

Cuma günü maç var; bizim muhteşem dörtlü öyle ya da böyle maça yetişse bile bütün hafta idman yapmadılar, kafalarında Beşiktaş maçıyla ilgili tek bir düşünce dahi yoktu. Bu ortamda derbi maçına çıkıp kazanmayı düşünmek cahillik.

16 maçta 16 galibiyetle ligde lidersin ya yabancılarına " siz cok yoruldunuz, biraz tatil yapın aslanlarım " deme hakkını elinde bulunduruyorsun. Ne tatili bu ya, çiftlik yaptınız koskoca kulübü.
 
Halil Üner'in Tuğrul Demir'in açıklamaları üzerine sitemize yaptığı yorum şöyle,

"Tuğrul Demir haklı bir tepki vermiştir.Federasyon maçları ertledikten sonra bizde yabancı oyuncularımıza 3 gün izin verdik. Federasyon tekrar maçların tarihlerini değiştirip öne alınca bizlerde zor durumda kaldık ve duruma itiraz ettik. Ama Federasyon yetkileleri itirazımızı dikkate almadı ve telefonlarımıza dahi çıkmadılar. Neyin peşideler bizde bilmiyoruz.

Madem bu hafta oynatacaksınız maçları o zaman Pazara alın biz ev sahibi takımız dedik ama duyarsız kaldılar. Ev sahibi takım sanki biz değiliz gibi deplasman takımı muamelesi görmek canımızı sıkıyor.Son çare olarak NTVyi salona alamayalım mı?

Bizim maçlarımızı ısrarla neden cumaya koyarlar cevap vermeleri gerekir. Fenerbahçe maçında onca olaya rağmen göstermelik bir ceza aldı. Hakem atamalarıda canımızı sıkıyor.

Tuğrul Demir açıklamalarında haklıdır. Ama yinede Beşiktaş maçına çıkıp aslanlar gibi mücadele edeceğiz."
 
Daha maca cıkmadan hakemlere laf etmeye basladı Halil Üner, bakalım neler olacak ? :)
 

Üst