GS Store Kupası

Özel turnuva ile ilgili resmi sitedeki bilgiler şöyle:

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak maçların programı şu şekilde:

3 Ekim 2011 saat 17.00 Nadezhda - İstanbul Üniversitesi
saat 19.30 Galatasaray - Cras Basket Taranto

4 Ekim 2011 saat 17.00 Cras Basket Taranto - Nadezhda
saat 19.30 Galatasaray - İstanbul Üniversitesi

5 Ekim 2011 saat 17.00 İstanbul Üniversitesi - Cras Basket Taranto
saat 19.30 Galatasaray - Nadezhda

WNBA sezonunu tamamlayan Chicago Sky'dan Epiphanny Prince, takımımızın turnuva kadrosunda yer alacak.
 
Galatasaray:61-C.B.Taranto:57
Ekli dosyayı görüntüle 156

İstatistikleri resimde ekledik. Maçtan notlara son gelen isim Prince'den başlarsak, ilk maçında takımın sistemi ile ilgili pek bilgisi olmamasına rağmen iyi bir görüntü çizdi. Bireysel yeteneklerini aldığı belirli sürede oyuna yansıttı diyebiliriz, hızı ve penetre yeteneği enerji getirdi takımımıza. Onun dışında Işıl ilk çeyreğe çok aktif başladı ama oyunun geri kalanında aynı etkinlikte değildi. Bahar yine şutunun girmediği günde son çeyrekte galibiyet için önemli iki hareketi yapsa da bu oyunun beklediğimiz seviye için yetersiz olduğunu söyleyebiliriz. Boş şutu bulsak da berbat üçlük attığımız (2/18) bu günde akıcı bir oyun izleyemedik. Rakip 31 kere faul yapmış ve 40 kere çizgiye gelmişiz atış yapmak için. Burayı yüzdeli oynamamız galibiyeti getirdi. Alba da fazlaca karavana attı bugün, açık alanda koşturup kolay basketler yakalamasını sağlamazsak, böyle olması da şaşırtıcı değil. Şutunun sıkıntılı olduğunun, transferine çok sevindiğimiz ilk günden beri farkındayız. Bugün için Matic için de iyi şeyler söyleyemeyeceğim, ikili oyunları iyi oynuyor ama bitiricilik konusunda başarılı değildi. Takım da onun üzerine çok oynadı bugün, özellikle Alba ile oynadıkları P&R çok güzel sonuçlandı. Maçın en güzel hareketiydi diyebiliriz. Daha çok fikir sahibi olacağız faullerin normal sınırlarda olduğu bir maçta, ama Matic'in biraz daha tempo kazanması gerektiği açık. Ayşe Cora her ne kadar savunmada aksasa da genç bir oyuncu için fena değildi diyebiliriz. Verimlilik puanı hesaplamasında da Ayşe Cora, 15'er puanlı Prince ile Matic'in arkasında geliyor 13 puanla.

Bugün Nadezhda'ya çok farklı mağlup olan İstanbul Üniversitesi yarınki rakibimiz, Çarşamba da Nadezhda ile oynuyoruz.
 
GALATASARAY (61): Epiphanny Prince 10 (2 ribaund, 3 asist), Ayşe Cora 6 (6 ribaund, 2 asist), Bahar Çağlar 6 (5 ribaund), Işıl Alben 8 (4 ribaund, 2 asist), Ivanka Matic 14 (6 ribaund), Gülşah Gümüşay 3 (2 ribaund), Şaziye İvegin 3 (2 ribaund), Melek Bilge (2 ribaund), Alba Torrens 11 (4 ribaund, 2 asist)

TARANTO BASKET (57): Giorgia Sottana 14 (2 ribaund, 4 asist), Dubravka Dacic 4 (6 ribaund), Simona Ballardini 11 (2 ribaund, 1 asist), Sara Giauro 2 (3 ribaund), Florina Pascalau 5 (4 ribaund), Elodie Godin 9 (5 ribaund), Valentino Siccardi 2 (1 ribaund, 4 asist), Michelle Greco 9 (2 ribaund, 2 asist)
 
Ayşe Cora. Bu kızın üstünde durulmalı. Maçı ailesiyle izledim. İnanılmaz bir potansiyeli var. Bahar aynı Bahar. Kafası basketbol hariç her yerde. Işıl biraz kıpırdanmış ama daha iyisi olmalı. Rakibin guard'ı 6 numaralı oyuncu da çok yetenekliydi. Prince çok iyi, Alba Melek'e inanılmaz toplar indirdi ama Melek hepsinde steps yaptı sağolsun. Kesinlikle kadroda yer almamalı. Ayrıca Şaziye çok samimi geldi bana. İyi bir katkı verecek gibi bu sene.
 
GALATASARAY MEDİCAL PARK (79): Epiphanny Prince 10 (3 ribaund- 1 asist), Ayşe Cora 10 (3 ribaund- 1 asist), Bahar Çağlar 6 (9 ribaund- 2 asist), Işıl Alben 11 (3 asist), Ivanka Matic 13 (5 ribaund), Gülşah Gümüşay 7 (1 ribaund- 2 asist), Şaziye İvegin 11 (2 ribaund- 1 asist), Melek Bilge 6 (3 ribaund- 1 asist), Alba Torrens 5 (2 ribaund- 4 asist)

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ (54): Bahar Yapar 4 (4 ribaund- 2 asist), Esra Erden Atacan13 (2 ribaund- 4 asist), Serenay Özlem Çakmakçı 5 (2 ribaund- 2 asist), Miray Şahin 1 (1 ribaund), İlknur Dumlu 13 (3 ribaund- 1 asist), Simay Karaman 10 (4 ribaund), Merve Aydın, Mehtap Gezer 4 (10 ribaund- 3 asist), Gizem Sezer 4 (5 ribaund), Kübra Dicle (4 ribaund- 1 asist)
 
Ayşe Cora'ya tebrikler, iyi bir maç çıkardı. Tabii Galatasaray'ın oynayacağı seviye için, uçmaya gerek yok, henüz yetersiz ama yeterli gördüğümüz isimlerden de -içindeki istek ve basketbol oynama hevesiyle- daha ileride gözüktüğü de gerçek. İnşallah böyle devam eder genç arkadaşımız. Durmaz gelişimi.
 
Efsane bir son periyot yaşadık. Neden bilmiyorum fark 20' lere çıkınca bile maçı alacağız gibi hissediyordum ve oldu gerçekten. Böyle geriden gelip kazanılan maçların keyfi bambaşka, hazırlık maçı olsa bile müthiş bir keyif veriyor. Ama insan sormadan da edemiyor tabi madem böyle oynayabiliyorsunuz maç rakip lehine farka giderken nerdeydiniz :) Son periyottaki müthiş savunmayı umarım bundan sonra hep görebiliriz. İstatistiklerde yazılmamış ama Epiphany 6-7 top çaldı sanırım.

Bu turnuva lütfen her sezon başı olsun, ihmal etmeyelim ve düzenli hale getirelim.
 
GALATASARAY MEDİCAL PARK (72): Epiphanny Prince 14 (3 ribaund- 4 asist), Ayşe Cora 4 (1 asist), Bahar Çağlar 12 (4 ribaund- 2 asist), Işıl Alben 2 (1 ribanud- 1 asist), Ivanka Matic 3 (8 ribaund), Gülşah Gümüşay 14 (2 ribaund- 2 asist), Şaziye İvegin 8 (5 ribaund- 1 asist), Melek Bilge (1 ribaund), Alba Torrens 15 (3 ribaund- 2 asist)


NADEZHNA (68): Ekaterina Ruzanova 2 (4 ribaund), Elena Berseneva 1 (3 ribaund- 3 asist), Elena Danilochkina 17 (2 ribaund- 1 asist), Olga Ovcharenko 5 (3 ribaund), Oxana Zakalyuzhnaya 15 (5 ribaund- 1 asist), Anastasia Veremeenko 3 (8 ribaund- 6 asist), Anastasia Logunova 9 (3 ribaund- 1 asist), Natalia Zhedik 16 (3 ribaund- 1 asist)
 
Nadezhda macinda gorulduki Melek Bilge,Ayse Cora kesinlikle bu seviyelerin oyuncusu degil.Bahar kafasini sahaya yansitsa cok iyi oyuncu ama oyunun buyuk bolumunde kafa ucuyor.Albanin sut konusunda israrci olmamasi lazim.Savunma ve suratiyle takima katki verirken penetrelerde daha dikkatli olmali.Bazen cok daginik oynuyor.Prince cok iyi.Gulsah iyi.Kendini en cok gelistirmis olarak Gulsahi gordum bu sene umutluyum ondan.Saziye iyi.Isil kendini gelistiremezse bench oyuncusu olacak.Sutlar ve penetreler felaket.Rus takiminda kendinden 10-15 santim uzun oyuncularin sut yuzdesinedemi dikkat etmiyor bizim oyuncular.Cok calismalari lazim.Her zamanki gibi sezona yine umutla baslayamiyoruz.Sectigimiz uzun oyuncuda Euroleaguede bizi yukarilara tasimaz.Gintare daha iyiydi.
 
Şu yerli kıtlığında Ayşe Cora gibi bir yeteneği nasıl elimizin tersiyle iteriz anlayamadım? Kesinlikle üzerine gidilmeye, dakika verilmeye devam edilmeli..
 
Nadezhda macinda gorulduki Melek Bilge,Ayse Cora kesinlikle bu seviyelerin oyuncusu degil.Bahar kafasini sahaya yansitsa cok iyi oyuncu ama oyunun buyuk bolumunde kafa ucuyor.Albanin sut konusunda israrci olmamasi lazim.Savunma ve suratiyle takima katki verirken penetrelerde daha dikkatli olmali.Bazen cok daginik oynuyor.Prince cok iyi.Gulsah iyi.Kendini en cok gelistirmis olarak Gulsahi gordum bu sene umutluyum ondan.Saziye iyi.Isil kendini gelistiremezse bench oyuncusu olacak.Sutlar ve penetreler felaket.Rus takiminda kendinden 10-15 santim uzun oyuncularin sut yuzdesinedemi dikkat etmiyor bizim oyuncular.Cok calismalari lazim.Her zamanki gibi sezona yine umutla baslayamiyoruz.Sectigimiz uzun oyuncuda Euroleaguede bizi yukarilara tasimaz.Gintare daha iyiydi.
son cümle hariç katılıyorum.yeni uzunu gördügüm kadarıyla pek begenilmiyor.euroleaguede bizi yukarılara tasıyamaz deniliyor ama unutulmamalıdır ki kendisi euroleague de muhtemelen max 10 dk alıcak zaten.tina veya fowles hangisini mac kadrosunda tercih edersek euroleague de bu oyuncumuz tahminen 30-35 dk sahada kalıcak.özetle matic sadece max 10 dk sahada kalıcaktır.bu sürede bocalıyacagını zannetmiyorum.cünkü tecrübeli bir oyuncu.evet üst düzey bir oyuncu degil ama az süre alıcak bir oyuncu için de yüksek paralar verip de üst düzey bir oyuncu almak pek de mantıklı degil zaten.üstelik yabancı sınırlamasını düsünürsek ligde de kolay kolay formada giyemecek zaten.tahminen alba-tina-prince-taurasi ligde tercih edilcektir.onun için matic transferini cok da kötü olarak görmüyorum.Ayşe cora belki suan degil ama gelecek için iyi ışıklar veriyor kesinlikle.melek bilgeyi ise niye hala kadroda tutuyoruz anlamıyorum ya neyse.gülşah bizde cok uzun süre bu takımın formasını giyebilecek bir oyuncu.
 

Üst