Hakemlerin gazabına uğrayan bir takım: Galatasaray!..

Son Karşıyaka maçında hakemlerden yine fiyasko bir yönetim izledik. Esasında şaşırmadım... Her temasa faul, ucuz sportmenlik dışı fauller ve oyuncularımızın o dakikalarda konstransyonunun dağılması sonrası rakip takımın öne geçmesi!.. Bir evvelki hafta Efes maçı da farksız değildi... Türkiye'nin en iyi hakemi olarak lanse edilen Recep Ankaralı'nın Euroleague'de çalamayacağı ucuz fauller Efes maçında yine aleyhimizeydi.

Bu ve benzeri olayları ilk defa değil, maalesef senelerdir görüyoruz. Sadece saha içinde değil, saha dışında da defalarca yenildik. F.bahçe maçlarında F.bahçe'ye olabildiğince sert savunma hakkı tanınırken, üç saniyeler, hatalı yürümeler vs. es geçilirken, bize her nedense komik düdükler çalınıyor! Ömer Onan'ı Türkiye'de savunma kahramanı ilan edenler, bir türlü elle-kolla rakibi taciz ettiğini görmüyor. Ömer Onan, neden Euroleague'de ya da Milli Takım'da rakip skorerler üzerinde aynı baskıyı kuramıyor ve sürekli faul sorunu yaşıyor?! Eh, sebebi belli aslında... Son olarak deplasmanda kazandıkları bir Oyak Renault maçı var ki evlere şenlik!..

Kabül edilemez bir çifte standart var ve ne yazık ki yıllardır buna ses çıkartan bir yönetimimiz, yahut yöneticimiz yok! Fair-play (!) Başkan Özhan Canaydın'dan sonra şu ana dek Adnan Polat'ın da çok farklı olmadığını görüyoruz. Her türlü saha dışı faktörü kendi lehine kullanan kulüplerin olduğu bir ligde, bu denli sessiz kalmak kime yarar sağlar?

Pazartesi TBF seçimleri var. Turgay Demirel'in seçilmesi halinde F.bahçe'nin lobi faaliyetleri kaldığı yerden devam edecek diyebiliriz. Dikkat ederseniz, F.bahçeli yöneticiler ve F.bahçeli medya, Turgay Demirel'in seçilmesi için her türlü propagandayı yapıyor. Sanıyorum bizim yöneticilerimiz de Turgay Demirel'i destekleyecek. Bu destek şayet son yıllardaki skandallara devam niteliği taşıyacaksa ne transfere gerek var, ne yatırıma!.. Geçen sezon play-off'ta nasıl 3-0 elendiğimiz aşikârken, fazla ümit beslemeye gerek yok. Nasıl olsa düdük sürekli aleyhimize çalınıyor!

Galatasaray Yönetimi artık Galatasaray Basketbol Takımlarını saha dışında ezdirmesin! Galatasaray'ın ağırlığını hissetirmek biz taraftarlardan önce değerli yöneticilerimizin görevi!

Galatasaray, artık hakemlerin gazabına uğrayan bir takım olmasın!..
 
Yiğit ŞARDAN bu konudaki en büyük hayal kırıklığım oldu,öle geri planda kalarak ben derinden çalışıyorum hikayeleriyle bu iş olmuyor,böyle yönetici istemiyoruz...Ya çıkın biz burdayız deyip savaşın,yada çekip gidin...
 
bu olaylar yıllardır var.Hakemler anlaşılmaz bir şekilde bizim maçlarımıza ayrı bir konsantrasyon ile çıkıyorlar.Sanki ben bu maçta gs leyhine hiçbir düdük çalmayacağım derlermiş gibi.Hayret doğrusu.Ama bunda yönetimimizinde payı var tabiki.Yıllardır"bundan sonra sesimiz daha çok çıkacak"diyorlar ama değişen hiçbirşey olmuyor ne yazıkki?.
 
Eğer seçimde Turgay'ı desteklersek yöneticilerimizin orda oturmasının ne anlamı var.!Turgay seçilirse ki büyük bir ihtimal öyle,hiç yatırıma felan gerek yok.Ülkerde sponsorluktan çekilsin Galatasaray adı altında şerefli mücadelemize devam edelim.
 
Görüşlerine katılmamak elde değil.Eğer o adam başkan olacak ülker denilen firmada sponsorumuz olacaksa biz sadece GALATASARAY adı altında şerefli mücadelemize devam edelim...Ben bu dik duruşa aşık oldum,başarılara değil...
 
Futbolda hakem kötü bir maç yönettiğinde bir penaltımızı vermediğinde yöneticilerimiz basın toplantıları yapıyorlar.Hakemleri ve Federasyonu inceden tehdit ediyorlar.Basketbolda da buna benzer bir girişim bekliyorum birşeyler yapmak zorundalar.
Takımın sahipsiz olmadığını görmek istiyorum ve birşeyi daha görmek istiyorum.
Turgay Demirel'in 16 yıl sonra başkanlık koltuğunu bıraktığını görmek istiyorum.
 
Turgay Demirel'in baskanlığı bıraktığı gün Galatasaray'ın sampiyonluk sansı artacak .
 
Burak Barut' Alıntı:
Futbolda hakem kötü bir maç yönettiğinde bir penaltımızı vermediğinde yöneticilerimiz basın toplantıları yapıyorlar.Hakemleri ve Federasyonu inceden tehdit ediyorlar.Basketbolda da buna benzer bir girişim bekliyorum birşeyler yapmak zorundalar.
Takımın sahipsiz olmadığını görmek istiyorum ve birşeyi daha görmek istiyorum.
Turgay Demirel'in 16 yıl sonra başkanlık koltuğunu bıraktığını görmek istiyorum.
Burak basketboldaki hatalar onlara para kaybettirmiyor ki.En fazla biz para harcadık yatırım yaptık kısacası görevimizi yaptık diyip kenara çekiliyorlar. Basketboldaki başarısızlık yüzünden istifası istenen bir tek başkan yoktur. 3-4 hafta sonraki fener maçında hakem hataları olunca ortaya çıkarkar ama sırf fener olduğunu için yaparlar onuda.Mesela tepkiyi ilk başta koymak ama nerdeee...
 
Eren Aydın' Alıntı:
[quote="Burak Barut":33a2jl82]Futbolda hakem kötü bir maç yönettiğinde bir penaltımızı vermediğinde yöneticilerimiz basın toplantıları yapıyorlar.Hakemleri ve Federasyonu inceden tehdit ediyorlar.Basketbolda da buna benzer bir girişim bekliyorum birşeyler yapmak zorundalar.
Takımın sahipsiz olmadığını görmek istiyorum ve birşeyi daha görmek istiyorum.
Turgay Demirel'in 16 yıl sonra başkanlık koltuğunu bıraktığını görmek istiyorum.
Burak basketboldaki hatalar onlara para kaybettirmiyor ki.En fazla biz para harcadık yatırım yaptık kısacası görevimizi yaptık diyip kenara çekiliyorlar. Basketboldaki başarısızlık yüzünden istifası istenen bir tek başkan yoktur. 3-4 hafta sonraki fener maçında hakem hataları olunca ortaya çıkarkar ama sırf fener olduğunu için yaparlar onuda.Mesela tepkiyi ilk başta koymak ama nerdeee...[/quote:33a2jl82]
Çok doğru söylemişsin Eren.Başkanlar basketboldaki yada voleyboldaki başarısızlıklardan dolayı gitmiyorki.Misal bayan basketbol ve voleybol takımlarımız.2.ligde oynadı her iki şubemizde.Güya spor kulübü diye geçiniyoruz ama futboldaki olaylar yöneticileri belirliyor maalesef.
 
Bu konuya tekrar değinmemin sebebi salt Beşiktaş mağlubiyeti değildir, zira o maçı kazanmayı takımımız hiç haketmedi. Ancak bu hakemlerin Galatasaray'a kasıt beslediği gerçeğini örtmez. Dolayısıyla dün yaşanan birkaç sarih pozisyonu buraya yazıp, içeride-dışarıda her maç hakem kıyımına uğradığımızı hatırlatmak istiyorum.

- Cüneyt Erden'e çalınan bir savunma faulü vardı ki evlere şenlik. Cüneyt iki ayağı sabit, kolları havada beklerken Mehmet Yağmur'un pasında içeriye yüklenen rakip oyuncu Cüneyt'e çarptı ve karar Cüneyt'in faul yaptığı yönündeydi. Halbuki pozisyon bariz bir hücum fauldü.

- Hüseyin'in Cevher'e yaptığı bir blok vardı, faul çaldılar; faulle alakası yoktu.

- Zizic'e çalınan bir hücum faul vardıki akıllara ziyan! Zizic, içeride pozisyon alma mücadelesinde iken, arkasındaki oyuncu itiyor-çekiyor faul yok. Zizic elini rakip oyuncuyu yasladığı an hücum faul!

- Bir ribaunt mücadelesi... Beşiktaşlı oyuncular hep birlikte box out için tabir-i caizse güreşiyor, Zizic'e faul çalınıyor.

- Maçın sonları ve maç skoru dengede... Hızlı hücuma çıkıyoruz, top Hüseyin'de, ileri gitmeye çalışıyor, ellerine vuruyorlar, faul çalınmıyor; top kaybı yapıyoruz, sayı...

- Üçüncü periyodun sonunda Polat'a komik bir hücum faul daha çalıyorlar...

Bu pozisyonların dışında birçok yanlış ve kasıtlı karar var. Maçın başından sonuna dek iten-çeken rakip oyuncular hakemlere göre toplam 13 faul yapmış! Beşiktaş'ın yaptığı sert savunmaya 13 faul çalmak nasıl izah edilebilir?!

Görüyoruz ki yönetimiz bu konuda son derece pasif... Ancak esas üzücü olan taraftarımızın da bu konuya birkaç satır arası tepki dışında ses çıkartmaması! Galatasaray iyi basketbol oynamıyor. Ancak iyi basketbol oynasak dahi hakemlerin bu yaklaşımı sürdükçe zorluk derecesi yüksek maçlarda maalesef başarı gelmez. Zira hakemler ortada giden maçların gidişatını istedikleri gibi değiştirirler ve sonuç hep aleyhimize tezahür eder. Bundan evvel birçok maçta olduğu gibi!..

Galatasaray'ın hakları salonlarda maalesef hakemler tarafınca ezilmektedir. Bu kelimeyi kullanmak çok üzücü fakat, ne yazık ki durum bu! Keza saha dışında da verilen kararların/cezaların -saha kapatma/para cezası vb. gibi- ekseriyetle çifte standart taşıdığını görüyoruz.

Yapılanlar kabul edilemez!..
 
Aslında o kadar haklısın ki Ahmed abi, ancak takımımız dün kazanmak için hiç birşey yapmadı ki hakemleri eleştirelim.
İsterse hakemler onlara 20 avans versin bizim bunun üstüne 25 fark atmamız gerekirdi.
 
Haklısınız hememler skandal bir yönetim gösterdi.Tek tek poziyonlara bakarsak da birçok hata yaptılar ama işin özü Pota altında bize nazaren çok zayıf Beşiktaşın döve döve savunma yapmasına müsade ettiler.

Bu arada tüm maç boyunca toplu ve münferit küfür edildi. tek bir anons yapmadılar.Cüneyt'e yabacı cisim atıldı (sanırım çakmak oralı olmadılar).Bu arada zemini doğal yoldan ıslatma girişimini saymıyorum bile.
 
Millet Murat hocaya giydirmek için okadar çok bekliyorduki bu mağlubiyeti Ahmed abi senin bu dediklerine ne dikkat etmişlerdir nede böyle birşeyin varlığından haberdarlardır. Beşiktaşı tebrik ederim çok yürekten oynadılar çok istediler ama şuna inanıyorum ben eğer hakemler bu kadar abartmasaydı biz bu maçı kazanırdık ha rahat kazanmamız gereken bir maçı çok zor kazanırdık teknik hatalardan dolayı ama kazanırdık. Sorun yok arkadaşlar devam etsinsüper duruşlarına artık ne yazmak ne emek harcamak ne pankart tşımak nede başka birşey hiç bişey gelmiyor içimden.
 
Maçı canlı izleyen biri olarak diyebilirm ki hakemler ortamdan çok etkilenmeden gerektiği gibi yönettiler maçı. Evet yanlış kararlar verdiler ama ben kesinlikle art niyet aramıyorum o kararlarda. Gördüklerini çaldılar hem bizim aleyhimize hem bizim lehimize.
 
Murat İNAL' Alıntı:
Maçı canlı izleyen biri olarak diyebilirm ki hakemler ortamdan çok etkilenmeden gerektiği gibi yönettiler maçı. Evet yanlış kararlar verdiler ama ben kesinlikle art niyet aramıyorum o kararlarda. Gördüklerini çaldılar hem bizim aleyhimize hem bizim lehimize.

Bende canlı izledim .Evet birkaç kez bizim lehimize de hatalı düdük çaldılar. Hüseyin Cevhere dirsek attı biz hucumda iken ama savunma faul çaldılar mesela ama genel olarak aleyhimize maç yönettiklerini düşünüyorum ben yine de .

Art niyetten ziyade Beşiktaş taraftarları zaten maçın başında çok gerginde ve bu gerginliğin etkisinde kaldılar.

Maç daha başlamadan hakemler bir tek düdük çalmadan küfür etmeye başladılar hakemlere .Hakemler olay çıkmadan bitse de gitsek psikolojisi içinde idiler.
Bence..
 
Peki sizce art niyet varmıydı Kutay Bey. Evet kağıda dökünce artılar Beşiktaş lehine olabilir ama ben art niyet görmüyorum.
 
Kutay Çamcı' Alıntı:
Art niyetten ziyade Beşiktaş taraftarları zaten maçın başında çok gerginde ve bu gerginliğin etkisinde kaldılar.

Maç daha başlamadan hakemler bir tek düdük çalmadan küfür etmeye başladılar hakemlere .Hakemler olay çıkmadan bitse de gitsek psikolojisi içinde idiler.
Bence..

Zaten art niyetten ziyade ortamın etkisinde kaldıklarını düşünüyorum bende belirtiğim gibi.
Artniyetli olmak çok ciddi bir iddaa olur. Böyle birşeyi öne sürmem için maçı canlı izlemeinin ötesinde kanıtlarım olmalı.
 
Aynı şeyleri söylüyoruz aslında. Ortam gereği bir iki hatalı karar verdiler ama sanırım ikimizde Galatasaray'ın en azından bu maçta gazaba uğradığını düşünmüyoruz.
Birde dün maçı yöneten hakemlerden biri şu camiada cidden saygı duyduğum hakemlerdendir.
 

Üst