Haluk Yıldırım

1 sene daha oynamak istemesine sevindim.

Dün Veli Yİğit bu sezon tüm maçlarda sahada olan tek oyuncunun Haluk olduğunu söyledi. Hatta sadece FBü serisindeki sakatlık nedeniyle tek antrenmanı kaçırmış. Gerçek profesyonel.
 
Bugün Haluk Yıldırım'ın doğumgünü. 39 sene önce bugün yani 25 Haziran 1972'de dünyaya gelmiş. Sitemizdeki birçok arkadaş daha doğmadan basketbola başlamış. (1988) Geldiğinde kendisine çok karşı olsam da gösterdiği yoğun çaba ile gönlümü fethetti. Doğumgününü hatırlatarak biraz olsun hata yaptığımı göstermek istiyorum. İyi ki doğdun Haluk, iyi ki basketbolcu oldun, iyi ki Türk basketbolu seninle tanıştı.
 
geldiğinde en çok karşı cıkanlardan bırıde bendım,ama gerek sezon ıcınde olsun gerek play offlarda olsun,özellikle fenerbahce serısınde ortaya koydugu tecrubenın ne kadar onemlı oldugunu bır kez daha ortaya koydu.İYİ Kİ DOĞDUN HALUK YILDIRIM
 
Çok çok büyük bi aksilik çıkmazsa kaptan yeni sezondada kadroda olacak.

Şamil merhaba.
Biliyorsun bu sezon çok çetin bir lig olacak. Sence böyle bir sezonda Haluk'un kadroda olmasının yararları ve zararlarını söyleyebilir misin?
Bana göre takımda kalırsa kaptan olarak her zaman pozitif yönde bir ağırlığı olur.
Eksilerine gelince.Böyle bir sezonda Haluk'un yaşından dolayı performansı soru işareti.Onun yerine daha iyi bir oyuncu kadroda bize her zaman daah faydalı olacak kanısındayım.
Sen ne düşünüyorsun?
( Daha önce yazmışta olabilirsin,görmeden yazıyorum)
 
Kadromuz genis bu sezon ve bir transfer daha olacagini dusunursek 15 kisilik bir kadro olur.Haluk bu kadro icinde az bir sure alir.Baska bir oyuncu az sureyi sorun edecektir o yuzden Halugun kaptanligi ve takimi birlestirici ozelligi,disiplini ve caliskanligi eski ve yeni oyuncularin uyumu ve takimin kaynasmasinda onemli rol oynayacaktir.Haluk kaptan olarak kalmali ve daha sonrada menejer olarak bizimle devam etmeli dusuncesindeyim.
 
Kadromuz genis bu sezon ve bir transfer daha olacagini dusunursek 15 kisilik bir kadro olur.Haluk bu kadro icinde az bir sure alir.Baska bir oyuncu az sureyi sorun edecektir o yuzden Halugun kaptanligi ve takimi birlestirici ozelligi,disiplini ve caliskanligi eski ve yeni oyuncularin uyumu ve takimin kaynasmasinda onemli rol oynayacaktir.Haluk kaptan olarak kalmali ve daha sonrada menejer olarak bizimle devam etmeli dusuncesindeyim.

Bir transfer daha mı olacakmış?
 
Euroleague sayfasında Haluk Yıldırım söyleşisine yer verilmiş.Güzel olmuş..

http://www.euroleague.net/features/interviews/euroleague-2011-12

Uleb ana sayfasında yayınlanan bir röportaj ve bende çat pat ingilizce ile çevirmeye çalıştım. Belki ilginizi çeker.(Başka arkadaşlar daha iyi bir çeviri yaparsa onlardan da beklerim)
Bazı oyuncuların büyüklüğü sayıları ötesine geçer. Galatasaray’ın forvet oyuncusu Haluk Yıldırım ülkesinin en ünlü oyuncu değildi ama Avrupa basketbolu için en büyük savaşçılarının biri oldu. 2004 yılında lenf kaynaklı bir kanser hastalığı tanısı kondu. Haluk şimdi 39 yaşında, basketbol oynuyor ve iyi 3 sayı atıcısı, iyi savunmacı ve THY EL katılımı için oynayacak. Türk Liginde takımı Galatasaray’ın final hedefine ulaşması için yardım etti ve şimdi Galatasaray’ı ilk kez Euroleague'de taşımaya çalışacak. Galatasaray en son 1990 yılında eleme oynamıştı ama ilk defa Avrupa rekabetine çok yakın. Haluk Yıldırım "Oyuncular, taraftarlar ve kulüp çalışanları, herkes Euroleague oynamak istiyor" şeklinde konuştu. "Bu bizim için gerçekten önemli. Ama EL’ oynayınca hedefler bitmiş olmayacak" diyor

Soru: Merhaba Haluk. Sezon öncesi Galatasaray’da neler oldu?

Cevap: Jaka Lakovic, Darius Songaila ve Jamon Gordon imza attı. 8-9 oyuncu aynı olsada artık geçen sezona göre farklı bir takımız. Avrupa Şampiyonası planları biraz değiştirdi ve Lakovic ile Songaila eleme turundan önce sadece bir haftadır takımla çalıştı. Ama eleme maçlarına kadar hazır olacağız.

Soru: Rakip PAOK hakkında ne düşünüyorsunuz?
Cevap: Rixos Kupasında iki maçını gördük. Zor rakip ve ilk maçı oynamak kolay değildir. Ama EL’e ulaşmak istiyorsanız, PAOK veya güçlü-kolay rakipler beklemeyecek ve hazır olacaksın

Soru: Yeni format (eleme maçları statüsü) hakkında ne düşünüyorsunuz?
Cevap: Aynı hafta sonu üç maç kolay değil ama heyecanlı olacak.

Soru: Lakovic, Songaila ve Gordon Galatasaray’a ne kadar yardım edebilir?
Cevap: Çok tecrübeliler. Lakovic ve Songaila takıma yeni katıldılar. Zamanla iyi basketbol oynayacaklar.

Soru: Koç Oktay Mahmuti ile ikinci yıl. O nasıl?
Cevap: Çok iyi bir antrenör, geçen sezona kadar onunla hiç çalışmamıştım. Galatasaray’ı 20 sene sonra Türkiye Ligi finaline çıkardı ve büyük iş başardı. İtalya ve Türkiye'nin en iyi kulüplerinden bazı çalıştı. Efes ile Final Four oynadı.

Soru: 20 yıldır profesyonel basketbol oynuyorsun, Türk basketbol dünden bugüne neler değişti?
Cevap: Türkiye çok iyi bir basketbol oynayarak 2010 FIBA Dünya Şampiyonası finali oynadı. Türkiye Ligi ve EL maçlarına artık daha fazla taraftar geliyor. Final Four İstanbul'da yapılacak ve tabii ki Türk basketbolu için çok önemli bir olay olacak ve ben bir Türk takımının tabiî ki Galatasaray’ın burada olabileceğine inanıyorum.

Soru: Hodgkin lenfoma’yı yendin. Diğer hastalara örnek olacağını düşünüyor musun?
Cevap: Gerçekten bilmiyorum. Benim için 6 aylık çok zor bir dönemdi. Hayat bazen ikinci bir şansı veriyor. Basketbol oynamak bana yardımcı oldu. Sonra üç farklı takım ile Türk Ligi finallerinde oynadım.

Soru: 39 yaşında ve devam ediyorsun?
Cevap: Bilirsin bu bir aşk ve ben her zaman sevdim basketbolu. Basketbol belki de iyi yaptığım tek şey ve devam ediyorum. Mesela Darryl Middleton 44 oldu, iyi durumda ve İspanya'da basketbol oynamak zor iş.

Soru: Euroleague 7 yıl önce oynadın. EL’e geri dönüş için ne söylemek istersin?
Cevap: Geçen sene Eurocup oynadım ve eğlenceli bir takımdık; Bu yıl daha iyi işler yapmak, büyük taraftarımız ve kulübümüz için Euroleague’e katılmak istiyoruz; Euroleague oynamak istiyoruz. Bu bizim için gerçekten önemli. Biliyoruz ki Euroleague’e ulaşmak zor ama ve Vilnius elemelerinde EL yapmak istiyorum
 
Hoş geldin kaptan, özlemiştik..

Resmi olarak 15. maçımızda, kenardan gelip takımı ateşleyen, düzene sokan isimlerden biriydi Haluk. Neden efsane olduğu da ortada sanırım böylelikle.

Eline sağlık kaptan, yüzlerde tebessüm bıraktırmaya devam ediyorsun hala.
 
Geldiğinde tepki vermiştim ama her geçen gün mahçup ettin beni ve benim gibi düşünenleri. Maç bitiminde bağırdım ama doğal olarak sesimi duyuramadım...

Teşekkürler Kaptan!
 
Kaptan kolay kolay 40 yaşına gelmiş bir oyuncu bu kadar sevilmez...
Geldiğinde de sevinmiştim, giderken de üzüleceğim. Burada son günlerde hep gençleri savundum, belki biraz ters ama senin bu kadroda her zaman ilk 12'de olman gerektiğine inanıyorum...
3-4 dakika oyna yeter, zaten o esnada yapacağını yaparsın...
Umarım takımdaki gençler seni örnek alır, Türkiye'ye senin gibi bir basketbolcu daha gelebilecek mi ? Uzun yıllar hiç sanmıyorum...
 
Kaptan özel bir adamsın ya, sen sahada olunca bugün içimi bir güven kaplıyordu.Eminim fazla süre alsan o kaçırılan şutların birkaçını sokabilirdin.Ribaunda,savunmaya,hücuma heryere katkın var.Bu kadro olman gerekir senin.
 

Üst