Haluk Yıldırım

Galatasaray Dergisi'ndeki röportajı şimdi okuyabildim.Derginin bu ay yaptığı en iyi iş olmuş.Hem samimi röportaj hem de Kaan Kural'ın onun hakkında yarım sayfa yazı yazması çok güze olmuş.
 
İğne ile oynadı bugün kaptan. Maç sonundaki da gözyaşlarını döktü yenilgiden ötürü.. Geleceği ne olur, emekli mi olur kalır mı gider mi bilmiyorum ama gösterdiği performansla gönüllerde önemli bir yer edindi..
 
3.maç saçma top kayıpları,4.maç bomboş kaçan şutlar kızmak istiyorum karşısına geçip bağırmak istiyorum.Ulan 39 yaşındayım,iğne ile oynuyorum,sakatlardan dolayı çok daha fazla süre alıyorum diyecek diye yapamıyorum.
 
Yüreğine sağlık kaptan..Özverinle,iş ahlakınla genç oyuncular senden çok şey öğrenmiştir,öğrenecektir..

bir sene daha basketbol oynamak istiyorum dedi..Basketbolu bu forma altında bıraksın isterim kesinlikle..Hangi takım taraftarı olduğunu bilmeden söylüyorum bunu ve işte profesyonellik,iş ahlakı budur bence..
 
Geldiğinde büyük tepki göstermiştim, geçmişte tribünlerimizde yaşadığı diyalog nedeniyle. Yaşanan olayın yarattığı acı hala içimde ama bu bir gerçeği değiştirmiyor.

Bu sezon büyük bir özveri ile oynadı, elinden gelen katkıyı sağladı. Dün soyunma odasından takımı tekrar tribüne çağırdığımızda dikkatimi çekti yüzündeki burukluk. Aynaya bakıp kendi yüz ifademi gördüğümü hissettim o anda. Gitsen de kalsan da emeklerin için teşekkürler Haluk Yıldırım.
 
Yüreğine sağlık kaptan..Özverinle,iş ahlakınla genç oyuncular senden çok şey öğrenmiştir,öğrenecektir..

bir sene daha basketbol oynamak istiyorum dedi..Basketbolu bu forma altında bıraksın isterim kesinlikle..Hangi takım taraftarı olduğunu bilmeden söylüyorum bunu ve işte profesyonellik,iş ahlakı budur bence..

Sonuna kadar katılıyorum..Gelecek sene belki bu kadar uzun süre bulamayacaktır ama kadroda bulunması gereken bir oyuncu kesinlikle..En kötü oyuncu-menajer olarak kadroda bulunmalı..Onun zekasına,profesyonelliğine ve tecrübesine çok ihtiyacımız var..

BİZİMLE BİR SENE DAHA KAL,BÜYÜK KAPTAN !!!
 
Haluk basketbol zekası olarak Türkiye'deki en düzey oyunculardan biridir..Ne kadar profesyonel olduğunu,işine gösterdiği emeği özveriyi her maçta gösteriyo bize..Diğer oyuncular boş şutları atmaktan kaçınırken o son anda kendisine atılan topları hem çembere gönderdi,başkasına pas vermedi,başarılı olup olmaması önemli değil,hiçbir zaman sorumluluktan kaçmayan bi oyuncu..Herşey bi kenara bu yaşta,nerdeyse çocuğu yaşındaki Emir'in genç dinamizmiyle tek başına mücadele etti maçın başından sonuna kadar..

Haluk Yıldırım'a helal olsundan başka diyebileciğimiz bir şey yok...Oyuncu olarak,oyuncu-menajer olarak veya kulüp içinde görev alarak,nası olursa olsun mutlaka ama mutlaka hem seneye,hem de devamındaki yıllarda bizim yanımızda kalmalıdır..Oktay Mahmuti bunun bilincinde,umarım yöneticilerde bilincindedir..
 
Haluk adamsın adam! 40 yaşında iğne ile ve pozisyonu olmamasına rağmen uzun süre 4 numarada oyna ve Lavrinovic gibi bir azman ile boğuş. Yüreğine sağlık.
 
Geçmişte yaşanan olaylardan ötürü transferini kabullenememiştim ama hakedene de hakettiğini vermek gerekiyor.

39 yaşında olmasına rağmen bu derece özveriyle sakat sakat oynaması, takımı yalnız bırakmaması gerçekten takdire şayan ve saygı duyulası bir durum.

Tebrikler Haluk Yıldırım...
 
Gerçekten mecburi 4 numara oynadığı bu seride ne büyük bir iş ahlakına sahip olduğunu gösterdi kaptan. Kaya ile Lavrinoviç ile resmen boğuşuyor üstelik sakat sakat. Bütçesi küçük takımın yüreği büyük oyuncu topluluğunun kaptanı kolay değil tabi.
 
Haluk Yıldırım bu ülkenin en büyük değerlerinden biridir.
varsın kaçırsın boş üçlükleri, yaşından dolayı ypesın bazı faulleri
karakteri yeter onu sevmek için
alkışlar en değerlisi senin için gelsin kaptan
 
Geldiğinde kimse Haluk un böyle katkı vereceğini tahmin etmiyordu ama herkesi yanılttı.Bu maçta kaçırdığı turnike ve topu oyuna sokamaması çok kritik hatalardı.Ama seri boyunca çok kritik üçlükler attı.Hasta hasta oynadı.Kendi pozisyonunun dışında oynadı.Oyuncu olarak veda edilmeli ama teknik ekipte görev verilebilir.
 
bence Haluk kesinlikle bir sene daha kalmali. bu takimin iskeletini bozarsak seneye bugünleri arariz. Haluk, Tutku, Ermal, Evren, Caner'i her oyuncudan ayri tutuyorum.
 
Verdiği katkı bir yana, mücadelesi ve kocaman yüreği ile herkesi yanılttı. İlk geldiğinde söylediklerim için utanıyorum.
 
Duyduk ki Kaya Peker maç içinde kendisine küfretmiş, biz hiç şaşırmadık.

Haluk Yıldırım'ı sene başında sevmiyordum, bu tip eskiden sorun yaşadığımız oyuncuların transferi için tavrımı herkes biliyor zaten. Sene içinde herkesi inanılmaz şaşırttı. Attığı basketler, verdiği paslar değildi şaşırmamızın sebebi. Hani biz çıksak şu taraftarlığımızla mücadele ederiz ya terimizin son damlasına kadar, bu adam en büyük Gslıların, bizim gösteremeyeceğimiz mücadeleyi gösterdi.

39 yaşında bir oyuncu düşünün. Daha önceden kanseri atlatmış, final serisindeki çoğu maça iğneyle çıkıyor, kendisinden 10 cm uzun ve inanılmaz sizelı Lavrinovic'le Sean May'le Kaya'yla mücadele ediyor. Son saniye basketiyle yeniyoruz, en önden o koşuyor, kaybediyoruz, gözünden yaşlar süzülen ilk isim yine o.

Ben bu adamın gider elini öperim, sene başında gösterdiğim tepki için de binlerce kez özür dilerim.

Mesajın başında yazdığım gibi Kaya'yı hiç takmasın. Onun nasıl bir mahluk olduğunu tüm spor camiası, tüm takımların taraftarları biliyor zaten. İlahi adalet, bir gün bir yerde başına bir şeyler gelir elbet, o zaman biz de bu günleri anarız.
 
Futboldakine örnek olsun kaptanlığın..

Haluk Abi teşekkürler herşey için. Yürek nedir gösterdin herkese. Hele o Mersin maçı yok mu..
 

Üst