Hepimiz Mehmetçiğiz

Bugün okulda yürüdük şehitler için.Bağırdık,birkaç kelime ettik,yürekten istklal marşımızı okuduk.

Kahrolsun Pkk.

Re: Türkiye Mehmetciklerine Ağlıyor.

Yazdığın ortada herkesin anladığını anladım.Sende hala saçmalıyorsun.PKK değermi ne demek.O zaman geçmişte rumlar değermiydi fransızlar değermiydi hatta ve hatta kubilayı vuranlar kimdi hatırlarmısın onlara değermiydi.O ölenler vatan için bayran için millet için öldüler.Ölüm nereden gelirse gelsin şehitlik makamına ulaştı o insanlar.Orada yaşananları boş boş mantık kurarak konuşmak başka birşey bunları görmek yaşamak başka birşey.Geçen gün ATV de gazi ibrahim vardı.Dinleyen varmı bilmiyorum ama çok şey ifade ediyordu sözleri.2 kolunu bir mayında kaybetti.Bir mayında kaybetmeye değermi 2 kol.Söylediğin o kadar anlamsızki.Ama gazi ibrahim o gün kollarını değil askerlerini düşünüyordu bugünde hala vatanını düşündüğü gibi.
Arabaya türk bayrağı asıp msg verenlerdende allah razı olsun.Arkada yiyişenlerden sanane. yada bizene.Her demette çürükler olur ama gücü demet birlik olmaktan alır.Mükemmelik arama günü değil birlik günüdür.Bırak o insanlar yiyişsin ama şehitlere karşı tepki versinler bir yandanda.En kötü şey tepkisizlik.Herkes oturuyor ve izliyor sadece.Böyle bir ülke yok.Aslında var ama sonları çok kötü oldu.Eğerki sinirlenmek istiyorsan git evinde oturup bu yönetimi ve önümüzdeki kötü günleri bekleyenlere kız.
Üzerine alınmak veyahut dokunduklarım ne demek Ömer ? Konu kişisel birşeymiki sen insanların üzerine alınmasını veya seni adam yerine koyup düşman gibi dokunmasını bekliyorsun.
Ömer Horzum' Alıntı:
Hazır değildi derken de neyi kastetmek istediğimi anlamamışsın abi. Ben canlarını feda etmeye hazır değillerdi demedim, diyeni de Allah çarpar. Ama demek istediğim şu, sizce insan hayatına şu PKK değer mi? Neyse fazla uzatmayayım konuyu, uzadıkça gider ve farklı yerlere kayar. KSK maçında gerçekten ne demek istediğimi merak eden olursa konuşabiliriz. Ama dediğim gibi, dün akşam ben arabaya Türk bayrağı asıp, serseriliği ve gırgırına katıla katıla gülerek "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diyenleri duydum da, ki bi tanesinin arkasında bir kız erkek yiyişiyordu. Benim akşamki sitemim ve sinirim onlaraydı. Üzerine alınanlar yahut dokunduklarım kusura bakmasın.

Bu arada resmi olarak 8 askerimiz rehin şu anda.7sinin kimliği açıklandı.Biri uzman çavuş.Açıklanmayanda rütbeli büyük ihtimalle.
Öncelikle Allah yardımcıları olsun.
Keşke elden birşey gelse.Türk Silahlı Kuvvetlerine ve kişiliğini çok iyi bildiğim Yaşar BÜYÜKANIT paşaya güvenmekten başka yapacak birşey yok şu an.
Umarım geç kalınmadan seferberlikmi ilan edilecek ne ilan edilecekse edilirde yerimizi alırız.

Babacan efendi hala diplomatik yollardan bahsediyor,rte ise Bush ile olan randevusunu bekliyor...
İsrail 2 askeri için dünyaları yaktı neredeyse...
Biz ise efendimize sadık olma peşindeyiz hala...
Şu an tek düşündüğüm rehin askerlerimizin evlerindeki insanların ruh halleridir...
Bu da tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gözünü karartıp hedefe kilitlenmesi için yeterli sebeptir...
Fazla detaya girip,incir çekirdeğini doldurmayacak şeylere kafayı takıp,geri adım atmaya gerek yoktur...
Artık şu kesindir ki mevcut Hükümet'le bu iş olmaz...
Ordu,kendisine engel olanları iplemeyecek,tüm gücüyle saldıracak...
Ha bedeller ödenemeyecek mi..? fazlasıyla ödenecek...
Niçin? İleride daha beter felaketlerin yaşanmaması için...
bu yüzden ulus olarak topyekün kenetleneceğiz...
kürt-alevi-laz-çerkez-sağ-sol-laik vs ayrımlarına düşmeyeceğiz...
kimi sınırda elinde silahıyla,kimi gazetede yazısıyla,kimi okulda öğretmen-öğrenci kimliğiyle,kimiyse evde vatanına layık şekilde evladını yetiştirmesiyle,kimiyse camına bayrağını asmasıyla bu birliğe can-ı gönülden katılacak...
ağlarsa da yine anamız ağlayacak...

Ben de askerlik hizmetini guneydogu bolgesinde yapan bir Turk evladı olarak olaylara cok uzuldum.
Omer mumkunse olaylara pek vakıf olmadan yorum yapmayalım. Yok yere ortalık gerilmesin.

Olmeye hazır ya da degil; sonucta o 20 li yasların basındaki insanların oradaki psikolojisi cok farklı. Operasyona giderken sehit olacagım diye gidiyorsun.

Re:

Murat İnal' Alıntı:
Bu arada resmi olarak 8 askerimiz rehin şu anda.7sinin kimliği açıklandı.Biri uzman çavuş.Açıklanmayanda rütbeli büyük ihtimalle.
Öncelikle Allah yardımcıları olsun.
Keşke elden birşey gelse.Türk Silahlı Kuvvetlerine ve kişiliğini çok iyi bildiğim Yaşar BÜYÜKANIT paşaya güvenmekten başka yapacak birşey yok şu an.
Umarım geç kalınmadan seferberlikmi ilan edilecek ne ilan edilecekse edilirde yerimizi alırız.

Şu anda en büyük üzüntüyü Yaşar Paşa'nın çektiğinden hiç şüphem yok ve artık saldırma zamanı gelmiştir. ! 7 askerimize neler yapabileceklerini düşündükçe Abd'yi beklemek bile o kadar anlamsız ki saldırmalıyız.

Bugün biz de birkez daha toplandık, yürüyüş yaptık, sloganlar attık. Bu son olsun dedik. Birkez daha bu son olsun dedik. Umarız son olur fakat durum son olacağını göstermiyor. Gerekenleri yapmakta gecikiyoruz. Daha fazla şehit vermeden gerekenler yapılmalı. Biz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bütün bu olaylara duyarsız kalmamalı, sesimizi yükseltmeliyiz.

Şehitlerimizi yüreklerimize gömdük, onlar için yapabileceğimiz tek şey dua etmek şu anda ama rehin olan askerlerimizin kurtulması için yapılabilecek çok şey var. Can´ın da dediği gibi İsrail 2 askeri için Dünya´yı ayağa kaldırdı biz ise daha Türkiye´yi ayağa kaldıramadık. Medya bu konunun üstüne gitmeye gerek görmüyor çünkü Tayyip Hazretleri referandumda oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada buyurdular ki medya sakin olsun, suçlu bulmaya çalışmasın vs vs.

Sınır ötesi ile çözülecek mi olay?

Bu şerefsizler bu kadar ağır silahları nerden buluyor? Hangi ülke malı bu silahlar? Bir allahın kuluda cıkıp neden hesap sormuyor bu silahlar bunların eline nasıl gecti diye? Ögrendigim kadarıyla çoğu amerikan yapımıymış. Silahlarınıza sahip çıkın yoksa onları bi tarafınıza sokarız diyecek bir babayigit yokmudur bu ülkede?

Abi Aslan gibi kükremek var Kedi gibi miyavlamak var.Bizim hükümet miyavlamakta.Başbakanın başbakanı olab bir ülkede yaşıyoruz.Her gün bir evladımız kardeşimiz yaşındaki insanlar ölümle burun burunayken Abd ziyaretlerinden bahsediliyor.Çok yanlış yürekler yanıyor herkesin içi kan ağlıyor.
Sitemizde de bu kara günle ilgili başlangıç sayfası yapılmasını öneriyorum bizlerde bu olaya kayıtsız kalmayacağımızı gösterelim.

Re: Türkiye Mehmetciklerine Ağlıyor.

Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.

Mehmet Akif Ersoy

Önder abi onu diyecek devlet başkanları da aynı gücün uşağı olduğu için, maalesef bu gerçekleşemiyor. Nasıl bir kısır döngünün içindeyiz belli değil zaten.

Benim dedem emekli Jandarma Albayı, İlker Bağbuğ'nun ve Yaşar Büyükanıt'ın sıra arkadaşı. Şöyle diyor, eğer yine 2 aylık eğitim almış askerler ile Irak'a gireceksek hiç denemeyelim bile.

Kahrolsun emperyalist, sömürgeci, içten pazarlıkçı, insanlık namına hiç bir vasıfı bulunmayan Amerikan yönetimi.

Editle Ömer.

Burada yazmak anlatmak istediğim çok şey var ama ge rek yok.Ne yeri nede zamanı şu an.
Sadece şunu belirteyim şu an TSK de her türlü donanımda ve eğitimde yeteri kadar asker var.Ama sorun ve çekinceler çok farklı.Pasifleştirilen kurumlarla ilgili sıkıntı var.En basit örneği son olay.200 şerefsiz sınırı ağır silahlarla geçiyor ve bunun istihbaratı alınamıyor.İnanılır gibi değil şu çağda.

ömer konu hakkında fazla bilgi sahibi değilsin belli ki. bi yorumun var ama şu aşamada çogu kişinin senin bu yorumlarına sagduyulu bakabiliceğini sanmıyorum ben dahil..

askerliğimi doguda yapmayı çok istemiştim ama maalesef gidip en batıda yaptım. o köpeklerle çarpışmayı inan kimse benim kadar isteyemezdi. şimdi murat yazmış ya seferberlik ilan adilse de biz de yerimnizi alsak diye aynı şeyleri düşünüyorum harfi harfine.

şu anda 8 tane türk askeri onalrın elinde ve onlara neler yapıldıgını düsündükçe kafayı yiyorum. bunlardan biri kız arkadasımın en yakın arkadaslarından birinin yakını ve az önce ne halde olduklarını anlattı. anlayabiliyomusun.. evet kimse ölmek istemez ama gerekirse ölüme gözü kapalı da gidebilir. burdan konusmak kolay diyo da olabilirsin ama o kamuflajı giyip o asker yeminini etmiş biri olarak inan bana giderim gözümü kırpmadan. içimdeki nefreti kimse bilemez.

muratın değindiği ayrı bi konu daha var istihbarat alınamıyo konusu. zaten inanmıyorum artık böyle şeylere. bilinçli olarak müsade edilen o kadar sey var ki. bugün babacan çıkıp konuyu diplomatik yollarla halletmeye çalışıcaz diyebiliyo. oysa iki gece önce orası dümdüz edilmeliydi. israil 2 tane rehin askeri için neler yaptı hatırlıyomusun?? bugün onlarca askerimiz şehit 8 tane askerimiz rehinken elimiz kolumuz baglı düşmanımıza silah veren insanlardan saldırın emri bekliyoruz. zaten kabul edemiyorum gururma yediremiyorum hiç bi şeyi. yutkunamıyorum bile düşündükçe. agzı kokan peşmerge parcaları 8 tane aslanımza kimbilir ne işkenceler ne iğrençlikler yapıyolar. hesabı sorulmalı. hükümet sormalı, tsk sormalı, biz sormalıyız..

neyse bu kadar yazabilicem şimdilik.. gün boyu bu haberler geldikçe nevrim dönüyo zaten.. herkese iyigeceler..

Biraz daha bekleyelim ki, bir sürü şehidimiz daha olsun!

Artık bu, diplomasiyle halledilecek bir mesele değildir. Halkımızın sabrı artık taşmıştır. Kimsenin biraz daha bekleyecek hâli ve sabrı yoktur.

Ne şekilde olursa olsun, artık girilmelidir operasyon bölgesine.

Yoksa Barzani'ymiş, Talabani'ymiş... Bunların 'dostlar alış verişte görsün' laflarıyla bu çapulcuların söz dinleyeceği yok.

Yarın yine ağlamayalım!

Bana göre şu anda yapılması gereken en son şey Kuzey Irak´a girmek. O bölgedeki taşınabilir terör kampları tamamen boşaltılmış durumda. Peki biz bu şartlarda K. Irak´a girdiğimizde ne yapacağız dağı taşı bombalamaktan başka? Bugünlerde Kuzey Irak´a girersek ne terör örgütüne yönelik bir başarı ne de başka bir şey kazanırız. Operasyon yapılması halinde halkın öfkesini dindirmiş oluruz. Ancak halkın tansiyonunu düşürmek bize yarar değil zarar getirir. Yapılacak harekatın maddi külfetini ve bunun bedelini hangi ülkelerin gelir hanesine kaydedeceği de malum.

Şu andaki önceliğimizi rehinelere vermemiz gerekir. Onları kurtarmanın yolu da önce yurtiçinde sonra yurtdışında kamuoyu yaratmakla mümkündür.

Not: O bölgeyle ilgili istihbarat aksaklıklarının tek nedeni; hükümetin "kadrolaşma" politikasıdır.

bence de gec kalındı operasyon için. o şehit haberleri geldiği anda dümdüz edilmeliydi zaten oralar. hala yetki bekliyoruz bilmem ne bekliyoruz. daha çok bekleriz.