İlk maç, ilk analiz ! 07.10.2005

Evet; bu sezon Galatasaray’ın ilk maçını Turkiye Kupası grup maçları sayesinde izleme fırsatı bulabildik. Henüz çıplak gözle görüp bir yorum yapamıyoruz ama yine de çok saglıklı olmasa da biraz fikir sahibi olabildik sanıyorum ki.

Analize genel anlamda baslarsak; takım gecen senelere nazaran daha fazla mücadele ediyor ancak henüz tam anlamıyla takım olmaktan uzaklar. Hızlı bir basketbol anlayışını benimsemiş gibi görünüyorlar ancak zaman zaman hızlı oynamakla telaşlı oynamayı karıştırıyorlar.
Henüz tam anlamıyla oturmuş bir hücum setimiz olduğunu da söylemem ama dediğim gibi mücadele ümit verici.

Pota altında ise alternatifler fazla olmasına karşın fazla güven verdiği söylenemez. Zaman ilerledikçe birbirleri ile oynamaya alıştıklarında daha iyi olacaklardır. Savunma ve hücumda eşit seviyede katkı yapabilecek bir 5 numaraya ihtiyacımız ise hala devam ediyor diye düşünüyorum.

Gelelim; teknik heyet ve oyuncu analizlerine ...

HALİL ÜNER : Geçmiş senelerdeki çok konuşma ve itiraz etme hastalığı maalesef ki devam ediyor. O saçma sapan düdük mevzusundaki fazla itirazı teknik faul getirip takımın da havasını bozdu. Hakem ve rakip teknik heyetle polimiğe girmek yerine takımı için daha faydalı işler yapabilir. Bununla beraber takımı geçmiş senelerden daha hızlı oynamaya çabalıyor ve bu haraket takımı üst sıralara taşıyabilir.

MALIK DIXON : Basketbol kumaşı olarak üst sevyelerde görünen ancak henüz mevkisini bulamamış bir oyuncu izlenimi verdi. 1 numara için fazla satıcı bir oyuncu. Takımdan çok kendine oynamayı seviyor. Bu şartlarda 1 numara pozisyonunda Galatasaray' a ne kadar faydalı olabileceğini göreceğiz. Ayakları gayet hızlı ve birebir de etkili bir basketbolcu ancak işte dediğim gibi Galatasaray' ın aradığı kan mıdır, işte bu tartışılır. Bugün kaydettiği 20 sayı kimseyi aldatmasın. Oyun içinde fazla zorlamalarda bulunuyor ve bu da takım için hiç de faydalı değil. Halil ÜNER eğer ki Dixon' ı takım oyununa daha yatkın hale getirebilirse kendisinden yararlanabilir, aksi takdirde benim tanıdığım Halil Hoca bu tarz bir oyuncuya fazla tahammül etmez.

DESEAN HADLEY : Takıma oldukça faydalı bir oyuncu. Yere gayet sağlam basıyor ve ne yaptığını biliyor izlenimini verdi. Basketbolun savunma yönününe de hücum yönüyle paralel olarak götürüyor. Ilerleyen zamanlarda kendisinden çokça bahsedebiliriz diye düşünüyorum. Bazı haraketleri bana kendimi hatırlattı desem fazla ukalalık yapmış olmam umarım ;)

ISMET HACIOĞLU : Geçen seneden çok daha fazla sahada yer alacağına inanıyorum. Takımda gerçek bir 1 numaranın olmadığı düşünülürse bu sezon İsmet' e çok iş düşecek. Biraz daha fazla sorumluluk almalı.

SERHAT ÇETİN : Kendisinde büyük cevher var ama o cevheri tamamıyla ortaya çıkarmak için bir hayli de çalışmalı. 2 numarada Dixon' ın alternatiflerinden biri ve kendisine güvenilirse çok daha iyi olacaktır.

BURAK SEZGİN : Geçen seneye nazaran sorumluluğu azalmış ve bu da oyununa negatif doğrultuda yansımış göründü. Karşısındaki Kaya ve Kerem' in A Milii Takımın 4 numaraları oldukları düşünülürse biraz daha iyimser yaklaşmak gerekebilir ancak bugün ne hücumda ne de savunmada pek göze çarpmadı. Kendisinden beklenen olay dışarıdan 3 lük sallamak olmamalı. İnanıyorum ki Halil Hoca da benden farklı düşünmüyordur.

HÜSEYİN DEMİRAL : Takıma yeni katılmasına karşın istekli görüntüsüyle çabuk adapte olduğunu görebiliyoruz. Size olarak bir takım eksiklikleri söz konusu ancak bunu da yüzdeli dış şutuyla kapayabilir. Biraz da savaşma eksiği var gibi .Henüz konuşmak için çok erken.

ŞEMSETTİN BAŞ : Takımın başında olsam kendisini tek dakika dahi sahada tutmam. Değişen birşey yok, aynı Şemsettin işte. Başka söze ne hacet !

GÖKHAN ÜÇOKLAR : Sahada bulunması bile takım için büyük itici güç. Tecrübesi ve cezalandırıcı dış şutları ile bu sezona damgasını vuracak gibi. Takımda skor alternatiflerinin fazla olması kendisin üzerinde fazla sert savunma olmamasına da yol açacaktır.

VALENTIN PASTAL : Efes Pilsen altyapısından yetişme ve uzun yıllar da Efes Pilsen kenar sandalyelerini ısıttı. Artık öğrendiklerini sahaya yansıtmanın zamanı geldi de geçiyor bile. Ancak fiziksel açıdan çok büyük bir dezavantajı mevcut. Biraz kilo alıp enine doğru gitmesi şart. Aksi takdirde 2. Mustafa Kemal Bitim vakasıyla karşılaşabiliriz.

FATIH SOLAK : Galatasaray' ın bu sezonki en önemli transferi olarak görünüyor. Savunmada çok büyük bir caydırıcı güç olmakla beraber hücumda da tam tersine çok zayıf kalıyor. Oyunun her iki yönünü de oynayamamsı sıkıntı yaratacak gibi. Pek tabi çabuk aldığı kişisel faulleri de cabası.

CHRIS GARNETT : Böyle oyuncular Turkiye 1. liginde oynayabilecekse ne kadar üzülsek azdır. Basketbol yeteneği olmayan ama kalıp olarak da bir o kadar sağlam biri. Fatih Solak' la beraber 5 numarayı dolduracakları düşünülürse, Galatasaray' ın bu sezon 5 numaralarınından skor beklemediği açıkça ortadadır.
 
Sky-Turk imkanım olmadığından maçı seyredemedim. Ama umuyorum takımın 35-40 yerine 18 üçlük atması işlerin daha iyi gideceğinin göstergesidir. Zira ben hala sizlerin aksine şu takmını ilk 5 bir yana ligin Beykoz ve İtü'den sonraki en zayıf kadro olabieceğini düşünüyoum.
 
gordon' Alıntı:
Sky-Turk imkanım olmadığından maçı seyredemedim. Ama umuyorum takımın 35-40 yerine 18 üçlük atması işlerin daha iyi gideceğinin göstergesidir. Zira ben hala sizlerin aksine şu takmını ilk 5 bir yana ligin Beykoz ve İtü'den sonraki en zayıf kadro olabieceğini düşünüyoum.

Daçka dan Kolejden, Edemir'den falan da iyi bence bizim kadro. KSK-Tuborg vs ayarı takımlarla da kafa kafaya oynamamız gerek. Bugün sayıların çoğunu gurdlarımız savunma yapamadığı için yedik. Kadro olarak çok kötü değiliz ama savunma yapmaz isek en zayıf İTÜ yi bile yenemeyebiliriz.

Geçen seneden en pozitif farkımız ribaundlarda ezilmememiz. Efes gibi pota altı iyi bir takıma bile ezilmedik ribaundlarda.
 
1)Savunma yapmıyoruz.
2)Geçen seneki gibi sadece üçlük atıyoruz.
3)Yine adam gibi bir pivotumuz yok.(Geçen sene bunun sıkıntısını çok çektik)
4)Ve hala antrenörümüz Halil Üner.
Takımın temel problemleri bunlar.Bence lig başlamadan önce bu problemler bir an önce halledilmeli.Halil hocanın onca denenen oyuncudan sonra getirdiği pivotu görünce onca zaman ve Galatasaray'ın çok değerli parasının boşa gittiğini anlıyoruz.Yani sonuç şu ki öncelikli problem olan teknik yönetim acilen değiştirilmemesi halinde bu sene maalesef yine hayal kırıklığı yaşayabiliriz.
 
Dixon konusunda Arda abi ile hemfikirim ama bu konuda 2 olay var. 1.si saf oyun kurucu pek bulunmuyor artık aynen saf pivot gibi. Ron biraz daha o yönde bir isimdi. Yani önce takımı düşünen ama sıkışık maçlarda kilidi hiç bir zaman açamadı maalesef. 2. olarak da bizim gibi yükselmeye çalışan ve çok üst düzey basketbol oynamayan takımlarda bu tip oyun kurucular iş yapar. Kağıt üzreinde çok iş yapar ama bence önemli olan sıkışan maçları açabilecek potansiyeli var. Eksikleri de keza çok var, mesela savunmada elini bile kaldırmıyor bazen. Yapısal olarak öyle bir oyuncu zaten belli. İşin enteresan yanı fundamental ve saha görüşü iyi olduğu için bence garip bir şekilde oyun kurucu olarak iyi olmasa da asist yönü de kuvvetli. Sokak basketbolu tarzı bir gelişim süreci yerine daha disiplinli ve takım oyunu içinde sivrilme yeteneği kazandırılsaymış baya üst düzey olabilrmiş. Bu arada kendisni Ülker maçından eri bir Rap şarkıcısna benetiyorum J.Timberlake ile düet yapan ama ismini çıkaramıyorum :)

DeSean'ı da çoğunluk gibi beğendim yanlız biraz fazla force ediyor, Şemsettin'i de çoğunkluk gibi beğenmedim. Yanlız farklı bir yorumum olacak o da Garnett için. Daha yeni geldi ve kumaş olarak çok iyi gözükmediğinde hemfikirim, yani topu tutamadı vs. Fizik olarak ilgimi çekti çünkü zıplayan hoplayan bir oyuncu karakterinin yanısıra kalıplı da. Amare gibi, Kemp'in gençliği gibi bir fiziğe sahip. Takıma daha alıştıkça ve kendini geliştirebilirse beklenmedik katkılar yapabilecğini düşünüyorum. Aranan kan mıdır? Pek değildir ama içeriden sayı üretebilen bir isim bulmak oldukça zor. Ülker gitti Haislip'i aldıo, adam bugün coştu uçtu zıpladı blok koydu vs. ama yine de içeri sırtını verip 1-2 post hareketiyle sayı bulabilecek bir isim değil. Yani basketbol da artık öle isim bulmak zor. İzlediğim Allred'e göre daha bir umut verdi, Hagen'ı ise hiç görmedim. Fatih de beklemediğim kadar 2 güzel basket buldu, basketbol kokan ama saçma faullerle erken kenara geldi. 4. yabancı kesinlikle 1-2 bir isimden kullanılmalı derim ben.

Takım oyunu olarak da şu bence iyi bi rnokta. Efes 24te 12 3lük sokmuş. Efes için 24 3lük fazla; bunu 2 şekilde yorumlayabiliriz. Yaa biz Efes'i dışarı zorladık, yada içeri iyi gömüldük ama dış oyuncularımız rotasyonu iyi tamamlayamadı. Ben bunu iyiye yormak istiyorum, ki bu tip rotasyonel hatalar zamanla düzelir. Reboundlarda da ezilmedik, içeriden de aynı sayıyı bulduk ama 3lük yüzdesi ve faul sayıları maçta fark yaratan noktalardı.
 
bence sorun ribaund larda fatih oyunda olmayıca kesinlikle ribaund alamıyoruz
bence halil üner de yanlış değişiklikler yaptı valentin fast attı kenara aldı serhat 3 lük soktu hemen kenara aldı bence yıldız sevdasından vazgeçmeli
ben hadley i çok beğendim şutu zorlamıyor içerden oynamayı seviyor
dixxon un savunma yapması gerekiyor SOLOMON EFESE İLK GELDİĞİ GÜNLERDE ODA SAVUNMA FELAN YAPMIYODU ADAMA KAPIYI GÖSTERDİLER ADAM SONRA LİGİ SALLAMAYA BAŞLADI
fatih milli takımın 2 yıldızına öyle bloklar verdiki...... ve 2 tane de iyi sayı buldu bence hücum yönüne ağırlık vermeli
garnett in zamana ihtiyacı var iyi sayılarbuldu o vücutla ters turnike bıraktı top felan tutamadı ama zamana ihtiyacı var DAHA İYİ BİR UZUNA İHTİYACIMIZ VAR
 
YANILMIYOSAM 10 RİBAUND FAZLA ALDIK EFESTEN.DİKKAT ÇEKİCİ.DİXON SOKAK BAKKETÇİSİ TAKIMI OYNATAN Bİ GUARD DEĞİL DİYOSUNUZ.YALNIZ ŞUNUDA UNUTMAMAK GEREKİR:EFESİN SAVUNMAYI SERTLEŞTİRDİĞİ,BİZİM SKOR BULMAKTA ZORLANDIĞIMIZ BÖLÜMLERDE DİXON DAN BAŞKA HAREKET EDİP TOP İSTEYEN SKOR YAPMAYA ÇALIŞAN 2. Bİ ADAM YOKTU.HADLEY DE ÇOKÇA KENARDAYDI VE KALAN ADAMLARIN TAMAMI SERT SAVUNMADAN YILMIŞ SAKLANMAKTAYDI.DİXON O ZORLAMALARI YAPMAYA MECBUR KALDI BİRAZDA ÇÜNKÜ TAKIM SAYI BULAMIYODU.ODA ZORLAMASA ÇOK KOMİK Bİ SKORLA MAÇI BİTİREBİLİRDİK.ACİL SKORER 2 METRE CİVARI,ZAMAN ZAMAN POTAYA SIRTI DÖNÜKTE OYNAYABİLEN Bİ 3 NUMARAYA İHTİYACIMIZ VAR.4 NUMARADA DA PROBLEM GÖZÜKÜYO NE HÜSEYİN NE DE BURAK KALDIRAMAZ BU SORUMLULUĞU.
 
Yorumlara bakacak olursak oldukça iç açıcı gözüküyor herşey umarım takım olmayı başarır sahada Aslanlar gibi mücadele edersek bu sene çok daha güzel olacaktır...
 
Dixon icin yapilan elestirilere pek katilmayacagim. Ozellikle oyunun ilk devresinde pek zorlama atis kullanmadi, ustelik cok da guzel asistler yapabilen bir oyuncu. Dixon'un sazi eline alip hucumda kendisini birinci planda dusunmesi oyunun 25.-35. dakikalari arasinda oldu, skorda kendisine baska ciddi katki gelmeyecegini anladiktan sonra sorumlulugu ustlendi. Ustelik bu konuda hayli yetenekli gozuktu, cok zor sutlari sokabilen bir oyuncu (bu sutlar tabii ki her mac girmez ben de bunun farkindayim ama yine de el ustu sutlari yuzdeli sokabiliyor olmasi guzel). Takimin bugunku halinde Dixon'un skor gucune buyuk ihtiyac var, 5 numaralardan toplam 10 sayi gelmez, 3 ve 4 numaralarimiz da cok skora katkida bulunabilecek gibi degiller, Hadley de mac basina 25 atacak bir oyuncu degil, bu sebeple mac kazanabilmemiz icin Dİxon'un 20 ve uzeri sayi atmasi gerek gibi duruyor.

Sevgili Arda yorumlarinin coguna katilmakla birlikte Gokhan konusunda tamamen farkli dusunuyorum. Ceza sutlarindan bahsetmissin, mac boyunca attigi toplam sayi 6, o da mac koptuktan sonraki son 2.5 dk icindeki 2 ucluk atisla buldugu sayilar. Mac icinde buldugu ceza sutlarinin tamamini kacirdi. Nasil bir tehdit olusturyor rakip uzerinde, ben anlamadim.
 
ben açıkçası takımdan ümitliyim..
ama iyi bir 5 numara gerekiyor..
o zaman takım çok daha iyi olur..ribauntlarımız fazla da olsa efesten,malesef top kullanmada uzunlarımız yetersiz..
ben dixonun çok faydalı olacağı görüşündeyım..
maçın başında hemen çok güzel iki asist yaptı..
sonra takım durunca o da kendi oynamaya başladı..sanırım iyi bir beş numara ile çok iyi ikili oyunlar yapabilirler,takım da birbirini tanıdıkça daha iyi maçlar bizi bekliyor..
işte dün üç yabancı seyrettık.5 numarada oynayanın yerine iyi bir 5 numara ve bir iyi yanacı daha ,bence bu sene çok farklı olacak..
zaten halil ünerde,3-4 haftadan sonra gücümüz ortaya çıkacak dedi..
halil ünerin itirazına gelince,bence hakıydı..baştan en azından hakkımızı yedirmeyeceğimiz göstermemiz lazım..
nedemek,masa hakemi düdük çalıyor,takımın yarısı duruyor,sonuçta basket faul..zaten maçın ilk kopuş noktası bence bu..
eğer iyi olmak istiyorsak bunlarla da çok uğraşacağız,uğraşmalıyız..
bu sene 3 büyükler iyi kadro kurdu.müessese takımlarının işi çok kolay değil..tabıı bu federasyonun biraz bakış açısında değişiklik yapmasına sebep olabilir..
kimse müessese takımlarının çekilmesini istemez keza..
 
ARdaQue' Alıntı:
CHRIS GARNETT : Böyle oyuncular Turkiye 1. liginde oynayabilecekse ne kadar üzülsek azdır. Basketbol yeteneği olmayan ama kalıp olarak da bir o kadar sağlam biri. Fatih Solak' la beraber 5 numarayı dolduracakları düşünülürse, Galatasaray' ın bu sezon 5 numaralarınından skor beklemediği açıkça ortadadır.

Fazla süre almadı, neredeyse 3. pivot olarak oynadı. Haberlere görede maç günü gelmiş. Buna rahmen çok kötü değildi. Maç koptuktan sonraydı sanırım elinden top kaçırması aklımda kalmış olumsuz olarak. Onun dışında pek hata hatırlamıyorum, adepte oldukça da iyi olacağını düşünüyorum. Özellikle havada elini kolunu çok iyi kullanıyor kalıbına göre baya atletik ve rakip savunmanın durumuna göre kararını çabuk değiştirebiliyor havada. Attığı sayılarda böyleydi zaten.
 
ben dixon u tamamen begendim sene basındada konusmustuk bu oyuncu takımı beslermi die ama bence besler cunku ccok muhtesem paslarıda vardı oyun icinde bu zamanla artıcaktır bence ama bencede defansını biraz gelistirmesi lazım
hadley bence cook iyi ve kaliteli bi oyuncu iyi sayı atıp iyi defans yapıyo
fatihi cok begendim donerek attıgı atıslar cok hostu ama 2 milli uzunun onunde 5 fual alması bence normal
gokhan iyi sayılırdı attıgı 3lukleri oyun kopmadan atsa daha iyi olurdu ama neyse
garneti cok begenmedim spikerinde dedigi gibi cok dominant degil ve mac kurtarıcak tarzda oyuncular degiller
 
ya kimse dixon ı eleştirmiyorki sadece savunmada çok isteksiz deniliyor

bence bizim el-amin imiz olabilir ama taraftarla uyum kurmalı
 
bu arada serhat çetinin performansı da hiç kötü değildi böyle oynarsa 10-15 dakika kapabilir
 
Dixon'u ben de begendim, bazi bölümlerde gereksiz sutlar attiysa da rakip takim için büyük bir tehdit olusturuyor. Yani rakip takim için mutlaka önlem alinmasi gereken bir oyuncu. Kolay sayi buluyor; ligin en iyi savunmasini yapan takima karsi da 20 sayi atmasi küçümsenecek bir sey degil.

Problem diger oyuncularimizda, boyali alanda da tehtid oluşturabilirsek o zaman daha da rahatlariz. Garnett çok iyi degil belki ama kötü de sayilmaz. Bir iki maç sonra daha iyi olacaktir eminim.

Bakalim.
 
bu arada hep fatihin kontrolsüzce faul yaptığını söylüyoruz ama bana göre 5 faulunun 2sinde hakemin hatası vardı. (hakemler fena yönetmedi ama genç hakem korkuyla dengeleme psikolojisine sahipti). efese hucum faul calınan pozisyonun dönüşünde prkacin in aşırı itirazı gs hucumunda fatih e hucum faul olarak döndü. ve bana göre son faulde calınmayabilirdi.

serhat konusunada ekleme yapayım .. bence gerçekten cok iyiydi.
takımda dixon ın iyi skor bulması ve burak ın bulamaması dışındaki +- lerin dışında skorlar yine cok güzel dağılmıştı sanırım bunu bu sene oturtacaz
 
Takimi daha bir dakika izlemedim.
Sanirim herkesten farkli yorumlarim olabiliyor.
Izleyip bende boyle bir yazi yazmayi dusunuyorum.
Bu arada Hadley i Arda kendin benzettiyse 3 mac dayanmaz gonderilir diyorum :D
 
slm

geçen seneki gibi, özellikle hücümdaki dagınıklık aynen devam ediyo takımda. Bu kadar oyuncu gidip geldikten sonra artık sorunun kaynağının halil üner olduğu aşikar bence.

Ama kadro geçen seneye göre oldukça iyi. fatih, hüseyin, serhat, 1 ve 2 numaradaki yabancılarımız da oldukça kaliteli.

Benim efes macında gordugum eksiklikler ise şöyle. Birincisi takımın oyunu, taktiği hiç bişeyi yok, yani iyi bir koç gerekli. İkincisi Fatih Solak kenarda olduğu zaman rebound larda resmen ezildik. Burak hep böyle oynar mı bilmiyorum ama resmen rebound almaktan acizdi. Garnett oyundayken de rebound problemi devam etti, bence daha kalın ve reboundlarda etkili bir pivota ihtiyacımız var. Fatihle beraber rotasyonlu şekilde oynayabilirler.

Garnette gondermek gerekli bence, son yabancı hakkınıda dış şutu iyi olan bir 3 numara ile kullanmak iyi olur kanaatindeyim.

Bu forumdaki ilk mesajım, insallah nice mesajlara :))
 
Bana Kalırsa Yorumlar Cok Acımasızca ...Gercekten maçbir anda koptu,yoksa gercekten iyi bir mücadele gösterdik...Hep sacma bireysel zorlamalar yüzünden yenildik..bunları astığımızda takım cok iyi olacaktir...Malik konusunda ben sahsen olumlu düsünüyorum..aralardan cok iyi asist yapıyor ...iyi olucak iyi...

Chris Garnett da biraz zorlarsa cok iyi olacaktir...bekleyip görelim...
 
Bana kalırsa temelde diş gösterebildiğimiz bir maç oldu. 3.5 çeyreğe bakınca maçı kazanıp, eskisi gibi arada büyük maç kazanan takım kimliği kazanma yolundaki düşüncemiz bariz ortadaydı. Yıllardır bu pek olmuyor. Ancak...

Bazı çözümsüzlükler devam ediyor. Herkes daha çok hücumdan bahsetmiş, ama esas devam eden sorun savunmada. Hatırlarsanız geçen sene de Efes'e karşı ikinci yarıda oynadığımız maçta dış savunmamız ve rotasyonumuz felaketti. Dün de sorun buradaydı temelde. Yoksa epey sertlik gösterdik (zaten modaya uyup biz de epey uzun ve kalın bir takım olmuşuz), 3. çeyrekte oyuna sağlam bir şekilde ortak da olduk. Ama işte dışarıdaki rotasyonda yine çaresiz kaldığımız durumlar çokça yaşandı. Efes'e bu kadar boş şut imkanları vermesek, en azından Hadley Granger'ı tutarken onu yardıma göndermemeye çabalasak 4. çeyreğe önde girebilirdik de. Hücumda ise bazı alışkanlıkları kazanmadan olmuyor. İyi gelişme ise kimsenin top kullanmaktan kaçınmamasıydı. (Keşke Şemsettin kaçınsaydı tabii.)

Dixon çok bencil görünmedi, kısır hücumumuzdan dolayı kullandı pek çok topu. Hadley bire bir savunmada şahane bir adam. Hücumda da atletik yeteneklerini kullanmak istiyor daha çok, biraz geçen sezon Erdemir'de oynayan Darden gibi. Garnett daha yeni gelmiş, hemen eleştirmemek lazım. Bana biraz Ron Slay ve Donald Little karışımı göründü ilk bakışta. Halil Üner'in böyle adamlara ilgisi vardır belki. Kağıt üstünde Hagen çok daha iyi görünüyordu. Bilemeyiz ama. Gökhan ve Burak kötüydüler, bunun nedeni de bence kendilerine o eski sorumlulukların verilmemesiydi. Özellikle Burak'ın daha fazla dakika ve sorumluluk bulması şart. Gökhan da daha çok kullanılırsa -skorunu bilemem ama- saha içi katkısını yine yapar. İsmet ve özellikle Serhat hiç düşünülmeden, dakika seçmeksizin her ihtiyaç duyulduğunda oyuna sokulabilmeli. İkisi de gayet iyiydi. Fatih faul yapmamayı öğrense çok iyi olabilir, bu haliyle bile çok faydalı. Yaptığı faullerin çoğu tecrübesizliğinden de değil artık, arada kendini gösterme merakından. Hüseyin Demiral hiç de fena oynamadı, ama bazı yetersizlikleri var tabii. Şemsettin'e ben bir şey demeyeyim. Pastal da yeni katılmış diye söylediler. Zamanla bir rol bulabilir kendisine. Güçlenmezse Mustafa Kemal Bitim vakası olacağına ise katılmamak mümkün değil.

Bu kadar yorum yazıyoruz da, bir de şu nokta var ki, bizim takım üç sezondur sezon başlamadan hiç de kötü görünmüyor. O yüzden esas değerlendirmeyi şöyle bir dört hafta sonra yapmak daha sağlıklı. Bakalım yabancılar devam edecek mi, takım iyiye mi kötüye mi gidecek, genel olarak nasıl bir hedef belirmeye başlayacak, vs. Kadro kötü değil. Belki biraz hantallık kazanmış, ama hiç fena değil. İş yine Halil Üner'e kalıyor, göreceğiz bakalım sadece basketbol konsantre olursa (şimdilik şartlar buna uygun görünüyor) ne yapabileceğini. Fakat herhalde kendisinden artık sadece saha içi beklentiler olduğundan, başarısızlıkta kendisi konusunda fazla ısrarcı olmanın alemi olmadığı görülür belki bir ilgili tarafından, hani varsa.

Formalar çok güzel. Yine de parçalı forma şart. Bir şekilde satışa çıkarılması da.

Üçüncü çeyrekte Efes hücumlarını ıslıklayarak başlayıp, sonra tam yakalarken oyundan kopan seyirciye de bir şey diyemiyorum artık.
 

Üst