İlk Yarı Değerlendirmesi

yunustaylan' Alıntı:
fb maçını saymazsak,bütün büyük maçları kaybettik.play off larda bize sıkıntı yaratacak!

İyi de zaten topu topu 3 tane büyük maç vardı.TT,Efes,F.Ülker.BJK'ı saymıyorum,onlar bu sene ancak play-off yapabilir o kadar...

Bence Galatasaray adına başarılı bir ilk yarı oldu. Bazı maçlarda beklenen performanstan uzak kalındı ama yinede kötü oynanan maçları bile kazanmayı başardılar. Alınan 3 mağlubiyet var ki bunlarda oldukça olağan mağlubiyetlerdi, yani hepsi önemli rakiplere karşı alınan sürpriz olmayan sonuçlardı. Bu sene oldukça denk güçlere sahip takımlar. Beşinci ile onikinci arasında hemen hemen hiç puan farkı yok. Biraz aşağıda kalan; Selçuk Üniversitesi, Kepez Belediyesi ve Erdemir'de çok kaliteli ekipler ve son dönemlerde oldukça toparlanmış görünüyorlar. Bu şartlarda, böylesine kalitenin denk olduğu bir ligde ikinci sırada olmak çok önemli bir başarıdır. İkinci yarı nispeten daha zorlu geçecektir. Çünkü artık ligde kalma hesapları, play-off hesapları derken her maç ayrı bir önem taşıyacaktır. Galatasaray adına kadroya yapılacak bir veya iki takviye ile en azından ilk yarıdaki başarı tekrarlanabilir. Sistem ve atmosfer buna uygun fazlasıyla..

Emin Doğanca' Alıntı:
10 Üzerinden (Oyuncu değerlendirmesi)

Cüneyt(Kaptan) : Sezon başında her aldığını potaya sallıyor diye çok eleştirmiştik . İlk yarı itibariyle gerektiği yerde takımını iyi yönetti ve büyük maclarda cok iyi oynadı . Müthiş savaştı , müthis savunma yaptı , bir top için defalarca kendini yerden yere attı . Kısacası çok mücadele etti . 10 / 9
Antonio Graves : İlk yarının büyük bir kısmını onun eline bakarak geçirdik ve rahat yenebileceğimiz rakiplere karşı zorlandık . Çok bencil oynadı bu yüzden çok hata yaptı ama oynadığı 15 macın 14 ünde yaptığı savunma eksilerin büyük bir kısmını artıya dönüştürdü . Yinede benim gözümde vasatı aştı. 10/7
Rashid Atkins: Sonradan katılmasına rağmen ligde olsun Avrupada olsun hemen hemen her macı cok iyi oynadı . Her ne kadar fazla egosu olsada Strickland'ın açtığı hasarları fazlasıyla temizledi . Takım savunmasına güc kattı ve onunla berarber dahada saldırgan bir takım olduk . 10/7
Hüseyin : Sanki Koray hocayla beraber tüm takıma tokat attı!! . Getirdiği hırs ve mücadele gücüyle 10 / 10
Erdem : Sezon başında hücumda çok verimliydi ama malesef haftalar ilerledikçe verimi azaldı . Yinede her zamanki gibi müthiş savunma yapıyor . 10/5
Polat :İlk yarının büyük bir kısmını sakat geçirmesine rağmen dönüşü şahaneydi .Takım savunmasına , mücadelesine güç kattı , oynadığu süreçte pota altında rakiplere nefes aldırmadı . 10/5 : Yaşadığı uzun süreli sakatlık
Cemal : Müthiş başladı sezona ama sonradan süreleri azaldı ve form düşüklüğü yaşadı . Fener macından itibaren yeniden yükselişe geçti ve ilk yarıyı iyi bitirdi . 10/6
Milojevic : Oyun zekası müthiş bir oyuncu olduğundan onun oynadığı süreçte cok rahat skor ürettik . Zaman zaman Guard gibi topu rakip yarı sahaya getirmesi bazen yüzümüzü çok güldürdü , bazende bizi çıldırttı . Oyunda olduğu süreçte iyide savunma yaptı . Ama sakatlığından ötürü 10/6 veriyorum
Gurovic : Ve sıra dünyaca ünlü şütörümüze geldi . Her ne kadar sezona iyi başlasada ilk yarının tartışmasız en büyük hayal kırıklığıydı . Belki formsuzluğundan çok Hocanın ve oyuncuların Gürovic'i unutması onu hayal kırıklığına itti . 2.yarıda kesin toparlanır 10/4
Murat : Bu sezon ağır sakatlık geçirenlerden biride Murat . Yetenekli bir oyuncu olmasına karşın hep yetenekerini yarım yamalak sergiliyor . 1 mac çok iyi savunma yapıyor , 1 mac çok iyi şut atıyor , 1 macta oyunu çok iyi yönlendiriyor . Ayrıca oynadığı zamanlarda çok dağınık bir görüntü çizdi Murat . Umarım form tutar 10/2

Zizic kaçması ve Tufanın müzmin sakat olmasından dolayı bu 2 oyuncu hakkında yorum yapamayacağım

Milo'ya 6 vermek sakatlığı sebebiyle ise yanlış.. Her yönden yanlış da neyse...

Bana kalirsa ilk yariyi bu sekilde bitirmek cok buyuk basari takim adina.Murat Kaya,Erdem,Cemal gibi duz oyuncularin fazla olmasi ve bizim Gurovicten yeteri kadar maclarda katkı gorememize ragmen 2.lik buyuk bir basari ve birazda sans oldu acikcasi..Yani surpriz kelimesini kismen kullansam yanılmam.

Sezon basında Efesten Serkan Erdogan ,Besiktastan Kaya Peker,Turk Telekomdan Tutku Acik ile anlasip Turk oyuncu kalitesini profesyonel yildizlar! ile takviye etseydik belirlenen tum hedeflere daha kolay ilerleyecektik.

Bu ilk yarida bu takımın buralara gelmesindeki en onemli 3 ismi siralarsak..

1.Huseyin Besok 2.Antonio Graves 3.Andrija Zizic ve Cuneytin yarimsar katkilari diyebilirim..

Erdem,Polat,Cemal,Murat Kaya 4 lu kare asını ise uzerine basa basa tekrarladigim gibi sampiyonluk hedefleyen takımların oyuncuları olmadıgını dusunuyorum ve bir cok ust duzey mactada bunlarin dogrulugunu goruyoruz.

Alperen Kaplan' Alıntı:
[quote="Emin Doğanca":wdrpryv7]10 Üzerinden (Oyuncu değerlendirmesi)

Cüneyt(Kaptan) : Sezon başında her aldığını potaya sallıyor diye çok eleştirmiştik . İlk yarı itibariyle gerektiği yerde takımını iyi yönetti ve büyük maclarda cok iyi oynadı . Müthiş savaştı , müthis savunma yaptı , bir top için defalarca kendini yerden yere attı . Kısacası çok mücadele etti . 10 / 9
Antonio Graves : İlk yarının büyük bir kısmını onun eline bakarak geçirdik ve rahat yenebileceğimiz rakiplere karşı zorlandık . Çok bencil oynadı bu yüzden çok hata yaptı ama oynadığı 15 macın 14 ünde yaptığı savunma eksilerin büyük bir kısmını artıya dönüştürdü . Yinede benim gözümde vasatı aştı. 10/7
Rashid Atkins: Sonradan katılmasına rağmen ligde olsun Avrupada olsun hemen hemen her macı cok iyi oynadı . Her ne kadar fazla egosu olsada Strickland'ın açtığı hasarları fazlasıyla temizledi . Takım savunmasına güc kattı ve onunla berarber dahada saldırgan bir takım olduk . 10/7
Hüseyin : Sanki Koray hocayla beraber tüm takıma tokat attı!! . Getirdiği hırs ve mücadele gücüyle 10 / 10
Erdem : Sezon başında hücumda çok verimliydi ama malesef haftalar ilerledikçe verimi azaldı . Yinede her zamanki gibi müthiş savunma yapıyor . 10/5
Polat :İlk yarının büyük bir kısmını sakat geçirmesine rağmen dönüşü şahaneydi .Takım savunmasına , mücadelesine güç kattı , oynadığu süreçte pota altında rakiplere nefes aldırmadı . 10/5 : Yaşadığı uzun süreli sakatlık
Cemal : Müthiş başladı sezona ama sonradan süreleri azaldı ve form düşüklüğü yaşadı . Fener macından itibaren yeniden yükselişe geçti ve ilk yarıyı iyi bitirdi . 10/6
Milojevic : Oyun zekası müthiş bir oyuncu olduğundan onun oynadığı süreçte cok rahat skor ürettik . Zaman zaman Guard gibi topu rakip yarı sahaya getirmesi bazen yüzümüzü çok güldürdü , bazende bizi çıldırttı . Oyunda olduğu süreçte iyide savunma yaptı . Ama sakatlığından ötürü 10/6 veriyorum
Gurovic : Ve sıra dünyaca ünlü şütörümüze geldi . Her ne kadar sezona iyi başlasada ilk yarının tartışmasız en büyük hayal kırıklığıydı . Belki formsuzluğundan çok Hocanın ve oyuncuların Gürovic'i unutması onu hayal kırıklığına itti . 2.yarıda kesin toparlanır 10/4
Murat : Bu sezon ağır sakatlık geçirenlerden biride Murat . Yetenekli bir oyuncu olmasına karşın hep yetenekerini yarım yamalak sergiliyor . 1 mac çok iyi savunma yapıyor , 1 mac çok iyi şut atıyor , 1 macta oyunu çok iyi yönlendiriyor . Ayrıca oynadığı zamanlarda çok dağınık bir görüntü çizdi Murat . Umarım form tutar 10/2

Zizic kaçması ve Tufanın müzmin sakat olmasından dolayı bu 2 oyuncu hakkında yorum yapamayacağım

Milo'ya 6 vermek sakatlığı sebebiyle ise yanlış.. Her yönden yanlış da neyse...[/quote:wdrpryv7]
Telekom yenilgisinin moral bozukluğu sebebiyle yazdıklarımda yanlışlıklar olabilir çünkü bu yazıyı salim kafayla yazamadım . Çok üzgün , çok öfkeliydim . Yinede hatamı iyi yakalamışsın . Teşekkürler Alperen

İlk yarıda takımımız ligi ikinci sırada bitirdi.Lige iyi bir başlangıç yapan takımımız peş peşe aldığı galibiyetlerle ligde iddaalı bir ekip olduğunu kanıtladı.Ligdeki zor deplasmanlardan olan Banvit,Mersin ve Aliağa deplasmanlarını kazandık.İç sahada ise ligin güçlü ekiplerinden sadece Fenerbahçe'yi yenen takımımız ligin ufak takımlarına karşı puan kaybetmedi.İlk yarıda üç mağlubiyet aldık.İlk mağlubiyetimizi içerde Efes'e karşı alan takımımız bu maçın ilk yarısında iyi oynayıp önde kapatmasına rağmen ikinci yarıdaki kötü oyunuyla karşılaşmayı kaybetti.Ligdeki ikinci yenilgimizi Akatlar'da eksik kadroyla oynayan Beşiktaş'a karşı aldık.Bu yenilgi takımımızda tam bir şok etkisi yaratırken koç Murat Özyer'lede yollarımızın ayrılmasına neden oldu(tabii ki tek sebep bu değildi )Son mağlubiyetimizi de eksik bir kadroyla çıktığımız maçta bize her zaman ters gelen Telekom karşısında aldık.Geçen yılda ligin ilk yarısında iyi basketbol oynayıp lider bitirip ikinci yarıda olmayacak maçlar kaybederek playofflara dezavantajlı girmiştik umarım bu yıl aynı hataya düşmeyiz.İkinci yarıda Milojevic'in iyileşmesi takımdan ayrılan Zizic'in yerine alınacak kaliteli bir uzunla birlikte takıma bir türk oyuncu takviyesi daha yaparsak iddiamızı ligin sonuna kadar devam ettiririz.

Bir kere sevindirici nokta denildiği gibi ufak takım dediğimiz takımlara mağlup olmamamız ve bu takımlardan önemli galibiyetler almamız deplasmanlarda..(telekom,bjk,febe,efes harici takımlar).

Tabiki içerde efes ve telekomdan birini daha mağlup edebilseydik daha tatlı olurdu... Lig için fazla hayal kırıklıkları yaşanmadı iyi bir yerdeyiz...

Fakat esas hayal kırıklığını ulebte yaşadık bence..Bu kupadan elenip yolumuza euro cupta devam etmememiz bize yakışmadı...

Son olarak Murat Özyer'e değinmek istiyorum.Her şeyden önce galatasarylı kimliğini çok başarılı sergilemiştir... Yaptığı her şey için çok teşekkürler İnşallah dönüşü muhteşem olur...

Yeni Hocamız Koray Mincinözlü'nün önünde uzun ve yorucu günler haftalar var.. Yolu açık olsun

veee bu sefer son... Biz her zaman bu zorlu yolda yanınızda olacağız!

Bu sene ligi ilk 3 te tamamlayacağız, bundan kuşkum yok, fakat canımı sıkan konu Telekom ve Efes'e kendi sahamızda yenilmek, bu takımları muhakkak deplasmanda yenmeliyiz, yoksa play offlarda canımız sıkılır.

Efes'ten sonra şampiyonluğun en güçlü adayı bizim olduğumuzu düşünüyorum ayrıca, ammma ve lakin bu düşüncemin aması var!

Nedir bu ama?

Çok iyi bir 5 numara ve bizim tribünleri doldurmamız!

Bu 2 konuda her şey yolunda giderse şampiyonluk hayal değil!

Kanımca oldukça güzel bir ilk yarı geçirdik.3 mağlubiyet kesinlikle hoş görülebilir.Ama şu da unutlmamalıdır ki şampiyonluk play off larda gelir bu nedenle tek üzüntük keşke T.T veya efese değilde Casa Ted e veya Selçuk Üni ye felan yenilseydik..

Telekom maçı konu başlığındaki yazımda yazdığımı buraya da bir kez yazayım: Galatasaray'ın bu kadro yapısı ve kapasitesi ile bu sene yapabileceği en iyi iş, yine play-off yarı finaline kalmak ve orada da karşısına kim gelirse gelsin seriden süprülmek olacaktır. yani Eyüp'ün dediğinin aksine; şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olmak bir tarafa şampiyonluk adayı bile değiliz. şampiyonluk ve final, benim için kesinlikle büyük bir sürpriz olacaktır.

Emir Kalyoncu'nun dediği gibi Cemal,Erdem,Murat ve Polat şampiyonluk yarışı yapan bir takım kadrosu için yeterli ve kapasiteli oyuncular değil ve ne yazık ki Türk oyuncu rotasyonunda kullanılacak oyuncularımız bunlar.

ligin 2.yarısında aynen geçen sene olduğu gibi, rakibimiz sayılan takımların dışında kalan takımlara karşı da birkaç yenilgi alacağımızı sanıyorum.

sonuç olarak; ligin ilk yarısı sonunda tablodaki yerimiz bence çok çok iyi. 2.yarı sonunda ve play-offlarda buralarda yeralma ihtimalimizi sıfıra yakın görüyorum.

Tahminlere katılıyorum.Biz 2. telekom 4. bitirir.Bu bakımdan Ankara'daki maç çok kritik.O maçı kazanırsak tur atlama şansımız %51 olur.Kazanamazsak %35 lere düşer.
Finale kalırsak orada fenerbahçeyle karşılaşırız.Seri ayhan Şahenk'te başlayacağı için taraftarımızında etkisiyle şampiyon olabiliriz.Ancak Telekom serisi Fenerbahçe serisinden çok daha zor geçecektir.
Şampiyonluk adaylarım:1)Fenerbahçe 2)Türk Telekom 3)Galatasaray
Efes Pilsen,Fenerbahçe'yi eleyemeyeceği için değerlendirmeme almadım.

ilk yarı iyi geçti.Ama çok sakat verdik ve zizic olayı vardı.uleb cup tan elenmemiz kötü olmuştu ama en azından şimdi eurochallenge de 16 takım arasındayız.lig te telekom maçı hariç iyi oynadık.ki telekom maçında hakemler maça damgasını vurdu.yinede ilk yarıda iyidik.

türk telekom rövanş ve fb abdi ipekçi çok önemli bu takımlar muhtemelen ya bizi eleyecekler play off da yada biz onları bu iki takımdan biriyle play off yarı finalinde oynama ihtimalimiz yüzde 99 bence bu iki maç çok önemli bitirebilirsek 2 bitirmeliyiz ki saha avantajını alalım

keşke tt ye yenilmeseydikde daçkaya yenilip 3 mağlubiyet alsaydık o zaman ilk yarı harika geçti derdim

Yerli rotasyonu kötü olan bir takımın tek guvenebılecegı dayanagı olan yabancı kadrosundan;
2 oyuncu sakat,
1 i cezalı,
1 i ile yollar ayrılmıs ise, şu durumda şampiyonluk lafını ağzımıza almak bence pek dogru değil...

Haftaya sadece graves olucak sahada ve "bu takımın yerli rotasyonu kötü" bunu hepimiz söylüyoruz..

Ha ama ilk yarı için yerimiz çok iyi..orası ayrı

Arkadaşlar neden herkes üstüne basa basa Efes'i İÇERİDE yenemedik diye söylüyor anlamıyorum.
İkinci yarı yine salon Ayhan Şahenk olacak,potalar aynı olacak,taraftar olarak bizim taraftarımız ağır basacak...
Efes'le içeride yada dışarıda oynamanın mantığı aynı...
Telekomla da Ankara da yine seyirci avantajı bizde olacak...
Rakipler göz önünde çok büyüyor, bunu daha önce "zorlu viraj öncesi" başlığında yazmıştım.Şimdi yine yazıyorum.Rakiplerimiz Detroit,Lakers veya CSKA,Pana değil.
Eğer Murat Özyer dönemindeki oyun devam etseydi bende umutsuz olurdum.Yinede hiçbir takım bizi süpüremezdi.Ama son maçlar gösterdiki bu takım artık dışarıdan çember dövmekten vazgeçti.Savunma 2 vites büyüdü.
Datçka maçı çok kritik,çok fazla eksiğimiz var, o maçı kayıpsız geçersek ligi 2 yada 3 kapatırız.

Bence ilk yarıyı iyi bir yerde bitirdik.Beklenenden de iyi.Ancek play off da çok sıkıntı çekcez.telekom,efes'e yenildik.ayrıca beşiktaş.başiktaşı ayırıyorum.çünkü 2.yarı maçımız onlarla içerde.ancak efes,telekom farklı olcak.