• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Işıl Alben

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Önder Ç.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:38
Erdem polemiğe girmek için sormuyorum. Seneye 2+1 geliyor büyük ihtimalle. Bana bu takımın ilk beş başlayacak 3 yerli oyuncusunu söylermisin? 2 şartım var. 1- Işıl'ı o 5 e koyma. 2- yaptığın 5'e sen de inan.

Son birşey daha. Tribünde bi vatandaş Işıl'ın annesine de dahil olmak üzere birkaç kez küfür etti kendisine yönelik. Bu armayı taşıyan bir oyuncu ne kadar olumsuz oynarsa oynasın böyle hakaretlere asla maruz kalamaz. Özellikle de bu isim tribünlerin en çok sevdiği isimse. Yapan kişiye hiç yakışmadı...
Maç sonunda Gs Tv'ye kendi söyledi konuşacağını, yani orada bir şey olduğu belliydi. Takım orta alanda toplandı daha sonra soyunma odasına giderlerken yanılmıyorsam Veli Yiğit'e el hareketi ile konuşacağını söyledi. O dakika bir şey olduğu çok açıktı, demek küfür edildi. ( ki yüzünden, konuşmalarından ve tabii ki mikrofona konuşma isteğinden bariz belliydi )

Performansına gelirsek, bence iyi değildi ancak son top kaybı ile de günah keçisi ilan etmeye gerek yok. Maalesef Birsel Vardar'lı yine performans olarak bu maçta geçmeyi başardı. Işıl için belki duygusal bakıyoruz ancak bu da Işıl Alben, başka bir isim değil. Evet isimler Galatasaray'dan küçüktür ama dediğim gibi Işıl konusunda ben çok keskin olamıyorum. Performansını vs. beğendiğim de yok ama bu maçtan sonra veyahut serinin sonunda da afaroz edilmemeli.

suhan bey bunu simdi sormicaktiniz..zamaninda adam gibi bir point guard alinip isilla calisip isilin kendini gelistirip cok saglam bir oyun kurucu olmasi gerektigini savunduk durduk..benim hic hosuma gitmiyor hatta gicik oluyorum her fener macinda birselin sov yapmasindan..

ama eminim ki o bile olmazdi cunku isil yedek kaliyor yada az sure aliyor diye ayaklancakti taraftar..

siz eger isilin suan icin galatasarayin bir numarasi oldugunu dusunuyosaniz saygi duyarim..yok eger elbette eksikleri var diyorsaniz da ayni fikirdeyiz demektir ki o eksikleri kabul etmeden ne isila nede galatasaraya yarar gelir

Hiç kimse Galatasaray kaptanına küfür edemez. Etmeye yeltenen şerefsize keşke gereken ders salonda verilseydi.

O kupa ellerinde yükselecek Işıl! Daha yeni başlıyoruz.

Hiç kimse Galatasaray kaptanına küfür edemez. Etmeye yeltenen şerefsize keşke gereken ders salonda verilseydi.

O kupa ellerinde yükselecek Işıl! Daha yeni başlıyoruz.

Küfür yalandır demiyorum. Ama Işıl'ın maç sonu röportajında anlattığı olay sanırım hakemlere yönelik. Bana öyle geldi. "Birşey söylemek istemiyorum. Herşey ortada. Salı günü emeğimize saygı gösterirlerse kazanırız" dedi çünkü. Seyirciye teşekkür etti ayrıca. Yanılyor muyum??

Her maç Birsel şov yapıyor diyenler, 2 üstte Erdem Akkaş demiş mesela;

Türkiye Kupası'nı kazandığımız vakit, yada ligde onları ezerek yendiğimiz maçta nerelerdeydiniz? Şovmen Birsel'iniz ne yapıyordu o maçlarda?

Şu tartışmalarda ciddi sıkıldım artık, bir oyuncunun üstüne bu kadar gidilmez. Işıl kariyerinin sonuna kadar takımımızda kalsın diyordum ama vazgeçtim, şu şampiyonluğu kazanalım, rahat edeceği bir takıma gitsin.

Erdem, öncelikle şunu söyliyeyim GS taraftarı Işıl'a destek mestek olmuyor. Nereden çıkarılıyor bu ışıl kollanıyor korunuyor olayı bilmiyorum. Yılda maximum 2 maça gelen (ki o kadar da değil de hadi iki diyelim) adamlar, kendi egolarını önde tutuyorlar. Kız, maç öncesi maça konsantre olmaya çalışıyor. Tribün onu üçlüye çağırıyor." Maçtan sonra" diyor kız. 4 defa çağırıyorlar. Kız "olmaz şimdi" diyor, maça konsantre olacak 5.ye "gelmeyen fenerli" diye bağırıyorlar. Gelse bir türlü gelmese bir türlü. O da gitmek zorunda kalıyor. Hadi futbol maçında yapsınlar bunu? Hadi erkek maçında rancik'e Tutku'ya yapsınlar bakalım ne diyecek? Böyle bir saçmalık mı olur? İşin garip yanı kız geldiği için gene suçlu oluyor. "Işıl ne yeaaa tek bildiği 3lü çekmek" diyorlar. Hayatında ilk defa basket potası görenler kıza küfür ediyor. Yahu salak zaten kırk yılın başı maça geliyorsun, takımına versene enerjini neyin küfürü? Maça keşke 1000-2000 kadar FB'li gelseydi dedim maçta. O zaman en azından skordan bağımsız olarak tezahurat yaparlardı. Kendi oyuncusuna küfür eden adamlar türemezdi salonda. Kırk yılın başı maça gel oyuncuna küfür et. (ben görmedim bu arada küfür eden görseydim tepki verirdim) Yani onlar büyük taraftar Işıl Sahtekar tabi. Yahu bu takım bu sene maçlarını 200 kişiye oynadı. 12000 kişilik salonda 15 kişi ışıl ortaya üçlü çektir tayfaya dediğinde kız kırmadı gitti yanlarına üçlü çektirdi. Çocuk ergen yaşlı kadın bebek erkek demeden milletle ilgilendi. Ama her GS maçından sonra aynı terane de eksik olmadı dillerden. Işıl bugün kötüydü orası doğru. Ama son 1 aydır nasıl oynuyordu? Bir oyuncuyu kollamak ayrı konu ama gerçek performansını dillendirmekte ayrı konu. Bİrsel'i sakatlanmadan önce hep poşet etmiyormuyduı Işıl. Bu sene sakatlığını rehabilite ettiği bir dönemi geride bırakmadı mı? Göreceksiniz Işıl'ı 3 maç daha. Belki 5. maça ama ben 3 maçta bitireceğimizi düşünüyorum. Nedenlerini teknik başlığında yazacağım. Peki ondan sonra nasıl diyecek o ağızlar "Işıl, Işıl Alben" diye? GS kadın basketbolu ile ilgili en büyük dileğim Işıl'ın seneye de GS'da kalması ama onu imkansız hale getiriyorsunuz bu mantalite ile. Bilemediniz hala şmpiyonlukları ancak yerli kadrolarla sağlayabileceğinizi. Bugün savunma konusunda ilk yarı verimsiz olan Sylvia'yı es geçin %30 ile oynayan Tamika'yı es geçin, vurun Işıl'a tabi. Kolayı o. Hem ne dediğini anlar, hem gelir arada okur buraları. Sonra ben Işıl manyağı olurum Işıl'ı savunan meczup olurum sizler objektif GS'lı olursunuz.

Bu konudan özel olarak: Seninle daha önce GS başkanlığı konusunda tartışmıştık. Bana Adnan Polat'ı da övmüştün. 15 gün sonra iskele alabanda dedin Adnan Polat'a ayar verdin sonra ara ara gene Adnan Polat'a hafiften rüzgar attın. Yani demek istediğim seninki objektiflik veya nesnellik değil Erdem. Objektif nesnel olursan bugün Işıl'ın kötü oynadığını söylersin ama onla olmuyora, ona neden sevgi gösteriliyora getirmezsin. Kİ ona sevgi de gösterilmiyor. Gösteriliyor olsa kız zaten yurtdışına gideceğim demezdi. Seneye Sylvia Seimone'nun yanına küfür edecek 3 tane başkatürk oyuncu buluruz topluca ederiz ne oalcak. GS taraftarı her şeyin en iyisini bilir. Maça gelmez rahatını bozamaz. Ama maça gittimi de herkese gider yapar onun birincil hakkıdır. ayrıca kimse onun GS'lılığını ölçemez. Herkesten daha GS'lıdır GS'ın yararını düşünür. Vurun abalıya abicim ne diyim ben. GS'ın böyle taraftarı olduğu sürece salonda FB'lilerle karışık otursak ne olur...

Işıl kötü oynadı bugün, savunmada çok mücadele etti çabaladı ama özellikle hücumda bana göre yeterli değildi. Kendini affetirecektir.

Ayrıca Işılın bu takıma gerekli olup olmadığı gibi bir konuyu lütfen tartışmayalım, herşeyden önce yerli oyuncu ve seneye 2+1 kuralı gelirse kimi oynatmayı düsünüyoruz yerli olarak? Kaç tane yerli oyuncu var Türkiyede? Zaten Fenere senelerdir bu konuda eziliyoruz, oyuncu bulamıyoruz bari elimizdekileri kaybetmeyelim. Işıl nasıl daha iyi oynar onu konuşalım.

Saygılar.

Küfür olayı son hücumdan çok önce oldu. Hatırladığım kadarıyla dördüncü periyodun başıydı , bench arkasından biri küfür etmiş ben de duymadım , döndüğümde bir kaç kişi adamı tartaklamak için üzerine gitti ama ayırdılar. yani salt küfür edip yanına kalması gibi bir durum olmadı. o şahıs da durumun vehametini anladı ki özrünü iletti. Işıl'ın V.Yiğit'e yaptığı konuşma haraketinin onunla ilgisi yok, zaten duyması imkansız.

Ben küfür edilmiştir diye düşündüğümden Can'da küfür edildi diye yazınca bende yukarıda ki mesajı yazdım. Sonuçta küfür olmasa da başka bir şeye sinirlendiği belliydi, bu artık küfüre mi ya da başka bir şeye mi bilemiyorum. Tv'den anlaşılamadı net.

Şöyle ilginç bir anekdot paylaşayım. Maçtan sonra kız arkadaşım sürekli "En iyi Işıl oynadı" deyip durdu, ikna edemedim :)

suhan bey once adnan polat olayina gelirsek yanlışınız var ben tartışmadım.Tartışmam için birini savunuyor olmam gerekir..burda Adnan Polatın baskan secilmesini istemeyen 3 tane adam cikmazdi heralde..camiada bile kurtarici olarak gorulmedi mi? ama noldu sportif acidan en sonunda dibe vurduk ve bunun en buyuk nedeni adnan polattir..basarisiz kere basarisizdir..ama aynen su cumleyi kullandim galatasaray baskanligi televizyondan medyadan tehdit edilecek makam degildir..bu tip darbeyle atamalarla basarisiz kisi indirilmektense ben bi sene daha basarisizligi goze alip gorev suresinin dolmasinin beklenmesi lazim dedimki bu durumun acicagi sorunu hep beraber ilerde gorecez..Ve aslada sportif başarısızlık Adnan polatın Riva seyrantepe sponsorluk reklam gelirleri vs. emeklerini görmezden gelmemede engel olmamakla beraber stad açılışındaki acizliğide asla bir Galatasaray başkanına yakışmayacak cinstendi..Kesinlikle başarısızdır ama bu şekilde yönetim devrilmesi bir faciadır..belli bir yaşa gelmiş aklı başında bir beyefendi olarak bu iki farklı yorumu bir hafta Adnan Polat gitsin bir hafta Adnan Polat kalsın gibi çok sığ ve yüzeysel bir anlayışla yorumlamadığınıza eminim yanlış anlamışsınız açıklayıcı olmuşumdur umarım..

ışıl konusunda zaten dikkat edersiniz ayni fikirlerdeyiz.taraftar ve camianin baskisindan bahsettim..insanlarda isil bu maci simdi kurtarir dusuncesi var yapamayincada hayal kirikligi ve kufur geliyor iste..hatirlayin mcbride transferi gundemdeyken yok isil daha iyi yok isilin taklidi diye istenmedigini..koca bir camiayi bir kisinin uzerine yikarsaniz sonuc bu oluyor..isili seviyorum basketbolunda eksikler var ve gelistirdiginde star olabilir diyorum..Bir bahar Çağların 3 sdene önceki haline bakın birde bugüne.aradaki farkı görebiliyoruz.ama 3 senedir Işıl aynı yerde sayıyorsa bunun sorumlusu Işıl değil,taraftarından camiasını Galatasaraydır.Bugün ona olan yarın Yasemene sonraki gün başka birine olacak..Kısacası taraftar ve camia ısilin kendisini gelistirememesindeki i en buyuk nedendir diyorum..Bu maçta kötü oynamış yada birdahaki maç iyi performans koyacak vs çokda umrumda değil açıkçası..Işılı bir eksikleriyle sevip onu gidermesi için yardımcı olmak var birde yok bu kız en iyisi hemde Galatasaraylı asla yedek kalamaz kötü oynasada sağlık olsun afettirir kendini bir dahaki maç,galatasaray bir yana Işıl bir yana demek var..
zaten şövenizmden uzak herkeste anlamıştır demek istediklerimi..o yüzden bu konu hakkında daha fazla birşey yazmaya da gerek yok..

Işıl´a yönelik ağır sözler sarf eden kişi yatsın kalksın Savaş´a dua etsin. Savaş araya girmeyip ortamı sakinleştirmeye çalışmasaydı olay çok daha büyüyebilirdi. Vatandaş kendini savunurken tabii ki kaptanımızı seviyorum ama maç içerisinde hepimiz anlık küfür edebiliriz diyor. Maç içerisinde benim de senin annene küfretme hakkım var mı, böyle taraftarı dünyaya getirdiği için?

Neyse, asıl yazmak istediğim yarınki maçta dünü unutman kaptan. Seri yeni başlıyor diyebilmesin...

suhan bey once adnan polat olayina gelirsek yanlışınız var ben tartışmadım.Tartışmam için birini savunuyor olmam gerekir..burda Adnan Polatın baskan secilmesini istemeyen 3 tane adam cikmazdi heralde..camiada bile kurtarici olarak gorulmedi mi? ama noldu sportif acidan en sonunda dibe vurduk ve bunun en buyuk nedeni adnan polattir..basarisiz kere basarisizdir..ama aynen su cumleyi kullandim galatasaray baskanligi televizyondan medyadan tehdit edilecek makam degildir..bu tip darbeyle atamalarla basarisiz kisi indirilmektense ben bi sene daha basarisizligi goze alip gorev suresinin dolmasinin beklenmesi lazim dedimki bu durumun acicagi sorunu hep beraber ilerde gorecez..Ve aslada sportif başarısızlık Adnan polatın Riva seyrantepe sponsorluk reklam gelirleri vs. emeklerini görmezden gelmemede engel olmamakla beraber stad açılışındaki acizliğide asla bir Galatasaray başkanına yakışmayacak cinstendi..Kesinlikle başarısızdır ama bu şekilde yönetim devrilmesi bir faciadır..belli bir yaşa gelmiş aklı başında bir beyefendi olarak bu iki farklı yorumu bir hafta Adnan Polat gitsin bir hafta Adnan Polat kalsın gibi çok sığ ve yüzeysel bir anlayışla yorumlamadığınıza eminim yanlış anlamışsınız açıklayıcı olmuşumdur umarım..

ışıl konusunda zaten dikkat edersiniz ayni fikirlerdeyiz.taraftar ve camianin baskisindan bahsettim..insanlarda isil bu maci simdi kurtarir dusuncesi var yapamayincada hayal kirikligi ve kufur geliyor iste..hatirlayin mcbride transferi gundemdeyken yok isil daha iyi yok isilin taklidi diye istenmedigini..koca bir camiayi bir kisinin uzerine yikarsaniz sonuc bu oluyor..isili seviyorum basketbolunda eksikler var ve gelistirdiginde star olabilir diyorum..Bir bahar Çağların 3 sdene önceki haline bakın birde bugüne.aradaki farkı görebiliyoruz.ama 3 senedir Işıl aynı yerde sayıyorsa bunun sorumlusu Işıl değil,taraftarından camiasını Galatasaraydır.Bugün ona olan yarın Yasemene sonraki gün başka birine olacak..Kısacası taraftar ve camia ısilin kendisini gelistirememesindeki i en buyuk nedendir diyorum..Bu maçta kötü oynamış yada birdahaki maç iyi performans koyacak vs çokda umrumda değil açıkçası..Işılı bir eksikleriyle sevip onu gidermesi için yardımcı olmak var birde yok bu kız en iyisi hemde Galatasaraylı asla yedek kalamaz kötü oynasada sağlık olsun afettirir kendini bir dahaki maç,galatasaray bir yana Işıl bir yana demek var..
zaten şövenizmden uzak herkeste anlamıştır demek istediklerimi..o yüzden bu konu hakkında daha fazla birşey yazmaya da gerek yok..

Erdem bu dediklerinin tamamına katıldığımı belirtmek isterim. Benim de uzatmak istediğim yok. Zaten buradaki herkesle tartışırım ben ama hiç biri ile kişisel değildir tartışmam (1 kişi vardı o hariç). Yani seninle burada yaptığım tartışmalarda kişisel değil. Işıl olayı biraz karşık kompilke bir olay. Ama ben onu hakketiğimize inanmıyorum hala. burada keseyim.

Işıl'a güveniyorum. Sakin olsun, rahat olsun. Olayı kişisel yarışa çevirmesin. Bizim yıldızlarımız ezmeye yeter zaten. Ondan tek beklentim takımı sakince yönetebilmesi. Sahadaki biz dediğimizden midir nedir, sakin olması gereken zamanlarda sakin kalamıyor. Taraftarlığının da etkisi olabilir. Rahat ol Kaptan. O kupayı ilk sen kaldıracaksın!

Seni seviyoruz kaptan. O kupa ellerinde yükselecek

Işıl Alben 8 (1 ribaund, 6 asist)
Birsel Vardarlı 8 (3 ribaund, 2 asist)

Yorum yapmaya gerek yok bence :)

Işıl Alben 8 (1 ribaund, 6 asist)
Birsel Vardarlı 8 (3 ribaund, 2 asist)

Yorum yapmaya gerek yok bence :)

Ya bakın arkadaşlar bu tip iletiler Işıl'ı gözümüzde büyütüyor, sonra hayal kırıklığı oluyor. Bir önceki maç triple double'ı kaçırdı Birsel. Maç maç düşünüp bunları böle yazarsak komik duruma düşeriz. Aynen şuan olduğu gibi.

Şu iki performans arasında ne fark var yorum bile yapmaya gerek kalmayacak? Birsel ve Işıl'ı karşılaştırıp Işılı çok üstün gösterme çabaları, Birseli büyütür bunu unutmayalım. Işıl bizim canımızdır, ciğerimizdir. Taraftarın sahadaki temsilcisidir ama lütfen gözümüzde çok üst bir düzeye getirmeye çalışmayalım performansını. O zaten kendi kendine gelecek üst düzeylere buna inanıyoruz hep beraber ama Birselle her maç sonrası sidik yarışına gerek yok.

O zaman Birsel'in iyi oynadığı maçlarda da sidik yarıştırılmasın lütfen mümükünse. Kötü oynadığı maçta Işıl eleştiriliyorsa izin verin lütfen iyi oynadığı maçta da övebilelim. Sadece eleştiriyle bir yerlere gelemeyiz bence :)

O zaman Birsel'in iyi oynadığı maçlarda da sidik yarıştırılmasın lütfen mümükünse.

Aynen bence de çok tatsız muhabbetler oluyor zaten bu yüzden. Işıl Alben'in konusu bu Birsel'in işi ne? Forum yönetimi bunun önüne geçer inşallah. 1-2 senedir bu böyle devam ediyor.

Işıl eleştirilebilir ama karşılaştırılmasın kimseyle. En fazla eleştirenlerden biri de benimdir belki gerçi benim eleştirim Işılı gözünde inanılmaz büyüten taraftara

Geri