• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Işıl Alben

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Önder Ç.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:38
Olcay da nasıl bir gelecek görüldü bilmiyorum yada izleyen arkadaşların nesini beğendiğini çok merak ediyorum paylaşırlarsa bende öğrenirim..Olcayı en son izlediğim maçta rakip takım tam saha baskı yaparken pota altından topu oyuna sokan bir takımın oyun kurucusu olarak 4 adım sonra daha kendi sahasında topu tuttuğu an zaten o an sınıfta kaldı..

Basketbolun en değişilmez net felsefelerinden biridir tam saha baskıyı gören takımda oyun kurucu bu baskı sırasında kendi yarı sahasındayken asla driplingi kesmez durmaz topu tutmaz..A takım seviyesine alınan genç bir oyuncu savunmada oyuncu kaçırır hücumda yanlış tercihleri olur vs ama basketbolun temel kuralını daha uygulayamıyorsa bana geleceğin yıldızı demesin kimse..

Valla bir kere bile seyretmedim. Hep basından ordan burdan adını duydum. Avrupa'nın en iyi 5'ine seçilmesini filan sadece okudum. Geleceğin yıldızları deyince alt yapılarda 3 isim geçiyor. Biri Olcay, biri Özge, diğeri de Ayşe Cora. Bir blog'da da O'nunla ilgili bir makale okumuştum. Sırf O'nunla ilgili değil atlyapılardaki en büyük gelecek vaad eden yıldızlarla ilgili. Olcay, Özge, Ayşe, Tuğçe idi hakkında bahsedilenler. Olcay için yazar (adını unuttum ama basketbol ile ilgili yazılar yazan bir gazeteci idi) 1.83 lük boyu ile guard oynayan bu kiz kadınlar basketbolu için fenomen olabilecek yeteneğe ve fiziğe sahip demişti. Oradan hatırlıyor. Bahsettiğiniz hata olabilir. Doğrudur. Ama kız daha 18 yaşında. Bunu da göz önüne almak gerekir.

http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb...0cf72bef5eb7c7d7c225760f005e5caa?OpenDocument

Peki Tuğçe transfer edilebilir mi? Amerika'ya okumaya gitmişti galiba. Son durumu nedir? Bilgisi olan var mı?

Kusura bakma ama çok kötüsün Işıl.Şut kaçacak diye korkup baştan kaybedip şut atmayan,top sürerken dahi tedirgin olan bir oyun kurucu hak verirsinki Galatasaray çapındaki takımlarda oynayamaz,oynamamalı.

Biz o korkusuz kızı istiyoruz!!!

Sen böyle kendine güven potaya git ben dediklerimi çatır çatır yerim..Hep böyle görelim seni kaptan..

Çok eleştirildiği Fenerbahçe maçından sonra böyle bir performans sevindirici. Devamını getirir umarım kaptan. :)
Bir an bile umudumu kesmedim senden, sadece süreç uzun sürüyor. :)

Keşke kötü olduğunda sallayanlar, iyi gününde de bir kaç bi'şey karalasalar şuraya.

Korkmadan şut atmaya devam etmelisin, hep böyle kaptan!

Bu arada o attığın 3'lük neydi öyle. :)

15 sayı Kaptan'ın Euroleague'de ulaştığı en yüksek rakam oldu. Ayrıca 24 verimlilik puanı ile de VICI Aistes maçının en verimli oyuncusu.

Keşke kötü olduğunda sallayanlar, iyi gününde de bir kaç bi'şey karalasalar şuraya.

Korkmadan şut atmaya devam etmelisin, hep böyle kaptan!

Bu arada o attığın 3'lük neydi öyle. :)

Enes bazı kötü niyetliler olduğu çok açık ama sorumluluk almak için maç seçmemesi konusunda eleştirmek istiyorum ben Işıl'ı.Geçen maç sorumluluktan kaçtı,oysa Ekaterinburg maçında baya iyiydi ve onun dışında birçok Euroleague maçında da iyiydi.

Caferağa'da maç boyu size de küfretseler siz de etkilenirsiniz, hepsi saldıracak gibi zaten insanlıktan çıkmış heriflerin. Casares maçında da fazlasıyla şut denedi ama girmemişti, Abdi İpekci'de toplu halde Nevriye ya da Birsel'e küfredilsin bakayım nasıl oynuyor onlar?

Tanju bunlara alismasi lazim. Dee'ye neler dediler orada. :)

Caferağa'da maç boyu size de küfretseler siz de etkilenirsiniz, hepsi saldıracak gibi zaten insanlıktan çıkmış heriflerin. Casares maçında da fazlasıyla şut denedi ama girmemişti, Abdi İpekci'de toplu halde Nevriye ya da Birsel'e küfredilsin bakayım nasıl oynuyor onlar?

Haklısın Tanju ama Işıl'ın artık bunları aşması gerekiyor. Aslında Işıl'ın pes etmeyen savaşçı yapısının küfürlere karşı daha inatçı ve üstüne giden şekilde olmasını bekliyorum.
Kaptanın bu sene maşallahı var. Hep böyle kaptan. Kim gelirse gelsin bu takımın yüreği sensin.

Kaptan sahaya koydugum mücadeleye gs sevgine bisey demiyorum ama lütfen artık sut atmaktan korkma bos buldunmu ne olursa olsun at sut atmadan denemeden sutunu gelistiremessin
kaptan sen istedigim arzuladım tek sey buydu bügünkü maçta yüregini koymanın yanında potaya bakman beni çok mutlu etti lütfen böyle devam et sut atmaktan korkma kaçırsanda canın sagolsun

Tanju Çiçek;508965]Caferağa'da maç boyu size de küfretseler siz de etkilenirsiniz, hepsi saldıracak gibi zaten insanlıktan çıkmış heriflerin. Casares maçında da fazlasıyla şut denedi ama girmemişti, Abdi İpekci'de toplu halde Nevriye ya da Birsel'e küfredilsin bakayım nasıl oynuyor onlar?

Kardeşim o hayvanlar ışıl a küfüredebilir bizim gibi asil armanın asil taraftarları ne birsele ne nevriye ye nede herhangi bir fenerbahçenin bayan basket takımından bir oyuncuya (bayan a) küfüredeceğini düşünmüyorum , düşünmek istemiyorum..
Eğerki 2. maçta bizde ışıl a küfrettiler onlara küfredelim dersek HAYVANLARLA aynı seviyeye inmiş oluruz ki bu bizim asil Galatasaray taraftarına yakışmaz. Helede cumbabada yenilen taraf olarak bile onlara alkış tutan İNSAN'i tavrımızı asla kaybetmemeliyiz...
2. yarıdaki maçta sınav sadece galatasaray - fener bayanlar maçı olmayacak. Aynı zamanda İNSAN la HAYVAN lar birbirlerinden ayrılacak...
Şimdiden teşekkürler 2. maçta orda olupta takımını sonuna kadar motive edecek ve küfretmeyecek tüm ASLAN YÜREKLİ seyirci kitlemize....

Maçın başından sonuna kadar onunla uğraşıyorlar Dee ile kıyası kabul etmek mümkün değil orada zaten (o ingilizce küfürle türkçe küfürler arasında fark çok), nolursa olsun kendi vatandaşı küfrediyor bunun yanında, küfürler sürekli değişiyor ne sülalesi kalıyor ne başka bişeyi. Bu da senelerdir sürüyor ama kimse de dur demiyor, bizim salonda ufak tefek küfür edenleri susturduk ama toplu küfür edilirse emin olun Birsel ve Nevriye de hiç iyi oynayamaz. Kadın basketbolcuların da etkilenmesi doğaldır bunda, erkek basketbolundaki derbilerde bile hatırlayın deplasman maçlarında o erkek oyuncuları. Kısacası bunları aşması lazım lafına çok katılamayacağım, öyle kolay değil bu işler. Birsel ile Nevriye'nin küfür dursun diye gerçekten çabaladığına inanan var mı ayrıca? Her pozisyonda hakemin yanına giden kim Fb'den? Sürekli ortamı geriyor bu 2'li maçlarda dikkat edin Caferağa'daki maçlarda. Hakeme itiraz edip ortam gerilince taraftar hıncını kimden çıkarıyor bir düşünün bakalım.

Bu 2'liye küfredilirse nasıl oynar diye sorguluyorum bu arada, küfredilsin filan demedim kendim de etmem zaten o salonda rakip kadın sporcuya küfür. Ama edene de bir şey demem açıkcası bu saatten sonra, gına geldi çünkü.

Aynı küfürlerin fazlası Dee'ye edildi, o ne yaptı? Pondexter'a da etmiştik haklı olarak, Nevriye'ye de ettik zamanında. Onlar takır takır attılar ama. Bu arada bugün harikaydı Kaptan, inşallah her maç böyle devam eder.

Bugun gercek potansiyelini yansitti, insallah boyle devam eder cunku cok daha iyilerini yapabilecek kapasitesi oldugunu biliyoruz.Potaya drive etti, suratli hucum ettirdi takima, ceza sutlarini soktu.Boyle devam etmesini diliyoruz.

Her ne olursa olsun küfür için mazeret aranmaz arkadaşım onlar şebek orangutan makak babun şempanze goril olabilirler ama biz insanız farkımız olsun lütfen...

Şu kötü oynadığında eleştirenler,iyi oynadığındada bu başlığa gelse ya saçmalığını biryana bıraksakmı?

Bu başlığa Işılı eleştirmek için pek uğramadım ama eleştirenlerede böyle bir saçma suçlama yapamam.Kendisi 20 maçta 1 böyle performans gösteriyor,burda girip bu durumdan müzdarip olup eleştiri yapanları saçma sapan şeylerle suçlayacağına ulan ayda bir böyle performans gösteriyor hemen bu başlığa girip övgüler dizdiriyorum diye kendini suçla.

Işıl her maçta bu çizgide kalmak zorunda,istisnalar olabilir,ama bu iyi performans bir istisna ise burda sorun var demektir.Bunuda eleştirmek herkesin hakkıdır.Demem oki bir maçla girip övgü yapan diğer maçları ele alarak eleştirenden daha saçma bir icraat içerisindedir!

Işıl'ı burda sevmeyen yoktur,konu sevmek veya sevmemek değil.Bunu anlamak lazım.

İşte bu Işıl. Sen busun!
Hep böyle görmek istiyorum seni!

Candice Dupree'nin MVP olduğu 8. haftada en ikinci performan Işıl'a ait.

Geri