) Doğan/Kenan, sabah yazdığım yazıda sizin adlarınızı kullandım ama söylediklerimin tamamı sizi kapsamıyordu öncelikle bunu belirteyim. Düşüncelerine değer verdiğim adamla, bazen farklı şeyler düşünüyor olmamızdan dolayı çekincem de yok. Bir çok defa farklı düşünmüşüzdür muhtemelen bundan sonra da farklı düşüneceğimiz konular olacak. Benim detayda dikkat ettiğim konu, saplantılı olup olmamak ile alakalı.Sezon içinde GS kadın basket takımının ortalama en azından 30 maçına gidiyor olsam da onları 2 metre arkalarından takip ediyor olsam da en ufak bir feodal bağım yok hiç biriyle. Hemen hepsi ile de selamlaşırım sadece -o da tabii ki maç öncesi veya sonrası olabilir hasbelkader gözgöze geldiysek-. Yani bir oyuncuyu savunmak gibi karın ağrım yok. Zaten zordur benimle arkadaş olmak. Çünkü en sevdiğim adamı da eleştirmekten kaçınmam. Zaten öyle bişi olmasa burada Doğan adını zikretmezdim bile. Çünkü Gerçekten severim Doğan'ı. Ama dediğim gibi sevdiklerim farklıdır düşünler farklıdır. Düşünler her an çatışma halinde olabilir ama önemli olan somut gerçekliği nesnel sonuçlarla desteklerken açıyı geniş tutabilmek.
Şimdi ben bu forumda son günlerde pek yazmıyorum. Bir rastlantımıdır bilmem genelde de hep bu başlığa yazar oldum. Işıl'ı korur konuma gelmek aslında benim açımdan da üzücü. Çünkü Işıl'ı savunmak gibi bir durumum yok. Zaten Işıl bunu tekzip ediyor. Bunu anlamak için donelere iyi bakmak lazım. Ha ışıl beni bu oyunu ile tatmin ediyormu? Hayır etmiyor. 2009'daki ışıl değil daha. Ama Işıl'ın 2 senedir kötü olduğunu söyleyenlerin, Işılın 2 senedir Ceyhun hoca ile çalıştığını unutuyorlar mı? Geçen sene koca sezon Işıl için 1 (yazı ile bir) kez bile set çizmeyen hocanın. Sezon bitiminde Önder Çiçekoğlu ile yaptığı röportajda Işıl'ı suçlaması ilginçtir mesela. Çünkü son topu Tamika oynayacaktı. Nitekim Tamika oynadı son anda ışıl'a pas verdi Fİnal serisinde (
http://www.gsbasket.org/forum/threads/7413-Ceyhun-Hoca-ile-Takım-Üstüne/page4 )
Hoca buna benzer çok hata yaptı. Geçen sene geldiği gibi Seimone'u yerdi. Sylvia'ya laf söyledi. Ceyhun Hocanın geldiğinden beri yaptığı transferleri htırlayanınız var mı? Sariye Gülşah Ayşe Melek Ceyda Gintare Hodges wiggins Currie tina ticha Egle Melisa aklıma daha gelmiyor. Bir çok oyuncu transfer etti. Suçu hep birilerine yükledi. F8 finalleri başlamadan en son GSTV'de Bahar'a yüklendi.Ticha'yı bile daha oynamadan eleştirdi. E almayalım o zaman. Şurda 4-5 bilemedin 6 maç oynatacağın oyuncudan tabii ki yaşına başına bakmadan hemen verim almak istersin. Şimdi bu hoca ile takımın doğru kimya yakalaması mümkünmü? Bahar'a yalvarıyormuş şut atsın diye

) Hoca yalvarırmı yahu? Emreder oyuncu yapar. Yapmıyorsa çekersin kenara oynatmazsın 2 maç aklı başına gelene kadar. Bak Mahmuti Andric'e elindeki tabloyu fırlattı maç sonuna kadar oturttu yanında. Sonra özür gelince hemen aynen devam etti. Bir Coachda küslük olmaz ama dediğini yaptırma konusunda da ısrarı olmalı. Misal son Fb maçı Dee aşırı motivasyonu gereği aldı topu eline bir ordan bir burdan atıyor. bunu abartmaya başladığını anladığın an çıakracaksın oyundan ve Dee'nin sakinleşmesini gene beyini ile hareket etmesini sağlayacaksın. Takımda rolleri dağıtacaksın. Bak bugün Bahar isabet sağlıyor FB maçında kaçırmadı 3/3 attı. Peki Bahar'ın üzerinden yonamaya devam ettik mi? Abdi İpekçi'de son oynadığımız iki Fb maçında da ilk yarı önde kapadık. ve 3. periyotların ortak özelliği RPince ve Dee 3lük yağmuruna başladı. Girmedikçe denediler. Oysaki ilk yarılar içeriden oynadığımzıdan yıkmıştık FB'yi iki maçtada. Nedense 3. periyot hep dışarıdan oynuyoruz. Zafer Kalaycıoğluda bunu yapardı. Benim basketbol bilgim de bir arıza olduğu kesin.
Neyse konuyu dağıtmayayım. Takımda oyuncuların rolleri belli olsa Işıl'a en azından Erkek takımındaki Caner kadar hücumda rolü oalcağı belirtilse. Bahar'a Cevher kadar imkan verilse belki daha hayırlı oalcak. Türklere karşı bir güvensizlikl var. Hadi taraftarı anlıyorum ama Hoca da var aynı güvensizlik. Ama bu türkler Vici Aistes deplasmanında güle oynaya yenmişlerdi rakibi. Hayatı boş şut bulduğu anda potaya bakmakla geçmiş Şaziye bile potaya bakmaz oldu. Bunu düşünmüyormusunuz hiç. Hepsini geçtim tamam ışıl da sorun. 2 senedir oynamıyor ışıl. Peki Yasemen neden tepki almıyor? Cem Akdağ biliyorsunuz zamanında Bahar'ı beğenmeyip Yaemen iyi oyuncu oalcak demişti. E biz Yasemen'i 5 yıldır bekliyoruz. Hasbel kader bir maçta 3 dk süre alsa ya da 5 sayı attımı halay çekiyoruz. Işıl'ın suçu hep oynamak mı? Bir başka deyişle Yasemen ortalarda görünemdiği için mi eleştirilmiyor? Be GS'lıyım GS'ı düşünüyorum. Şu an takımın hocası sensin deseler Işıl Bahar Ayşe Gülşah Şaziye Sylvia Alba ve Dee dışında her oyuncuyu gönderirim. Pip ve Tina ile sene sonuna kadar çalışırım. Önümüzdeki senenin yapılanmasına göre karar veririm Pip için. Işıl'a eleştiriler yüzünden kızmamın sbeebi bu. Ondan önce eleştirilecek çok oyuncu varken ona sıra gelmemeli. Geldiğinde de doğru kelimelerle bu belirtilmeli.
Ondan önce eleştirilmesi gereken oyuncuları da eleştirirken doğru kelimeleri kullanmak gerekir. Sonuçta bu kızlar ama az ama çok ama iyi ama kötü GS'a hizmet etmiş ve eden oyuncular. Gençler ve kızlar. Şimdi diyebilirsiniz ki Işıl ama bu takımın kaptanı e kardeşim kaptan diyemi eleştireceğiz bir insanı? O yüzden mi takımdan göndermek siteyeceğiz? Haluk yıldırım da kaptan nerdeyse hiç süre almıyor hiç duymadım onun hakkında eleştiri? Takımların puan cetvelindeki yerine göre değilki bizim eleştirimiz. Muhammet Kaan bilir sezon başından beri takımı eleştiriyorum. 30 sayı fark attıklarında bile eleştirdim. Bana hatta bay muhalefet diyor. Eleştireceğim tabi. Hatta eleştirilerim oyuncuların teknik heyetin kulağına da gidiyor. Ama hiç bir zaman saygısızlık boyutunda yapmadım bunu. Bu yüzden de yüzyüze geldiğimde hiç bir rahatsızlığım olmaz. GS Kadın basketbol takımı 2 sezondur iç kavgalarla uğraşıyor. İçeride o kadar farklı konulardan kaos var ki inanmaıyor insan bazen. İdareciler tamamı ile kafa kol feodal ilişkiler sayesinde orada oturuyor. Kİmsenin gram salladığı eleştirdiği yok. Yeni yeni Murat Tümer isimi geçmeye başladı. Varsa yoksa Ceyhun yıldızoğlu-Bahar Çağlar-Işıl ALben. Bakın açık ve net konuşuyorum şu yürüyen sistemde seneye Birsel Nevriye Pokey gelse değişen bir şey olmayacak. "Yönetim" ve "Yönetici" kelimesinin tam karşılığını bilmek gerekiyor bunu kavrayabilmek için. Yönetici bir yetki ve sorumluluk verilip bir rütbe edinen kişi değildir. Yönetici sorun çözen mazeret üretmeyen çözümün parçası olan kişidir. Ama Ekimde aldığımız F8 organizasyonunu biz yapamayız diyip TBF'ye veren ama organizasyon giderlerinin parasının GS'dan çıkmasını sağlayan kişileri yönetici diye belirlersek zaten daha da konuşmaya gerek kalmaz. O zaman ne diyelim Gitsin ışıl. Seneye ışıl gider Pırıl gelir ama Pırıl Pırıl takımımız olmaz. Sistemi oturtursak beklentiler çabuk gerçekleşir. Bak Rİvas gibi 8 takım arasında en düşük bütçeli takım final oynuyor. Al desen oradan alacağım bir oyuncu yok. Ama finalde olan onlar. Hepimize geçmiş olsun.
Not: GS Baskette Işıl'ı eleştirenlere karşı bir koruma var denmesi ise artık buruşuk acur tadı vermeye başladı. Ben ışıl'ı eleştirenlere yanıt verdiğim için 2 hafta ceza aldım. Nasıl oluyor da ışıl'ı eleştirenler cezalandırılıyormuş? Ceza alanların gerçekten Işıl'ı eleştirdiği için mi yoksa eleştirken kullandığı kelimeler için mi ceza aldığını iyi düşünün bence.