• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Işıl Alben

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Önder Ç.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:38
Benim Sühan abiye saygım sonsuz. Herkesin fikirleri kendini bağlar. "Sen niye öyle düşünüyorsun, sen neden öyle diyorsun" diyemez kimse. Fikirler tartışılır, ama fikirleri hor görmek olmaz. Sühan abi Işıl'ı korumak adına zorlama tespitler çıkarmaya çalışmış. Işıl Pip'e, 'yerine geç alanı bozuyorsun' demiş, tribünler küfür ederken 'susturmuş' vesaire. Işıl, dün kullandığı üç sayılık atışlarda 3'te 0 ve iki sayılık atışlarda 2'de 0 isabet oranıyla yine temiz bir maç çıkardı. Bildiğiniz çemberi resmen dövdü. Işıl dün, takıma katkı bakımından maçı evde portakal soyarak izleyen bendenizden tek farkı kendini yormasıydı. Boş kalır atmaz, atar sokamaz. Işıl'ın net olarak şut sorunu var. Sadece şut sorunu olsa iyi. Oyun zekası sorunu, penetre sorunu. Bir Guard'da olacak özelleriklerin hiç biri Işıl'da yok. Işıl bayan basketbolunda, Türk oyuncu havuzunda seçenek olmadığı için forma buluyor. Ha birde Galatasaraylılığı nedeniyle. Malum bayanlar narindir. Top tutamaz, ellerinden kaçırır "ayy gitti" tepkileri verirler :) Işıl'ın boyu ufak, biraz biraz top sürüyor, he hadi Turnike özelliği de var diyelim bu özelliklerinden dolayı Galatasaray gibi büyük bir camia da oynayabildiğini düşünüyorum.:) 'Işıl'ın yerine alternatif sunun'a Nilay Kartaltepe'yi isterim kesinlikle. Işıl'dan hiç alamadığımız katkıyı ondan belli ölçüde katkı alabileceğimizi düşünüyorum.
38 dakika oyunda kalıp 0 sayı atabilen(doğrusu hiç sayı atamayan) bir oyuncunun korunma altına alınmasını anlamıyorum, anlayamıyorum.

Her yenilginin baş sorumlu tutulması yanlış. Kabul ediyorum. Ama Işıl'ın kapasitesi bu olduğunu da biliyorum. Işıl bu kadar. Kendini bilen Işıl yerine, kendini bilmeyen hocasına kızmak bence daha doğru geliyor.

Nilay Kartaltepe diyorum seneye bende kesinlikle...Işılı başka bir takımda görüp izleyip beni mahçup etmesini,vay be Işıl demek suç sende değilmiş dememi bekliyorum.Ama inanın Işılı bugün Ceyhan Belediyesine koy,şu an ki verdiği katkıdan öte bir katkı olmaz...Nilay Kartaltepe forever!

Sırf böylesi durumlardan ötürü profesyonel takımlarda simge haline gelmek bazen sorun olabiliyor. Verimi düşen ancak dalından koparılamayan gönül dostları. Arda da gittiğinde çok ve ne önemli kişilerin gönlünde fırtınalar koptu ama sonuç bazen hayırlı olabiliyor. En son düşünelecek şey ise "ya gittiği yerde daha iyi oynarsa" olmalıdır.

"Ticha ne yaptı?" sorusu ne akla ne mantığa sığar. 38 yaşında, emeklilik öncesi son bir kez final8 yaşayayım diye takıma 10 gün önce gelmiş bir oyuncu ile yıllardır takımda yer alan Işıl'ı dünkü maç üzerinden kıyaslamak abesle iştigal olur. Ha, koyarsın Jasa'yı Pana takımına, verirsin başına Obradovic'i, sana Nokia Arena'da maç kazandırır, o ayrı...

Işıl'a gelince... Bariz fundamental eksikliği var. İyi savunmacı diyoruz; dün akşam her perdelemeye takıldı. Öyle ki bazı hücumlarda rakip uzun bizim iki oyuncumuzu perdeliyordu! Bu seviyeye gelmiş bir oyuncu da switch etmeyi bilsin bir zahmet; koç öğretmesin! Penetre ettiği zaman topu potaya göndermek yerine üç sayı çizgisine doğru pas açıyor. Altyapı gardı bile bilir, blok yersen top dengesiz olur, gelip kucağına bile düşebilir, kimin alacağı belli olmaz. Ancak dışarı pası beceremezsen rakip kapıp topu aynen fast break'e çıkar! Dün gördük ne olduğunu! Hiçbir zaman iyi şutör değildi zaten, o konuya girmiyorum...

Evet alternatif bulmak zor, evet bayrak isimdir, saçı başı düzgündür ancak bu seviyenin oyuncusu değil! Sarper'e katılıyorum, rotasyonda olur, havlu sallar, üçlü çektirir, biz de bağrımıza basarız her zaman...

http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8....season_2009.roundID_6482.playerID_45124.html

Iyi bir sistem takiminda ve iyi bir koc ile neler yapacagi ortada. Ozguvenini yeri kazanmasi ve yuregi ile oynayinca ortaya cok iyi bir oyuncu cikiyor. Simdi yukarida verdigim linki bir inceleyin ve seneye farkli bir koc ile neler yapacagini dusunun. Bu sene hic bir oyuncumuz elestiriyi hak etmiyor. Takimi, bir kac sene once eurochallenge oynayan Galatasaray erkek basketbol takimina benzetiyorum. Arada ki fark, butcelerin daglar kadar fark etmesi. Cem Akdag bizi kume dusmekten kurtarip, Oktay hoca citayi yukseltti. Cem Akdag'in bayan takiminin basina gecip, Oktay hoca gibi citayi yukseltmesi demek, Isil'i tekrar kazanmaktir.

Ben hiç bir yerde Işıl süper oynuyor, yada Işılın oyunundan çok memunum yazmadım.Yapabileceği o kadar çok şey varki ama sahaya yansıtamıyor yeterince. Ve bence bu da onun suçu değil.

Işıl yakında yansıtır yeteneklerini sahaya yakında sayı ve asist yapamıyor yakında rakip takım oyuncularını da beslemeye başlar ama onun suçu değil zaten aziz yıldırım da hiçbir suçu kabul etmiyor.Sanırım Işıl bu forumun kutsalı ceyhun hoca ile beraber dokunulmaz ve yetersizler aynı zamanda.Tam 1 yıldır resmi siteye yalvardım ceyhun hoca ile olmaz daha çok üzülürüz diye dinletemedik son bir kupa ve maç var fb'nin kazanacağı ceyhun ile.TERİM,MAHMUTİ,İNCESU ve zayıf halka küçük harflerle yıldızoğlu

Ömer Bey bu forumun yöneticileri her zaman Işıl Alben'i ve Ceyhun Yıldızoğlu'nu eleştirmiştir. İlan mı asalım en yukarıya biz bunları eleştiriyoruz diye. Şu saçma sapan düşüncelerden ne zaman vazgeçeceksiniz? Biz de küfür edelim, biz de mi dalga geçelim illa ki? Hala 2 senedir takımın başında olan birine dokunulmaz diyorsunuz. Bu site 14 senedir hayatta olan bir site. Çok koç, çok oyuncu, çok kaptan konuşuldu burada. Hepsi için de aynı şeyler söylendi. Yeni gelenler için de aynı şeyler söylenecek. Yalnız insanlar buranın Galatasaray basketbol sitesi olduğunu, takıma destek vermek amacıyla kurulduğunu ve yayın hayatını devam ettirdiğini anlamayacaklar.

Kerem bey Galatasaray bir his takımıdır ve taraftar bu sene eurolig kupasının alınamaması için en büyük engelin koç olduğunu çok önceden görmüştür.Yönetim adım atmamıştır ticha ve egle transferleri yapıldığında gülüyordum iddia ediyorum ceyhun hocanın eline allstar karmasını verin gene perfonmans en dibe iner.Seneye bu takıma sokak basketbolu oynatmayacak bir koç gelmezse takıma destek için taraftar sayısının oldukça azalacağını görmemek saflık olur.Bursadan eurolig için gelmememin sebebidir kendisi kısmet erkek basketbolu ya da engelsiz aslanlar için olacak gibi...Son maçı az önce seyrettim çorba taktiği ile oynadık bahar ve ışıl baskı olmadan sayı atabiliyorlar onu gördük ki bumaçı bile son saniyelerde rakibi ortak etme becerisiyle becerdik.Bakalım big syl bize şampiyonluk getirebilecek mi fb maçlarında???Takım(hala olamadık) tamamen soru işaretleriyle dolu ben sabah 5'e kadar uyuyamadım fb maçını kayedeceğimize kendimi hazırladığım halde ama yerli sarışınlar ve saç güzellerinin umurlarında olduğunu sanmıyorum.Geçen sene bizden resmen ve re'sen çalınan şampiyonlukta 1 hafta uyuma zorluğu çektim bana fırsat verseler yorgunluktan geberene kadar şikecilerle mücadelemi bırakmam tek umudum fawless önderliğinde taurasinin son gülen olması ve prince guard becerileri 1 tık yukarı taşıması bu potansiyel onlarda fazlasıyla var ama devşirme dahil 4 yerli 10 sayı atamayacak kadar özgüvensiz ve bitik sorumlu önce kendileri sonra ceyhun yıldızoğlu.Seriden 1 - 1 dönersek şampiyonlu gelebilir aksi halde ipekçide yine bir fb mağlubiyeti kaçınılmaz olur...Sonuç ne olursa olsun ceyhunla seneye daha beter protestolar yükselir takım önce lidere inanacak ama adamın haleti ruhiyesi bile lider olamayacağını gösteriyor...

İlahi Sühan Abi cidden güleceğim yoktu yahu :D 'Ben demiştim' merakım hiç olmadı olmazda heleki GS'ın menfaatlerinin aksine bir durumda haklı çıkıyorsam buna sadece üzülürüm.

Ben dün yazdığım yazıda 'IŞIL GİTSİN!!! ' falanda demedim ayrıca. Kadro stratejisinin onun elit bir oyuncu(!) olduğu var sayımına göre yapılması takıma zarar veriyor dedim. Çözümü Işıl'ın gitmesiyse şayet bu sizin gönlünüzden geçen benle alakası yok. He şunuda inkar edemem gitse 'takım çok şey kaybetti' demeyeceğim bir oyuncu konumuna geldi Işıl.

Ben aksine yaşanan sürecin, başarısızlıkların öncelikli suçlusu Ceyhun Yıldızoğlu olarak görüp konuşuyorum. Gönlümden geçen bu adamın bir an önce gitmesi ve yeni gelecek hoca ve daha düzgün kurgulanmış bir takımda Işıl'a 1 yıl daha şans vermekten yana ancak bu düşüncem benim eleştiri getirmeme engel değil.

Işıl net şekilde 2 yıldır yokları oynuyor. Sahada bulunması bir fark yaratmıyor bir artı katmıyor takıma. Bu bir maç için değil sezonun geneli için böyle yeni hocada gelse Işıl'ın çok ama çok ciddi bir teknik ve mental gelişim göstermesi lazım. 15 yaşındaki çömez basketçi değilde GS kaptanı olduğunu hatırlaması ve ona göre oynaması lazım.

Neyse netice itibari ile ben 'Işıl, aslanım koçum herşeyim,sen süpersin ,bir tanesin' diyen 'takıntılı' arkadaşlara bir şey demiyorsam kimsede bana kendi görüşlerimden ötürü ne hesap sorabilir ne yafta yapıştırabilir.

:)) Doğan/Kenan, sabah yazdığım yazıda sizin adlarınızı kullandım ama söylediklerimin tamamı sizi kapsamıyordu öncelikle bunu belirteyim. Düşüncelerine değer verdiğim adamla, bazen farklı şeyler düşünüyor olmamızdan dolayı çekincem de yok. Bir çok defa farklı düşünmüşüzdür muhtemelen bundan sonra da farklı düşüneceğimiz konular olacak. Benim detayda dikkat ettiğim konu, saplantılı olup olmamak ile alakalı.Sezon içinde GS kadın basket takımının ortalama en azından 30 maçına gidiyor olsam da onları 2 metre arkalarından takip ediyor olsam da en ufak bir feodal bağım yok hiç biriyle. Hemen hepsi ile de selamlaşırım sadece -o da tabii ki maç öncesi veya sonrası olabilir hasbelkader gözgöze geldiysek-. Yani bir oyuncuyu savunmak gibi karın ağrım yok. Zaten zordur benimle arkadaş olmak. Çünkü en sevdiğim adamı da eleştirmekten kaçınmam. Zaten öyle bişi olmasa burada Doğan adını zikretmezdim bile. Çünkü Gerçekten severim Doğan'ı. Ama dediğim gibi sevdiklerim farklıdır düşünler farklıdır. Düşünler her an çatışma halinde olabilir ama önemli olan somut gerçekliği nesnel sonuçlarla desteklerken açıyı geniş tutabilmek.

Şimdi ben bu forumda son günlerde pek yazmıyorum. Bir rastlantımıdır bilmem genelde de hep bu başlığa yazar oldum. Işıl'ı korur konuma gelmek aslında benim açımdan da üzücü. Çünkü Işıl'ı savunmak gibi bir durumum yok. Zaten Işıl bunu tekzip ediyor. Bunu anlamak için donelere iyi bakmak lazım. Ha ışıl beni bu oyunu ile tatmin ediyormu? Hayır etmiyor. 2009'daki ışıl değil daha. Ama Işıl'ın 2 senedir kötü olduğunu söyleyenlerin, Işılın 2 senedir Ceyhun hoca ile çalıştığını unutuyorlar mı? Geçen sene koca sezon Işıl için 1 (yazı ile bir) kez bile set çizmeyen hocanın. Sezon bitiminde Önder Çiçekoğlu ile yaptığı röportajda Işıl'ı suçlaması ilginçtir mesela. Çünkü son topu Tamika oynayacaktı. Nitekim Tamika oynadı son anda ışıl'a pas verdi Fİnal serisinde ( http://www.gsbasket.org/forum/threads/7413-Ceyhun-Hoca-ile-Takım-Üstüne/page4 )

Hoca buna benzer çok hata yaptı. Geçen sene geldiği gibi Seimone'u yerdi. Sylvia'ya laf söyledi. Ceyhun Hocanın geldiğinden beri yaptığı transferleri htırlayanınız var mı? Sariye Gülşah Ayşe Melek Ceyda Gintare Hodges wiggins Currie tina ticha Egle Melisa aklıma daha gelmiyor. Bir çok oyuncu transfer etti. Suçu hep birilerine yükledi. F8 finalleri başlamadan en son GSTV'de Bahar'a yüklendi.Ticha'yı bile daha oynamadan eleştirdi. E almayalım o zaman. Şurda 4-5 bilemedin 6 maç oynatacağın oyuncudan tabii ki yaşına başına bakmadan hemen verim almak istersin. Şimdi bu hoca ile takımın doğru kimya yakalaması mümkünmü? Bahar'a yalvarıyormuş şut atsın diye:)) Hoca yalvarırmı yahu? Emreder oyuncu yapar. Yapmıyorsa çekersin kenara oynatmazsın 2 maç aklı başına gelene kadar. Bak Mahmuti Andric'e elindeki tabloyu fırlattı maç sonuna kadar oturttu yanında. Sonra özür gelince hemen aynen devam etti. Bir Coachda küslük olmaz ama dediğini yaptırma konusunda da ısrarı olmalı. Misal son Fb maçı Dee aşırı motivasyonu gereği aldı topu eline bir ordan bir burdan atıyor. bunu abartmaya başladığını anladığın an çıakracaksın oyundan ve Dee'nin sakinleşmesini gene beyini ile hareket etmesini sağlayacaksın. Takımda rolleri dağıtacaksın. Bak bugün Bahar isabet sağlıyor FB maçında kaçırmadı 3/3 attı. Peki Bahar'ın üzerinden yonamaya devam ettik mi? Abdi İpekçi'de son oynadığımız iki Fb maçında da ilk yarı önde kapadık. ve 3. periyotların ortak özelliği RPince ve Dee 3lük yağmuruna başladı. Girmedikçe denediler. Oysaki ilk yarılar içeriden oynadığımzıdan yıkmıştık FB'yi iki maçtada. Nedense 3. periyot hep dışarıdan oynuyoruz. Zafer Kalaycıoğluda bunu yapardı. Benim basketbol bilgim de bir arıza olduğu kesin.

Neyse konuyu dağıtmayayım. Takımda oyuncuların rolleri belli olsa Işıl'a en azından Erkek takımındaki Caner kadar hücumda rolü oalcağı belirtilse. Bahar'a Cevher kadar imkan verilse belki daha hayırlı oalcak. Türklere karşı bir güvensizlikl var. Hadi taraftarı anlıyorum ama Hoca da var aynı güvensizlik. Ama bu türkler Vici Aistes deplasmanında güle oynaya yenmişlerdi rakibi. Hayatı boş şut bulduğu anda potaya bakmakla geçmiş Şaziye bile potaya bakmaz oldu. Bunu düşünmüyormusunuz hiç. Hepsini geçtim tamam ışıl da sorun. 2 senedir oynamıyor ışıl. Peki Yasemen neden tepki almıyor? Cem Akdağ biliyorsunuz zamanında Bahar'ı beğenmeyip Yaemen iyi oyuncu oalcak demişti. E biz Yasemen'i 5 yıldır bekliyoruz. Hasbel kader bir maçta 3 dk süre alsa ya da 5 sayı attımı halay çekiyoruz. Işıl'ın suçu hep oynamak mı? Bir başka deyişle Yasemen ortalarda görünemdiği için mi eleştirilmiyor? Be GS'lıyım GS'ı düşünüyorum. Şu an takımın hocası sensin deseler Işıl Bahar Ayşe Gülşah Şaziye Sylvia Alba ve Dee dışında her oyuncuyu gönderirim. Pip ve Tina ile sene sonuna kadar çalışırım. Önümüzdeki senenin yapılanmasına göre karar veririm Pip için. Işıl'a eleştiriler yüzünden kızmamın sbeebi bu. Ondan önce eleştirilecek çok oyuncu varken ona sıra gelmemeli. Geldiğinde de doğru kelimelerle bu belirtilmeli.

Ondan önce eleştirilmesi gereken oyuncuları da eleştirirken doğru kelimeleri kullanmak gerekir. Sonuçta bu kızlar ama az ama çok ama iyi ama kötü GS'a hizmet etmiş ve eden oyuncular. Gençler ve kızlar. Şimdi diyebilirsiniz ki Işıl ama bu takımın kaptanı e kardeşim kaptan diyemi eleştireceğiz bir insanı? O yüzden mi takımdan göndermek siteyeceğiz? Haluk yıldırım da kaptan nerdeyse hiç süre almıyor hiç duymadım onun hakkında eleştiri? Takımların puan cetvelindeki yerine göre değilki bizim eleştirimiz. Muhammet Kaan bilir sezon başından beri takımı eleştiriyorum. 30 sayı fark attıklarında bile eleştirdim. Bana hatta bay muhalefet diyor. Eleştireceğim tabi. Hatta eleştirilerim oyuncuların teknik heyetin kulağına da gidiyor. Ama hiç bir zaman saygısızlık boyutunda yapmadım bunu. Bu yüzden de yüzyüze geldiğimde hiç bir rahatsızlığım olmaz. GS Kadın basketbol takımı 2 sezondur iç kavgalarla uğraşıyor. İçeride o kadar farklı konulardan kaos var ki inanmaıyor insan bazen. İdareciler tamamı ile kafa kol feodal ilişkiler sayesinde orada oturuyor. Kİmsenin gram salladığı eleştirdiği yok. Yeni yeni Murat Tümer isimi geçmeye başladı. Varsa yoksa Ceyhun yıldızoğlu-Bahar Çağlar-Işıl ALben. Bakın açık ve net konuşuyorum şu yürüyen sistemde seneye Birsel Nevriye Pokey gelse değişen bir şey olmayacak. "Yönetim" ve "Yönetici" kelimesinin tam karşılığını bilmek gerekiyor bunu kavrayabilmek için. Yönetici bir yetki ve sorumluluk verilip bir rütbe edinen kişi değildir. Yönetici sorun çözen mazeret üretmeyen çözümün parçası olan kişidir. Ama Ekimde aldığımız F8 organizasyonunu biz yapamayız diyip TBF'ye veren ama organizasyon giderlerinin parasının GS'dan çıkmasını sağlayan kişileri yönetici diye belirlersek zaten daha da konuşmaya gerek kalmaz. O zaman ne diyelim Gitsin ışıl. Seneye ışıl gider Pırıl gelir ama Pırıl Pırıl takımımız olmaz. Sistemi oturtursak beklentiler çabuk gerçekleşir. Bak Rİvas gibi 8 takım arasında en düşük bütçeli takım final oynuyor. Al desen oradan alacağım bir oyuncu yok. Ama finalde olan onlar. Hepimize geçmiş olsun.

Not: GS Baskette Işıl'ı eleştirenlere karşı bir koruma var denmesi ise artık buruşuk acur tadı vermeye başladı. Ben ışıl'ı eleştirenlere yanıt verdiğim için 2 hafta ceza aldım. Nasıl oluyor da ışıl'ı eleştirenler cezalandırılıyormuş? Ceza alanların gerçekten Işıl'ı eleştirdiği için mi yoksa eleştirken kullandığı kelimeler için mi ceza aldığını iyi düşünün bence.

Bende bunu dedim zaten abi Işıl kadronun yüksek profilli oyuncusu olarak görüldüğü ve kadro stratejisi bu varsayım üzerine kurulduğu sürece takıma zarar veriyor dedim. Bundada bir değişiklik yok. Işıl sorumluluk alamıyor,eli gitmiyor bunun için kıza küfürler edilecek değil rolü değiştirilsin kadro ona göre kurulsun. Ki zaten normal ,prensipli bir hoca geldiği anda kadroda bu değişikliklikleri yapacağına inanıyorum.

Hee yerine isim söyle mantığıda güzel bir mantık ancak ben kadın basketbol uzmanı değilim, goggle'da arama yapıp burada salak saçma biliyormuşum gibide davranmam. Ben izlediğim oyuncuları bilirim, özellikle bayan basketbolunda izlemektende zevk aldığım tek oyun kurucu yerli Birsel'dir. Yıl içinde 2312421 kez ekstra transfer yapıp bütçeyi erkek takımına yakınlaştıracağımıza adam gibi cezbedici bir imza bedeli ve bonservis verip Birsel'i o iğrenç renklerden kurtaralım derim ben olur olmaz benim çözümüm budur.

Işıl gitsin demiyorum farkındaysanız, her ne kadar gitmesi yönünde düşüncelerim olsada Ceyhun Hoca'nın halini,etkisizliğini görünce tek suçun Işıl'da olmadığına karar verdim ben. O yüzden düzgün bir hoca ile 1 yıl daha gerek Işıl'la.

İşte özlediğimiz Işıl! Kendine güvenen,top çalan,sayı yapan,asist yapan...Umarım bu oyununu devam ettirirsin.

Elendik ya, Isil ve Bahar yildizlasti maçta :) Asistler Sayilar falan havada uçusuyordu. Diyecek birsey yok ikinize, Son 2 maçta oynadiginizin oyununun yarisini fener ve rivas maçinda oynasaniz final oynardik..

Elendik ya, Isil ve Bahar yildizlasti maçta :) Asistler Sayilar falan havada uçusuyordu. Diyecek birsey yok ikinize, Son 2 maçta oynadiginizin oyununun yarisini fener ve rivas maçinda oynasaniz final oynardik..

Caferağa ahırında baskı altında Işıl 14/2 bahar 9/2 sayı atsa öper başıma koyarım bugün attıkları sayıların yarısı eğer fawless kadar isterlerse bizden geçen sene çalınan şampiyonluğu söke söke geri alırlarsa eurolig fiyaskosu biraz atlatılabilir.Ceyhun hoca her durumda gönderilmelidir ve eurolig kupası bu arma altında havalara kalkacaktır sadece hangi takımda forma giydiklerini haırlasınlar ve hagi gibi antrenman sonrası çalışmalara devam yoksa kapı gösterilmelidir...

Kızlar iyi oynasa suç, kötü oynasa suç :)

biraz daha destek olmak lazım hem ışıla hem bahara
gerçek performanları bu değil , hem daha iyi türk oyuncuda yok gibi bir şey
esas sorulması gereken , neden tam performanslarını sergiliyemiyorlar ?

Görevleri çok kısıtlanmış durumda oldukları için tam performans sergileyemiyorlar. Takımın ilk 4 skor opsiyonu Tinan-Fowles-Diana-Prince (hatta Alba varken 5'di). Diğer oyuncuların özellikle hücumdaki rolleri çok kısıtlanmış durumda. Sonuçta basketbol topla oynanan bir oyun ve sadece savunmaya konsantre olarak hücumda topa kısıtlı değerek bu oyuna konsantre olmanın çok zor olduğunu düşünüyorum. Bu tip takımlarda bir coach'un en büyük görevi bu rol dağılımını en iyi şekilde ayarlayıp her oyuncudan maksimal yararlanmaktır, Işıl'ın ve diğer yerlilerin sıkıntıları bence bu rol dağılımıyla ilgilidir.

Teknik konu dışında, psikolojik olarak da özellikle Fener maçlarında kendini çok fazla kasıyor bence Işıl. Ondan beklenti çok büyük ve karşısında Türkiye'nin en iyi guardı olarak nitelendirilien ve sürekli kendisiyle kıyaslanan Birsel karşısında bir şeyler yapmam lazım mentalitesinde oluyor ve bu onun performansını çok eksi yönde etkiliyor. 5.'lik maçında Spartak karşısında, oynadığı oyunun da tamamen pskilojik baskının bitmesi ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Işıl'ın yapması gereken, özellikle Fener maçlarında bu maçı hatırlaması, kendini sakinleştirmesi ve kaybedecek bir şey yok kafasında oynamasıdır. Ancak böyle atabilir üzerindeki baskıyı ve maç kazandıran büyük oyuncu mertebesine erişir.

Kapasitesi bu kadar diyen arkadaşlar sanırım kapasitesinin ne olduğunu görmüşleridir. O boyla kaç tane ribaunt aldı dün gece. Top çalma, üçlük, içeri penetre falan herşey mükemmeldi dün gece. Sorun onda değil onu oynatamayanda kesinlikle.

Kapasitesi yetermi, sadece üçlü çektirmeyemi yarar, basketbolcu değilmi bilmem ama Işıl büyük ihtimal seneye F8 için İstanbula gelen iyi takımlardan birinde forma giyecek. Ne kadar basketboldan anlamayan adam varmış bu F8 takımlarında ilginç. Halbuki sürekli kendi oyuncusuna laf atan taraftarımıza sorabilirlerdi! Hayırlı olsun hepimize.

Hayirli olsun, yolu acik olsun basarili olur insallah.

Geri