• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Işıl Alben

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Önder Ç.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:38
Kantar ve topuz vardır.Kantarın topuzunu kaçırmamak lazımdır. Ben çok eleştirdim Işılı yinede eleştiririm ama üçlü çektirmekten başka bir işe yaramıyor diyen sivri zekalılar üçlüyü kime ve kimin isteğiyle çektiriyor bunu düşünemeyecek kadar gözünüzü kanmı bürüdü?

Işıl'da spartak maçından beridir bir hareketlenme görüyorum. Oda ben ne yapıyorum şu oynadığım oyun bana yakışıyor mu demiştir mutlaka! Aslında Işıl iyi bir oyuncu ama bazen kendisi bunu unutuyor gibi. İnsan dış şutları sokamayabilir çok büyük sorun değil şut sokamazsan az içeri girer stop jumpshot atabilir mesela iyidir bu konularda. Sonra içeri penetre edip faul alabilir yada asist yapabilir. son maçlarda böyle oynayınca Işıl başarılı oldu. En azından böyle yapınca rakip takımın savaunma dengesi bozuluyor. İlla Işıl üçlük soksun demiyoruz benim için önemli değil önemli olan rakibin savunma da dengesini bozabilmek.

Işıl mutlaka burayı okuyordur. Şunu unutmasın Son yıllarda Fenerbahçe'ye şampiyonluğu zaten hep kaybediyoruz kaybedecek çok bir şey yok Işıl; Bu yüzden rahat oyna bildiğin şeyleri yap küfürleri duyma biliyoruzki iyi oynayınca rakip çirkef taraftar sana küfretmeye başlıyor seninde moralin bozuluyor dağılıyorsun. Yine benzer şeyler olacak onların istediği bu zaten moral bozup oynatmamak ama bu sana tam tersi etki yapsın bu daha çok savaş daha çok penetre yap asist yap. Bu sefer yap bunu hiç üzülme çok çok bir bir kupa kaybederiz ama seni kazanmak istiyoruz.

Işılda gerçekten bir hareketlenme var korkma be Işılım at şut girmesin varsın kaybedelim ama güven kendine biz triple dubleyi 1 ribauntla kaçırdığın günleri özledik ya :( umarım gitmez diğer yıl daha doğrusu lütfen gitme sonu arda gibi olmasın be kaptanım .

Ceyhun Yıldızoğlu konusu gibi bu konuda bir süre kapatılsın rica ediyorum, hatta mümkünse seri bitene kadar hiç açılmasın.

Alt sıralara doğru düşmüş konu, FB mağlubiyetine rağmen, yakışmaz bize!

Yukarı taşıyalım...

İnşaallah gitmez kaptan...

kalmalı , kesinlikle kalmalı.
son 2 sezondur gerçek Işıldan uzak olsada kalmalı.
Bu sezon çok daha iyi olacak

Işıl gidemezsin, gitmemelisin, Bahar da, sen de, Gülşah ta, Şaziye de önemlisiniz bizim için, şampiyonluk kupası senin ellerinde kalkacak, o kupayı almadan gitmek olmaz....

Zaten doğru düzgün yerli oyuncu olmayan bir ortamda yönetim ne yapıp edip Işıl'ı ikna edecektir. Başka şansları yok. Işılda lige kadar iyi bir hazırlık dönemi geçirip kendini hem kafa hemde fizik olarak hazırlasın yeter.

Saygılar.

Gemiyi en son kaptan terk eder Işıl. Sadece kendine güven bizim senden başka istediğimiz bir şey yok.

Her şeyden önce Işıl Alben bu takimin kaptanidir ve saygi gösterilmesi gerekir hesap sorulacak birileri varsa onlar oyuncular değildir..

Işıl'ı sevenlerin de Işıl'a haksızlık yaptığını düşünüyorum farkında olmadan. Işıl GS'da yerli oyuncu olduğu için değil iyi bir oyun kurucu olduğu için kalmalı. Avrupada sayacağımız oyun kurucular içinde Işıl kalitesinde kaç isim sayabiliriz? Geçen seneneredeyse tatil yapmadı. Bu sene de durum buna doğru gidiyor. Çünkü önce olimpiyat elemeleri ve (inşallah) kalmamız durumunda olimpiyatlar derken tatil yapamadan takıma katılacak. Biz hafta boyu çalışıp bir pazar günü çalışınca triplere girerken onlar tatil yapamıyor. Şimdi diyeceksiniz ki "yahu şu an kamp-maç mı var. Yapar işte tatilini" ama öyle değil. Milli takım kampına katılacağı için hala ne yediğine ne içtiğine dikkat ederek yaşamak zorunda. O zaman buna tatil demek mümkün değil.

Işıl GS'da kalmalı burası kesin. Ama sözleşmesini de iyileştirmeli GS yönetimi. Şu an Işıl'ın bile farkında olmadığı bilmediği "ayıplar" var GS yönetiminin Işıl için hazırladığı sözleşmede. Yönetim o "ayıpları" temizlemeli sporcunun kafasında soru işareti bırakmadan oynamasını sağlayacak koşulları hazırlamalı.

Işıl tabiki kalsın takımda ancak bu takımın 1. guardı olarak değil. Fb ile yapılan son maçta baskıyı yiyince Işıl'ı gördük. Işıl bu takımın rotasyon oyuncusu olarak kalmalı. Işıl'ı ne büyütelim nede yerin dibine sokalım.

Işıl'ı hepimiz seviyoruz ama ışıl şu haliyle Tuğba palazoğlu'ndan veya ligdeki herhangi bir guarddan iyi durumda değil. çok seviyorsa daha çok çalışıp çok daha iyi başarılar yaşatmalı bu takıma yeteneği olmasa bu kadar konuşmayız zaten. bu yeteneğiyle demekki yeteri kadar çalışmıyor. çünkü yıllardır bizi sadece 2 kişi yeniyor ne pondexter ne mccou ne bi başkası biz hep yerlilerden kaybediyoruz. Birsel ve biraz da Nevriye. Kimse alınmasın ama her sene karşımızda bayan basketbolda biz erkek basketbolda biz voleybolda kız erkek biz diyen fb liler görünce de ben çok alınıyorum. Işıl, birsel'i yendiği an biz de fenerden şampiyonluğu alırız hatta süpürürüz feneri iddia ediyorum.

Bence Işıl üçlü çektirmeden sorumlu görevli olarak kalsın takımda,başka bir işe yaramıyor nede olsa!
Elif hanım baskı yiyince dünyanın en iyi oyuncusu Diana ne yaptı onuda gördük dimi? Hala sorunu başka yerlerde arayanlar var çok ilginç.

Bence geçen 2 sene içinde GS'da iyi oynadığını söyleyeceğimiz oyuncu yok gibi. geçen seneki Sylvia ve geçen sene sonu 1 ay Seimone'u saymazsak son 2 senede performansının üstünde oynadı diyeceğim bir oyuncumuz yok. Oyuncuların hiç brininin kafası rahat değil.

Şöyle anlatayım. Üniversitede öğrencisiniz. Ertesi günkü sınava çalışıyorsunuz ama ev soğuk elektrik faturasını ödememişsiniz. Ev sahibi kirayı bekliyor Bir sevdiğiniz var size yüz vermiyor üstelik evde bişi yok karnınız aç. Bu şartlarda nasıl çalışırsınız o derse?

GS basketbol takımının 2 sezondur halet-i ruhiyesi o öğrenciye benziyor. Sporcularımızın saha içi ve dışında uğraşması gereken sorunlarda epey fazla. Kuşkusuz bunlar dışında bazı değşken parametrelerde var Işıl gibi oyuncuları etkileyen. Misal Yasemen'in Gülşah'ın sakatlıkları ardından Alba ve tekrar Gülşah'ın sakatlığı Işıl gibi 2 sene o sakatlığı çekmiş ve psikolojik yansımalarını yaşamış oyuncuları farklı etkiler.

Işıl iyi oyuncudur. 2 senedir onun üzerinden bir setimiz yokken onun ayrıca bir etkinlik içinde olamsını beklemek garip olur. Ki geçen see röportajında Işıl'ı eleştiren Ceyhun hoc'yı 2 senedir takip ediyorum bench arkasında ve Işıl'a set çizmedi daha. E tabii ki set nasıl çizildiyse ona göre hareket edecek. Hocanın sette belli. Yarı sahayı geç Dee'ye topu ver o duruma şöyle bir baksın. O arada Şaziye sen çizgiye kay Işıl sen pota altından bir tur at Sylvia sen ribaunta odaklan Tİna sen lambaya çık :))
Benim Işıl'la derdim yok. Hatta gitmesi onun için daha iyi olur. Eğer GS'ı Işıl'ın üstünde görmüyorsam Işıl'ı gitmeye de ikna etmeye çalışırdım. Derdim GS ve GS'ın bulabilecğein en iyi oyun kuruculardan birini göndermesine izin vermemeye çalışıyorum.

Işıl'ın normal sıradan bir oyun kurucu olduğunu söyleyenlerin sahaya iyi bakması lazım. Takımın uzunları Screen yapmayı bilmiyor Işıl oyun kuarken uzunların da duracağı yeri belirlemeye çalışıyor. Yahu bunlar antrenmanda olmaz mı? Yok babam olmuyor demekki. Gerçi Matic'in "kusura bakmayın setlerde nerede duracağımı unutuyorum" dediğini de duydum. Spartak maçında ışıl'ın kenara gelip Egle'yi kenar yönetime "Ya bu kız hiç bir set bilmiyor garip garip dolaşıyor orda!!" diye şikayet ettiğini de duydum. KASKI maçında da kenara gelip kızmıştı "ya orda oturuyorsunuz kalkıp bir itiraz etsenize şu hakemlere!" diye.

Şimdi takımda buna benzer bir ton şey dönüyor. Burası Işıl başlığı olduğundan onun dediklerini yazdım. Dee'nin Sylvia'nın Tina'nın dedikleri de var. Maç içerisinde konuşulanlar var (genelde seyircisiz oynadığımızdan oyuncuların sahada dediklerini rahatça duyabiliyoruz). Yani takımın hiç bir parçası oynanan oyundan memnun değil.

Her oyuncunun oynayabileceği bir sistem oyun anlayışı vardır. O sistemde fayda verir. Misal Evren Cem hoca ile bize çok fayda verdi Oktay hocanın sisteminde yarar sağlamıyor. Caner o sistemde eksik parçaydı şimdiyse tamamlayıcı parça. ama son 2 senenin GS kadın basket takımına bakıldığında bunu diyemeyiz çünkü sistem yok. Takımın tümü bunun gerginliğini yaşıyordu. Sessiz Şaziye bile molalarda hocaya taktik önerisi yapıyordu. (bench arkası arkadaşlar bilecektir o anları).

Sonuçta ne olur ne olmaz bilmem. Belki de denildiği gibi bu yaşadığı sakatlık Işıl'ı ağırlaştırdı ama bunu bilemiyoruz. Avrupa şampiyonasında o etkinliği sağlayan kız nasıl oluyor da ligde bunu sağlayamıyor. Avrupa şampiyonasında "Ray Allen" olan Şaziye nasıl oluyor da sezonu kısır sayıda kapatıyor? Bu yüzden Işıl'ın bize bizim ona bu şansı vermemiz lazım. Ama "Birsel'e karşı Işıl olmuyor" diyip Gizem Yavuz veya Özge Yavaş'ın daha iyi olacağını düşünebilmek farklı bir bakış açısıdır benim katılamayacağım.

Piyasada bu kadar yerli oyuncu sıkıntısı varken Işılı gönderme gibi bir lüksümüz yok.Evet takımımızı yönetecek kadar üst düzey bir oyuncu değil ama savunma, ribaund, top çalma gibi alanlardaki katkısını görmezden gelmeyelim.Işılı kullanmayı bilmek gerekir.Yanın da takımı oynatacak bir oyun kurucu olursa çok faydalı olabilir.Takımımızda iyi bir oyun kurucu yoksa bu Işıl'ın suçu değil o mevkiye sürekli yanlış transferler yapanların suçudur.

Bence Işıl üçlü çektirmeden sorumlu görevli olarak kalsın takımda,başka bir işe yaramıyor nede olsa!
Elif hanım baskı yiyince dünyanın en iyi oyuncusu Diana ne yaptı onuda gördük dimi? Hala sorunu başka yerlerde arayanlar var çok ilginç.

Taurasi son çeyrekte 3-4 top kaybı yaptı tamma ama 40 dakika dinlenmeden oynayan bir oyuncu ve topu bile bir çok kez Dee getirdi. Normal olarak yoruldu baskıda top çıkaramadı. Ama Işıl yanılmıyorsam 30 dakika civarı oynadı o baskıdan çıkması gerkirdi ama başaramadı. Hele pota altında Birsel'e öyle bir top kaptırdıki olacak gibi değil.
Ben Işıl kötü oyuncu demiyorum zaten ancak EL ve Türkiye liginde şampiyonluk hedefleyen bir takımın birinci guardı olamayacağını söylüyorum.

Kaç git güzelim. Huzur daha değerli. En küçük başarısızlıkta her topu eline bekleyenler övülür sen yerilirsin.

Işıl yetersiz değil formsuz. Eğer kelimelerin anlamını bilmeden kullanma hastalığımız yüzünden de bu kız burada heba oluyor. Sakatlık sonrası eski formuna ulaşamadı deseniz anlarım ama yetersiz demek ayıptır.

Geri