• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Işıl Alben

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Önder Ç.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:38
Işıl kötü oynamaya devam ediyor. Eleştirsek bizde küfür yeriz mazallah... Yönetim yok, oyun kurucumuz şut atmaya korkuyor. Ve bu konuda eleştirenlerde küfür yiyor... Kaç sezondur kızıyorum. Şut atmıyor. Penetre etmiyor yada yarıda kesiyor diye. Ama sabit savunma o kaptanımız. O Galatasaraylı, ee ben neyim peki? Bende Galatasaraylıyım ve oyun kurucumuzun az daha iyi olmasını istiyorum. Artık bıktım ışıl tam içeri girecekken geri dönmenden, şut atmaya korkup topu daha zorda olana vermenden. Değiş artık, sakatlık vs değil bunun nedeni, kendine özgüvenin kalmadıysa bir yol bul. Yardım al ama değiş. Çünkü gün geçtikçe daha kötüye gidiyorsun. Şut atamaz oldun. Asist sayın yerlere inmeye başladı. Savunman iyi diyordum oda azaldı.

Birincisi Işıl falan gitsin demedim. Haddime'de değil.

İkincisi, ben burada hep aynı şeyleri yazdım. Işıl'ın hucumda'ki performansının düşüklüğünü yazdım.(Bence Işıl hucumda iyi olsa seri'de fark yaratabilirdi)

Üçüncüsü, Birsel'le kıyaslamadım. Kıyaslamak istemiyorum ama geçen serilerde Birsel'in katkılarının nasıl fark yarattığını gördük lakin Işıl hep aynı maalesef. Birsel'in bu seride etkisiz olması çok bir şey değiştirmedi.

Dört, 30 dakika sahada kalması daha önce'de yazdım saygı duyuyorum. Bir önceki post'um da belirttim Whalen'in gitmesi Işıl'ın yükünü arttırdı ama hucumdaki o pasifliğini ben kabul etmiyorum. 1-2 rotasyonunda sadece Harding'in eline bakarak mı olacaktı bu işler ? (Yasemin, Özge seride bile doğru düzgün oynamadı) 3 numaradan hep dengesiz katkı aldık. Durumlar buyken Kısa rotasyonundaki Harding'ten sonraki en önemli oyuncunun hucumdaki pasifliğini kabul etmiyorum.

Beş Işıl'ın hucumdaki sıkıntılarından birisi'de topu elinde 10 saniyeden fazla tutması hucumun tıkanmasına neden oluyor. Onun pota'ya drive edip pota'ya bakmaması rakibin işini kolaylaştırıyor. Bunu herkes gördü ? Eksiklilkleri bu ve ciddi bir eksiklik bu yazmıyayım mı ?

Peki size soruyorum Işıl hakkında bir şey yazıldığında hemen yazanlar forumdan uzaklaştırılsın diyorlar. Bu ne şimdi ? Olumsuz bir durum olduğu zaman moderatörler uyarır ki olumsuz bir şey söylemedim. Bu zihniyeti kınıyorum.

İkincisi, ben burada hep aynı şeyleri yazdım. Işıl'ın hucumda'ki performansının düşüklüğünü yazdım.(Bence Işıl hucumda iyi olsa seri'de fark yaratabilirdi)

Üçüncüsü, Birsel'le kıyaslamadım. Kıyaslamak istemiyorum ama geçen serilerde Birsel'in katkılarının nasıl fark yarattığını gördük lakin Işıl hep aynı maalesef. Birsel'in bu seride etkisiz olması çok bir şey değiştirmedi.

Dört, 30 dakika sahada kalması daha önce'de yazdım saygı duyuyorum. Bir önceki post'um da belirttim Whalen'in gitmesi Işıl'ın yükünü arttırdı ama hucumdaki o pasifliğini ben kabul etmiyorum. 1-2 rotasyonunda sadece Harding'in eline bakarak mı olacaktı bu işler ? (Yasemin, Özge seride bile doğru düzgün oynamadı) 3 numaradan hep dengesiz katkı aldık. Durumlar buyken Kısa rotasyonundaki Harding'ten sonraki en önemli oyuncunun hucumdaki pasifliğini kabul etmiyorum.

Beş Işıl'ın hucumdaki sıkıntılarından birisi'de topu elinde 10 saniyeden fazla tutması hucumun tıkanmasına neden oluyor. Onun pota'ya drive edip pota'ya bakmaması rakibin işini kolaylaştırıyor. Bunu herkes gördü ? Eksiklilkleri bu ve ciddi bir eksiklik bu yazmıyayım mı ?

Peki size soruyorum Işıl hakkında bir şey yazıldığında hemen yazanlar forumdan uzaklaştırılsın diyorlar. Bu ne şimdi ? Olumsuz bir durum olduğu zaman moderatörler uyarır ki olumsuz bir şey söylemedim. Bu zihniyeti kınıyorum.

Işıl kimilerinin fantezilerini süslüyor burda çok açık. Anlamsız derecede bi destek. Eleştirince küfürle savunma acizliğine kadar getirdiler işi. Yazık. Forumun , düşüncelerin rahatça beyan edilebileceği özgür bi yapıda olduğunu düşünüyordum. Yanılmışım.

Kızlardan hiç birini eleştiremem. Canlı canlı izleyince kızların nelerle, kimlerle, nasıl mücadele verdiğini daha iyi anlıyorsunuz.

Bugün rakibimiz (hatta bugünü geçtim,tüm seri) Fenerbahçe olsaydı o zaman kızları eleştirmekte kendimde hak bulurdum. O hakkı kendimde bulmuyorum, hepsinin de canı sağ olsun.

Yazdıklarım sadece Işıl için değil,hepsi için geçerli.

fenerin Işıl için dibi düşüyor.

Işıl giderse bu takım çok büyük darbe yer. Aklınızdan bile geçirmeyin.

Işıl bizimdir, bizim kalacak.

Onder abi eline saglik, bu adaletsizligin oldugu ortamda kendi oyuncusuna sallayan baska bir zihniyet varmidir bilmiyorum. Hani bizim degil de onlarin hakki yense ulkede kan govdeyi gotururdu. Yahu goruyorsunuz iste parke uzerinde dograniyoruz, hala Isil'in akittigi ter, emege saygisizlik ediyorsunuz.

Yönetim (!) umarım bu forumu okuyordur da onuruna gururuna dokunan birileri çıkar.

Işıl elinden geleni yapıyor ondan daha iyisi var da Türkiye'de Galatasaray mı almadı yeter artık. Hep dedik Işıl'ın yanına akıllı bir guard lazım diye Whalen geldi Işıl ile çok uyumlu oynadılar ama yönetimin bize hediyesi Whalen'ın kaçırılması oldu. Işıl'a sallayacağınıza şube sorumlularına sallayın.

Saygı duyuyorum. Tüm seride attığı sayılar; 2,1,9,5,2 =19. Maç başına 4 sayı bile etmiyor.

Işıl'ın eksikliklerini yazınca bizi afaroz edenler, siteden atılmamızı isteyenler vardı. Whalen'ın kaçırılması onun yükünün artmasını sağladı ama hucumda böyle oynaması affedilemez!!!

Birsel'in attığı sayılar 6+3+8+2+2=21. Maç başına 4.2 sayı.
Işıl 5,0,7,4,4 asist. Toplam 20. 7 top çalma, 11 top kaybı, 23 rebo. 38,37,40,30,36 dk oynamış.
Birsel 3,4,5,2,9 asist. Toplam 23. 4 top çalma, 10 top kaybı, 23 rebo. 33,36,40,30,39 dk oynamış.
Yani ikisi arasında pek fark yok. Peki soru şu?
Işıl tribünde izlesin, yerine o kalitede yerli oyun kurucu var mı? Işıl'ı gönderenler kimi getiriyorlar?
Şampiyonluk kaybedildi diye Işıl'ı eleştirmek kolay, peki çözüm nedir? Önerileriniz nedir?
Türk milli takımında Sue Bird, Whalen ayarında 10 tane oyun kurucu var da ben mi görmüyorum?
Ortalama 35 dakika emek verdi kaptan. Peki bu takıma taraftarın emeği neydi?
2 Fener maçında salonun yarısını doldurduk diye henüz teri kurumayan kaptan mı sorumlu oldu?

Daha bir sürü şey yazılır da Sivas maçı var...

Birsel'in attığı sayılar 6+3+8+2+2=21. Maç başına 4.2 sayı.
Işıl 5,0,7,4,4 asist. Toplam 20. 7 top çalma, 11 top kaybı, 23 rebo. 38,37,40,30,36 dk oynamış.
Birsel 3,4,5,2,9 asist. Toplam 23. 4 top çalma, 10 top kaybı, 23 rebo. 33,36,40,30,39 dk oynamış.
Yani ikisi arasında pek fark yok. Peki soru şu?
Işıl tribünde izlesin, yerine o kalitede yerli oyun kurucu var mı? Işıl'ı gönderenler kimi getiriyorlar?
Şampiyonluk kaybedildi diye Işıl'ı eleştirmek kolay, peki çözüm nedir? Önerileriniz nedir?
Türk milli takımında Sue Bird, Whalen ayarında 10 tane oyun kurucu var da ben mi görmüyorum?
Ortalama 35 dakika emek verdi kaptan. Peki bu takıma taraftarın emeği neydi?
2 Fener maçında salonun yarısını doldurduk diye henüz teri kurumayan kaptan mı sorumlu oldu?

Daha bir sürü şey yazılır da Sivas maçı var...

Ben Birsel'le Işıl'ı karşılaştırmadım. Birisi Birsel yazmış bende ona göre cevap verdim. Birsel bu seri'de kötü olsa'da kaybettikleri bir şey yok. Onun eksikliğini tolere ettiler.

Önce bir yazılanı okuyun derim size;

Bir tek bile Işıl gitsin diye bir şey söylemedim. Benim eleştirdiğim konu Işıl'ın hucumdaki performansı. Birsel çok'ta tın... Ben kendi takımımın oyuncusuna bakarım. Ben Işıl'ı suçlamadım bunu kafanıza sokun.

Birsel ve Işıldan daha iyi bir oyun kurucu (Türk) olsa kadromuzda muhtemelen Işıl ya olmaz yada daha az süre alırdı. Keşke olsaydı diyorum.

Işıl'a saygı duyduğumu'da söyledim ne istiyorsunuz anlamıyorum. Gereksiz itaamlarla ortalık geriliyor. Işıl hakkında kurallara uygun bir şekilde yorum yapıyorum Aforoz ediliyoruz, küfür yiyoruz. Bu mudur ?

Işıl tamam GS'li e ben neyim denmiş :)) Dostum GS Kaptanını geçtim her hangi bir oyuncusuna (bizi rezil edecek şike-rüşvet-doping gibi bir şey yapmamışsa) defol git diyorsan Zaten yanlış yerdesin Sen GS'li değilsin.

Işıl ile arandaki fark şu, Maç daha başlamadan ona ana avrat küfür ediyorlar. Sana ise en fazla okulda arkadaşın laf atıyor. sakın hiçbiriniz kendinizi onunla kıyaslamak gafletinde bulunmayın. Çünkü ne kûfÜr yediniz, ne hakkınız gaspedildi ne güvendiğiniz sevdikleriniz size arkadan vurdu küfür etti.

Takımda hemen tüm oyuncuların kirasını bile kulüp oduyor arti menager paralarını. Işıl kulübe ek masraf olmasın diye menager bile kullanmıyor kulüple görüşmelerinde. Işıl da hata, işte o menageri olsaydi kendine ait şartlar belirtir misal yanima bir yabancı guard daha istiorum şartı koyardi. Bazi oyuncular gibi "su pozisyonda oynamam şu dkdan fazla oynamam" gibi şartlar one surerdi işine bakardi.

Dikkat ettiyseniz saha icine girmedim bile. O konuda uzuuuuun bir yazi yazacagim. Ama su an şampiyonluklarımızı kutluyorum. Yarın onun sırası gelecek. Zaten GS kadın basketbolunun 100 kadar daimi takipcisi var ve onların hepsi de bu takımla da kaptanıyla da gurur duyuyordur. Ve hemen hepsi de sorunları biliyorlardır. İşte biz hepsini dillendirecegiz.

Bestede dediği gibi "yürüyoruz sessiz ve kederli" ve bir o kadar yalnız. Ama gene Galatasaray gene Galatasaray gene Galatasaray!!!

Dillendir Sühan abi ama değişen bir şey olmayacak bence

Şuraya Bak Her sene Aynı Muhabbet... DEĞİŞTİRİN ARTIK ŞU NAKARATI.... Bayan Basketbol Takımı Bu sene Salonda 50 kişi ortalamaya oynamadık mı ? Peki Haksız yere oyuncularımıza edilen hakaretler ve suçlamalar Ne Peki Ayıptır Günahtır Sen seri başlangıcında 3-0 fener basar düşünürsün yazarsın skandal hakem hatalarına rağmen seriyi 2-2 yapıp ataşehire taşımışsın Tebrik etmen gerek. FİNAL SERİSİNDE ATAŞEHİRE 2 MAÇA GİTTİM.(1 VE 5. MAÇ) HER ŞEY ORTADA BU TAKIM BU SEZON FİNAL SERİSİNDE FENERE KAYBETMEDİ KAYBETTİRİLDİ...

Şuraya Bak Her sene Aynı Muhabbet... DEĞİŞTİRİN ARTIK ŞU NAKARATI.... Bayan Basketbol Takımı Bu sene Salonda 50 kişi ortalamaya oynamadık mı ? Peki Haksız yere oyuncularımıza edilen hakaretler ve suçlamalar Ne Peki Ayıptır Günahtır Sen seri başlangıcında 3-0 fener basar düşünürsün yazarsın skandal hakem hatalarına rağmen seriyi 2-2 yapıp ataşehire taşımışsın Tebrik etmen gerek. FİNAL SERİSİNDE ATAŞEHİRE 2 MAÇA GİTTİM.(1 VE 5. MAÇ) HER ŞEY ORTADA BU TAKIM BU SEZON FİNAL SERİSİNDE FENERE KAYBETMEDİ KAYBETTİRİLDİ...
neyi tebrik edecekmişisz.fenere kupayı kaybetmeyi..evet hakemler şampiyonluumuzu çaldılar ama o son saniye basketini yemeyeceksin.

Ben Işıl'ın ilk maçını 2004 ya da 2005 yılında Bolu'da Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası Finalleri'nde izlemiştim, İstanbul Üniversitesi'nde oynuyordu. Harika bir oyuncu görmüştüm sahada. Yeri geliyor üçlük atıyor yeri geliyor asist yapıyor. Sahada bir orada bir burada... Tutmak mümkün değil. Ben de o zamanlar lisede okuyorum Bolu'da. O forma rengiyle aynı renkte ayakkabıları ve tokalarıyla da dikkat çekiciydi işin açıkçası :)

Turnuvada İstanbul Üniversitesi 3. olmuştu sanırım emin değilim. Ama Işıl en iyi oyun kurucu seçilmişti. Zaten o kategoride başka ödülleri de var kendisinin. Yani buralara tepeden inmedi bu kız.

Şu anki durumuyla ve takımın durumuyla 40 dakika oynadı. Ama aslında şu anki durumuyla bu süreleri almaması gerektiğini bence herkes biliyor. Maksimum 25 dakika oynayabilecek seviyede. Ancak diyelim çıkardın takımda daha iyisi var mı, ne yazık ki yok. Aradaki fark dağlar kadar. Diyelim Işıl'ın yerine başka bir Türk oyuncu getireceksin. Var mı daha iyisi? O da ne yazık ki yok. Bugün karşı tarafa yeşil ışık yaksa, adamlar havada kapar mı bence kapar.

Eksiği yok mu Işıl'ın, elbette var. Çok var. Şutu istikrarlı değil, içeri girdiğinde potaya bakmıyor ya da bakamıyor. Üçlük olmadı orta mesafeden boş kalıp atma özelliği de pek yok. Final serilerinde de genel bir düşüş de var gibi. Psikolojik baskıyı kaldırmakta zorlandığı izlenimi veriyor.

Ama artısı da yok mu, var. Mücadele gücü, isteği, arzusu, hırsıyla, çalışkanlığıyla, sportmen ruhuyla vs. bu açıklarının kapatabildiğini de kapatıyor. Ribaunda destek veriyor, asist ortalamalarında bir seviye tutturmuş gibi. Bunu sezonun geneline de yayıyor.

Bunların yanında Galatasaraylı olması Işıl'ın sadece ek bir özelliği gibi birşey. Bence Işıl'ı kadroda tutmak zorundasın. Sonra da Işıl'ı tıpkı Şaziye, Şebnem ve diğerleri gibi değerlendirip kadro yapılanmanı ona göre yapar başarılı olursun. Bana önümüzdeki sezonun kadrosunu yap deseler, 1. sırada Işıl'ı yazarım şu an. Zaten bu konuda yetkili olan herkes de onu yapıyordur bence. Boşuna tartışmayalım.

Işıl'ı Işıl olarak kadroda bulunduralım, Whalen olmasını beklemeyelim. Işıl ne onun kadar şut sokabilir, dribbling yapıp potaya gidebilir, ne de para alamıyorum diye sezon ortasında Galatasaray'dan ayrılabilir.

Galatasarayın kızı

Bütün sezon ortada gözükmeyen hatta seri 2-2'ye gelirken bile kafaları kumda olan ahmaklar yine fırsatını bulmuş ve ortaya çıkmış. Işıl olur, Ayşe olur, Ahmet olur fark etmez. Bu ahmakların beyincikleri çalışmadığı için her başarısızlık sonrasında aynı plak çalmaya başlar.

Geri