İspanya La Liga (Futbol)

Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Barça'lılarda ezik Fenerli sendromu devam ediyor anlaşılan tavşan Madrid miş :) .

Barçalılar'da ezik Fener sendromu :) .Valla Madridliler'in de bu 25 haftada bir gelen liderlik coşkusunu şampiyon olmuş gibi kutlamaları bana Sekiztaş'ı hatırlattı.Tavşan Madrid ve Sekiztaş:).İyi bir ahenk yakaladı ikisi bir cümlede :) .

Yıl 1943

Kral Kupası yarı final ilk maçında Barcelona, Real Madrid'i 3-0 mağlup etmiştir.

Rövanş karşılaşmasında ise Real Madrid, Barcelona'yı 11-1 gibi tarihi bir skorla yenmiştir.

11-1 'lik skordan hangi hayvan üretilir,yapılır bilemiyorum tabi...

Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Barça'lılarda ezik Fenerli sendromu devam ediyor anlaşılan tavşan Madrid miş :) .

Yapma bunu yapma bunu :) :)

Abi bence sen oturup liderliğinin keyfini çıkar bu başlıkta zamanını geçirme, ileride ararsın bu boşa kaybettiğin zamanları :) :)

Nedense bu başlıkda forum sakinleri karpuz gibi 2'ye ayrılıyor.Şu kadar sayfanın içinde 1 tane aklı selim yorum olmaz mı yav?!

:p

Tugay Aktepe' Alıntı:
Yıl 1943

Kral Kupası yarı final ilk maçında Barcelona, Real Madrid'i 3-0 mağlup etmiştir.

Rövanş karşılaşmasında ise Real Madrid, Barcelona'yı 11-1 gibi tarihi bir skorla yenmiştir.

Arkadaşın kendi işine geldiği gibi yazdığı bu hikayenin GERÇEK versiyonunu yazıyım.

Evet kupa maçının ilk ayağını Barca rahat bir şekilde 3-0 kazanmıştır ve rövanş için avantaj sağlamıştır.Rövanş maçı başlar ve Real de maça hızlı başlar.1-0 öne geçer.Tabi bu arada maçı Madrid kralı da izlemektedir.Ardından Barca 1 gol bulur ve ilk yarı 1-1 sona erer.Oyuncular soyunma odasındayken kapıdan içeri Madrid kralının adamları girer ve aynen şu sözleri sarf eder:"Anneleriniz.babalarınız,eşleriniz,çocuklarınız ve tüm sevdiklerinizin yerini biliyoruz.Hepsi elimizde.İstersek şuanda bir emirle onları yok edebiliriz."Son sözleri de şu olur bu şahsiyetlerin:"Bu maç Real Madrid'in olacak."

Arkadaşın hayvan üretemedği skor çıkar işte sonra ortaya.

Tugay'cım tamam herşeye taraflı bakıyorsun biliyorum ama en azından gerçekleri bilmeden yazmasan daha iyi olur.

Selim Aktepe' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":3mixl705]Yıl 1943

Arkadaşın kendi işine geldiği gibi yazdığı bu hikayenin GERÇEK versiyonunu yazıyım.

Evet kupa maçının ilk ayağını Barca rahat bir şekilde 3-0 kazanmıştır ve rövanş için avantaj sağlamıştır.Rövanş maçı başlar ve Real de maça hızlı başlar.1-0 öne geçer.Tabi bu arada maçı Madrid kralı da izlemektedir.Ardından Barca 1 gol bulur ve ilk yarı 1-1 sona erer.Oyuncular soyunma odasındayken kapıdan içeri Madrid kralının adamları girer ve aynen şu sözleri sarf eder:"Anneleriniz.babalarınız,eşleriniz,çocuklarınız ve tüm sevdiklerinizin yerini biliyoruz.Hepsi elimizde.İstersek şuanda bir emirle onları yok edebiliriz."Son sözleri de şu olur bu şahsiyetlerin:"Bu maç Real Madrid'in olacak."

Arkadaşın hayvan üretemedği skor çıkar işte sonra ortaya.

Tugay'cım tamam herşeye taraflı bakıyorsun biliyorum ama en azından gerçekleri bilmeden yazmasan daha iyi olur.[/quote:3mixl705]

Fenerbahçeliler bize yakın zamanda 6-0 skorunu söylediğinde hangimiz 7-0 'lık maçı hatırlatmıyoruz ?

6-0 'lık maç 21. yüzyılda, 7-0 'lık maç ise 1911'de oynanmış. Daha değil II. Dünya Savaşı, I. Dünya Harbi bile olmamış... Cumhuriyet bile yok ortada.

Demek ki taraflı bakıp yorum yapmak insanın oluşuna göre değil de işine geldiğine göreymiş. ;)

quote]

Fenerbahçeliler bize yakın zamanda 6-0 skorunu söylediğinde hangimiz 7-0 'lık maçı hatırlatmıyoruz ?

6-0 'lık maç 21. yüzyılda, 7-0 'lık maç ise 1911'de oynanmış. Daha değil II. Dünya Savaşı, I. Dünya Harbi bile olmamış... Cumhuriyet bile yok ortada.

Demek ki taraflı bakıp yorum yapmak insanın oluşuna göre değil de işine geldiğine göreymiş. ;)[/quote]

Benim söylediğimle senin söylediklerin arasında resmen Hanya ve Konya meselesi var.Ben senin bahsettiğin maçın yalan dolanlar ve tehditlerle dolu olduğunu,ama senin bunu Real Madrid maçı hakkıyla 11 tane atıp kazanmış gibi göstermeni eleştirdim.Senin bana cevabın ise Fener'le aramızdaki 6-0 7-0 vs.Gerçekten anlayamadım bağlantıyı kuramadım.Biri bana açıklarsa sevinirim.

Arkadaşlar bu kadar abartmayın Barca'yı ya :)

Artık her takım zorluyor Barca'yı.Biraz şanslı olan her takım da kendi evinde puan alır Barca'dan,o kadar söylüyorum.

Haftaya Valencia'dan da bir güzellik bekliyoruz.

Selim Aktepe' Alıntı:
Benim söylediğimle senin söylediklerin arasında resmen Hanya ve Konya meselesi var.Ben senin bahsettiğin maçın yalan dolanlar ve tehditlerle dolu olduğunu,ama senin bunu Real Madrid maçı hakkıyla 11 tane atıp kazanmış gibi göstermeni eleştirdim.Senin bana cevabın ise Fener'le aramızdaki 6-0 7-0 vs.Gerçekten anlayamadım bağlantıyı kuramadım.Biri bana açıklarsa sevinirim.

Şu anda 7 kişi ile Fener'i 7-0 yenebilir misin ? Bu gerçekçi mi sence ?

Hayır yenemeyiz.Açıkça söylemek gerekirse ben bir Galatasaray'lı olarak 7 kişiyle 7-0 olayına da pek inanmıyorum da zaten.Ama hala bağlantıyı kurabilmiş değilim.

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Arkadaşlar bu kadar abartmayın Barca'yı ya :)

Artık her takım zorluyor Barca'yı.Biraz şanslı olan her takım da kendi evinde puan alır Barca'dan,o kadar söylüyorum.

Barca'yı abartan yok.Onlar da sahada diğerleri gibi 11 kişi oynuyorlar.Puan alıyorlar,puan veriyorlar.Ama siz Anti-Barcalılar geçen seneden itibaren tüm dünyanın farkına vardığı müthiş Barca oyununu gör(e)mediğiniz için abartıyormuşuz gibi geliyor size.Geçen seneden bugüne kadar dünyanın en iyi topunu oynayan takım sence kim Gazanfer söyler misin?Geçen sene de bu sene de ileriki senelerde de bu sorular size sorulsa(tabi ileriki senelerde Barca aynı oyununa devam ettiği sürece) siz asla cesurca "Evet,Barcelona gerçekten dünyanın en iyi takımı."diyemezsiniz.Ama ben cesurca bir Barca destekçisi olarak "Tarihin en iyi takımı Real Madrid'tir."diyebiliyorum.Çünkü gerçekleri gören birisiyim.

Derdimiz futboldan önce Anti-Katalunya'dır. Siyasi sorunu olmasa kendim dahil kimse Barcelona'nın futboluna subjektif bakmaz...

Bölücülere ne kendi vatanımda mahal veririm ne de başka ülkelerde olmasına sessiz kalırım.

Tugay Aktepe' Alıntı:
Derdimiz futboldan önce Anti-Katalunya'dır. Siyasi sorunu olmasa kendim dahil kimse Barcelona'nın futboluna subjektif bakmaz...

Bölücülere ne kendi vatanımda mahal veririm ne de başka ülkelerde olmasına sessiz kalırım.

Zuhaha.Yok böyle birşey ya.Kendinle o kadar çelişiyorsun ki derece tanımıyorsun adeta.Unutma kendin milliyetçi birisin fakat Sol görüşü savunan Celtic'i destekliyorsun milliyetçi Rangers'e karşı.Futboldan önce gerçekten siyasi görüşler veya sorunlar geliyorsa senin için al bakalım önünde iki tane örnek.Birinde farklı davranıyorsun diğerin de farklı.

Valla Tugay bırak bu Katalunya=Diyarbakır falan ayaklarını :) .Demiyorsunki adamlar geçen sene herkesi eze eze yedi bitirdi eleştirilecek bir yanı kalmadı.Bari kazmayı siyasetten vurayım diyorsun.Yukarıda bunun da cevabını aldın sanırım.

Selim Aktepe' Alıntı:
[quote="Gazanfer Tosun":6sczah2q]Arkadaşlar bu kadar abartmayın Barca'yı ya :)

Barca'yı abartan yok.Onlar da sahada diğerleri gibi 11 kişi oynuyorlar.Puan alıyorlar,puan veriyorlar.Ama siz Anti-Barcalılar geçen seneden itibaren tüm dünyanın farkına vardığı müthiş Barca oyununu gör(e)mediğiniz için abartıyormuşuz gibi geliyor size.Geçen seneden bugüne kadar dünyanın en iyi topunu oynayan takım sence kim Gazanfer söyler misin?Geçen sene de bu sene de ileriki senelerde de bu sorular size sorulsa(tabi ileriki senelerde Barca aynı oyununa devam ettiği sürece) siz asla cesurca "Evet,Barcelona gerçekten dünyanın en iyi takımı."diyemezsiniz.Ama ben cesurca bir Barca destekçisi olarak "Tarihin en iyi takımı Real Madrid'tir."diyebiliyorum.Çünkü gerçekleri gören birisiyim.[/quote:6sczah2q]

Geçen sene oynadıkları oyuna sözüm yok,zaten geçen seneyle ilgili şurada tek bir laf etmemişimdir.Benim anlatmak istediğim Real Madrid gelmiş geçmiş en büyük futbol kulübüdür ve hep de öyle olacaktır.

İyi futbol derseniz de dünkü maçı izlemenizi öneririm.Son 2 yılın en iyi futboluydu,Barca o futbolun yanından bile geçemez bu sene.

Valla dediklerinden Real Madrid tarihin en iyi kulübüdür anlamı çıkmıyor.Tam tersine Barcelona'ya hep bi sallama he bi taşlama var.

Dünkü maça gelince.Evet Real Madrid son 2 yılın en iyi futbolunu oynadı.Ama kendi adına. :)

Selim Aktepe' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":i1oatgja]Derdimiz futboldan önce Anti-Katalunya'dır. Siyasi sorunu olmasa kendim dahil kimse Barcelona'nın futboluna subjektif bakmaz...

Zuhaha.Yok böyle birşey ya.Kendinle o kadar çelişiyorsun ki derece tanımıyorsun adeta.Unutma kendin milliyetçi birisin fakat Sol görüşü savunan Celtic'i destekliyorsun milliyetçi Rangers'e karşı.Futboldan önce gerçekten siyasi görüşler veya sorunlar geliyorsa senin için al bakalım önünde iki tane örnek.Birinde farklı davranıyorsun diğerin de farklı.

Valla Tugay bırak bu Katalunya=Diyarbakır falan ayaklarını :) .Demiyorsunki adamlar geçen sene herkesi eze eze yedi bitirdi eleştirilecek bir yanı kalmadı.Bari kazmayı siyasetten vurayım diyorsun.Yukarıda bunun da cevabını aldın sanırım.[/quote:i1oatgja]

Öncelikle sağ-sol görüşünü çok çok önemli tutsaydım, İtalya'da Lazio'yu desteklerdim. Celtic-Rangers konusuna gelirsek İskoçya Ligini pek takip etmem. Sadece aralarında dini bir farklılık olduğunu biliyordum ki siyasi farklılık olduğunu senden öğrendim. Çok da önemli değil benim için Celtic, desteklemem, izlemem olur biter. Benim bahsettiğim olay bölücülük iken sen bana sağ ve sol görüşlerden bahsediyorsun. Sağ görüşlü veya sol görüşlü olmak bir ülkenin bölünmesi için çaba göstermek değildir her ikisi açısından da. Benim derdim ne Livorno ile ne de onun gibiler ile. Görüşüme ters olabilir elbette ama hiç birine Barcelona'ya beslediğim kini göstermem. Seninde siyasi görüşünü biliyoruz, hatta Diyarbakırspor konusuna nasıl baktığını da biliyoruz ama aynı cesareti Barcelona konusunda gösterip konuşamıyorsun...

Zaten Barcelona konusunda öyle gözün dönmüş ki geçen sene eze eze herkesi yendiler derken finalde Galatasaray gibi sevdiğin Manchester United'a top göstermediğini de açıkça söyleyebiliyorsun. Bu kadar objektif biri olduğunu bilsem normal karşılardım da Barcelona'yı savunmak adına ManU'yu bile karşına alacak kadar objektif olmadığını bildiğim için söylediklerini içten değil de muhalif olmak adına dile getirdiğini düşünüyorum.

Sen bana 6-2 dersen ben sana 11-1 skorunu çok rahat söylerim.
Hangi Fenerli 6-0 dediğinde 7 kişi ile 7-0 demedin ? O zaman da İspanya Kralı'nın baskılarını dile getirdiğin gibi Fenerlilere daha Cumhuriyet bile kurulmamıştı haklısınız arkadaşlar diyebildin mi ?

Hiçbir Fenerbahçe'liye karşı 6-0 ile bana geldiklerinde biz sizi 7 kişiyle 7-0 yenik demedim.Hatırlattığım olaylar sadece onlara karşı aldığımız 5-1'lik skor ve kupa üstünlükleridir.
Evet geçen sene Barcelona herkesi eze eze yendi.Şampiyonlar Ligi finalinde çok sevdiğim Manchester'i da her ne kadar istemesem de eze eze top göstermeden yendiler.İşte dediğin gibi ben gerçekten olaylara objektif bakarım.Hiç bir zaman gerçeklerden kaçmam.O finalde Manchester'ı tuttum.Rakibi Galatasaray olmadığı sürece zaten her takıma karşı Manchester'i desteklerim.
Sağ-sol olayından bahsetmemin sebebi senin futboldan önce takımların siyasetleriyle ilgilenmenden dolayıydı.O yüzden sana Celtic-Rangers olayını hatırlattım.

Son bir not:Evet Manchester United'i seviyorum.Ama Galatasaray sevgisinin yanında Manu sevgisi devede kulak gibidir.

Tugay kusura bakma ama alakasız şeyler yazıyorsun. Barca ile ülkemizdeki bölücüleri bir tutmak tam bi saçmalık. Tarihle biraz ilgilenen bir insan buna sadece güler geçer. Biraz araştırıp yazarsan insanlar da yazdığın saçma benzetmeden etkilenmemiş olurlar. Bu yazdıklarımın Real ile ya da Barca ile alakası yok. İkisi de Ps dışında çok da umrumda değiller. Umrumda olan şey Barca ile ülkemizdeki bölücüleri bir tutacak kadar mantık dışı şeylerin buraya yazılması...