İspanya La Liga (Futbol)

bu arada Tugay niyetim seni kırmak değil. Bu olayların tüm Türkiye gibi seni de çok etkilediğini biliyorum ama bu olayların siniriyle araştırma yapmayı es geçip direkt olarak barca ile köpekleri aynı olarak değerlendırmen yanlış olur. Biraz araştırırsan dediğimi anlarsın zaten. Özgürlük isteyen ile karışıklık isteyenleri karıştırmamak lazım. Yine de kırıcı konuştuysam kusura bakma.

Deniz Baskın' Alıntı:
Tugay kusura bakma ama alakasız şeyler yazıyorsun. Barca ile ülkemizdeki bölücüleri bir tutmak tam bi saçmalık. Tarihle biraz ilgilenen bir insan buna sadece güler geçer. Biraz araştırıp yazarsan insanlar da yazdığın saçma benzetmeden etkilenmemiş olurlar. Bu yazdıklarımın Real ile ya da Barca ile alakası yok. İkisi de Ps dışında çok da umrumda değiller. Umrumda olan şey Barca ile ülkemizdeki bölücüleri bir tutacak kadar mantık dışı şeylerin buraya yazılması...

Ohh be.En sonunda gerçekleri bilen ve gören birine rastlamak rahatlattı beni.Bi ara Tugay neredeyse Katalunya=Diyarbakır saçmalığına beni bile inandıracaktı :) .

Şimdi kusura bakmayın da Tugay'ın düşüncelerine saçmalık demeye kimsenin hakkı yok.Bu resmen bir kişinin siyasi görüşüne saçmalık demek gibi birşey.Sizin görüşleriniz aynı olmayabilir ama Tugay öyle düşünüyorsa saygı göstermek zorundasın.

Hani futbol hakkında,hoca hakkında bir yorum yapsa tamam eleştirin ama bu konuda eleştirmeye hakkınız yok düşünceleri.

Tugay'ın ortaya koyduğu şeyler kişisel görüşten ziyade büyük bir kini gösteriyor.Eğer sen Tugay'ın Katalunya=Diyarbakır kıstasını görüş olarak değerlendiriyorsan veya sen de bu düşüncedeysen bir Barcelona destekçisi olarak bana "Sen Barcelona'yı tutuyorsun.O yüzden terör örügütünü destekliyorsun."demiş oluyorsun dolaylı,hatta direkt olarak.Neredeyse Barcelona'yı sevenler doğudaki o terör örgütüne mensup olarak görülmeye başlanacak sizin tarafınızdan.

Selim Aktepe' Alıntı:
Tugay'ın ortaya koyduğu şeyler kişisel görüşten ziyade büyük bir kini gösteriyor.Eğer sen Tugay'ın Katalunya=Diyarbakır kıstasını görüş olarak değerlendiriyorsan veya sen de bu düşüncedeysen bir Barcelona destekçisi olarak bana "Sen Barcelona'yı tutuyorsun.O yüzden terör örügütünü destekliyorsun."demiş oluyorsun dolaylı,hatta direkt olarak.Neredeyse Barcelona'yı sevenler doğudaki o terör örgütüne mensup olarak görülmeye başlanacak sizin tarafınızdan.

Ha ben öyle görmüyorum ama görsem de kimse bana birşey diyemez,siyasi görüştür bu sonuçta.Tugay'a göre Katalanlar bölücü olabilir,size göre olmayabilir,ama sonuçta saygı göstermek zorundasınız görüşlere.

Gazanfer Tosun' Alıntı:
[quote="Selim Aktepe":pdj76trw]Tugay'ın ortaya koyduğu şeyler kişisel görüşten ziyade büyük bir kini gösteriyor.Eğer sen Tugay'ın Katalunya=Diyarbakır kıstasını görüş olarak değerlendiriyorsan veya sen de bu düşüncedeysen bir Barcelona destekçisi olarak bana "Sen Barcelona'yı tutuyorsun.O yüzden terör örügütünü destekliyorsun."demiş oluyorsun dolaylı,hatta direkt olarak.Neredeyse Barcelona'yı sevenler doğudaki o terör örgütüne mensup olarak görülmeye başlanacak sizin tarafınızdan.

Ha ben öyle görmüyorum ama görsem de kimse bana birşey diyemez,siyasi görüştür bu sonuçta.Tugay'a göre Katalanlar bölücü olabilir,size göre olmayabilir,ama sonuçta saygı göstermek zorundasınız görüşlere.[/quote:pdj76trw]

Gazanfer ben sana bölücüsün desem sen sakin kalabilir misin olduğun yerde kardeşim ? Ciddi ciddi cevap ver bana. Saygını korur musun yoksa ağzımı burnumu kırar mısın ! BÖLÜCÜ diyorum bak !

Tercihlere hiçbir zaman saygısızlık etmem. Barcelona futbol takımına destek veren hiçbir vatandaşımı da bölücülük ile suçlamam.

Katalunya bölgesi ile ilgili doğrusuyla yanlışıyla bildiklerim doğrultusunda görüşlerim bunlardır. Nasıl ülkemde bir siyasi görüşüm varsa ve arkadaşlarımın benden farklı siyasi görüşleri olabiliyorsa bu konuda da farklı düşüncelerimiz olabilir. Ülkemdeki açılım yani etnik kimlik muhabbeti nasılsa ve ona nasıl muhalif oluyorsam, bu mesele de benim için aynı derecede yanlıştır,muhalifimdir.

Emre o ayrı birşey şimdi.Burada hiçbirimiz Katalan değiliz,ha onları destekliyor olabiliriz ama hiçbirimiz ne İspanyoluz ne Katalanız.

O yüzden Katalanlara bölücü denilirse üzerimize alınacak birşey çok.

Atıyorum ben Fransızlara da küfür edebilirim burda,orda da kimse bana birşey diyemez.

Tugay Aktepe' Alıntı:
Tercihlere hiçbir zaman saygısızlık etmem. Barcelona futbol takımına destek veren hiçbir vatandaşımı da bölücülük ile suçlamam.

Katalunya bölgesi ile ilgili doğrusuyla yanlışıyla bildiklerim doğrultusunda görüşlerim bunlardır. Nasıl ülkemde bir siyasi görüşüm varsa ve arkadaşlarımın benden farklı siyasi görüşleri olabiliyorsa bu konuda da farklı düşüncelerimiz olabilir. Ülkemdeki açılım yani etnik kimlik muhabbeti nasılsa ve ona nasıl muhalif oluyorsam, bu mesele de benim için aynı derecede yanlıştır,muhalifimdir.

Tugay başkalarının içişlerine karışma hakkını görürsen, taraf olursan, birileri de gelir senin ülkendeki olaylara taraf olurlar. Sen şimdi İspanya'daki Katalanlara kızıyorsun. Bir başkası İspanyollara kızar. Ordan biri gelir, ayrılıkçı Kürtlere kızar. Biri gelir Türklere kızar. Aynı olay Abhazya'da da başımıza geldi. Kürt sorunu azalmıştı. Bitme aşamasına gelmişti. Bizim milliyetçi olduğunu sanan kardeşlerimiz Abhazya'ya gitti. Devletimiz alenen Abhazya'nın yanında olduğunu söyledi Rusya'ya kızdı. Rusya'da aaa öylemi tamam dedi. PKK'ya silah ve lojistik desteği yığdı. Sen benim içişlerime karıştın buyur burdan yak dedi..

Yalnız hayata aynı renk bakmana saygı duydum. Yani milliyetçiyim derken, her millete milliyetçilik yaptığını düşünüyorsun. Aslında bunun tam tanımı milliyetçilik değil. Var olan sistemlerin devamını istiyorsun. Yani bölücülüğe karşısın. Buna bende katılıyorum. Bende bölücülüğe karşıyım. Hatta keşke dünya tek bir devletten oluşsa. Her yere gidiş serbest olsa insanlar rahat rahat seyehat, konuşma, yaşama özgürlüğne kavuşsa.. Böyle, bize hiç bir faydası olmayan kısır tartışmalara girmek yerine...

Sonuç olarak Barcelona, Sevilla, Real Madrid, adı ne olursa olsun bizim bu takımları sevmemizin yada nefret etmemizin sebebini milli değerlere bağlamak çok saçma. Ben ne anlarım ispanyolculuktan katalancılıktan. Bizim için onların sembolleri farklıdır. Barcelona benim için romariodur sergidir alt yapıdır. Real hugosanchez butragueno ve yıldızlar topluluğudur. Bu tartışmayıda burdan götürsek daha yararlı olur. BUrda ispanya- katalanya tartışması yapmak çok gereksiz ve saçma bir tartışma olacağı kesin. Hayatımızda ispanya tarihi ile ilgili 3 kitap okumamış bizlerin bu ukalalığa girmemesi lazım.

Sayfalardır anlatmak istediğim şeyleri Sühan Cem güzel bir şekilde özetleyerek açıklamış.Özellikle de son cümlesi çok doğru.Ben İspanyol iç savaşıyla ilgili bir kitap okudum ve oradan aldığım bilgiler doğrultusunda bu konuda yazıyorum.Sizlerede tavsiye ederim bu kitabı(Özellikle sana Tugay).En azından bilgi sahibi olup yazarsınız.Ernest Hemingway'e ait olan Çanlar Kimin İçin Çalıyor kitabı.Orjinali de "For Whom the Bell Tolls".

Kitabı kim, nasıl ve hangi görüş açısında yazmış. Bunun hiç mi önemi yoktur. Bence vardır. Örneğin Balkanlardaki toprak bölünmesinde Sırp kökenli birinin yazdığı kitabı okursak Yugoslavyanın Sırpların egemenliğinde Arnavutların,Makedonların,Boşnakların azınlıkta olduğu bir şekilde yönetilmesi gerekir. Ama en basitinden bizim penceremizden bakarsak, o topraklarda tek bir ırkın egemenliği olmaksızın dil,din ve devlet işleri herkesin kendi sınırlarında, halkların özgürlüğü içesinde olmalıdır.

Sonuç olarak nasıl bakarsan, öyle görürsün. Örneğin biz kendi tarih kitaplarımızda ordumuzun, gücü bizden 2-3 kat daha fazla olan düşman kuvvetlerini bozguna uğrattığını okuyoruz. Lakin durum diğer yakada farklı olabiliyor. Hangi Yunan tarih kitabında bizden kat kat zayıf olan Türklere rezil rüsva olduk yazar ? Ben yazılmış kitaplara aldırış etmiyorum bu yüzden... Herkes kendi tarafına yontarak yazmakta özgür olduğuna göre gerçekleri kolayca öğrenemeyiz. Değil bir, bin kitap okusak...

Söyledim, benim görüşüm budur. Başkalarının ne düşündüğü beni ilgilendirmez, saygı duyarım fakat asla o görüşe inanmam, sıcak bakmam...

Sen,kimin hangi görüşüne nasıl bakarsan bak bu hiç önemli değil.Ama hiçbir gerçeğe dayanmayan görüşler öne sürersen karşında çok kişiyi bulursun.Kitabı yazanın taraflı ya da tarafsız olduğunu bilip bilmeme olayına girersek de zaten hiç kitap okumayalım.Senin görüşün temeli olmayan çürük bir görüş.

Tugay Aktepe' Alıntı:
Kitabı kim, nasıl ve hangi görüş açısında yazmış. Bunun hiç mi önemi yoktur. Bence vardır. Örneğin Balkanlardaki toprak bölünmesinde Sırp kökenli birinin yazdığı kitabı okursak Yugoslavyanın Sırpların egemenliğinde Arnavutların,Makedonların,Boşnakların azınlıkta olduğu bir şekilde yönetilmesi gerekir. Ama en basitinden bizim penceremizden bakarsak, o topraklarda tek bir ırkın egemenliği olmaksızın dil,din ve devlet işleri herkesin kendi sınırlarında, halkların özgürlüğü içesinde olmalıdır.

Sonuç olarak nasıl bakarsan, öyle görürsün. Örneğin biz kendi tarih kitaplarımızda ordumuzun, gücü bizden 2-3 kat daha fazla olan düşman kuvvetlerini bozguna uğrattığını okuyoruz. Lakin durum diğer yakada farklı olabiliyor. Hangi Yunan tarih kitabında bizden kat kat zayıf olan Türklere rezil rüsva olduk yazar ? Ben yazılmış kitaplara aldırış etmiyorum bu yüzden... Herkes kendi tarafına yontarak yazmakta özgür olduğuna göre gerçekleri kolayca öğrenemeyiz. Değil bir, bin kitap okusak...

Söyledim, benim görüşüm budur. Başkalarının ne düşündüğü beni ilgilendirmez, saygı duyarım fakat asla o görüşe inanmam, sıcak bakmam...

Tugay doğru söylemişsin. Dediğin gibi Haçlı seferlerini analtırken adamlar ne diyor. (mesela o ünlü cennetin krallığı filminde) Sanırsınki müslümanlar 200-300 bin kişi ama ofilmde de olduğu gibi hristiyanlar bir kaleyi ancak dolduracak kadar az.:) bakış açın doğru, Herkes olayı kendine göre biçer değerlendirir. O anlamda hem fikiriz. Ayrıca kimsenin de düşüncesine saygısızlığımız yok. Herkes istediği gibi düşünme hakkına sahiptir.

Ama konu savaş toprak vatan millet değilse spor gibi bir durumsa olayı sportif açıdan bakmamız lazım. Çünkü o kadar içlerinde değiliz. Barcelona'ya bölücü şerefsizler diye bakmak bizim hakkımız değil. Ya da ne bileyim celtics-rangers muhabbetinde katolik köpekler deme hakkımızmı var:) Bizim Barca'ya Madrid'e sevdamız farklı noktalardandır. Tugay kaç yıldır Real Madridi Barcelona'yı veya Valencia'yı biliyorsun bilmiyorum. Eğer bir faşizm sürci varsa İspanyada bunu yaratan kişiler farklıdır. O kişiler de Real madrid'i bunun için kullanmıştır. Aynısını Portekizde de yapmışlar aynı süreçte.. Bu yüzden de O yıllarda Şampiyonlar kupasında final genelde, Benfica ile Real Madrid'in oynama sebebide biraz bu. Ama bizi bağlayan yanalrı farklı. Real Madrid son maçta oynadığı oyunu 10 maç oynasın benim Real Madrid'i desteklemeyeceğimin garantisi yok. Ama GS'a karşı oynuyorlarsa hiç umurumda değiller. Şu an hala Barcelonalıyım o da ayrı:)

İnsanların bir takımı veya bir sporcuyu desteklemesi için farklı farklı nedenleri vardır,saygı göstermek lazım.Ben kendi adıma işin sportif kısmına bakıyorum,ne Barça'yı tutuyorum,ne Real'i,yeri gelince her ikisinin de kazanmasını istediğim zaman olmuştur,zaten taraftar olmak güzel olmasının yanı sıra yorucu da,insan yendiği zaman seviniyor ama taraftarsan mağlubiyetlerde ise tam tersi duyguları yaşıyorsun,Galatasaray için bu duyguları yeterince yaşıyoruz birde Real için Barça için yaşamaya gerek yok yahu,ancak işin keyif kısmına bakmak lazım,zaten sporun amacı da bu.Gerçi ille futbol değil herhangi bir mücadeleyi nötr bir şekilde izlemek pek mümkün olmuyor,ille bir taraf daha ağır basıyor veya gıcık gittiğin bir taraf oluyor onun kaybetmesini isteyebiliyorsun ama dediğim gibi fazla üzerinde durmamak gerek ve spora sadece spor olarak bakmaya çalışmak daha doğru geliyor bana.

Fazla kaptırılmadığı sürece yapılan atışmalara da rekabetin keyif kısmı açısından güzel oluyor.

'Yeni Robinho'ya 40 milyon!
İspanyol ekibi Sevilla'da bu sezon gösterdiği performansla "Yeni Robinho" lakabı takılan Diego Perotti'ye 40 milyon pound değer biçiliyor. 21 yaşındaki genç Arjantinli'nin peşinde olan en ciddi kulüp ise tahmin edileceği gibi İngiliz temsilcisi Manchester City.

Ada gazetelerinden Daily Mail'de yer alan habere göre, La Liga'da bu sezon Sevilla forması ile takımının üst sıralarda yer almasında büyük pay sahibi olan Perotti'nin peşinde sadece Manchester City yok. Her iki ayağını da ustalıkla kullanabilen Arjantinli futbolcu için bugüne kadar Sevilla kulübüne teklif veren kulüpler arasında Arsenal, Real Madrid ve Bayern Münih'te bulunuyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sevilla kulübü başkanı Jose Maria del Nido ise: "Diego yeni sözleşmeyi imzalayalı çok olmadı. Onun gerçekten ne kadar iyi olduğunun farkındayız ancak oyuncumuzla en azından önümüzdeki sezonda birlikte olmak istiyoruz. Bu yaz Diego'nun takımı bırakacağını zannetmiyorum." diyerek genç yıldızı satmaktan yana olmadığını gösterdi.

Manchester City'nin önümüzdeki yaz Perotti için bütün imkanlarını seferber edeceği ve Robinho transferi ile Premier Lig rekoru kıran Arap patronların bu transferle yeni bir rekora hazırlandıkları da öne sürülüyor.

09.03.2010
Kaynak : Sporx.com dış haberler

Ibrahimovic'e 1 maç ceza
Barcelona'nın Almeria ile oynadığı son lig maçında hakem tarafından tribüne gönderilen teknik direktör Josep Guardiola ve kırmızı kart gören İsveçli forvet Zlatan Ibrahimovic'e 1 maç ceza verildi.
Barcelona Kulübü'nün açıklamasında, hafta sonunda Valencia ile oynanacak lig maçında Guardiola'nın takımının başında olamayacağı, Ibrahimovic'in de forma giyemeyeceği belirtildi.

2-2 biten Almeria maçının 27. dakikasında itirazlarını sürdüren Guardiola hakem tarafından tribüne gönderilmiş, Ibrahimovic de 61. dakikada Domingo Cisma'ya yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kartla cezalandırılmıştı.

10.03.2010
Kaynak : AA

Barcelona ben daha emzikle dolaşırken bile total futbol oynuyordu ve inanılmaz bir sistemleri var. Benim Barcelona'ya sempati duymamın sebebi budur. Olayın siyasi yönüyle hiç bir ilgim yok. Sonuçta Madrid doğumlu bir İspanyol veya Katalan değilim. Bizlerin olayın bu tarafını tartışmamız da oldukça saçma geliyor bana.

Lige dönersek, ben Barcelona'ya hala güveniyorum ama Madrid oyuncuları çok daha fazla istiyor şampiyonluğu. Sevilla maçını izledim, gerçekten keyif vericiydi. Bu hırs ve istek devam ederse kupayı kaldıran taraf olabilirler..

FC Barcelona - Valencia FC

14.03.2010
20:00
Nou Camp

G E L İ Y O R U Z !

davidvillar.jpg