Kitabı kim, nasıl ve hangi görüş açısında yazmış. Bunun hiç mi önemi yoktur. Bence vardır. Örneğin Balkanlardaki toprak bölünmesinde Sırp kökenli birinin yazdığı kitabı okursak Yugoslavyanın Sırpların egemenliğinde Arnavutların,Makedonların,Boşnakların azınlıkta olduğu bir şekilde yönetilmesi gerekir. Ama en basitinden bizim penceremizden bakarsak, o topraklarda tek bir ırkın egemenliği olmaksızın dil,din ve devlet işleri herkesin kendi sınırlarında, halkların özgürlüğü içesinde olmalıdır.
Sonuç olarak nasıl bakarsan, öyle görürsün. Örneğin biz kendi tarih kitaplarımızda ordumuzun, gücü bizden 2-3 kat daha fazla olan düşman kuvvetlerini bozguna uğrattığını okuyoruz. Lakin durum diğer yakada farklı olabiliyor. Hangi Yunan tarih kitabında bizden kat kat zayıf olan Türklere rezil rüsva olduk yazar ? Ben yazılmış kitaplara aldırış etmiyorum bu yüzden... Herkes kendi tarafına yontarak yazmakta özgür olduğuna göre gerçekleri kolayca öğrenemeyiz. Değil bir, bin kitap okusak...
Söyledim, benim görüşüm budur. Başkalarının ne düşündüğü beni ilgilendirmez, saygı duyarım fakat asla o görüşe inanmam, sıcak bakmam...