Isvecte bir Turk

turkbasket.com' Alıntı:
İsveç`de yetişip, basketboluyla dikkat çeken genç yeteneklerimizden Serdar Akyüz, Türkiye`de basketbol oynamak istediğini açıkladı. 52 kez İsveç Milli Takımları`nda forma giyen ve 17 yaşından beri İsveç Birinci Ligi`nde basketbol oynayan 1.83 metre boyunda ve 21 yaşındaki genç guard, kariyerini Türkiye`de sürdürmek istemesindeki en önemli etkenin basketbolun Türkiye`de daha çok sevilmesi, olduğunu söyledi.

Dört yıl önce, Troy Pilsner`e gelip, denendiğini ifade eden Serdar Akyüz, "15 yaşındaydım o zaman, o yıl Türkiye`de oynama şansım vardı, denemelerde de beğenilmiştim; fakat ben gittikten sonra Troy kapanınca Türkiye`de oynama firsatım da ortadan kalkmış oldu. Türkiye`de basketbol çok kaliteli ve ben anavatanımda basketbol oynamak istiyorum" diye konuştu.

İsveç`de doğmasına rağmen Türkçe, İsveçce, Almanca ve İngilizce bilen Serdar, geçen sezon Malbas Öresund takımında 31 maçta, ortalama 32 dakika oyunda kaldı. Serdar, 10.7 sayı, 2.3 ribaund, 2.9 asist, yüzde 31.3 üçlük, yüzde 51.3 iki sayılık, yüzde 44.6 serbest atış ortalamalarıyla sezonu tamamladı.

İsveç liginin basketboluna bundan sonra katkı sağlamayacağına inandığına sözlerine ekleyen Akyüz, "Basketbolu çok seviyorum. Basketbolumu da, basketbolun değer gördüğü kendi öz vatanımda sürdürmek ve kendimi daha da geliştirmek istiyorum!" dedi.

İsveç`deki basketbol lejyonerlerimizden, altyapı antrenörü Gökay Akyüz ise kardeşi Serdar`ın çok yetenekli olduğunu belirterek, "Kariyerini Türkiye`de sürdürmek istiyor. Bence de Türkiye`nin kalitesi Serdar`a çok şey katacaktır. Kulüpler de Serdar`ın genç, arzulu ve dinamik basketbolundan yararlanabilirler.

İlgilenecek kulüpler, Serdar hakkında ayrıntılı bilgileri gökay80@hotmail.com adresine yazarak, benden edinebilirler" şeklinde konuştu..
 
izlemedim ama ortalamaları fena deil bedava oynacaksa gelsin buyursun galatasarayımıza
 
Valla ben kochun dediklerine katılmıyorum isvec avrupada slav ve latin uyruklu ülkeler dışında türkiye ve yunanistanla birlikte en gözde ülke tamam kayda değer bi başarıları yok ama ligleri cok cetin ve cekişmeli geciyor.Bunu tolga tekinalpte demişti..ayrıca neden bedava oynasın adam eşşekmi??..elbette karşılığı olacak ama nerede canaydın nerede aciz gs yönetimi böyle adamlardan bile haberleri yotkur....
 
%44 serbest atış atan bir guard ağzıyla kuş tutsa türkiyede oynayamaz.. isveç liginde tolga tekinalp dünyayı yıktı.. 20 30 atmakta tolga yoruldu orda.. türkiyede durumu ortada (ki ben beğenirim ayrı)
10 sayı ortalama isveçten, türkiyede bölgeselden üste çıkamaz..
ayrıca kemal in asist yaptığı dönemlerde oldukça faydalı bir adam olduğunu hep düşündüm.. hala da o fikirdeyim..
itü de yine kendini bulduğunu hatırlatırım sevgili sadece dünü hatırlayan arkadaşlar.
 
Beyler Kemal kafası yerinde olduğu vakit 12-5-5 gücünde bir adamdır en az. Ha bize kötü vakitte geldi ayrı konu. Çok yabana atılıp amiyane tabirle maskara edilecek oyuncu değildir, gardım die dolanan denktaş vs gibilerinden çok daha sağlam adamdır...
 
Bahsedilen çocukta bir gelecek olduğunu düşünmüyorum.Mithat Demirel dahi çoğumuz tarafından tartışılacak,eksik bulunacak bir isim.
 
Mithat Demirele eksik veya basketbolu şüpheli diyen birisi bence basketboldan anlamıyo olsa gerek..Adam bir numaralı mevkiide yapılabilecek herşeyi yapabiliyor.Çok yüksek şut yüzdesi ve az top kaybıyla oynuyor daha ne olsun..Tabi tartışılabilirden kastın her oyuncunun eksiği olduğu yönündeyse bişey diyemem ama alman milli takımında stevislav pesicin oğlu babasından torpilli diye oynuyordu gerci dakika olarak mithatı gecemez ama yinede torpilli babasından...mithat keşke cimbomda olsa..fatih solakta olsaydı manyak iş yapardık...
 

Üst