IWBF Avrupa - Şampiyonlar Kupası 2012 - A Grubu

Takımlar

GALATASARAY
Lottomatica Elecom Sport Roma (İtalya)
RSC Rollis Zwickau (Almanya)
Capital Aces (Büyük Britanya)

Maç Programı

4 Mayıs Cuma

13.30 Galatasaray - Capital Aces (Sinan Erdem SS)
13.30 Rollis Zwickau - Elecom Sport Roma (Ahmet Cömert SS)

18.00 Galatasaray - Rollis Zwickau (Sinan Erdem SS)
18.00 Capital Aces - Elecom Sport Roma (Ahmet Cömert SS)

5 Mayıs Cumartesi

09.30 Galatasaray - Elecom Sport Roma (Sinan Erdem SS)
09.30 Zwickau - Capital Aces (Ahmet Cömert SS)

Tanıtım Sırası: Capital Aces, Zwickau, Elecom Roma, Galatasaray (Oyuncu bazında)
 
Capital Aces

Avrupa Sıralaması: 19

_585_aces_in_action-jpg


Britanya basketbolunun en güçlü temsilcisi konumundaki Capital Aces (MK Aces) Londra merkezli bir kulüptür. Amacı genç sporcular yetiştirmek olan MK Aces takımının yaş grupları kategorilerinde iki takımı mevcuttur.

İki kulübün birleşimi ile kurulan MK Aces'in Şampiyonlar Kupası katılımları dışındaki en önemli başarısı 1997 ve 2000 senelerinde kazanmış oldukları Andre Vergauwen Kupası'dır.

Aces, 2011-12 sezonunda B. Britanya Süper Lig'i kazanma başarısı göstermiştir.

İstanbul'a Nasıl Geldiler?

İsviçre'de düzenlenen Euroleague 1, C grubu elemelerine katılan Aces, İtalya'nın Santa Lucia ve Padova, Fransa'nın Meaux ve İsviçre'nin Pilatus Dragons takımları ile mücadele etti. Santa Lucia'nın favori olduğu grupta ikincilik için Padova ve Meaux ile çekişmesi bekleniyordu.

Aces - Meaux: 62-50
Aces - Padova: 66-52
Aces - Santa Lucia: 58-69
Aces - Pilatus: 64-46

skorları ile maçlardan ayrılan Aces, 3 galibiyet, 1 mağlubiyet ile grubu Santa Lucia'nın ardından ikinci sırada tamamladı ve İstanbul'a gelmeye hak kazandı.

Takım Kadrosu

5 Ghazian Choudhry (4)
6 Matthew Sealy (2)
7 Adedoyin Adepitan (2,5)
8 Simon Munn (4)
9 Tyler Saunders (3,5)
12 Jack Gibbs (1,5)
13 Andrew Dear (2)
15 Ademola Orogbemi (2,5)

Yorum: Kendileri ile alakalı yapılabilecek pek fazla yorum yok. Savunma odaklı bir takım. Choudhry ve Munn üzerinden sayılarını buluyorlar. (%80 civarı bir oran var.) Turnuva ilerledikçe yorulacaklardır. Kısıtlı bir kadroya sahip olmak kolay değil. Toulouse ile 7.lik maçına çıkacaklardır.
 
RSC Rollis Zwickau

Avrupa Sıralaması: 4

58fzr.jpg


Almanya'nın en başarılı tekerlekli sandalye basketbol takımlarından olan Rollis Zwickau, 1998-99 sezonundan bu yana mücadele ettiği Bundesliga'yı sürekli ilk üç sırada bitirmeyi başardı. 2004 ve 2006 yıllarında Andre Vergauwen Kupası'nı müzesine götürmeyi başaran Zwickau ekibi, 2009 yılında Engelsiz Aslanlar ile oynadığı Şampiyonlar Kupası finalini kaybederek ikincilikle yetinmişti.

İki Bundesliga, iki Almanya kupası şampiyonluğu bulunan Rollis Zwickau, bu sezon Bundesliga'yı ikinci sırada tamamladı.

İstanbul'a Nasıl Geldiler?

Euroleague 1 elemeleri, A Grubu'na ev sahipliği yaptılar ve grupta ülkemizden Beşiktaş, İspanyol Fundosa, Fransız Hyeres Handisport ve İtalyan Stefano ile aynı grupta mücadele ettiler. Zayıflamış kadroları ve dar rotasyonları ile ev sahibi olmalarına rağmen birincilik adayı değildiler ancak ikinci olarak gruptan çıkmak için Beşiktaş ve Hyeres ile mücadele etmeleri bekleniyordu.

Zwickau-Fundosa: 73-84
Zwickau-Beşiktaş: 69-86
Zwickau-Stefano: 67-59
Zwickau-Hyeres: 78-51

skorları ile tecrübe sahibi Zwickau 3 galibiyet, 1 mağlubiyet elde etti ve grubu Fundosa'nın ardından ikinci sırada tamamlayarak İstanbul'a gelmeye hak kazandı.

Takım Kadrosu

5 Raimund Beginski (2)
6 Bryce Doody (3,5)
8 Gunther Mayer (2)
10 Rostilaw Pohlmann (4)
11 Adam Erben (4,5)
12 Marcin Balcerowski (1)
14 Frank Oehme (1)

Yorum

Tecrübeli oyuncuların yanı sıra, Bryce Doody gibi bu isimlere oranla genç bir oyuncudan oluşan, dar rotasyonlu ancak kaliteli bir ekip. Skor yükü Doody ve Erben tarafından çekiliyor. Pohlmann ve Beginski bu isimlere destek veriyorlar. En büyük sorunları kısıtlı rotasyonları.

Çok ileriye gidebileceklerini düşünmüyorum. Grubu 3. sırada tamamlarlar ve Fundosa ile 5.lik maçı oynarlar. 6.lık onlar için yeterli olabilir. Yine de basketbolda ne olacağı belli olmaz.

Not: Takımımızdaki iki Polak, Filipski ve Piotr, Zwickau takımının eski oyuncuları.
 
Lottomatica Elecom Sport Roma

Avrupa Sıralaması: 5

58v3w.jpg


Engelsiz Aslanlar'ımızla aynı senede, 2005 yılında kurulan Elecom Sport, İtalya'nın başkenti Roma'nın bir diğer temsilcisi. Ekonomik ve sosyal açıdan engellileri hayata entegre edebilmek için 1995 yılında kurulan Elecom SCSI önderliği ile temelleri atıldı ve basketbol bu amaçları gerçekleştirebilmek için en idealiydi.

Kurulduktan sonra sırasıyla Serie B ve Serie A2 liglerini başarıyla geçerek İtalya'nın en üst düzey ligi olan Serie A1'e yükselen Elecom Sport, ilk sezonunda ilk dörde girmeyi başarıp, play-off yarı finali oynadı. 2008-09 sezonunda ligdeki ilk şampiyonluğunu kazandı. Ertesi sezon Avrupa'daki en iyi derecesi olan Şampiyonlar Kupası dördüncülüğünü kazanan Roma ekibi, aynı sezon İtalya'da sezonu play-off finalinde kaybederek kapattı. 2010-11 sezonunda İtalya Süper Kupası'nı ve İtalya Kupası'nı tarihinde ilk kez kazandı ve Şampiyonlar Kupası'nda bu kez beşincilikle yetindi.

Bu sene normal sezonda hayal kırıklığı yaşayan sarı kırmızılılar, ligi üçüncü sırada tamamladılar.

İstanbul'a Nasıl Geldiler?

Şampiyonlar Kupası B Grubu ekiplerinden Toulouse IC'nin ev sahipliğinde Fransa'nın Toulouse şehrinde düzenlenen Euroleague 1 elemeleri, B Grubu'nda yer alan Lottomatica Elecom Sport Roma, ev sahibi ekibin yanı sıra, kendisi gibi İtalyan ekibi olan Anmic Sassari, İsrail temsilcisi BH Tel Aviv ve son anda Valladolid'in yerine elemelere alınan USC Münih takımları ile mücadele etti. Grubun en önemli favorisi olarak dikkat çekiyorlardı.

Elecom Sport - Anmic Sassari: 94-60
Elecom Sport - Toulouse: 82-33
Elecom Sport - USC München: 86-46
Elecom Sport - BH Tel Aviv: 102-47

skorlarıyla tüm rakiplerine en az 34 sayı fark atarak oldukça rahat şekilde grubu namağlup bitirdiler ve beklentileri fazlasıyla karşıladılar. Bu performans, doğal olarak, onlara İstanbul yolunu açtı.

Takım Kadrosu

4 Michaek Hartnett (1)
5 Moreno Paggi (1,5)
6 Amine Moukhariq (3)
7 Bradley Ness (4,5)
8 Camel Megrini (4)
9 Sergio Cherubini (2)
10 Giuliano Patarca (3)
11 Justin Eveson (4.5)
13 Katheleen O'Kelly-Kennedy (4)
14 Cristian Ceracchi (2)
15 Mauro Pennino (1)

Yorum

Elecom Sport, bu grupta bizi en çok zorlayabilecek takım. Avustralya milli takımının önemli üç parçası Michael Hartnett, Brad Ness ve eski oyuncumuz Justin Eveson'ın yanı sıra, İtalya milli takımı oyuncularından Cherubini, Moukhariq gibi isimlerle kadro derinliği ve kalitesi üst düzeyde bir ekip. İstanbul'a Cayol ve Mustafa Korkmaz'ın gelemeyecek olması bizim için önemli bir avantaj. Elecom Sport'un zaman zaman savunmada sorun yaşadığı, sert savunmalara karşı yaratıcılık problemi çektiği söylenebilir. Brad Ness ve Justin Eveson kilitlendiğinde tamamen tıkanacaklarını düşünmek, görmek normaldir.

Yarı final oynayacaklardır. Final? Karşılarına hangi takımın çıkacağına bağlı ancak çok olası görmüyorum. Dördüncülük onlar için gerçekleşecek olasılıktır.
 

Üst