İyi Gün Dostları !

Önder Ç.

0
Yönetici
Bunları yazacak insan değilim normalde ama şu saatte gördüğüm manzara bana son günlerde yaşananlardan kat be kat daha fazla koydu.

Bunca yaşanandan sonra şu maçta taraftar olarak takımın yanında olmuyorsak gerçekten yazıklar olsun bize. Günlerdir burası başta olmak üzere bütün internet sitelerinde Galatasaray'ın kurtuluş reçetesini hazırlayanlar, herşeyin en iyisini bilip bıdı bıdı yapanlar hani nerdesiniz? Asıl göreviniz nedir sizin? Taraftar mısınız yoksa sadece fırsat kollayıp gevezelikmi yaparsınız? 5 gün önceki 12 bin kişiden kötü gün dostu bugün maça giden sadece 100 kişi midir?

Şahsım adına bugün o salonda olamadığım için utanıyorum ve oradaki arkadaşlarımdan özür diliyorum. Buyrun herkes yine devam etsin istifa konularına ve bol bol akıl vermeye ! Malum, yaptığınız en iyi şeyler !
 
Haydi hep beraber Efes maç konusuna oyunculara, teknik ekibe, yöneticilere sallamaya, hakaret etmeye. Ha birde birbirinizle de kavga etmeyi, laf sokmayı unutmayın sakın eksik kalmasın. Hurraaaaaaaaa...
 
Çok uzak bir şehirde yaşamasaydım. Kesinlikle bu maça giderdim. Hatta sorarsanız geçen haftaki maçmı? Yoksa bu maçmı diye bu maçı tercih ederdim. Asıl merak ettiğim rakip fener yada beşiktaş olunca neden binlerce insan ordayken rakip efes vs iken 50 kişi çıkmıyor. Binlerden vazgeçtim 500 kişiyede razıyım. Ben ayda 1 sefer ancak İstanbulda oluyorum. Onda da maçımız İstanbuldaysa kesinlikle gidiyorum.

Taraftarımız bumudur bizim?
Şube kötü yönetildi diyoruz. Çözüm arıyoruz. Ama gidip destek olmuyoruz. Herşeyden vazgeçtim sadece o forma için bile 500 taraftarımız çıkmıyorsa bırakalım kapatalım bu şubeyi...

Bu maçı izledim tvde. Ve bence yinede onurlarıyla mücadele ettiler. Çok etkilenmişlerdi. Çok top kaybettiler. Acaba orada 500 taraftarımız olsa maç öncesi çağırsa alkışlasa ve maçta destek verse Murat olsun,Evren olsun o top kayıplarını yaparlarmıydı. Hepimizin morali bozuk. Fakat oyuncuların bizlerin vereceği morale çok ihtiyacı var. Lütfen bari haftaya böyle yapmayalım.
 
sevgili Önder,

İstersen zorlama. Galatasaray tarihinin en büyük bombasıyla hafta içi yüzleştik mi? Yüzleştik. Peki bu bomba neden oldu? Bir grup insan , hiçbirşeyi önemsemeden; basketbol şubesini ; arpalık olarak , ulufe dağıtma , eşini dostunu akrabasını memnun etme yeri olarak gördükleri için!

taraftar oraya gidip ne deseydi : " beni hiç düşünmeyebilirsiniz, benim sevdiğim şeyin içine edin elbirliğiyle , eşinize dostunuza dağıtın, yiyin, yağmalayın, ama ben yine de arkanızdayım. Beni istediğiniz gibi dürtebilirsiniz " uygun mudur mesela? Bırak da herkesin Galatasaraylılığı kendine kalsın.

Kişisel fikrim, Galatasaraya zarar verme işinin desteklenemeyeceği, tepki konulması gerektiği. Taraftar tepki göstermekten uzak " Taraftarız biz çekeriz cefa " zihniyetine kendini konumlandırdığından , çok ikram edilecektir o koltuklar abiye, kardeşe , dayıya halaya. Biz yine burada konuuşyor oluruz " Galatasarayın başına getirilip geçen yıl yapılanalra rağmen taltif edilenler bir de evrak sahteciliği yapıyor ama Galatasaraylılık maça gitmeyi gerektirir, her yıl komibne satın alıp yerlerimizden polis zoruyla atılıp bir de alay ediliyoruz ama Galatasaraylılık yine kombine almayı gerektirir " diye. Kusura bakma da; Galatasaraylılık bunları gerektirmez. Bugün Efes maçına gitmeyene falan da yazıklar olmaz. Bir takımı tutuyor olmamız, onu sevmemiz doğal olarak sağılabilir olduğumuz önkoşulunu ortaya çıkarmaz; çıakrmamalı.
 
Takımın en iyi gününde bile değildi ki bu taraftar Fener maçından Fener maçına sahiplenme duygusuna sahibiz.
Bugunkü 100 kişi hiç şaşırtmadı beni, çünkü bizlerin kafa yapısı bu.
Eğer bugun takıma destek olsak çok şey değişebilirdi ama yapabildik mi malesef hayır ...
 
Önder Abi,bu senenin başında küçülüyoruz dedik,ona rağmen çoğumuz hala takımımıza inanıyorduk.Fenerbahçe'ye yeniliriz diyenler çoğunluktaydı,ona rağmen yeneceğimize inanmıştık da şu konuda Ünsal Abi'ye katılıyorum ben de.

Şuan oturduğum yerden kalksam 15 dakikada Ayhan Şahenk'e ulaşırım ama önce içinden gelmeli insanın.Tamam hepimiz basketbol takımımızı çok seviyoruz,elimde olsa futboldan şampiyonluğumuzu feda edip basketbolda şampiyon olmamızı isterim ama sadece Armayı Sevmek'le de olmuyor.

Ben doğdum doğalı Galatasaray basketbolda şampiyonluk yaşamamış.Koskoca 19 yılda tek bir şampiyonluk bile görmedi bu gözler.Yine de sevmeye devam ama her maça giderek,kulüp tarihimizdeki en büyük rezaletten sonra bile salonları doldurarak olmamalı bu.Daha önceden de forumda konuşulmuştu buna benzer şeyler.Biz takımımıza destek verdikçe bazı kişiler hala kendilerine destek verdiğimizi sanıyorlar.Bu sene de artık erkek takımımızın maçlarına gitmem,sanırım birçok kişi de benle aynı düşünceye sahiptir.Bir tek sene sonunda Rancik takımdan ayrılacaksa son maç onu alkışlamaya giderim.

Umuyorum bu olaylar artık camiamızın gözünü açsın,şubemize gereken önem versinler,versinler ki bu sene gitmediğimiz maçların acısını seneye çıkaralım.
 
Şu an süreç çok karmaşık. Futbol maçına gidip adnan başkana destek olmak gerekiyor onda hem fikirim. Ama efes maçına arkadaşar gelmedi diye eleştiremem kimseyi. Çünkü belirsizlik var. Önce yönetim ve divan kararı almalı bizde ona göre taraftar olarak tavrımızı belirlemeliyiz. Tabii ki bugünkü maça çıkanların suçu yoktu onurları ile mücadele ettilr.Ama zaten mücadele etmek için para almıyorlarmı? Biz de öyle bir saplantı var. "helal olsun mücadele etti" e edecek tabii. Darıus'u ne bağlar? o en fazla " şube feshedilirse yunanistana mı gitsem, rusya'ya mı? " diye düşünür. Aldıkalrı paranın hakkını verirlerse, yenilseler de onları alkışlarız. hakkını vermezlerse, yenseler de boş..

hayırlısı ile basketboldaki sürec için klüp karar alsın o zaman sahipleniyormuyuz zaten bırakılmış olan basketbol şubemizi (FB maçları dışında zaten öyleydi) tamamı le unutuyormuyuz göreceğiz. Maça gelenlerin ayaklarına sağlık gelmeyenler de gelemedikleri için üzülmesinler bence...
 
Önder Abi;

Eger burası türkiye olmasaydı,eger spor kültürü olusmus,taraftarlık bilincinin elde edildigi bir toplum olmus olsaydık,özellikle bu yasananlardan sonra sizin bu yazınızın bir anlamı olurdu..Bence daha gercekci seylerden bahsetmeliyiz..

Bu olaylar yasanmasa ne olurdu ? 100 degilde 300 kişi olurduk..
 
Projeler falan filan bir tarafa ..

Galatasaray İçindeki Düşmanları Temizlediği zaman karşısında kimse duramaz.

Hem yönetim anlamında,hem taraftar anlamında ...

Varsın 30 Milyon Taraftarımız olmasın,Taraftar Sayısının çokluğu hiçbirşey ifade etmez başka bir klübün 500.000 taraftarı vardır ama her şartta klübünün arkasındadır.Sadece Futbol sevdalısı değildir,Yönetim'ini sever,Diğer Branşlara ilgilidir işte İdeal Galatasaray'lı budur.

Camia için'dede varsın Turgay Kıran Galatasaray'lı olmasın,Varsın Fatih Gökşen Galatasaray'lı olmasın,Varsın Her Divan Kurulunda Yönetim'in moralini bozmak için saçma sapan konuşan insanlar Galatasaray'da olmasın.Ne kaybediriz,Sonuç'ta bu insanlar en büyük düşmanımızdan daha büyük zararlar veriyorlar bize.Şu söz yıllar boyu geçerliliğini koruyacak bir sözdür "Galatasaray içten yıkılmadıktan sonra,Hiçbir Güç Galatasaray'ı yıkamaz".

İşte içeriden yıkmaya çalışanlar o kadar fazla ki Galatasaray'da böyle zamanlarda bu isimlerin kimler olduğunu daha iyi anlıyoruz.Yürekten Galatasaray'lı olan herkes bu olay'a derinden üzülmüştür,öyle olması lazım bu olay'ı öğrendiğim'den beri mahvoldum resmen,mide spazmları geçiriyorum.Ama Camia'nın içinde öyle insanlar varki biliyorum bu istifalar'dan sonra inanılmaz keyifliler.Yönetim'den birini yedilerya keyiflerine diyecek yok,Şimdi Adnan Başkan'ı görevden almak için her şeyi yapacaklardır.

Bu arada Bu tip olaylardan sonra her zaman Normal olanı yapan yani yönetim'in arkasında duran ve yönetim'e yardımcı olmaya çalışan Gerçek Galatasaray'lı Mehmet Cansun'a teşekkür ediyorum,Umarım Adnan Polat'ın yönetimin'de Sevgili Yiğit Şardan'dan boşalan Başkan Yardımcılığı görevine Mart Ayındaki kongre'de geçecektir.
 
Önder Çiçekoğlu' Alıntı:
Bunları yazacak insan değilim normalde ama şu saatte gördüğüm manzara bana son günlerde yaşananlardan kat be kat daha fazla koydu.

Bunca yaşanandan sonra şu maçta taraftar olarak takımın yanında olmuyorsak gerçekten yazıklar olsun bize. Günlerdir burası başta olmak üzere bütün internet sitelerinde Galatasaray'ın kurtuluş reçetesini hazırlayanlar, herşeyin en iyisini bilip bıdı bıdı yapanlar hani nerdesiniz? Asıl göreviniz nedir sizin? Taraftar mısınız yoksa sadece fırsat kollayıp gevezelikmi yaparsınız? 5 gün önceki 12 bin kişiden kötü gün dostu bugün maça giden sadece 100 kişi midir?

Şahsım adına bugün o salonda olamadığım için utanıyorum ve oradaki arkadaşlarımdan özür diliyorum. Buyrun herkes yine devam etsin istifa konularına ve bol bol akıl vermeye ! Malum, yaptığınız en iyi şeyler !



Önder, söylediklerinin altına imzamı atıyorum. bugünkü maça gitmek ben bu takımın sahibiyim demektir. Bunu dosta düşmana haykırmaktır. Gitme imkanı olupta gitmeyenler, kusura bakmasınlar ama sadece iyi gün dostlarıdır.
 
Bugün o yıllarımızı ,gençliğimizi verdiğimizformanın armanın yanındaydık..

Boyunları büküktü,öksüz kalmış çocuk gibiydiler,hem içerden hem dışardan dışlanmışlardı..

belki 5 numaraları yoktu beldi dört ... hiç önemli değildi ,karşısında Türkiyenin en pahalı şampiyon takımı olmasına da hiç bakmadılar..

Çıktılar mertçe ,ellerinden geldiğince terinin son dakikasına kadar mücadele verdiler..

Aile zor günlergeçirebilir ama her çekilen çile ancak aile baglarının güçlü olup kenetlenmesiyle mümkündür.eleştiride yapılıp dogru yol aile içinde bulunur çünkü burası Galatasaray Spor Kulübü!

Bu olay olduda Başkan o adamları külüptemi tuttu? yoksa neşteri vurmakta geçmi kaldı? hesap anında kesilmişken her türlü cezaya hepimiz razıyken

suçu günahı olmayan bu formayı terleten oyuncuların ne suçu var?

Kimse bahane aramasın,takımı yalnız bıraktınız..kişilere kızabilirsiniz ama Galatasarayımıza armamıza asla!

Bu zor günde yanında olmayan iyi gündede olmasın (aynı fener maçına gelmek gibi)
 
İnsanlar, camialar, toplumlar, kısaca herkes dönem dönem zor zamanlar geçirir, işte o zaman kimler gerçek dost, kimler sabun köpüğü ortaya çıkar!

Ben dün hayatımın en güzel gününü geçirdim, Galatasaray'lı olmakla gurur duydum!

DAYAN GALATASARAY!
 
Bu takımın kemik 400 taraftarı var işde 100 150 si gitmiş bence cuma akşamı için iyi rakan ,o fener maçında gelenleri soruyorsanız onlar galatasaray için gelmedi ki ,Futbol liginin arada olduğu hafta fenerbahçe için geldi ,2 sezon önce bi oyak maçı 2000 kişi geldi macar zaferi gibi hala anlatıyoruz ,tekrar ediyorum Galatasaray Basket in 400 taraftarı vardır duruma göre seferberlik durumunda(yılda bi bilemedn iki) çağrılacak yedekte binlerce olsada

lütfen Galatasaray Futbol taraftarıyla GS Basket taraftarını artık karıştırmayalım
 
Moraller sıfırdı takımda zaten. Cemal deseniz bitkisel hayata girmiş resmen koskoca adam üflesen yıkılacak gibi duruyordu. Hakikaten Galatasaray'ı belli bir zümrenin elinde oyuncak haline getirenlere diyecek sözüm kalmadı artık.

Zihniyet hala iş başında sanırım. Bu olayların üstüne bile.
 
Geçen sene murat özyere haksızlık yapıp gönderen sezon sonu taraftara küfreden, dövmek için üzerine yuürüyen büyük abilerimizin yaptığına bakın...
burda abi abi diye dillerine dolayıp bizlere söylemedik laf bırakmayanlar...bas bas bağırıyorduk yapılanlar yanlış diye... şimdi o zamanki zülme ses çıkarmayan kollayanlar şimdi hep beraber ağlıyoruz iki gündür oğlumu göremiyorum sinirden uyuyamıyorum....
 
Sezonun geri kalan bölümünde erkek basketbol takımımızın maçlarına sınavlarım olmadığı sürece gideceğim. Bakalım kimler gelecek ben de merak ediyorum.
 
adnan polat çıksın biz varız desin,bu takımla devam bu lgde kalacağız ne pahasına olursa olsun desin bir maç kaçırırsam ..böyle bir gelişme olsa bomba oluruz ligde.
 

Üst