İyi Gün Galatasaraylıları!

  • Konbuyu başlatan Üye silindi 1178
  • Başlangıç tarihi
Ü

Üye silindi 1178

Misafir
Malumunuz son zamanlarda oldukça fazla türeyen bu gruptan özellikle armanın peşinde olan insanlar bıkmış durumda. Maçlarda stadın çoğu yerinde ciddi sıkıntılar çıkıyor. Şahsen biz kalabalık bir grup olarak takip ettiğimiz için bu tipleri susturmaya fazlasıyla gücümüz yetiyor. Bu tiplerden ters laf eden çıkarsa ciddi anlamda sorun çıkacak bir gün ve istemeyerekte olsa kendi renktaşlarımızı darp etmek zorunda kalacağız. Yeni stat ile beraber bu tip insanların artacağını biliyorduk ama çok can sıkıcı bir hal almaya başladı olay. Adam bütün maç sanki bir en ufak kötü bir hareketi bekler gibi maç izliyor, destek desen yok, küfürün hakaretin haddi hesabı yok.

Bu tiplere haddini bildirmekten çok bir şekilde eğitmek, zor olsa bile stat kültürünü oturtmak lazım. Bunun için aklı başı yerinde, gerçekten Galatasaray'ı seven mantıklı kişilere büyük görev düşüyor. Gelin hepimiz elimiz taşı altına sokalım.
 
Kesinlikle katılıyorum.Hiç unutmuyorum Cluj maçının daha ilk dakikası dolmadan adamın biri oyunculara ve takıma hakaret etmeye başladı.Bu kafadaki insanları anlamıyorum,madem takıma inancın yok gelme maça o zaman.Bu iş gönül işi kimse seni zorla oraya getirmiyor
 
Cluj maçında yerimi değiştirmek zorunda kaldım yoksa net kavga çıkacaktı, daha maçın başında başladılar Amrabat ve Hamit'e sövmeye. 1-0 gerideyken Cluj korner kullanıyodu ve ceza sahası dışına doğru düşen topu Hamit ileri doğru attı zemin rezalet olduğundan doğru olan o ama staddaki uğultu sesini unutamıyorum, paslaşarak mı çıkacaklardı o zeminde? Maç boyu en ufak hatada uğultu çıkıyo yeterince sinir bozucu, eski ruh kayboldu nasıl toparlanır bilmiyorum.
 
Sorun sadece Ali Sami Yen´de değil ne yazık ki, tribün kültürümüzde büyük bir yozlaşma söz konusu.

Senede bir defa canlı seyretme şansı bulduğu Galatasaray´ı koşulsuz desteklemesi gerekenler -gerçi senede birden fazla canlı izleyenler için de aynı durum geçerli- her olumsuz harekette salya sümük bağırıyorlar. Örneğin; Gençler maçında Melo´nun yaptığı her olumsuz hareketin ardından küfür eden kişiler vardı, hatta biri zirve yaptı ve iki yıldır takıma ne verdi ki Terim sabrediyor bu adama dedi.. İşin kötü tarafı olguluk dönemini yaşaması gereken bir yaştaydı bu sözleri sarf eden. Birkaç kişi ters ters bakınca adam bir daha yorum yapmadı maça dair.

Tepki şart ama Mert Bey´in dile getirdiği gibi, yapıcı tepki olmalı. Organize hareket etmeli bu kişilere yönelik, yoksa ilerleyen dönemde hiç önünü alamayız bu kitlenin..
 
Tribün olarak her yıl ileri gideceğimize geri gidiyoruz iki sezon önce 8. tamamlarken bu sezon zirvedeyiz o kadar puan kaybına rağmen bzen haketmediğimizi düşünüyorum başarıları ..
 
Fenerbahçeliler de bu konudan şikayetçiydi bi kaç sene evvel. Paralı taraftarın çok sabırsız olduğundan dem vuruyorlardı, tribüne gelen profilin değiştiğinden dolayı sık sık futbolcuların ıslıklandığını söylüyorlardı ancak bence alakası yok. Kahvede 3 liraya maç izleyen amca da futbolcunun ilk hatasında ana avrat düz gidiyor. Geçen hafta "ya amca biraz sakin izle" dedim en sonunda. Her hatada da küfredilmez ki.
 
''Sabrı tükenmiş arkadaşlar varmış.
Ne oldu da sabrınız tükendi ?
Lig de 8. sıradamıyız ? 14 tane mağlubiyetmiz mi var ?
1 mağlubiyet 2 beraberliğe sabrınız tükeniyorsa siz fazla şaapmayın.

Şampiyonlar liginde kötüyüz diyecek olan varsa.
Futbolculardan sadece 3-4 tanesi hariç şampiyonlar liginde ilk defa oynayan oyuncular ve 6 senedir gidemediğimiz ŞL'de 3 maça sabrınız tükeniyorsa yine siz fazla şaapmayın.

O çok övündüğünüz,övündüğümüz gurur kaynağımız olan kupaları alırken de ara sıra takım tökezliyordu ama o zaman sizi gibi klüp değil galibiyet sempatizanları azdı istikrarı bozmadık o kupaları kazandık.İnşallah yine sizin gibi SABRI KOLAY TÜKENENLERİN DEĞİ İNANCI UMUTU GALATASARAY'IN OLDUĞU HER YERDE SÜREN İNSANLARIN SESİ ÇOK ÇIKACAK,İSTİKRAR SÜRECEK,BAŞARI GELECEK.Öbür ihtimali 2 sene önce yaşadık zaten anlatmama gerek yok.

Kayserispor'u yeneriz diye düşünüyorum ama önemli olan gol yememek ve o güvenin geri gelmesi.
-Cüneyt Çakır'ın emek,ekmek çalmadığı bir maç olur umarım.''
Tribündergi'de Marcadelist nickli arkadaş yazmış Kayserispor maçı başlığına.Daha güzel özetlenemez.
 
Taraftar severde kizarda..Bunu kimsenin tartismaya dahi hakki yok..Takimda fakat bazi heyecanin ruhun gittigi dogru..Fatih Terim,Hasan Sas bile kenarda oturuyorlar,heyecansiz..Klup takim icinde bazi sorunlarin oldugu gunden gune yuz uzerine cikiyor..
 
Taraftar severde kizarda..Bunu kimsenin tartismaya dahi hakki yok..Takimda fakat bazi heyecanin ruhun gittigi dogru..Fatih Terim,Hasan Sas bile kenarda oturuyorlar,heyecansiz..Klup takim icinde bazi sorunlarin oldugu gunden gune yuz uzerine cikiyor..

Taraftar sever de kızar da sözünü, anne-baba hem döver hem severden yola çıkarak söylediğinizi tahmin ediyorum. Konuya bu açıdan baktığımızda anne-baba çocuğunu dışa karşı savunur, içeride verir tepkisini. Biz demiyoruz ki takım eleştirilmeyecek, yaptığı yanlışlarda bile pohpohlanacak..

Her şeyin yeri ve zamanı vardır, olgun taraftar bunu bilmeli buna göre hareket etmelidir!..
 
Taraftar kızmalı eleştirmeli ki takımdaki yanlışların düzeltilmesi konusunda adımlar atılsın.
Ama maç sırasında kızma olmaz, rakiplere (rakipten de öte düşmanlık besleyenlere) fırsat verilmez.
Sıkıntı görüyorsak kendi içimizde hallederiz. Heyecan takımda değil taraftarda azaldı.
Takımda ise heyecandan ziyade düzen gitti. Geçen seneki kilit adamlar Ujfa, Engin hiç oynamadı, Elmander sürekli sakatlık ve yara bere ile cebelleşiyor. Melo'nun durumu da malum. Engin'in yokluğu ve Melo'nun formsuzluğu Selçuk'u da etkiledi.
Geçen sene ilk 11 maçta 5G, 4B, 2M (FB 7-3-1) vardı sonra sonra üstsüte 9 maç kazandık.
Bu sene Burak'ın BJK maçındaki penaltısını da ısıtıp ısıtıp önümüze getiriyorlar temiz (!) futbolun temsilcileri.
Federasyon ve hakemler devreye girmezse bu takım toparlanacak, ligde yine şampiyon olacak inşallah.
ŞL'de ise Braga ve Cluj'u deplasmanda yenmemiz gerekecek ki yapabilecek potansiyelimiz var.
Önümüzde ki 6 maçı kazanıp, Sivas (D), FB, Trabzon (D) iki galibiyet çıkarırsak yine süper final getirilmesi gündeme gelebilir :).
Geçen sene 2000 ruhu değil 1996-97 ruhu vardı, bu sene 1997-98 oldu (ki o yıl Hagi'nin performansı düşmüş sonra yine patlamıştı, 9 puan geriden gelip şampiyon olmuştuk).
Galatasaray taraftarı her zaman farklı oldu, kötü günde dahi destek oldu. Bu anlamda örnektir ve bu ünvanı korumalıyız.
 
Taraftar severde kizarda..Bunu kimsenin tartismaya dahi hakki yok..Takimda fakat bazi heyecanin ruhun gittigi dogru..Fatih Terim,Hasan Sas bile kenarda oturuyorlar,heyecansiz..Klup takim icinde bazi sorunlarin oldugu gunden gune yuz uzerine cikiyor..

Taraftar kendi sahasında futbolcusunu baskı altına sokuyorsa, olumsuz etkiliyorsa ortada bir sorun var demektir.
Bu her geçen gün daha da kötü oluyor.

Yok öyle hem sever hem kızar falan.
Öyle en ufak hatada ana avrat düz gitmeyecek, kıyameti koparmayacak (ki bir çok pozisyonda hata dahi olmuyor. Futbol özürlüsü taraftar kitlesi, sürü psikolojisiyle gereksiz yere kıyameti kopartıyor.)

Başlık çok yerinde olmuş..
TT Arena'daki taraftar kitlesinden hiç mi hiç memnun değilim.
Her maç bir tartışma yaşamak zorunda kalıyorum, katlanamıyorum çünkü kendi oyuncusuna ana avrat düz gidenlere.

Yeni stada geçtikten sonra net olarak bir değişim yaşandı (olumsuz yönde).
Gitgide de daha kötü oluyor..
 
Yeni stat,değişen taraftar/seyirci profili, yozlaşmış tribün kültürü, para odaklı daha fazla müşteri isteyen futbol sisteminin getirileri bunlar. İnsanlar takımları kendileri için bir mutluluk aracı olarak görüyor. Onlar için o takım sadece onları mutlu eden bir araç. Niye küfür ediyorsun sorusuna cevapları da hazır " o kadar para verdim kombine aldım, forma aldım , atkı aldım , sahadakiler bir top oynayamıyorlar ".

Belki de daha 20 yaşına gelmemiş arkadaş gelmiş "bu takım beni kanser edecek" diyor. Ne oldu da kanser ediyor ? 14 sene şampiyonluk bekleyen insanlar yaşıyor hala bu tribünlerde, onlara yazık şu laf. Özellikle 24 yaş altında bu var. Galatasaray'ı en başarılı dönemlerinde izlemiş, çocukken okula uefa kupasının verdiği gururla gitmiş çocuklar bunlar. Şampiyonluk bestelerine alışkın bir nesin bu nesil. Bir önceki neslin çektiğini hiçbir zaman bilmeyecek. Gelmeyen şampiyonluklarda istifa şenlikleri düzenleyip , hep daha fazlasını isteyecek.
 
Bu mesele tribün sorunu değil Ülkemizde ki insanların Sorunları iyice değişmeye başladık sosyal ortam falan kalmadı kimse kimse ye tahammül edemiyor. birbirini çekemiyor en ufak bir şeyde olay çıkıyor. Millet brbirinden kaçıyor Hem basket hemde futbol maçlarına sürekli giderim kimse muhabbet etmiyor birbiriyle anormallik var adamlarla belkide 2 senedir belki her maç birbirimizi görüyoz ne merabalaşma nede tokalaşma hiç bir şey yok... En basit örneği otobüse metrobüse v.b toplu taşıma araçlarında binin ne yaparsınız tabi ki deee en boş yer oturursunuz... yani kaçarsınız kaçarız... En basiti buuu... Başınızı ağrıttım özür dilerim.... ÇOK BÜYÜK TOPLUMSAL BİR SORUN ASLINDA TRİBÜN SORUNU DEİL BENCE...
 
Valla son 6-7 maçta puan alamamıza rağmen sabırla ve inançla takımı desteklemeye devam ettim çünkü Fatih Terim varsa kötüyü iyiye çevirir illaki.
 
Cluj maçında batı tribünündeydim. Keşke olmaz olaydım. Çevremde bir sürü insan salya sümük küfür ediyor futbolculara. Etmeyenler de vardı onların da hakkını yemeyelim. Kardeşim, o adam Galatasaray formasını taşıyor. Ama bunun bilincinde olan insan sayısı çok az. Adam, Burak gol atmadan önce köpüre köpüre bütün sülalesine küfür ederken gol attıktan sonra vücudunda yemediği yer kalmıyor. Ya hiç mi gururun yok onurun yok ? Böyle ikiyüzlülük olur mu ? Kayseri maçını Allahtan yendik. Yoksa aynı şeyler kesin olurdu. O maçtada kuzeydeydim. Öyle tipler var ki taktığı oyuncu hata yapsın da küfür edeyim diye bekliyor. Hamit'in ayağına top geliyor en küçük bir şey de başlıyor küfüre. Kardeşim beğenmiyorsan gelme. Oraya gitmeye can atan ya da gitmek isteyipte çeşitli nedenlerden dolayı gidemeyen insanların neden şevkini kırıyorsun ?
 
Bu mesele tribün sorunu değil Ülkemizde ki insanların Sorunları iyice değişmeye başladık sosyal ortam falan kalmadı kimse kimse ye tahammül edemiyor. birbirini çekemiyor en ufak bir şeyde olay çıkıyor. Millet brbirinden kaçıyor Hem basket hemde futbol maçlarına sürekli giderim kimse muhabbet etmiyor birbiriyle anormallik var adamlarla belkide 2 senedir belki her maç birbirimizi görüyoz ne merabalaşma nede tokalaşma hiç bir şey yok... En basit örneği otobüse metrobüse v.b toplu taşıma araçlarında binin ne yaparsınız tabi ki deee en boş yer oturursunuz... yani kaçarsınız kaçarız... En basiti buuu... Başınızı ağrıttım özür dilerim.... ÇOK BÜYÜK TOPLUMSAL BİR SORUN ASLINDA TRİBÜN SORUNU DEİL BENCE...
Bence de buradan yaklaşmak en doğrusu.Tribün sokaktan -pardon sokak kalmadı,kurulu yalnızlık ortamlarından- bağımsız ele alınamaz.Tribünde sokaktaki halinden daha mutlu,daha pozitif olan insanlardan oluşan bir çevrem olsa da insanların genelinde sokak-tribün davranışları paralellik gösteriyor.
Arena'da hacimin genişlemesiyle birlikte güzel insanlar ne oranda arttıysa gereksiz tipler de aynı oranda arttı.Yalnız ASY'de daha kolay olan oto kontrol burada imkansızlaştı.Tribünün genel sorunları ASY'nin son 2-3 yılında baş göstermişti yoksa,zaman zaman daha beter haldeydi üstelik.
 
Evet toplum genelinde olan bir tahammülsüzlük de bunun en büyük nedeni. En basit örneği trafik; herkes birbiriyle dalaşmak için bahane arıyor.

Çok büyük paralar harcanıyor gerçekten Türkiye'de özellikle futbola. Ama kendi ligimizde birbirimizi yiyip duruyoruz. Milli takımın ve Avrupa kupalarındaki halimiz ortada. Bu kadar büyük paralara rağmen başarı kelimesinin B si bile yok denebilir. Hala Avrupada rakipleri destekliyoruz. Bunu yazıyorum ama ben de mesela Fenerbahçe'nin kazanmasını istemiyorum Avrupada. Bu nefret tohumları ekilmeye devam ettikçe de bu kafa hiç birimizde düzelmeyecek ne yazık ki. Yinede bütün bunlara rağmen Türkiye'nin tartışmasız en büyük başarılarına imza atmış spor kulübü taraftarı olarak bizim farklı olmamız lazım. Bu bizim takımımız ve belki de hayatta en büyük mutluluklarımızı Galatasaray ile yaşadık. Umarım bir gün herkes bunu idrak edebilir. Tabi protesto etmek herkesin hakkı, ama bunu statta maç oynanırken yapmanın futbolcuyu daha iyi oynamaya teşvik edeceğini söyleyebilecek bir kişi varmıdır? Biraz mantık, biraz hassasiyet ve anlayış..
 
Dünya üzerinde ekonomik ve kültürel yapısı bizim düzeysizliğimizde olan her ülke de durum aynıdır. iyi gün taraftarlığı normaldir. çoğu insan kişisel sorunlarından kaçış olarak taraftarlığı kullanıyor. o küfür edenler aslında futbolculara değil kendi yaşamlarına küfür ediyorlar.
 

Üst