İzah Edilmeye Muhtaç Konumuz: Sakatlıklar!

2 sezondur takımda yaşadığımız sakatlıklar, insanı sinir hastası yapacak düzeye ulaştı artık. Ve son olarak da Ersin Dağlı ile Jamont Gordon'ın bu akşam yaşadığı sakatlıklarla çıldırma kıvamına gelmiş durumdayım artık şahsen. Olacak işler değil bunlar, yeter!

Ergin Ataman'ın Beşiktaş ile şampiyon olduğu sezon o takımda yaşanan sakatlık sorunlarını da göz ardı etmeden, şu son 2 sezondur sakatlıktan yana çektiklerimizin makul gösterilebilir bir tarafı kalmadı artık. Eşi benzeri görülmemiş şeyleri yaşıyoruz resmen. Bir türlü sonu gelmeyen, gelecek gibi de görünmeyen bu sakatlıklar, tercih edilen çalışma sistemiyle mi, uygulanan kondisyon yüklemeleriyle mi, mevcut sağlık kuruluyla mı, başka şeylerle mi alakalıdır bilemiyorum ama artık emin olduğum tek şey; bu kadar olayın "şanssızlık, talihsizlik" gibi basit ifadelerle açıklanamayacağı. Bir yerlerde yanlış olduğu kesin ama nerede?

Ben de çok merak ediyorum bun gibiyizu. Bunun sorumlusu kimse bulunsun artık. 3-4 sene önceki futbol takımı gibiyiz. Sahada gördüğüm adamı 3 ay sonra görüyorum sahada.

Arkadaşlar yapmayın etmeyin,zıplayan biri yere dengesiz düşüyor,o ağırlıkta tarak kemiği kırılıyor.rakip oyuncu dizin üstüne düşüyor ve diz esniyor.Bu şanssız sakatlıkların irdelenicek,antreman ve aşırı yüklemeye bağlanacak bir durumu yok bence.

Biri kesin, diğeriyse seçmeli olmak üzere iki unsuru var bence.

Kesin olan sebep transfer ettiğimiz bazı oyuncuların sakatlığa yatkın oluşları ve Ergin Hoca nın çok geniş rotasyon ve dengeli süre dağılımını tercih etmeyişi. Bana göre Hawkins olayı da buna iyi bir örnekti. Hawkins i hiç bir vakit istememiştim çünkü her an sorun çıkarabilecek bir oyuncuydu, yasaklı madde olayında da başlıca sorumlu riske giren Ergin Hoca idi ama kendi hatasını şampiyon olup takımı EL ye taşıyarak silmeyi bildi.

Diğer faktör ise fizyoterapistlerin takımı iyi çalıştırmayışı, maç öncesi oyuncuların iyi ısınmayışı, sağlık kontrollerinin dikkatsizce yapılışı veya Ergin Hoca ve yardımcılarının yanlış antrenman teknikleri(Bence bu çok düşük bir ihtimal çünkü Ergin Hoca nın daha önce çalıştırdığı takımlarda bu tip sorunlar pek görülmedi).

2 hafta sonra Engin de takıma dönecek. Ersin in sakatlığını EL ve TBL de büyük hedefleri olan bir takımın tolere edebilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Arkadaşlar yapmayın etmeyin,zıplayan biri yere dengesiz düşüyor,o ağırlıkta tarak kemiği kırılıyor.rakip oyuncu dizin üstüne düşüyor ve diz esniyor.Bu şanssız sakatlıkların irdelenicek,antreman ve aşırı yüklemeye bağlanacak bir durumu yok bence.

İbrahim Bey ; hepsi mi darbeden oluştu sakatlıkların ? Bence siz yapmayın. Ender'e ne oldu ? Cenk'e ne oldu ? Furkan'a ne oldu ? Domercant 2.ye neden sakatlandı ? Manuchar'a ne oldu ? Göksenin'e ne oldu ?
Ben zaten şu suçludur demiyorum. Bu anladığım bir konu değil. Bu suçludur desem cahillik olur bu. Ama bakıyorum da bizim kadar sakatlık yok hiçbir klüpte.

-Henry Domercant
-Göksenin Köksal
-Engin Atsür
-Manu Markoishvili
-Furkan Aldemir
-Cenk Akyol
-Ender Arslan
-Ersin Dağlı
-jamont Gordon

Takım kadrosunu değil, ciddi sakatlık sorunu yaşayan oyuncularımızın listesini yazdım. Şanssızlık mı hepsi yani?

Bu işin profesyonel yapıldığı ülke olan abd den uzmanlar getirerek antreman programları ve fiziksel çalışmalar incelenebilir. İlk etapta kisa vadede çözüm olarak bu geliyor aklıma.

-Henry Domercant
-Göksenin Köksal
-Engin Atsür
-Manu Markoishvili
-Furkan Aldemir
-Cenk Akyol
-Ender Arslan
-Ersin Dağlı
-jamont Gordon

Takım kadrosunu değil, ciddi sakatlık sorunu yaşayan oyuncularımızın listesini yazdım. Şanssızlık mı hepsi yani?

Jawai'yi atlamışsın hocam, hoş o sakatlanmadı ama =)
Şanssızlığın ötesine geçti artık bu durum

Bu işin profesyonel yapıldığı ülke olan abd den uzmanlar getirerek antreman programları ve fiziksel çalışmalar incelenebilir. İlk etapta kisa vadede çözüm olarak bu geliyor aklıma.

Kesinlikle size katılıyorum Çağrı Bey. 2 senedir neredeyse sakatlanmayan oyuncumuz kalmadı. Hatta önemli bir kısmı uzun süren sakatlıklardı. (Domercant, Göksenin, Engin, Markoishvili, Jawai, Ersin) Cenk, Ender ve Furkan gibi çok sık sakatlanan oyuncularımızda var. Bu kadar sakatlığın tesadüf olmadığını düşünüyorum. Kesinlikle bu konu ciddi bir şekilde irdelenmeli ve çözüme kavuşturulmalı. Dışarıdan uzmanlar getirilmeli. Özellikle bu konuda belli bir seviyeye ulaşmış Amerikadan. Belli ki biz bu işi yapamıyoruz hem de sponsorlarımız Sağlık sektöründen olmasına ragmen.

Artık kurşun döktürmek farz oldu . Forumda kim övülse 2 günden fazla yaşamıyor . En son ersin dagli göklere cıkarılıyordu . Sonuc ortada. Yakında sahaya cıkartacak 5 oyuncu bulamayacagız bu gidişle.

Kırıklara bağlı kaç sakatlık olduki takımda Dudley dışında?.. Darbe ile alakası yok sakatlıkların...Jamont'un sakatlığı da geliyorum dedi adeta bence... İki maçtır çok halsiz ve yorgun gözüküyordu ... Belliki maç trafiğine uygun bir antreman sistemi yok takımda ve rotasyon şekli dinlenmeyi sağlamıyor... Çağrı Beyin söylediği gibi maç trafiğinin en yoğun olduğu ülke Amerika'dan bu işin uzmanları getirilebilir...Bizde o kadar profesyonel ve kurumsal bir yönetim varmı derseniz bence yok .... Boşuna olur bu isteklerimiz...

Son sakatlıklarla beraber Bayern Munich Euroleague maçındaki Galatasaray kadrosu:

* Carlos ARROYO
* Ender ARSLAN
* Goksenin KOKSAL
* Henry DOMERCANT
* Sinan GULER
* Milan MACVAN
* Zoran ERCEG
* Pops Mensah BONSU

---------------------------------------------
Maça; Arroyo - Domercant - Güler - Erceg - Bonsu beşiyle başlayacağımızı öngörürsek; Arslan, Köksal ve Macvan' dan oluşan bench imizle gerçekten ışık saçıyoruz.

Geçen hafta kendi Almanya' da Unicaja Malaga' yı sürkülase eden Bayern Munich güle oynaya İstanbul deplasmanına gelliyor ...

Furkan da oynayacak onu unutmayalım. Seyirci iyi bir atmosfer olusturursa yine favori çıkarız. Ataman'in tavrinin getirilerini o maçta göreceğiz diye düşünüyorum

Bu konu üzerine uzun uzun düşünülmeli. Galatasaray'ın hemen hemen tüm branşlarında sakatlık ve sonrası dönüş problemleri oluyor. Bir türlü doğru düzgün bir sağlık ekibi bulamadık ya da bulduk ama yönetim sakat oyuncularla yeterince ilgilenmedi.

Üstüne bir de sakat oyuncu transferi yapılınca tam oldu.

Evet onları yazmayı unutmuşum ama Furkan ALDEMİR ve Cenk AKYOL' un sakatlıktan yeni çıkmış olmaları vesilesiyle gösterecekleri performans da muamma.