Yazın sorsanız eminim çoğumuz Lakovic en iyi transferimiz diyorduk fakat şu ana kadar beklentilerimiz boşa çıktı. Jaka Lakovic ne zaman kendi gibi oynamaya başlarsa takımımızın performansı 1 vites artıyor. Performansını yükseltmesi gerekiyor.
Biri bana Lakovic'in kendi gibi oynamasının ne olduğunu açabilir mi? Sürekli bunu okuyorum ama gözümde hiç birşey canlanmıyor.
Ayrıca Lakovic'in sorunu kendisi değil, çevresinde kimin oynadığı.
Anladığım kadarıyla yüksek şut isabeti bulması.
E kimi eleştirseler savunacak bir şey buluyorsunuz nasıl olsa kapatalım forumu gidelim, Shipp'i eleştirenlere savunma yapmak onun işi diyoruz, Lakovic'in görevi sayı atmak değil ki diyoruz, Andric çok geliştirdi kendini daha ne yapsın, Songaila'ya bile toz kondurmayanlar var.Diğer tarafta da kaybedilen o kadar hedef maç var.Neyse bu takım Euroleague'ye kaldı ya bu insanların hakkı ödenmez hepsiyle 10 yıllık sözleşme yapalım, ayda bir de gelip şükranlarımızı belirten bir mesaj atarız.
NOT:Sınırını aşıp hakarete varan eleştiri yapanlara tepki normal ama kim kime laf etse dert oluyor böyle olacaksa seçin 100 kişi onlar yazsın, diğerleri de okusun.
Okan'cım ben Lakovic ve Songaila dışındaki yabancılarımızdan memnunum bunu burada belirttim mi bilmiyorum ama Scoutgs de yazmıştım eminim, burada da her maç sonrası şunu gönderelim diyenlerden de değilim bu takımın nerelerden geldiğini de biliyorum, beni yanlış anlamışsın ya da ben derdimi anlatamamışım.Neyse bu aralar yazmasam daha iyi dünde başka bir forumda bir arkadaş kırıldı yanlış anlayıp, sınavlar bitene kadar susmak en iyisi.Mehmet abi, hazır antrenörlerimizden Emir Alkaş da forumda yazarken; savunma direncini artırıp atletikliğiyle hücumda da takıma güç katan ve Shipp'den daha iyi olan bir 3 numara, EL'deki çaylak sezonumuzda tecrübesi ve oyun zekasıyla kendisinden bekleneni tam olarak veremese de her zaman birinci sayı opsiyonu olacak Lakoviç'ten iyi bir şutör guard, ayakları hızlı ve pick'n roll'u nispeten iyi, içeri iyi devrilebilen ve Andriç'ten iyi bir pivot söyleyin de takıma kazandıralım. Belki takım daha da iyi bir hal alır.
Bu özelliklere sahip olan oyuncuların bize gelmeyi kabul edebilecek, en fazla 500 bin €'ya oynayacak olmaları da önemli bir şart. Sizi bekliyoruz.
Okan'cım ben Lakovic ve Songaila dışındaki yabancılarımızdan memnunum bunu burada belirttim mi bilmiyorum ama Scoutgs de yazmıştım eminim, burada da her maç sonrası şunu gönderelim diyenlerden de değilim bu takımın nerelerden geldiğini de biliyorum, beni yanlış anlamışsın ya da ben derdimi anlatamamışım.Neyse bu aralar yazmasam daha iyi dünde başka bir forumda bir arkadaş kırıldı yanlış anlayıp, sınavlar bitene kadar susmak en iyisi.
Biri bana Lakovic'in kendi gibi oynamasının ne olduğunu açabilir mi? Sürekli bunu okuyorum ama gözümde hiç birşey canlanmıyor.
Ayrıca Lakovic'in sorunu kendisi değil, çevresinde kimin oynadığı.
Transferi açıklandığında hem kulaklarıma hem de burada yazılanlardan dolayı gözlerime inanamamıştım. Slovenya ya 3 defa gitmiş biri olarak Smodis ve Lakovic başta olmak üzere Sloven basketbolculara sempatim vardır ama burada yazılanlar sanki Spanoulis i almışız da Lakovic diye getiriyormuşuz gibiydi. Kan uyuşmazlığı diyenler filan var ama kesinlikle katılmıyorum, sorun aradığımız özelliklerde bir oyuncu olmayışı.
.
Transferi açıklandığında hem kulaklarıma hem de burada yazılanlardan dolayı gözlerime inanamamıştım. Slovenya ya 3 defa gitmiş biri olarak Smodis ve Lakovic başta olmak üzere Sloven basketbolculara sempatim vardır ama burada yazılanlar sanki Spanoulis i almışız da Lakovic diye getiriyormuşuz gibiydi. Kan uyuşmazlığı diyenler filan var ama kesinlikle katılmıyorum, sorun aradığımız özelliklerde bir oyuncu olmayışı.
Lakovic hiçbir zaman Diamantidis gibi hırslı ve sert ya da Spanoulis gibi yanına dört kazma bile alsa yarı final oynatacak bir oyuncu olmadı. Onların aksine savunma direnci ve baskı artıkça fiziki dezavantajının da etkisiyle performansı düşen bir oyuncuydu Lakovic. Evet Barcelona gibi her oyuncusu tehdit olan bir takım olsaydık yine belli bir istikrarda verim verirdi ama bizde böyle bir durum olmadığı gibi savunmada da her ne kadar istekli olsa da defoları var ve zaafiyete sebep oluyor. Bir de üzerine genelde sg oynadığından dolayı zaten var olan rebound sorunumuzu daha da derinleştiriyor(bkz:Son Efes maçında Kinsey rebound aldığında Lakovic in bulunduğu yer). Ya da dış şut atan bir oyuncuya el kaldırmaması 32 yaşından sonra öğrenebileceği birşey değil. Evet yanında oynayanlar onun işini kolaylaştırmıyor burada haklısınız.
Evet yanında oynayanlar onun işini kolaylaştırmıyor burada haklısınız. Ancak bugün birileri Jerry Johnson gibi baskın özellikleri çapında Avrupa da esamesi okunmayacak bir oyuncuyu bile Lakovic e tercih ediyorsa bunun sebebi yanında oynayanlarla açıklanamaz! Lakovic yanındakiler sayesinde şut bulsun, ceza atışları yapsın diye değil; yanındakileri rahatlatsın, işler zora geldiğinde ortaya çıksın, adamını geçerek, içeriyi zorlayarak rakibin savunma disiplinini bozsun diye geldi. Bugün kalburüstü diye tabir edeceğimiz Terrell Lyday olsaydı Lakovic in yerinde emin olun herkesin istatistikleri çok daha farklı olurdu. Bu demek değil ki Lyday daha iyi oyuncu, sadece ihtiyaç meselesi.
Oktay Hocaya sonuna kadar inanan biriyim. Bu sezon bana göre Songaila iyi bir hamleydi ama şanssızdı(k), Lakovic ise malesef çok gereksiz bir transferdi. Umarım önümüzdeki sezon ondan yararlanabilecek bir takıma gider, ya da biz ondan yararlanabileceğimiz bir düzen kurabiliriz. Şu an bizim için çok lüks bir durum Lakovic e sahip olmak, ondan yararlanamadığımız gibi zaman zaman zaafiyete de uğruyoruz. Bunun onu da etkilediğinden eminim, zira 4-5 tane airball u var rahatlıkla dış şutlar konusunda adını Siskauskas ın yanına yazabileceğim bu adamın. Adı Rochestie olsaydı bir ay önceden yol verilmişti.
Kusuruma bakmayın, Lakovic i severim ama Galatasaray ı daha çok severim.
Efes maçında takım soyunma odasına giderken tribünleri alkışladığında Lakovic'in elinden gelenin en iyisini yapmak isteyip yapamamasından dolayı o yüzündeki mahçupluk duygusu birçok galibiyetten daha değerli diye düşünüyorum.
Öncelikle JJJ Laka'ya tercih ediliyor demişsiniz, kendisi gereken kişiler tarafından Laka'ya tercih edilseydi şu an takımda olurdu.
Johnson - Lyday gibi oyunculara baktığınızda Amerika'dan gelen, bire biri kuvvetli oyuncular. Emir Alkaş hocamızın soru - cevap bölümündeki yazılarını okursanız "Bir kişinin oynayıp dört kişinin izlediği NBA düzeninin temsilcisi değiliz." diyor. Zaten bu düzenin temsilcisi olmadığımız için Lakoviç guardımız. Yoksa McCaleb, JJJ, Lyday gibi delici özelliği olan milyon tane guard var NBA D-League'de falan. Birini getirir koyarız takıma, ama öyle bir oyun tarzını istemiyoruz. Ayrıca Kazan'dan örnek verdiğiniz için söylüyorum, bugün Lakoviç yerine Lyday değil de Shipp yerine Domercant (Shipp'i beğenmediğim için değil, Domercant'in winner ve şutör özellikleri daha ön planda olduğu için) olsaydı hem Laka hem de Domercant çok farklı durumda olurdu, emin olun.
Bizim için Laka hamlesi, Ülker'in Saras hamlesi gibiydi. Çaylak sezonundaki bir takımın tecrübe farkını kapatması için yapılan bir hamleydi bu. Ender ve Songaila'nın da aynı mantıkla takıma katıldığına inanıyorum ben. Tuttular tutmadılar bir şey diyemem ama amaç oydu en azından.
Laka bizim için önemli bir değerdir, umarım önümüzdeki sezon yapılacak hamlelerle önemi daha da iyi anlaşılacaktır. Gündelik performanslarına bakarak oyuncu kaybedeceksek dükkanı kapatalım daha iyi.