Johnathan Williams

Galatasaray Doğa Sigorta Basketbol Takımımız yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında Birleşik Amerikalı uzun Johnathan Williams ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

2.06 cm boyunda olan oyuncu uzun forvet ve pivot pozisyonlarında forma giyebiliyor.
22 Mayıs 1995'te Memphis'te dünyaya gelen Johnathan Williams, görkemli bir lise kariyerinin ardından kolej tercihini Missouri'den yana kullandı. Missouri'deki ikinci yılında 11.9 sayı ve 7.1 ribaund istatistikleri tutturdu. Kolejdeki üçüncü yılında Gonzaga'ya transfer oldu. Gonzaga'daki mezuniyet senesinde 13.4 sayı, 8.5 ribaund ve 1.6 asist ortalamalarıyla oynadı ve konferansının en iyi beşine seçildi.
2018-19 sezonunun başında Los Angeles Lakers ile G-League'i de içeren çift yönlü kontrat imzaladı. O sezon NBA'de 24 maça çıktı ve 6.5 sayı ve 4.1 ribaund ortalamaları yakaladı. Sezon bitiminde İsrail temsilcisi Maccabi Rishon ile sözleşme imzaladı. Rishon'da sahaya çıktığı 18 maçta 11.7 sayı ve 9.1 ribaund ortalamalarıyla oynadı ancak Aralık 2019'da NBA'den aldığı teklifleri değerlendirerek Avrupa'daki kariyerini kısa kesti. Washington Wizards ile çift yönlü kontrat imzalayan Johnathan Williams, playoff şansını kaybeden Wizards ile NBA fanusunda çıktığı maçlarla sezonu tamamladı.
Alt yaş kategorilerinde ABD Milli Takımı forması da giyen oyuncu 2011 ve 2012'de U16 Amerika ve U17 Dünya Şampiyonlukları da yaşadı.
Atletizmi, çabuk ayakları ve sahayı koşabilme yetileriyle ön plana çıkan Johnathan Williams yeni sezonda takımımızın formasını giyecek.
Oyuncumuza hoş geldin der, formamız altında başarılı bir sezon geçirmesini temenni ederiz.
 
Size olarak düşük bir oyuncu ama sert bir oyuncu ve ribaund katkısı iyi. Atletik özellikleri de iyi. Ayakları da hızlı sayılır. Lakers'ta olduğu dönemlerden az biraz biliyorum. Hayırlı olsun.
 
Hem dört hem beş numara oynayabilmesi önemli. Kadromuz dar olduğu için bize birkaç pozisyonda oynayabilen tabir yerindeyse pozisyonsuz oyuncular lazım. Basketbolun geldiği nokta da bu artık zaten. Ribaundlarda özellikle çok faydası olacak gibi. Hayırlısı olsun takımımıza.
 
Williams diyorum, kotu bir oyuncu değil.Tam bir savunma ribaund ve içeri kızıştıran bir yapıda. Yani iyi bir takımın super bir yedek 4 numarası olur ve sırıtmaz. Ama ilk 5 için yeterli değil.Hucum ozellikleri olan bir 5 numara lazım. Williams yedekten 18 20 dakika super işler yapar.
 
Avrupa basketbolundan bir haber gibi oynuyor. Tamam basketbol zekası düşük olabilir. Fiziği ideal olmayabilir. Hiç şut atamayabilir vs. Ama İsrail'de 1 sezon boyunca oynamışsın, bir uzun nerede karşılanır, nerede faul yapılır. İkili sıkıştırma geldiğinde hangi açıdan boş oyuncuya pas verilir bunları öğrenmesi gerekirdi.

2. Rakeem Christmas vakası olacak gibi. Zach Auguste gibi bir yıldızın yerini dolduramadı.
 
Son düzenleme:
Williams aynı Falcao gibi. Orta saha yok Falcao ne yapsın...Williams olması gereken pozisyonda oynamıyor takım kimyası cok karısık. Williams'tan super bir yedek 4,5 numara olur.Ilk 5 icin su takımda baska tip uzuna ihtiyac var. Bunuda yuzbinlerce dolar para alanlar gorecek.
 
Williams super katkı veriyor. Gorulmeyen işleri yapıyor. En dogru yaptıgı iş, dogru yerde olmak topu almak. Pota altında 8 kare noktası varsa hep olması gereken karede pozisyonlarda. Zach gecen sene topu mesela 3 sayı cizgisinde alıyordu bazen çıldırtıyordu keza Williams'ta tam 5 değil...Bu adam dunku Bayern'li Reynolds tarzı bir pivotla Tum Turkiye'ye korku salar pota altında en iyi ikili olur.
 
Her açıdan skandal ! Serbest atış atmasını bilmiyor, hücumda topu potadan 2 metre uzakta aldığında seti öldürüyor. İkili sıkıştırma gelince topu tribüne fırltaıyor. Rakibin şut atabilen uzunun boş üçlük atmasına izin veriyor. Geçen 2 yılda Zach Auguste'ın değerini bilmeyenlerin pişmanlık duyması için gelmiş resmen.
 
Jonathan Williams kardeş sen elinden geleni yapıyorsun. Seni Falcao'ya benzetiyorum. Biliyorum geldin kimliği belirsiz bir yere,ülkeye..İşinden anlamayanlar,saçma sapan kadro kuranlar,basketbolu bildiğini iddaa edip ( Isvec milli takımına ezilenler),Sampiyonlar ligi,diger branslarda avrupada tel tel dokulurken senin ve vatandaşın Macon'un böyle olmana lafımız yok. Takım arkadaşın Göksenin'i izlerken içinden shit dediğini sezebiliyorum. Burası böyle bir sistemlerle donatılan bir ülke. İyi bir pivotla sen cok iyi bir oyuncu olursun bu takımda, pivotsuz bu kadar olmanda yeter artar. Umarım Ertugrul Erdogan coachunun kovulmasını pasta keserek istinye parkta kutlayacaksın.
 
3 hücumda üst üste top bizdeyken rakibe vermeyi nasıl beceriyorsun abicim ya ? Oynamak istemiyorsan Türkiye' de al bavulunu git. Son 10 senedeki en kötü transferimiz net. Basketboldan bu kadar uzak bir oyuncu görmedim.
 

Üst