Joshua Ian Shipp

Ovv Shipp mükemmel bir galibiyet getirmiş ve attığı atış inanılmaz gerçekten panyanın arkasından. O atıştan sonra bütün salonun ayağa kalkışı inanılmaz. Neler hissetmiştir acaba o anda?
 
Fenerbahçe maçından sonra ayaküstü konuşmuştuk, hatırlatmıştım o basketi. Önümüzdeki ay daha detaylı olarak anlatacaktır mutlaka.
 
Shipp özel bir adam, daha da ileriye gidebilecek bir oyuncu. Oktay Hoca ile girdiğimiz süreçte, takımın eksikleri kapatılıp daha iyi noktalara geldiğimizde, Shipp de seviye atlayacaktır. Birçok şeyi bir arada yapabilen bu tarz bir adam bulmak zordur.
 
Shipp konusunda biraz düşüncelerimizi paylaşalım.

Geldiği gün küçük takımın büyük oyuncusu tarzı düşünceler hakimdi. Savunma ve oyunun birçok alanına yaptığı katkı ile Shipp benim gözüme girdi. En istikrarlı oyuncumuz diyebilirim bu sezon. Yalnız potaya bu kadar az bakmasına anlam veremiyorum, çok az şut deniyor, hele dışarıdan çok çok az. Bu konuda ondan daha fazla sorumluluk bekliyorum. Gerçi hocanın istediği ne bilmiyorum ama Shipp sayı anlamında da bir şeyler yaparsa bizde uzun seneler oynar ama sayı yapmayınca yabancı hakkını dolduracak bir oyuncu değilmiş gibi duruyor. Çok kafam karışık Shipp konusunda.
 
Yazılanlara tamamen katılıyorum. Shipp geçen sene Bornova'da son derece skorer bir oyun oynuyordu. Bu sene ise potaya çok az bakıyor. Aslında skorer bir oyuncu eksikliği çektiğimiz şu günlerde Shipp bu role soyunabilir. Bu arada mutlu yıllar Shipp :D
 
Senenin başında orta mesafe şutlarını kullanıyordu Shipp ki fena da atmıyordu ama nolduysa bu dönem hiç potaya bakmaz oldu. Diğer tarafta yaptığı harika işler ayrı tabi ama hocanın bir taktiğimidir kendisinden mi kaynaklanıyor neden bilmiyorum ama potaya çok az bakıyor.
 
Katkısına saygım sonsuz ancak bir yabancı oyuncu olduğunu düşünürsek kafa karıştırıyor. Potaya hiç bakmıyor bile kaç maçtır.. Çift haneli skor katkısı vermeye başlasa iyi olur artık. 2 numara bir yabancıdan bahsediyoruz, Göksenin Evren Caner, 3ü de 2 numarada savunma yapma görevini üstlenirler. Shipp kadar ribaund kovalayamazlar ona birşey diyemem ama kontenjan olarak bakınca insan ortada kalıyor. Umarım artık skorer kimlikli bir Shipp görürüz sahada, ya da en azından skor sıkıntı olduğunda sorumluluk alan bir Shipp..
 
Her maç çıkmadan oynasın, müthiş savunma yapsın, 3-4 top çalsın, 10-15 civarı ribaund alsın da hiç top kullanmasın, ben razıyım.
 

Üst