• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Kadın Voleybol Milli Takımları (2025)

Bu arada Fener'in aldığı Korneluk da çok iyi maç çıkardı. Uzun süredir üst düzey bir orta oyuncuyu ikna edemiyorlardı ama Korneluk'tan bayağı katkı alacaklardır

Lukasik donuk bir oyuncu değil neşeli biri normalde. Arkadaşları da anlayıp onu neşelendirmeye çalıştı maç boyu zaten.

Bu arada Fener'in aldığı Korneluk da çok iyi maç çıkardı. Uzun süredir üst düzey bir orta oyuncuyu ikna edemiyorlardı ama Korneluk'tan bayağı katkı alacaklardır
Korneluk zaten dünyanın en iyi ortalarından şuan. Blok hücum herşeyi yapıyor.

Lukasik Stysiak Rozanski adını unutum voleybolu geçen sezon sonu bırakan bir liberoları vardı bu dört oyuncu Polonya'nın neşe kaynağıydı geçen sezon mutsuz bir oyuncu değil bu maç dediğim gibi yüzü kötü oyunundan memnun olmadığı için düştü.Soğuk bir yüz ifadesi değil moralsiz bir yüz ifadesi vardı zaten.

Korneluk maç boyu zaten eski moduna gelsin diye uğraştı gülümsetmeye çalıştı.

Korneluk zaten dünyanın en iyi ortalarından şuan. Blok hücum herşeyi yapıyor.
Onun için yazdım zaten üst düzey orta oyuncu ikna edemiyorlardı diye. Malum ligde oynatamıyorlar yabancı orta ve kimse ikna olmuyordu buna. Fakat Korneluk'u ikna etmeleri büyük güç katar onlara. Orro işi kadar önem verilmedi ama kritik bir hamle onlar için

Fener ve Vakıfbank seneye ligde çok fark atarlar rakipleri yok. Şampiyonlar Ligi'nde yabancı kuralı ellerini kollarını bağlar ama.

Yarın Tayland maçında Eylül ve Alexia kesin oynayacak gibi.Belki Ayçin de oynar 14.30 da maç oyuncularımızı görmek adına önemli çünkü genç bir kadroyuz yerlilerimizin bu seviye de süre alıp gelişmesi önemli.

Şuana kadar Eylül ve Alexia çok iyi oynadı ama Ayçin hayal kırıklığı.Umarım Ayçin de yarın falan oynayıp biraz kendini gösterir.

Bugün iki süpriz oldu.Bulgaristan Dominik maçını 3-1 aldı.Dominik as kadroydu sadece Pena dinlendirildi.İtalya Almanya maçı da 2-2 son sette gitti İtalya alsa bile hayal kırıklığı İtalya as kadro.

14.30 da Tayland-Türkiye maçı var.Alexia ve Eylül as oynuyor herkes izlemeli bence.Bizde Asya ekolüne yakın bir oyun oynuyoruz kaliteli defanslar aşırı hızlı oyun.Asıl Asya ekolünden bir takımla oynamak onların gelişimi açısından da önemli.Bir senedir oturtmaya çalıştığımız ekolün asıl sahipleriyle oynıyacaz.

3-0 kazandık helal olsun.Eylül ve Alexia da çok iyiydi.Eylül zaten net 2028 olimpiyatlarında as liberomuz olacak bunu açık açık gösteriyor.Bugün Eylül çıkarması gereken topların hepsini çıkardı bir plase hatırlıyorum sadece yetişebilirdi onun harici kusursuzdu.Alexia 20 sayı aldı 3 sette hani zaten sezon içinde gördük ama blok serviste çok çok elit.4 blok 5 ace attı.Hücum konusunda milli takım ona çok iyi geldi eski smaç yeteneğini hatırladı.İlk set Alexia hücum da çok kötüydü bütün istatistiğini o düşürdü zaten %11 ile mi ne çıktı ilk setten Taylandın dirençli defansını çözemedi.Ama son 2 set hücumda da gayet iyiydi.İki oyuncumuzda geçer notu fazlasıyla aldı.

⚡️ Alexia Carutasu x Tayland ( 3 Set )

10/28 %36h, 3 hata, 2 bloklanma
4 blok
5 ace, 1 hata
19 sayı, +13 WL

İlk setteki hücum performansını çıkarırsak.Çok çok iyi oynadı.

Alexia'yı ben servis ve blok etkinliği dışında beğenmedim. Özellikle 2. toplara hücum etme konusunda bence yetersiz.

İlk set hücum da çok kötüydü evet ama son set tayland savunmasını ister egonu ol yine kolay kolay geçemezsin. Son set nerdeyse her topu öldürdü. Oyun içi defansta da çok iyiydi. İlk sette yaptığı hücumları silersek iyiydi bence gayet.

İyi de oldu smaç vurmak zorunda kaldı vurunca da vurabildiğini gördük. İlk set plase ya da plase smaç denedi boşluk görmeye çalıştı tamam bu çoğu takım da işe yarıyor ama karşında Dünyanın en iyi defans yapan 3 takımından biri olan Tayland var. Baktı oda 10 dan fazla top attı nerdeyse hepsini çıkardılar yetişiyorlar boşluk görse de. Sert smaç vurmaya başladı zaten ondan sonra hücumda da durduramadılar.

Yedek kadroyla Polonya maçını da alıp 3/3 yaptık.Aynı şeyi yıllardır çoğu ülke deneyip ilk haftalar bütün maçları verip sonra as kadroya dönüyorlar bu kadar iyi başlayan yedek kadro VNL de hatırlamıyorum.Bizle beraber ABD şuan gençleriyle geldi onlar 3/0 yaptılar.Helal olsun kızlara yarın Çin maçı da alınırsa ilk hafta kayıpsız kapatılacak.

Geri