Kadın Voleybol Milli Takımları

Görüntü, Kore'yi yenersek 2, yenemezsek 3 oluruz şeklinde..
Asya voleybolu geçekten bazen çok sinir bozucu olabiliyor rakipler için..
Çok çabuk oynuyorlar, arka alan savunmaları çok güçlü ve her topun altında mutlaka bir el oluyor.. Bazen 2-3 kere hücum etmek zorunda kalabiliyorsunuz..
Sonunda sabırsızlanıp hata yapıyorsunuz.. Japonya, Çin ve Kore gibi takımlarla oynamak bu nedenle zor..Umarım istediğimiz gibi olur sonuç..
 
Sabah uyandığımda Kanada maçının ilk seti bitmek üzereydi.. Turnuvada set alamamış olan rakibimize ilk setini biz kazandırmış olduk. Sonra evden çıkıp işe geldiğimde setlerde 2-1 geri olduğumuzu gördüm.. 2. seti de kaybetmişiz.. Sonrasında toparlanma ve rahat kazanılan setler sonrası 3-2 biten maç.. Herhalde rakibi hafife alma kaynaklı bir konsantrasyon eksikliği oldu.. İlk setin sonunda üst üste manşet hataları falan oluyordu.. Sonuçta kazanılması lazımdı, kazanıldı.. Son setlerde oyunda Elif Ağca'yı gördüm.. Naz hiç mi oynamadı, kötü diye mi değişti bilmiyorum onu.. Yarın sabah çok zor bir Kore maçı var.. Kazanılması büyük kazanç olacak bir maç..
 
Önceleri Naz oynadı abi, ama sonra Elif girdi.

Son iki maçı 3-2 kazandık. Bu durum bizi hem kafa olarak hem de bedenen olumsuz etkiledi. Yarınki maç çok çok önemli. G.Kore'yi yenersek, diğer grupta onların üstünde yer alacağız. Puanımız da gayet iyi olacak. Bu galibiyetle gruptan çıktık, ama yarınki maçı kazanarak yarı final yolunda önemli bir adım atabiliriz. Çünkü, diğer turda rakipler güçlü. Bu rakiplerden biri ev sahibi Japonya.
 
Neriman ve Seda aynı anda sahada olunca manşet sorunu yaşıyoruz. Bu apaçık ortada maalesef ! Bugün Naz kötüydü. Maçın dönmesinde Elif´in payı büyük.

Oynadığımız takım Kanada ve Dünya Şampiyonası´na bizden daha fazla katılmışlar... Maçı kazanmamız güzel. Yarın Kore´yi yenersek daha da güzel olacaktır..
 
Kore maçını çok acı şekilde kaybettik..
Hep başa baş oynamamıza ve rakibe cevap vermemize rağmen olmadı..
Maç 5. sete kaldığında aslında biz iyi girmeliydik, çünkü 5. sete taşıyan bizdik ama olmadı.. Sete 0-6 geri girdikten sonra oynamaya başlayabildik.. 13-12 ve 14-13 gibi skorlarla setin sonuna geldik ama yakalayamadık..
Akıtılan tere yazık oldu ama Çini yenip, Kore ile başa baş oynayarak turnuvaya boşuna gitmediğimizin de mesajını verdik.. Mücadele devam edecek..

Bugün Neriman çok iyi oynadı ama ben yine suçu biraz Naz'a buluyorum.. Sürekli Neslihan'dan oynama hevesi hem rakibin önlem almasını kolaylaştırıyor, hem diğer smaçörleri soğutuyor.. Neslihan en garanti yol ve yine çok iyi oynadı lakin bazen suyunu çıkarıyoruz.. Özellikle arka ortadan, çizginin gerisinden Neslihan ile oynamaya gerek yok.. Köşelerde de gayet iyi oyuncularımız oluyor o pozisyondayken ama kullanmıyoruz.. Arkadan ne zaman hücum etse sayıyı verdik..
 
Çok üzücü bir mağlubiyet oldu, ama takım yürekten mücadele etti, elinden geleni yaptı. İlk set dışında diğer setlerde pek istikrarı yakalayamadık.

Çin maçından sonra takımın bloklarda kendini geliştirdiğini söylemiştim. Ama, ondan sonraki maçlarda blok ile ilgili sorunumuz devam ediyor. Bu anlaşıldı.

G.Kore, çok hızlı hücum yaptı ve özellikle ikinci ve üçüncü setlerde yüzdeli hücum yaptılar. Yaklaşık yüzde 70 hücum yüzdesiyle oynadılar. 10 numaraları çok etkili oldu.

Neriman ikinci sette kötü oynadı, ama sonraki setlerde hücumda çok başarılı oldu. Neslihan harika bir oyuncu. Onu izlemek büyük bir zevk. Diğer oyuncular da mücadele ettiler. Esra, Eda hepsi çok iyiydi, ama olmadı.

Bugün manşette kritik anlarda etkili olamadık. Gülden biraz aksadı.

Son sette yorumcunun da üstüne basa basa söylemesine rağmen Büşra ile başladık. Büşra- Bahar değişikliğinden sonra bir seri yakaladık ve dengeyi sağladık. Daha önce olsaydı o değişiklik çok farklı olabilirdi.

Bir üst tura Çin galibiyetini taşıdık sadece. G.Kore, Çin ve bizi yendi. Rusya, Kore'yi yendi. Bir galibiyet eksiğimiz var. Bunu diğer takımları yenerek kapatmak zorundayız.
 
Çok yazık oldu. Öyle ya da böyle bu set beşinci sete gitti, bu kadar önemli bir sete 6-0 ile başlamak herşeyi bitirdi, ona rağmen iyi bir dönüş yaptık ama sonunu getiremedik. Büyük fırsat teptik.
 
Brezilya İtalya'yı resmen dağıtmış: 25-16, 25-19, 25-7
Amerika- Küba maçı ise büyük çekişme içerisinde: 30-28 ve 25-23'lük setlerle Amerika önde.

Diğer tarafta Japonya 28-26 ve 29-27'lik setlerle Sırbistan önünde 2-0 önde.
Rusya da Çin karşısında 25-22, 25-17'lik setlerle 2-0 önde, son sette durum 15-8 Rusya lehine. O maçı da Rusya kazandı diyebiliriz.
 
Kızların bir hatası yok hoca çok acemi veya oyunu okuyamıyor hata yapan oyuncuları anında oyundan alamıyor seyrediyor Kanada maçından önce Güney kore maçına oyuncuları adapte ediyor ve kanada karşısında bocalıyoruz kore karşısına yorgun çıkıyoruz ve strese giren kızlarımız basit hatalar yapıyor son sette 15 sayılık sette ilk defa milli olan Büşra ile başlaması en büyük hata ve oyunu kaybediyoruz.Sonuç olarak Kalitesiz hoca ile sürprizler aranmaya devam ediliyor turnuvada!
 
Amerika- Küba maçını izleyince bizim oyuncular gözüme kaba bir tabir olacak belki ama odun gibi gözüktü. Hele de Deniz onlar gibi oynasa birkaç parçaya bölünür. =) Acayip atlatikler, uçarak oyun oynuyorlar, böyle maçları izlemesi daha keyifli tabi.

Bu da yeni gurubumuz. Hesaplar karışık,işimiz zor, kolay gele.

http://img51.imageshack.us/img51/5738/volley.png
 
Emel Dizili' Alıntı:
Amerika- Küba maçını izleyince bizim oyuncular gözüme kaba bir tabir olacak belki ama odun gibi gözüktü. Hele de Deniz onlar gibi oynasa birkaç parçaya bölünür. =) Acayip atlatikler, uçarak oyun oynuyorlar, böyle maçları izlemesi daha keyifli tabi.

Bu da yeni gurubumuz. Hesaplar karışık,işimiz zor, kolay gele.

http://img51.imageshack.us/img51/5738/volley.png

üzülerek söylemeliyim ki bizi bu gruptan ancak ilahi güçler çıkarır..
iyi oynuyoruz , asılıyoruz falan ama japonya,sırbistan falan çok sert gelirler..
yine de takımımızdan genel anlamda memnunuz..ümitliyiz..
umut fakirin ekmeği..
 
6 kasım c.tesi, 03.30 türkiye-sırbistan
7 kasım pazar, 11.00 türkiye-japonya
9 kasım salı , 06.30 türkiye-peru
10 kasım çarşamba; 08.45 türkiye-polonya..

2. tur maç programımız böyle..
fikstür zor maçlardan başlamış..
tümü ntvspor'da naklen..
bol şans.. çok ihtiyacımız olacak..
 
Beşinci sette ilk turu erken dönebilseydik maçı da alacaktık. Mehmet hoca hamlesini yapmıştır tutmadı oyun görüşü sayılı antrenörlerden biridir kaybedilen bir maç biz kendisi ve yetiştirdiği oyuncularla çok maç kazanacağız.
 
Grupta ilk iki arasında yer almak için tüm maçları kazanmak zorundayız. Ama, bunu gerçekleştirmek zor. Polonya ile geçtiğimiz sene karşılaşmıştık, onları mağlup ettiğimiz hatırlıyorum. Ama, Sırbistan'a yenilmiştik.

Ev sahibi Japonya'ya karşı da seyirci baskısıyla oynamak zor olacak.

Dirençli bir ekibimiz var. Yürekten mücadele ediyorlar. Bu da bizi sevindirmeye yetiyor. Aynı mücadeleyi görmek istiyoruz.

Geçtiğimiz Dünya Şampiyonası'nda 10. olduk. Japonya'ya gelirken hedef ilk beş takım arasında yer almaktı. Belki gruplarda ilk iki sırayı yer alıp, yarı finale kalamayız, ama ilk beş arasında yer almak ya da olmadı altıncı, yedinci olmak, Türk voleybolunun yükselişte olduğunu, diğer turnuvalarda da başarılı olabileceğimizi göstermesi açısından önemli.
 
Kore maçı için hocaya olan eleştiriler epey derin..
Her yerde, herkes aynı şeyleri yazıyor..
5. sete Büşra ile başladığı için kaybettik falan..
Artık unutup yarına bakmamız lazım..
 
Emre Yüksel' Alıntı:
6 kasım c.tesi, 03.30 türkiye-sırbistan

Yahu şu saate bak. Uyuma bekle desen beklenmez, uyuyup kalkmak istesen kalkılmaz. Neyse artık, filenin sultanları yensin de biz izlemesekte olur. Bu grupta Sırbistan ve Polonya bizim ayarımızda takımlar, zor olur belki ama bu takımları yeneceğimizi düşünüyorum ama ev sahibi Japonya'ya gelince duruyorum, bekleyip göreceğiz artık.
Takımın bileklerine kuvvet diyorum. İyi servis atalım, özeliklede Nikolic'i bol bol bulalım ve Ivanasız, Vesnasız daha az güce sahip olan Sırpları yenelim.
 
Yarın ki Japonya macimiz en kolay maclardan biri.Bakmayin Japonlarin 4'4'te yaptigina. Cekik gozlu Japon kizlar bizim kaliteye kafa tutamazlar.Neslihan'i gorunce panik yaparlar.

Asil en zorlu mac Polonya maci.Peru'da zaten Guney Amerika'nin zayif ulkesi.Kalan maclardan 2 galibiyet en azindan garanti.
 
Sırbistan'ı 3 raundda nakavt ederek yolumuza devam ediyoruz. Bugünkü maçta takım olarak iyi oynamışız. Bütün oyuncularımızdan skor anlamında katkı almışız.
Nesli: 17
Neriman: 11
Esra: 12
Eda: 9
Bahar: 8

Çin Japonya'yı 3-1 yendi, Polonya da Peru'yu 3-2 yendi.
Herşey bizim elimizde artık, yarın Japonya'yı yenersek bizi kimse tutumaz. Haydi Sultanlar.
 

Üst